Massa'nın Lastik Kâbusu Bitti, Kendine Çok Güveniyor

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, geçen sene Ferrari ile zor bir sezon geçirmiş ve genellikle Bridgestone lastiklerinin karakterinden şikâyet etmişti.

Pirelli ile testlere başladıktan sonra Massa, tempoyu yakaladı ve en son Barselona’da etkileyici tur derecelerine imza attı.

O Estada de S.Paulo’ya konuşan Massa: “Lastiklerin gerçekten benim için iyi çalışıp çalışmadığını görmek için aracın baş aşağı ettim.”

Muhabire göre 2011 için görünür şekilde heyecanlı olan Massa, bu durumunu doğruladı

Massa: “Şimdi araç daha fazla kontrolüm altında ve onunla neler yapabileceğimi biliyorum”

Geçen seneki sorunları için Massa: “Her şeyi denedim ama araçta her şeyi elde edemedim. Mutlu olunacak bir şey yoktu ve mutluluk, çok önemli; özellikle de böylesi görevlerde”

“Ne olacağını bilerek bir yarışa gitmek zordu. Şimdi, bu yeni lastiklerle üç turun ardından her şey değişti.”

Brezilyalı pilot, Ferrari’nin 2011’de çok rekabetçi olacağına inanıyor.

Massa: “Takımda Schumacher ile iyi sonuçlar almıştım, Kimi ile harika sonuçlar… Ardından Alonso ile korkunç bir sene. Ama araç benim için iyi çalışmadığından korkunç geçmişti.”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massanın bu yorumu beni çok sevindirdi ARTIK O AKICI REKABETCI ARACA 2 PILOT SAHIP ARTIK GUCUMUZ 10 NA KATLANDI Her sene 1 pilot icin ugrasirken simdi massa ve alonso Ferrari yi Mclarene Red bull karsi Savaş açarak nasil bir hıza sahip olduklarını gosterme zamanı geldi bence 2004 Den veri hız ve performans konusunda gerideyiz hep işimiz şansa bakıyordu genel bir sıralama yapıcak olursam MAssa yada ALonso her 2 si de aynı seviyede olucak massa da çok aç başarıya macaristan daki kazasından sonra kendi eski sağlıgına kavusması zaman aldı simdi her şeyi geride bıraktı ve alonso kadar güçe sahip bakalım RedBull senaryosunda hangi pilot var İlk başta alonso ama massa da 2 ci tehdit olucak Süper bir sezon bizleri bekliyor.Ferrari dayanıklılık konusunda ilk sırada bakalım Mclarenin bu paketi Ferrariyi yenicekmi ?

  2. crazyyalonsoo avatarı

    Massa bunlari yasamayip gercekten rekabetci bir sekilde geri donecektir bence.

  3. Crazzy Alonso Fanclub avatarı
    Crazzy Alonso Fanclub

    Dostum harbi koptum yorumuna zUHAHahuaUH 🙂 Sana hak veriyorum Coultdartin dedigi gibi olmaz umarım massanın durumu Harbi kırıldım gülmekten :).))::)
    Bu sene benim senem olucka diye diye bi seye sap olamadı 😀 katılıyorum 😀

  4. Eskiden Massa ile ilgili yorum yazmadan önce Massabest üzülr mü diye iki kere düşünürdüm,
    Alonso şampiyonluğu kaybettiğinde,Massabestin istanbulda arabayla sevinç turu atması bir yana Masanın bir varlık gösterememesinin sebebi alonsoymuş gibi demediğini bırakmadı,eee Haliyle bizde massa yı kötülemiyoruz ama Ağlamakla F1 aracının hızlı gitmeyeceğini söylüyoruz,

  5. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Saygılar kardeşim..

  6. bu derece samimi ve içten bir yorumun ardından ne söylenebilir ki.. kendi adıma teşekkür ederim kardeşim.

  7. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Şu adamı küçük görmeyi bırakın lütfen.Bir Tifosi olarak Alonso ve Massa'nın başarısı bizim başarımızdır.Benim için önce Alonso gelir.Massa'da kimsenin ayağına dolanmaz,yeri gelirse yardım eder,2006-2007-2010,yeri gelirse yardım alır 2008…
    Massa özellikle sıralma turlarında iyi olan bir pilot.Alonso,Hamilton ve Kimi karşısındada bunu kanıtlamıştır.F1 racing'i okuyun.Orda Massa'ya yarış başlamadan söylense çok daha farklı olabilirdi herşey.Neyse,sonuçta Alonso kazanmazsa kim kazansın istersiniz?Tabiki bizim pilotumuz kazanacak.Onun alışması çok önemli.Şu haberi sabah kopyaladım.Pilotların anlaşması,birlikte çalışması çok önemli.Alonso ne ilk yardım alandı,Massa'da ne ilk yardım eden.İkiside bizim çocuğumuz,spordaki canlarımız,evlatlarımız diyeyim.Umarım Massathebest (daha sık gördüğüm için söylüyorum) ve diğer Massa'cılar yada Ferrari'cilerde bu görüştedirler.
    Alonso yu çok sevmekle birlikte,Massa yıda o derece korur sever ve desteklerim.Artık şu adama laf etmeyin!.

  8. Neyse Tabiki massanın başarılı olmasını isteyeceğiz ama biri ona Alonsonun ayaklarına dolanmamasını öğütlerse problem çıkmaz,mümkün mertebe Alonso ile arasına başka araca müsaade etmezse daha uzuuuun yıllar kırmızı tolumu giyer

  9. afyonlu_03 afyonlu_03 avatarı
    afyonlu_03 afyonlu_03

    hadı bakalım massa bu yıl hem ferrarının hem senın hem alonzonun en buyugu bız ferrarıcılerın olsun ınsallah

  10. "Bu sene benim senem olacak"
    -David Coulthard (F1'e başladığından emekli olana kadar her sene başında)

  11. djarum,
    2007 ve 08 ve 09'da kullanılan lastik ile, 2010 lastiği aynı özeliklerde miydi? markanın aynı olması, verdiği tepkilerin de aynı olmasını sağlar mı?

    fırtına gibi esip ortalığı kavuran ferrari ve schumacher ikilisini bile, bir bridgestone lastiği durdurmamış mıydı? 2005'te kullanılan lastikler de bridgestone değil miydi? schumacher değil miydi " bu lastikler kaya kadar sert" diyen?

    sana yakışmıyor anlamamış gibi davranmak.
    anladın sen onu..

    massa'yı görmen için zamanı ileri almayı çok isterdim. ama ne yapalım elimden bir şey gelmiyor. hele birazcık daha sabret =)

  12. vay vay vay. aslan parçası osmanlı ordusunun akıncı birlikleri gibi heyecanlı, aç, kudurmuş ve sabırsız bir halde sezonun başlamasını bekliyor. bıraksan yalın ayak inecek pistlere.

    sözleri coşku dolu. geçen sezonun lastikler nedeniyle kötü geçtiğini cümle alemin gözüne sokmak için yırtınıyor. hoş, son yarışın ardından 5 gün sonra yine aynı pistte (20 kasım) en iyi dereceye imza atması ilk işaretler olurken, yeni araçla yapılan hem uzun hem de sıralama sürüşlerindeki performansı, sorununu geride bıraktığının kanıtı oldu.

    2008'den beri felipe'den bu kadar coşkulu ve sabırsız, kendine güvenen net açıklamalar duymamıştık. bu sözlerin arkasının boş olduğunu düşünenlere trt3 çeken bir tv ve sıralama ve yarış saatlerinde ayıracakları boş zamanı edinmelerini tavsiye ediyorum.

    çok mutlu, çok heyecanlı ve çok büyük bir beklenti içinde massa. ve göreceksiniz 2010 senesinin tam tersi bir massa izleyeceğiz bu sezon. bundan mutluluk duyacaklara şimdiden müjdeler olsun. tüm kalbimle inanıyorum felipe'ye.

  13. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Arkadaşlar şu pilotlara hakaret etme,lakap takma işini bırakın.

  14. Tabi tabi,Raikonen ve Şumaher ile yarışırken başka lastik vardı zaten,
    Bu Brigestone denen lastiği daha önce kulanmadığından alışık değildi,ama prelli ile ortalığın tozunu dumana katacak,Bekleyin görün:)

  15. alonso baya derin yaralar açmış sende:) umut et kapanır 😉

  16. ay canıım. senden bu sene iyi bir ikinci pilotluk bekleyebiliriz eziikk

  17. rocco junior avatarı

    Felipe bu sezon çok daha güçlü olucaktır.Ben 2010dakine kıyasla çok daha mutlu olduğunu ve bu sezon daha gerçekçi konuştuğunu görüyorum.Hepimiz onu eskisi gibi görmek istiyoruz.Bence lastik olayına en çok sevinenlerden biri kuşkusuz o ve umarım kariyeri bitmeden bir şampiyonluk kazanır hatta belki bu sene kim bilir:)

  18. muhammed boztepe avatarı
    muhammed boztepe

    massa 2011 sezonuna açı ama gerçek o ki 1-0 başlayacak çünkü koltuğunu her fırsatta tehdit eden kubica yok bu massa ya sezon içinde kendini kasmadan daha rahat yarışlar çıkaracağı demek inşallah bu rahatlık kötü sonuçlar getirmez

  19. Alonso massaya karşı asla ezilmez.buna adım gibi eminim.O her şarta uyum sağlayan pilot.Tek turda massa Alonso kadar hızlı hatta daha hızlı olsa dahi Alonsonun yarış hızı ve aracı idaresi massadan hep daha iyi olacaktır.Ama takımlar şampiyonası hemde Alonsoyu daha da tetiklemesi açısından massanın hızlı olmasını ve sorun yaşamamasını istiyorum.

  20. alonso'ya karşı psikolojik bir durum yaratmaya çalışıyo olabilir..

  21. mertcan_massa avatarı

    açıkçası bende gelecek yeni pirelli lastiklerinden massa kadar umutluydum bir de üstüne kers gelince aracın ağırlık dağılımı değişti ve tam da massanın istediği gibi oldu. bu sene her şey çok farklı olacak, alonsonun 2010 almanyada yaptıklarından sonra ne yazıkki artık benim için sadece massa kaldı. bu sene durumun tam tersi olmasını diliyorum, alonso bir gün massaya yol vermek zorunda kaldığında yüz halini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.. forza felipe 🙂 anti alonso >:(

  22. Kendisini daha rahat hissetmesi sevindirici. Artık podyumun en üst basamağını ziyaret etme zamanı geldi.

  23. Şu çocuk da şampiyon olsa kariyeri bitmeden, çok sevineceğim.

  24. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Bu sene Massa'nında iyi olması çok önemli.Umarım öncelikle Alonso,sonrasında Massa ile çok iyi sonuçlar alırız,tartışmasız,olaysız,başkalarına prim vermediğimiz,araç ve pilot olarak muhteşem bir sezon geçiririz.Alonso'nun takıma,Felipe'nin lastiklere alışması,2011'in açık ara en güzel görünüşlü aracına sahip olmamız ( ışığa göre değişen metalik kırmızı),ve en dayanıklı,en istikrarlı,en hızlı araca sahip olmamız dilekleriyle 2010 daki rollerin değişmesi ve muhteşem bir sezon geçirmemizin dilekleriyle Massa'ya hoşgeldin tekrar demek istiyorum.Umarım Alonso şampiyon olur,Alonso olmayacaksa Massa olsun.Takımda birlik beraberlik çok önemli.

    http://www.ferrari.com/English/Formula1/News/Interview/Pages/110113_F1_Alonso_on_Massa_Massa_on_Alonso.aspx

    Şu habere göz atmanızı rica ediyorum.Takımızıda bir ayrılık olmasın,pilotlarında dediği gibi dışardan öyle görmek isteyenlere değil,pilotlarımıza inanalım ve güvenelim.Dediğim gibi Umarım Alonso şampiyon olur,Massa'da muhteşem bir yıl geçirir umarım.Alonso+Massa=Ferrari=AMORE ETERNO!

  25. Felipe patlama yapacak, kimbilir belki Alonso'yu mağlup ederek süprizde yapabilir. Çok aç, gümbür gümbür geliyor Felipe hadi bakalım, neler olacak.

  26. Ready to Kill  avatarı

    genellikle böle kendıne cok güvenenler yanılıyor massa morelini yüksek tutmaya calısıyor istediğini yap fernando geçeceğini düşünmüyorum. alonso daha sakın acıklamalar yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir