Rosberg “Risk Almam Lazımdı Ancak Aşırı Risk Aldım”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un hata yaptığı sıralamaların son dakikalarında pole pozisyonunu kazanmak için aşırı risk aldığını ve bu yüzden kendisinin de hata yaptığını söyledi.

Sıralamaların son bölümünde, son turlara kadar Lewis Hamilton 0.2 sn farkla takım arkadaşın önünde yer alıyordu. Hamilton son turunda ilk virajda pist dışına çıkarak hata yaptı ve o anlarda Rosberg ilk iki sektörde zamanını iyileştirerek polü kazanmaya gidiyordu. Ancak Rosberg de son virajda hata yaparak pist dışına çıktı ve bu şansını kaybetti.

Rosberg “Tam olarak ne oldu bilmiyorum. Son bölümde biraz ıslak olan bir yere çıkmış olabilirim ya da belki de aşırı zorladım. Emin değilim. Son viraja girerken aracı kaybettim.”

“Öncesinde Lewis ile farkın 0.2 sn olduğunu biliyordum ve daha fazla geliştirme şansı vardı. O turumda 0.2 sn iyileşmiştim bu yüzden son 2 viraja kadar durumu onunla eşitlemiştim. Son 2 virajda risk almam gerekti ve belki aşırı risk aldım. Gerçekten ne olduğunu bilmiyorum. Sondan bir önceki virajda çok genişten döndüğüm için lastikler ıslanmış olabilir. Bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg “Risk Almam Lazımdı Ancak Aşırı Risk Aldım”” için bir yanıt

  1. Q3 başlamadan önce aklımdan geçmişti Nico yine hata yaparmı diye çünkü Lewis’ten pole için umudum yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir