Motor Cezaları Hafifletiliyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in çok tartışılan motor değişimi cezaları son strateji grubu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde ciddi oranda hafifletilecek.

Mevcut kurallarda 20 araçlık gridde 25 sıra cezaları almak mümkün olabiliyordu. Strateji grubu en kötü cezanın aracı gridin sonuna gönderme olması gerektiği yönünde kararlar aldı.

Bu teklif F1 komisyonuna gönderilecek ve önümüzdeki toplantıda oylamaya sunulacak. Motor cezalarının yanında takımların sürücülere telsizden verdikleri bilgiler hakkında da görüşmeler yapılacak.

F1 motorlarını daha sesli yapma çalışmaları devam edecek ve buna izin verebilmek için kural değişiklikleri yapılabilecek. F1 araçlarının 2017’de en az altı saniye kadar hızlı olması yönünde yapılan tartışmalar çerçevesinde FIA takımlara fikirlerini ve konseptlerini sunmaya hazırlanıyor.

 


Yorumlar

“Motor Cezaları Hafifletiliyor” için 3 yanıt

  1. 20 sıralık gridde 25 sıra cezası çok trajikomik bir olay ya. Böyle saçma ceza olamaz. Adam isteyerek motor mu patlatıyor zevkine ? Başka cezalar düşünsünler.

  2. 6 saniye hızlanma nedir ya? Rekabet olsun diyor herkes. İstiyorsa, 290 saniye hızlansın araçlar. Dediğim gibi, çok şey değişecek ama hiçbir şeyin değişmeyecek olması asla değişmeyecek. En azından bu üst yönetimle.

  3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Motoru serbest bırakmak için bi cacık olmadı yine…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir