Alonso ve Button Ekstra Motor Kullanma Hakkı Aldılar!

McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button, FIA’nın kurallarda yaptığı düzenleme sonucunda 2015’te ekstra bir güç ünitesi kullanma hakkını elde ettiler.

Strateji Grubu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde spora yeni giren üreticilerin ekstra bir güç ünitesi kullanabileceği kararlaştırıldı. Bu kapsamda bu sene spora giren Honda kullanan McLaren pilotları ceza almadan ekstra bir güç ünitesi kullanacaklar.

Alonso ve Button’un Avusturya’da 25’şer sıra ceza alması büyük tepkiye sebep olduğu için böyle bir karar alındı.

Güç ünitesinde; içten yanmalı motor, MGU-K, MGU-H, turbo, enerji deposu ve kontrol ünitesi olmak üzere 6 bölüm var ve bunların her birisi ayrı olarak değiştirilebiliyor.

Bu sene pilotların 4 güç ünitesi kullanmasına izin veriliyor. Her bir ekstra içten yanmalı motor için 10 sıra cezası, diğer parçalar için ise 5 sıra cezası veriliyor.

McLaren pilotları Avusturya’da yeni güç ünitesi nedeniyle cezalar almışlardı ancak bu değişiklik kapsamında her bir parçadan birer tane cezasız kullanabilecekler.

Bu arada FIA müşteri takımlarının motor ücretlerini inceleyeceğini ve gerekli görmesi halinde üst sınır koyacağını açıkladı.

Turbo V6 motorların gelmesinden beri takımlar güç üniteleri için 14 ile 17 milyon pound arasında ödemeler yapıyorlar.

 


Yorumlar

“Alonso ve Button Ekstra Motor Kullanma Hakkı Aldılar!” için 11 yanıt

  1. aslında dünya çapında bir örgütlenme yapılabilse f1 fanları arasında süper olurdu..fıa ya en büyük ceza tribünler full dolu ama herkes sırtını dönüp yarışa bakmıyor..mesaj şu biz f1 çok seviyoruz ama şuanki durumu sevmiyoruz ve izlemiyoruz.ya adam gibi şu işi düzeltin yada çekip gidin..

    1. Yerim seni. Umrunda değil ki. Sen o parayı verip girdikten sonra, istiyorsan amuda kalkıp izle. Bunların bir şey umrunda, o da biz değiliz.

  2. OtonomAktor avatarı

    kuralları adam akıllı bir hale getirin. cumartesi hız yarışı gelme ihtimali nedir ya kaç yıldır f1 de yapılmamış alt serilerde uygulanan bir modeli getirmeye çalışıyor adamlar. zaten motor sınırı ses zaten yok, mercedes pilotları dışında birincilik ihtimali yok, lastikler bitik 2 hızlı tur sonra yavaşlamak zorunda bırakır filan dünyanın en hızlı olması gereken pilotları aman lastiğim bitmesin diye yavaşlamaya çalışır, arabaların tipi tip değil burunlar iğrenç tasarımlar berbat, motor sınırı var parça değiştirsen 20 kişilik gridde 25 sıra ceza alıyorsun filan. çocuk yönetse f1 i daha iyi yönetirdi. bernie nin de todt unda fia nında cvc nin de. sahur vakti hepinize ayrı sövdüm.

    1. Ağzına sağlık. Hislerime tercüman olmuşsun.

    2. Muhtesem otesi bi yorum olmus agzina saglik kardesim. Noktasindan virgulune katilmamak elde degil..

  3. zekeri sayin avatarı

    Hepten yasagi kaldirin bitsin yok yok bu elektrikli supurgeleri tamamen kaldirin zulum bitsin daha iyi.

  4. Böyle bir değişiklik yapmaları güzel ama bu ayrıcalığı sadece McLaren’e tanımaları çok yanlış.

    1. McLaren’e değil aslında Honda’ya. Geçen sene 5 motor olduğu için böyle bir hak verdiler sanırım

  5. Eyvallah FIA bir motor bir motordur 😀

  6. Sağolun beyler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir