Massa “Podyum Mücadelesi Vereceğiz”

yazar:

kategori:

Williams pilotu Felipe Massa, takım olarak Avusturya sıralamalarında 4 ve 6. olmalarının ardından yarışta Ferrari’ye karşı podyum mücadelesi verebileceklerini düşünüyor.

2014’te bu pistte pole pozisyonunu kazanan Massa, bugün en hızlı turdan 0. sn yavaş kaldı ve 4. oldu.

Son turunda mükemmel tur atamadığını söyleyen Massa, önündeki Ferrari pilotu Sebastian Vettel’e yakın olacaklarını düşünüyor.

Massa “Özellikle Ferrari ile mücadelede olduğumuzu düşünüyorum. Çok uzakta değildik. Son denememde mükemmel tur atamadım bu yüzden daha iyi bir tur ile daha hızlı olabilirdim.”

“3. olabilir miydim bilmiyorum ancak çok yakın olabilirdik.”

“Ancak yine de aracımız dünkü uzun sürüşlerde çok iyiydi bu yüzden yarın için mücadelede olacağımızı düşünüyorum.”

“En azından telefonuma bakarak yarışın kuru zeminde olacağını söyleyebilirim. Doğru olup olmadığını bilmiyorum ancak umarım kuru olur çünkü  sabah yağmurda aracımız sürülebilir değildi. Bu yüzden kuru olmasını umuyorum.”

“Yarın bizim için çok ilginç bir yarış olacak. Önümüzde Vettel var ve çok güçlü ancak Kimisi aynı zamanda biraz geride. Bu yardımcı olabilir. Bu yüzden elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

Valtteri Bottas “Yarış performansımız iyi olmalı. En azından Kanada’daki kadar güçlü olmalıyız. Yarın her şey mümkün.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa “Podyum Mücadelesi Vereceğiz”” için 5 yanıt

  1. soğuk pistte yapılacak en iyi hamle ilk zaman turunu yavaş atarak lastik ısıtıp 2. turda gaza asılmak olmasına rağmen ve felipe bu taktiği q2’de vw q3’ün ilk zaman turunda uygulamış olmasına rağmen, q3’ün son zaman turunda outlapten hemen sonra ne varsa bastı. bu konuda kim felipe’yi böyle yönlendirdi, ya da felipe neden bu başarılı taktiği uygulamayı pas geçti anlamadım. neyse ki hem ilk çıkışından hem de son çıkışında yeterli turlar attı. daha iyisi olabilir miydi, olabilirdi ama mercedes ve vettel’i geçmesi mümkün gözükmediğine göre ve bunların dışındaki tüm pilotları arkasına atabildiğine göre daha iyisinin gelmeyişi bir kayıp yaratmıyor. görev tamam, tebrikler.

    bir ferrari’nin olmadığı q3’de alınabilecek en güzel cep 4. lüktü ve şükür ki orada da felipe var. bugün sıralamaların ardından özellikle 4. sıradan yarışa başlayanın nasıl start alacağını merak ettiğimden (yağmurdan sonraki pistte), gp2 yarışını açtım. startta 1. yerini korudu, 3. kayboldu, 2. üçüncü sıraya düştü, 4. başlayan 2. sıraya çıktı ilk viraja girerken 🙂 hoşuma gitti, elbette bir gösterge değil ama hepimiz biliyoruz ki yağan yağmur kirli-temiz taraf ayrımını kapatıyor ve hatta ilginç şekilde kirli tarafta daha fazla tutunma oluyor genel olarak, sebebini ise bilmiyorum.

    son olarak cuma günkü simülasyonda felipe’nin tur dereceleri hem çok rekabetçi hem de çok stabildi. zaten gridde bu yılki S ve SS lastikleri en verimli kullanan 3-5 pilottan biri felipe. podyum mümkün, ama kolay değil. startta vettel’i arkasına alabilirse, ya da olası bir ros-vet mücadelesinde avcılık yapabilirse podyum gelebilir. yoksa geçen kanada’daki gibi bala beleşe bottas şansı podyum beklemek doğru değil, her zaman olmaz o. olsa da felipe’ye denk gelmez. onun içindir ki, ayağına kuvvet felipecan, bol şans 🙂

    1. 🙂 Vettel Rosberg ve Hamilton’ın arkasında kalsın podyum olası sonuç olmasa da sorun yok yeterki başladığı yerin gerisine düşmesin Williams pit ekibini yarış içinde dikkatli takip edeceğim yine bir katletme olayı olacak diye seziyorum

      1. kesinlikle öyle, kesinlikle. adamların twitter sayfası massa’nın 4.lüğünü tek twitle duyururken, 5 tane v.bottas twiti var, “şöyle olmasa şöyle olurdu” tadında. ve sör frank wilyıms yine sandalyeyi manevi evladı golden boy bottas’ın garajına atmış, kök salmış orada. bunlarda hiç utanma da yok, iyice gemi azıya aldılar. geçen sıralamaların ardından daha motorlar bile susturulmadan smedley efendi “bottas’ı podyuma çıkarmak için, felipe’yi de birkaç red bull’un önüne geçirmek için çalışacağız takım 3.lüğü açısından” demişti. bak bak, takım 3. lüğünüz yerin dibine batsın. bugün ne oldu, smedley efendinin ağzından bir podyum lafı duymadık. 3-4 cümle kurmuş, boş zırva.ne değişti? değişen şey podyuma yakın olan tarafın massa oluşu. onun içindir ki, bu takımdan massa’ya asla haır gelmez. yapacağı şey, wilyıms ailesinin pistteki temsilcisi mirasyedisi durumunda bulunan bottas’ın böyle kafasına dan dan odunu indirmek olmalı; felipe böyle yaptığında başta artist bottas ardından takım dut yemiş bülbüle dönüyor, çok mutlu oluyorum.

        1. Eren Donmez avatarı

          yalnız şu twitter olayına biraz ben de dikkat ettim, gerçekten akıl almaz bir şey ya. adamlar massa’yı alınan 4.lük için tebrik bile etmemiş. ama bottas’ın geride kalmasını müthiş bahanelerle kurtarıyorlar, sarı bayraklar yüzünden geride kaldığını onlarca twitle belirtmişler, aksi halde massa’yı geçeceğini açıkça ima ediyorlar. açıklamalar falan zaten şaka gibi, massa önde olduğunda sanki kimse memnun değil. geçen kanada’da zaten bottas’ı şampiyon yapmışlardı. massa’nın yaşadığı teknik problemlere hiç deyinmiyorum bile. gerçekten müthiş algı yaratıyorlar. bottas’ın bu kadar ferrari’yle falan adının anılmasının altında müthiş başarısı yatmıyor, buna williams’ın müthiş pazarlama yeteneği diyebiliriz.

  2. Podyuma yakın olun gerisi biraz da şans ile alakalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir