Alonso: Raikkonen’e Çarptığımı Söyleyenler Hasta

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso Avusturya GP’sinde Kimi Raikkonen’in aracının kontrolünü kaybetmesine sebep olduğu yönündeki komplo teorisyenlerinden “hasta” olarak bahsetti.

“Onun 10 metre arkasındaydım, gördüğüm bazı videolarda açıkça arkasında olduğumu gördüm.”

“Yarıştan sonra Kimi aracı kaybettiğini söyledi, 15 gün sonra bile hala aynı şey hakkında konuşuyoruz. İnsanlar hasta, bunu anlayamıyorum.”

Bu kazanın sonucunda Alonso’nun motoru zarar gördüğü için eski motora dönecek. İspanyol pilot yeni motoru kaybetmenin kötü olduğunu kabul etti.

“Motor en kötü şey, çünkü yeni bir motor koyduk ve Avusturya’da bunun cezasını çektik. Sonra o motoru ve vites kutusunu da kazada kaybettik.”


Yorumlar

“Alonso: Raikkonen’e Çarptığımı Söyleyenler Hasta” için 54 yanıt

  1. ya adam vurmuş olsa bile, Kimi ve Ferrari takımı + hakemlere çaktırmadan vurduysa, helal olsun diyorum, yeteneğini ve kabiliyetini bir üst seviyeye taşımış. Bir sonraki hedefi rakibinin içinden rakibine hissettirmeden geçmek olmalı

    Çünkü internetteki Kimi fanları Kimi’nin geleceğini Kimi’den daha çok düşündüğü için, onlar yeni yeni icatlar çıkartıp adamı aklamaya çalışıyorlar. Görsen ütüyle 200 metreden çekilmiş videolarda kanıtları. Hayır Alonso 10 metre vardı diyor, inip ölçmediği kesin, buradakilerde o kalitedeki videolarla aradaki mesafeyi hesaplıyorlar, tölerans sanki artı eksi 10 cm sanki adamların gözlerinde ki, ama iki araba boyu yaklaşık işte o 10 metre, Alonso aradaki farkın viraj çıkışında mı olduğunu, Kimi kaymaya başlayınca mı olduğunu da tam belirtmemiş, o da farazi konuşuyo tabi. insanlarda yok 5 metre vardı yok 10 metre vardı yok 20 var desin yok aslında 1 metre bile yoktu modundalar. Ya F1 de 1 metre nedir allah aşkına, 200 km/s hızla giderken 1 saniyede bir arabanın 55 metre yol kat edebildiğini düşününce, Alonso’nun o 10 metreyi 1 saniyenin kaç ondalığında alabileceğini tahmin edebiliyorlar mı ? etmesinler, sayıları verdik, hesaplasınlar. Aradaki hız farkı yaklaşık 30-40 km/s olduğu anda o 10 metreyi katetmek bir (1) saniye alıyor. Hea ama youtube videolarıyla analiz ediyolar, herkes gerizekalı ya bunlar bi akıllı…

    dediğim gibi, Alonso bir güzel vurup bunu da tüm F1 alemine yedirdiyse, helal olsun, Kimi taraftarları da kudursun, kudurun hadi

  2. Fernando emin ol bu sitede de o hastalardan geçilmiyor :))

  3. FIA zaten incelemiş. İki pilotta tatminkar açıklamalar yapmış. Daha uzatmanın alemi ne ? Kimi’nin hatası olduğunu herkes kabullenmiş durumda.

  4. Araçtaki bir sorundan mu bu olayın kaynaklandığının sorulması üzerine Maurizio Arrivabene “Dürüst olmak gerekirse öyle olduğunu düşünmüyorum. İlk başta Alonso’nun dokunduğunu düşündüm ancak açıkçası bu doğru değil. Alonso’nun herhangi bir sorumluluğu yok.”

    “Alonso’nun aracında herhangi bir görüntü yok bu yüzden Kimi’ye güvenmek zorundayız.”

    “Aracın patinaja düştüğünü söyledi ve hepsi bu. Alonso ona dokunmadı.” dedi.

    Koskoca Ferrari takım patronu Kendi pilotunu bırakıp Alonso’yu neden savunsun.
    Raikkonen neden “arkadan bir temas oldu” diyeceği yerde patinaja düştüm dedi.
    Neden bu insanlar Alonso’yu suçlamıyorlar.Rai koltuğu uğruna neden yalan söylesin.Alonso’nun ismini vermesine de gerek yok.Tek diyeceği şey” arkadan biri temas etti ve kontrolü kaybettim.”Neden bu basit cümleyi söylemeyip kendini ateşe atıyor.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Alonsoyu mu savunuyor ?

    2. insanlar hasta hasta 🙂

  5. En yakın görüntü yüz metreden daha fazla mesafeden çekilmiş olmasına rağmen sanki oradaymış gibi vurduğunu söyleyenlerin amacı ne olabilir.Kimi’nin beceriksizliğine kılıf bulmak mı?

    Bu kazadan sonra Kimi’nin koltuk epey sallandı , eleştirmeyen kalmadı.GAzeteler bir yandan , takım bir yandan..
    Eğer Alonso vurmuş olsaydı Kimi kendini aklamak için bunu deşifre etmez miydi.Neden Alonso’nun vurduğunu saklayıp bütün acımasız eleştirilere göğüs gersin ki.Hadi diyelim ki Kimi Alonsoyu deşifre etmedi ve bütün hakaretlere boyun eğdi , menejeri neden susuyor ya da yarış mühendisi niye susuyor.

    Koskoca Ferrari takım patronu da yalancı ve üçkağıtcı olsa gerek ki Alonso’nun vurmadığını söyledi.Vurdu sanmıştım ama öyle değilmiş dedi.

    Kimi fanlarının eskiden kalma Alonsofobi rahatsızlıklarının tedavisi yoktur.

    Bu şahıs aynı haltı 2014 britanya gp de yaptı.Durduk yere pist dışına çıktı ve massanın yarışını mahvetti.Temas yok bişey yok.

  6. onlardan burada da bol bol mevcut:)

  7. Siz hala takim arkadasini kasitli duvara carptiran adamin laflarina mi inaniyorsunuz?

  8. Ben internette Alonso’nun Raikkonen’e temas etmiş olabileceği ile ilgili teorilerin videolarını izledim. İkna edici analizler var hakikaten de. Özellikle Alonso’nun giderek kendini olduğundan daha uzakmış gibi gösterme çabası dikkatimi çekti. Videolarda dip dibe oldukları çok net. Kazanın kendisi zaten ilginç. Alonso’dan onboard görüntüsü çıkmazsa hiçbir zaman kazanın sebebibi öğrenemeyeceğiz.

  9. Alonso’nun veya arkadaki başka bir pilotun araç üstü kamera görüntülerini yayınlasınlar da bitsin bu tartışma. Elinizde madem olayın kanıtı var, niye paylaşmıyorsunuz?

  10. Alonso vurmuştur vurmamıştır orasını bilmem, ama Alonso vurmadım diyorsa da vurmamış anlamına gelmiyor. Adamı tanıyoruz, ne cacık olduğunu da biliyoruz.

  11. madem rahatsız olmuş alonso
    1 araç kamerasını yayınlasınlar
    2 10 metre yalanını da bıraksın
    kamera görüntüleri araç pist dışına çekilirken var, kaza başlangıcı sırasında da illaki vardır, videoları detaylı izledim, alonso hemen kimi nin arkasında, kimi önceki gibi spin atsa hata deriz yada araç hatası, hatasız pilot yok ama bu olay enteresan bir kaza oldu ,alonso ya button ile yarışmada başarılar o puandaydı galiba 😀 ( pardon kimi kazası olmasa 1. olacaktı unutmuşum )

    1. Strong_Union avatarı

      Geçen hafta 6-7 metreydi bu hafta 10 oldu. 10 olsa zaten sonuncu sırada olursun. Ayrıca 10 metreden Alonso gibi bir pilotun kurtarması lazım aç spa 2008’i Rai’yi izle o zaman yada 2012 monaco, 2013 çin. Birde Mclaren Ferrari’ye nasıl yetişsin diye bir hikaye var 1.si daha yarış yeni başlamış manorlar bile hemen geride 2. si alonso s.yumuşağa sahip çekiş anlamında daha iyi 3.süde düzlükte kapışmıyorlar çekişteler daha, öyle olsa Alonso o motorla iyi startta almaması lazım ama 14.lüğe çıkmayı başardı yada startta düşük motorluların kalması lazım mesela redbullar adamlar monacoda ne start aldılar halbuki motorlar vasat ama hızda yani düzlükte yavaşlar, çekişte değil. Ben hiç Alonso’yu suçlamadım çarptı diye ama bu metre konusunda da yalan konuşmasın hepimiz gördük tam dibinde olduğunu.
      Ya şimdi baktığımızda kaza bu yüzden yada şu yüzden oldu neyse benim anlamadığım araç hızını almış vites 3-4 olmuş devir saatini bulmuş araç 150’yi geçmiş düz giderken bir anda atıyor Rai de dedi daha önce böyle birşey başıma gelmedi diye. Ben ilk günde de söyledim o viraja gelirken lotustan kaçmak için çime çıktı sol lastikler onun bir etkisi var.

      1. startta tepki süresi daha önemli çekişten, heleki ilk viraja olan uzaklık fazla değilse, bide çekişte de çok zayıf olduğu motorun aşikar, önceki yarışlarda kendisini çok aşikar belli etti… evet bence de 10metre lafı abartı gerçi ölçmesini bekleyemeyiz ama lafın gelişi dediğini tahmin ediyorum

        1. Strong_Union avatarı

          Ya sonuçta motor falan hikaye Alonso’nun Raikkonen’in tam dibinde olduğuna hemfikiriz yani motor tezi çürütüldü. Bu konunun çok saptırıldığını düşünüyorum gerçek ne Alonso’nun çarpmadığı, Raikkonen’in hatasının olmadığı ve bir türlü sebebinde bulunamadığı. Bunlar kavga ediyor millet çoktan İngiltere’ye gitti.

    2. Strong_Union avatarı

      Ayrıca katılıyorum hatasız bir pilot yok gridde ama zalim taraftarlık 🙂

  12. Ah be reis nedir senin şu yeteneksiz pilotlardan ve onun kör taraftarlarından çektiğin ? Adam daha aracı kontrol edemiyor çıkıp hala Alonso arkadan vurdu onboard görüntüsüne bakalım diyenler var. Alonso o adam kadar basit bir pilot mu ki gömsün önündekine yarışını hiç etsin motorunu pert etsin ? Gözlüklerinizi çıkarın artık. Raikkonen dönemi kapandı. O parlak dönem 2000 li yıllardaydı ve şimdi yeteneklerini kaybetti. Buz adam eridi ve erimeye devam edecek.

    1. https://youtu.be/Gfqba8AsHf0

      ”Alonso o adam kadar BASİT bir pilot mu ki gömsün önündekine yarışını hiç etsin”

      Evet Nasıl kıvıracaksin merakla bekliyorum. .

      1. sen ne kadar kibirli kor birisin o yarisi hepimiz seyrettik seb ilk virajda haddinden fazla yavasladi ve alonso bi tik seb e dokundu bu tamamen yaris kazasiydi yaristan sonra bu konu cok konusuldu ve seb in asiri yavasladigini soyledi herkes ayrica yagmurlu bir yarista boyle kazalar olur.sen git spa 2008 i izle lewis kimi nin aklini alinca darma duman olup spin attigini biz unutmadik ama sen unutmussun..bi reklam var bilirsin pide bitmis ben onu degisik soyluyorum kimi bitmis kimi bitmis…

        1. Bugün Alonso gibi kafası karışık Fanlari şov yapıyor sayın seyirciler;

          “ayrica yagmurlu bir yarista boyle kazalar olur.”

          “sen git spa 2008 i izle lewis kimi nin aklini alinca darma duman olup spin attigini biz unutmadik”

          Yağmurlu bir yarış pilotlar da kuru zemin lastiği var, Kimi spin atmadan önce iki aracın arasından oyle bir geçmiştir ki, aç ders niteliğinde tekrar tekrar izle.

          Kimi O yarışta 4 başlamış İkinci turda Hamilton’a pist üstünde tokadın kralını atıp, farkı da koymuştur.Kötü şans bir tur sonra gelse Yarışın galibi Kimi olacak.Hamilton ceza aldı haksız geçiş yaptığı için, bunu da olaya etkisi büyük.Gülüyorum sizlere. .

          1. hahaha kotu sansmis madem buyuk pilotsun yagmurda kuru zeminle gidiyorsan ona gore surus yapacaksin lewis tede kuru zemin vardi yok ders niteligindeymis bla bla bla en iyi dersi 2014 aldiniz yetmedimi.malezya daki alonso nun seb in uavas kalmasiyla tiklamasini bile alonsoya baglayan birine ne anlatilirki daha da yazmicam sana anlamiyorsun ama tum dunya anliyor sen anlamasanda olur..

            1. 2007 Çin’de pite giremedi senin eleman. O zaman neredeydi “ona gore surus yapacaksın”. Seb de startta bilerek yavaş gidiyor öyle mi? Nasılsa açık ara şampiyon olurum ben bu sene, bari heyecan gelsin yarışa arkadan atak yapsınlar bana diyor. Einstein’ın kayıp torunu.

              1. bakalım hangi pilotun taraftarları bu sidik yarışını kazanacak

      2. Erendost.. Burda alonso çarpmadı webbere…. Kendi ön kanadı burundan koptu aracın altına girdi.. Webberin yanlış hatırlamıyorsam vortexinden etkilendi. Ki senin alonso yarışını mahvetti dediğin adam webber ikinci oldu 4.saniye farkla ki oda multi 21 olaylarından.. Yine yalanyanlış bir itham yine tahmin edelim kimden geliyor… Erendost.. Şaşırdık mı.. Hayır.. Al bak burda foto olarak kanıtıda var

        1. @Erendost cevap ver bana, arihab ta benim aşağıdaki… telefondan girdiğim hesabım…

          1. Göz var nizam var. Kanat Allah’a olan aşkından mı kopuyor? Startta Alonso Vettel’e vurduğu için kırılıyor. Webber geçerken de komple dağılıyor hava akımından ötürü. Nasıl izliyorsunuz valla hayretler içerisindeyim seviye yerlerde koca sitede.

            1. OHOO kardeşim sen kopmuşsun mevzudan, ”Alonso o adam kadar BASİT bir pilot mu ki gömsün önündekine yarışını hiç etsin” yazmış adam, alonsonun çarptığı iki kişide yarış dışı kalmamıştı.. VE eğer gerçekten o yarışı izlersen vettelin 2.viraj çıkışında ne kadar yavaş kaldığını göreceksin, startta dip dibe gidiyor araçlar ve yağmur var, vettel 2.viraj çıkışında nedense o kadar geç hızlandıki alonsonun kaçacak zamanı olmadı, ki yine de ani frenajla biraz durumu kurtarmayı başarmıştı, burda erendosttun demeye çalıştığı alonso webbere çarptı… be adam bunun gerçek olmadığı bile ortada, o açıdan gözükmüyor başka açıdan görüntülere baksın net ortada… Ben demiyorum ki Alonso hiç hata yapmamıştır, fakat burda gösterdiği durumda ve avusturyada alonsonun hatası yok. ve hala durmadan hakaretlerle karışık iddialar atmaya devam ediyor.. Bu @Erendost sana atacağım son cevap, umarım hem üslubunu hem de objektifliğini toparlarsın

      3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Vettel erken frenliyor. Cevap gayet basit.

  13. Ayrica… erendost, fia tüm verileri inceledi.. her araçta disardan gelen tepkileri ölçen basınc ölçerler var..hani şu kadar g falan diyorlar… fia alonso carpsa cezayi çoktan vermisti. Ama yooook. Sen bir iki amatör kamera kaydindan net görülmeyen bi durumdan fiadan daha doğru yorum yapiyorsun? Ve bundan sonra da alonsoya düpedüz hakaret ediyorsun… ayıp be adam ayıp. Hem yalan yanlis hem hakaret

  14. Carpti diyenler, azicik mantik kurun, bu kadar berbat honda motoruyla çekişte alonso nasil ferrari motoruna sahip raikoneni çekişte yakalayipda ona yön degistirtecek kadar hızlı çarpacak. Ha her şeyi gectik bu darbeyi raikonen hissetmeyecek? Ya bi gidin sacmalamayin ya. Bi de demisler alonso çarpmadıysa ben formula 1 den anlamiyorum.. evet belliki anlamiyorsun. Yav git şu rainin aciklamalarini oku bari. Yol araci mi bu carpicaklarda hissetmeyecek pilot.

    1. Bide demiski alonso araciyla dürtüyor…. 600 700 kiloluk araclari saga dogru dondurecek kadar hizli carpicak ve alonsonun tum on takım gitmeyecek? Ve yine diyorum rai bunu hissetmeyecek? Garip bi sekilde kontrolü kaybettim diyo adam diye savunma yapiyorsun… kaza mi garip? Kaza garip bi durum mu? Anlasilmaz bi durum mu? Hayir… carparsin be aracin orasi burasi patlar.. lastigini patlatti diye bisey diyecek olursan arac SOLA dönerdi… olay ortada, rai kendide gitti alonsonun 2 3 yarisina da sıçtı

  15. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    dsafsdasgfg 😀 Başlığı kes hahahaha 😀 Ulan Fernando akşam akşam güldürdün beni ya :D:D

  16. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Eren don’t Dost :)ha ha yeni nick

  17. red bull u gördük avatarı
    red bull u gördük

    Kvyat ın Rai ye çarpıp burun değiştirdiğini niye saklama ihtiyacı duyuyorlar… Alenen gördük.

  18. Basit bir yarış kazası, niye bu kadar uzadı anlamış değilim. 😀

  19. Ulan haberi okurken peşine de yorumlara bakarken otonom aktor arkadaşın yorumunda yok herhalde bizim sitede raikkonenin açıklamasından sonra bunu savunan arkadaş yotkur herhalde diye ama pes yani hakkaten pes. Sizinle aynı pilotun fanı olmak bile tiksindirici. Adam oldu ben yaptım diyor , sence kimi ona biri temas etse anlamayacak veya bunu saklayacak mı yani şimdi de böyle mi söyleyeceksiniz

  20. üff ülen laflara bak

    çok seviyom bu siteyi

  21. Suçlu sensin

    Son sıradan kalkan adamın 14. Sıradan kalkan adamla ne işi olabilir hemde 2 virajda!!!

  22. o hastalardan burada çok hepsi birer komplo teorisyeni..

    santander ile başlayıp..

    iyi huylu araçtan..

    kimi nin hüsranını bile teoriye bağlarlar

    bir bitişi görmek işlerine gelmez

    1. Bunu ben yazacaktim.Cok yasa emi.

  23. iyi de maclaren in araç üstü kamarası kazayı önce den hissedip kendini devre dışı mı bırakıyor acaba?
    Peki Alonso tekrar motor cezası alacak mı ?

  24. OtonomAktor avatarı

    hehehhe güldüm bu yorumuna alo. kimi nin kontrol kaybı ile oluştu kaza açık seçik belliydi. kimi hem kendine hem sana yazık etti. ve rai “bana çarpan olmadı ben kontrolü kaybettim” dese de fanatik bazı fanlar hala senin temasınla o kazanın olduğunu iddia edeceklerdir. bazen fanatiklik öyle gözleri kör ediyor ki beyaza siyah, siyaha beyaz diyebiliyor insanlar. f1 taraftarlarının futbol gibi fanatikleşmesini sevmiyorum.

  25. 10 metre mi dedin..oha, ow yea!

  26. Senden büyük hastamı var, her hafta 5m daha uzakta olduğunu söylüyorsun, görüntülerde dibinde olduğun görülüyor.Yalancılığinın sonu yok.

    1. Erebcigim sen hesap kitap yapma islerini pek seversin bunuda hesaplamadinmi?
      Raikkonen araci kaybetmeye basladiginda epey arkasindaydim diyor 10 mt de olabilir 15 de farketmez 150kmh ila 200kmh la giden bir aracin 10 mt mesafeyi 1 sn gececeginide biliyorsun ha yok diyosan biz birakalim bu isleri sen devam et Raikkonen bana carpan yoktu diyen adam sen aksini soyluyosun vallahi pes oglu pes, burada bir hata varsa once aranacak sey pilot&vs surucu 1 m kisinin sponsorlarin takip ettigi seyde bir kaza olacak a sahsina b sahis carpacak uzay cagi dedigimiz donemde buda bilinmeyecek varmi boyle bisey.

    2. Yahu sen bari deme adam çıktı söyledi ya ben kontrolü kaybettim bilemiyorum böyle şeylerin olmamasını umuyorum diye . Şaka mı bu 🙂

      1. Adam kontrolü kaybetmese kaza olmaz.

        Nasıl olduğunu bilmiyorum kontrolü kaybettim dedi, buradan ne anlıyorsun?

        Görüntülerde Kimi kontraya düştüğü zaman Alonso gelip arkadan dürtüyor, sonrasında Kimi tamamen kontrolü kaybediyor.

        1. Adam dünya yuvarlak dese inanmayacaksınız

          Gerçi pilotun delikanlı degil ki çıkıp benim hatamdi diyemiyor.Battaniye yakar, yağmur yağar, pist altından kayar, motor coşar…

          Ters bir idda atıyorsun sana da kanıtlamak düşüyor.Yoksa yaptığın 5 yaşındaki çocukların inadından farksız.

        2. Fanatiklik senin gözünü kör etmiş belliki ,burdaki yorumlarında anca bizi güldürüyor.

        3. İşte ne olduğunu bilmiyorum derken sebep olan harici faktörü bilmiyorum diyor . Mesela bu olay ile alakasız olarak rüzgar bir faktördür bunun gibi . Biri dokundursa bunu anlar ve görür zaten . Hem alonso kimi çok garip olarak arka kısmı kaybetti 4.5. Viteste olması da büyük muamma diyor , kimi de diyor ki durum böyle . Kimse bana vurdu demiyor , temas olmadığını da teyit ediyor . Sen sporu bırak takip etme bende raikkonenin ufak başarısı için herşeyden feragat ederim ama ne gözüm kör ne algım . Sen paranoya olmuşsun.

    3. Benim bildiğim bir tek şey var Alonso göründüğünden çok farklı bir karakter.Şuna eminim ki yarış dışı kalmış olmasına rağmen Ferrari ve Kimi’nin puan alamaması ona farklı bir tatmin sağladı.Her zamanki Alonso değişen birsey yok.Ek olarak Alonso bir laf söylüyorsa genellikle hikaye anlatır, birçok açıklamasında da gördük hayırlı işler..

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        2007de kimi sampiyon olmasına rağmen podyumda alonso daha mutluydu çünkü hamilton şampiyon olamadığına sevindiği için kendinin şampiyon olmamasına üzülmedi

      2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Alonso: Raikkonen’e Çarptığımı Söyleyenler Hasta

        😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir