Basın: "Düzlükte En Hızlısı Mercedes"

yazar:

kategori:

Norbert Haug, geçen hafta sonu Barselona’da, şu an yarış yapılsa ilk 10’da yer almalarının zor olduğunu söylemişti. Auto Motor und Sport ise yaptığı inceleme ardından Mercedes’in düzlük hızına dikkat çekti.

Ama Alman basın organı, Brackley kökenli Mercedes GP’nin, geçen hafta ileri yönde sağlam bir adım attığını da ekledi ve azami hız açısından W02’nin zirvede olduğunu belirtti.

2011’de yakın mücadelenin beklenmesi ile düzlük hızı avantajının önemli olduğunu söylene Haug, artık öncekine göre daha iyimser.

Haug: “Çünkü (Barselona’da) daha fazla tur atabildik; aracı ve lastikleri daha iyi anlıyoruz. Ve bu bize tur derecelerini beraberinde getiriyor.”

Bahreyn’deki yarışı ve testin iptali sonrasında Avustralya GP hazırlıkları, yine Barselona’da devam edecek.

Haug: “Eğer her şey yolunda giderse, Gümüş Oklar sizi şaşırtabilir”


Yorumlar

  1. 1,5 saniye yavaş olduğunu nereden biliyorsunuz merak ettiğimden soruyorum tur derecelerine baktığımda sanki o kadar fark yok gibi aralarında

  2. mehmet ceviz avatarı

    durum gottlıeb daimler'in dediği gibi sanki
    the best or nothıng(en iyisi yada hiçbirşey)

  3. sanırım her sitede veya bi haberde senin gibi çok bilmiş bir yorumcu mutlaka oluyor.adın belli değil sanın belli değil sallayıp duruyosun şunla oturduk bununla oturduk falan bu spru izlemek için kimsenin mekaniker tekniker yada aerodinimikten anlamasına gerek yok herkes istediği sevdiği takımın kazanmasını rakiplerininde kaybeymasini istiyor bu kadar basit ben yıllarca schumili ferrayi destekledim ama şimdi mercedesi tutuyorum ve başarılı olmasını istiyorum eğer herhangi bir takımın elemanı değilsen benim gibi amatör bir taraftarsın ve öyle kalacaksın burda kimseye ahkam kesme gibi durumun olamaz yazdığın bilgilere birkaç araştırma yapılıp ulaşılabilir bunun için ne yılların tecrübesine ihtiyaç var ne bilgiye nede senin gibi ukala bir ahkam kesiciye!!

  4. rezil oluncak bir durum göremedim ben.

  5. Şu videoyu izleyin bakın eski araç ne iğrenççç

    http://www.youtube.com/watch?v=bE8fzsNnu-w

  6. Shumi şaşırtebilir ama W02 bizi şaşırtacağını sanmıyorum.En azından antrenman ve testlerde ortalama hep 1,5 saniye gerideyiz.Bu yüzden ekibin bu arayı çok sıkı bir şekilde değerlendirmesi lazım. Biraz hız lazım; düzde değil, virajlarda da.Shumi körpleride fazlasıyla kullanıyor. Daha ne yapsın

  7. bende bir Mercedes GP fanatiği olarak takımdan birşeyler beklemiyorum değil.Mercedes düzlükte hızlı oluyorsa bence bu motordan dolayı çünkü takımlar pistlere gelirken downforce ayarını çok iyi ayarlamayaçalısıyrlar.yanı bazıları gelıpte downforceyi dusurup hızlanıyor falan demesn herkes bılıyor Mercedes motornun diğerlerınden daha guclu oldugunu bunu 2010 Italya GP sınde gormustuk…Serhan Acar bunu şöyle ifade etmişti"Mercedes Motoru diğerlerine göre güçlü ama MERCEDES GP performans bakımdan düşük" diye birşeyler solemsti
    bide Michael Schumacherin 2010 Italya GP sinde Vetteli düzlükte geçtiğinide çok rahat gördük….

  8. haug o turlarda rosberg kerssizdi dedi.

  9. OnlyouMercedes avatarı
    OnlyouMercedes

    Brawn sezon başı gelişimi durdurup 2011e odaklandık ama farkı kapatmak adına yeterli mi bilemiyorum dedi

    Ben bu sekılde bır acıklamasını hatırlamıyorum. "Boyle bır demecı nasıl atlamısım anlamadım. Acaba haberın yayın kaynagını belırtırse bende bır bakmak ısterım. tesekkurler.

  10. msc f1 e rezil olmak için dönmemiştir bence mutlaka süpriz olacaktır

  11. rocco junior avatarı

    Ben kimseyi ezmedim gayet güzel bir şekilde yazdım.Neden alındın anlamadım.O yazdığım kaynaklardan birinde dediklerimi göreceksin.Daha nasıl açıklayabilirim bilemiyorum

  12. "Senin sorunun cevabı da araştırırsan bulabilirsin bence ve kabullenmeyi bilmek insanı olgunlaştırır bu suç değil ortada bir sorun ve geri kalmış araç varsa bunu kabul etmek gerekir."

    Ben sana bir soru sormuştum. Yazdıkların bana hitabense sorumla alakalı bir cevap vermemişsin.

    Bu kadar ilgili olabilirsin çokta güzel birşey ama milleti ezmeye gerek yok. Burda böyle kimseyi susturamazsın bence.
    Beni susturursun açık konuşıyım. Çünkü ben nerde konuşması veya nerde susması gerektiğini bilen biriyim. Neyse yani bir soruya cevap vermek bu kadar zor olmamalı.

  13. :)sen rosbergin attığı turda kersin çalışmadığınımı düşünüyorsun.rosberg kersi kullanmayı unuttuğunu söyledi kersin çalışmadığını değil.sıralama formatındada unutmasın artık zaten unutsaydı o derece gelmezdi yağmurla ilgili değişken pist koşullarında katılırım buda fark yaratır birde diğerine göre hangisinin daha kusursuza yakın bir tur atması da önemli.zaten massa bir gün sonra ferrarinin hızını abartarak gösterdi.o dereceye de kimse yaklaşamadı.

  14. Düzlük hızı bir avantaj tabii ki yaratabilir.

    Malum, virajlarda geçiş hamlesi yapan pilot neredeyse kalmadı. (tabii elinizde Hamilton/Raikkonen yoksa)

    Şayet bizden hızlı araçları düzlükte onlar arka kanatlarını kullanamazken geçebilir sonra da defansı iyi yapabilirsek, işte bu bizi aracı geliştirme aşamasında ayakta tutabilir.

    sonra düzlük hızı ve yüksek apex hızını kombine ederiz. (inşallah)

  15. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Umarım dünyada büyük sorunlar olmaz,ve bizde F1'imizi rahat rahat izleriz.Arkadaşımıza aynen katılıyorum,bende teknik forumları takip ediyorum,bildiğimi anladığımı yazıyorum,arkadaşımız çıkıyor bu araç evrim radikal değil diyor.Birde yeni bir terim çıktı agresif F1 aracı....neyse hayırlısıyla az kaldı.

  16. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Bu sitedede öyle bir haber yayınlanmıştı.Galiba Button haberindeydi.

  17. Güncelleme ile ne kadar hızlanacağı hiç belli olmaz. Bütün takımlar ilk yarışa güncelleme ile gelecekler ama kimin ne kadar hızlanacağı belli değil. Çift katman diffüzör, f kanal gibi radikal bir yenilikleri olup şuan kullanmıyor olma ihtimalleride çok yüksek. Böyle bir güncellemeleri varsa galibiyet mücadelesi verebilirler.

    Geçen senede Mercedes'in fia onayından geçmeyen yenilikleri vardı sorun olmasaydı çok farklı olabilirdi…

  18. Abi ellerine sağlık çok güzel bir açıklama olmuş.Düzlükte hızlı olup virajda verecekse hiç bir anlamı olmaz.Düzlükte Virgin Hrt bile bazen hızlı olabiliyorlardı buda paketlerinden az Df elde ettiklerini gösteriyorlardı.Gelelim Renault motoruna 15-20 bg düşük olduğu her zaman gündeme geldi hatda Redbull un bir çok kez sızlandığını okuduk ama sonuç ortada Monza hariç Belçikada bile çok güçlüydüler bu pistler Motor gücü isteyen bir pist değilmi? Aldıkları pole bakarsak orada ve de Kubica nın yaptıklarına bakarsak motor pistinde o kadar geri olmadığını görürüz.Her motorun kendine has özellikleri yapısı vardır Renault motoruda Viraj çıkışların da üstün olduğunu gösteriyor.Örnek Monoco gp ve de son yarış da olanlar çekişi harika düzlüktüde 1 km gibi bir kayıptan bahsediliyor buda iyi bir paketle sorun olmaz Rbr5 Rbr6 R30 da gördük.Son olarak da Merconun F1 in geleceği için başarılı olmalarını isterim

  19. rocco junior avatarı

    Ben F1i çok uzun zamandan beri takip ediyorum doğal olarak birincisi tecrübelerin getirdiği şeyler ikincisi bu tecrübeye dayalı test vs seansları iyi analiz etmemi sağlıyor.Tabi kaynakları resmi olsun olmasın ama ciddi kaynakları takip ediyorum.Sadece bu siteye bağlı kalıp değerlendirmede bulunmuyorum.Autosport,James Allen,Ferrari forumları veya resmi sitesi,scarbsf1e… bir sürü kaynaktan haberlere,teknik detaylara bakıp çeviriyorum anladığım kadarıyla sonra gelip burda yazıyorum.Ek olarak Serhan Acar,Metin Mete vs sporu uzman seviyede bilen kişilerle de irtibata geçip bilgi alabiliyorum.Bunlar arasında çok değer verdiğim mühendis bir abim ve aerodinamist bir arkadaşım da bulunmakta.Oturup uzun uzun sohbetler ediyoruz ve ortaya çokça veri çıkıyor.Daha önce defalarca burda yarışlar hakkında görüşlerimi,hangi takımın nerde zayıf nerde güçlü kalacağını,kimin hangi updatelerle geldiğini defalarca yazdım ama eleştiri ve sert tepkiler gördüğüm oldu neticede dediklerimin yüzde 80i falan çıktı.Tümsek diyorum yok diyorlar,şu parçalar geliyor hedeflenen kazanım bu diyorum yok diyorlar,agresif değilsiniz sizden cacık olmaz diyorlar yok diyorum halen daha ısrarla bir arkadaş Ferrari'nin tasarıma sallamakta geri kalmıyor ama tüm otoriteler nedense Ferrari ve Redbull diyor.Burada bilgi istiyorlar kaynağı veriyoruz resmi değil diyorlar sonra aynen çıkıyor.Kısaca görünen köy kılavuz istemiyor.Ayrıca Facebookta takımların ve Fotan'nın sayfalarınıda takip edebilirsin sadece onların habere yani resmi kaynağa geçmesi biraz zaman alıyor.

    Senin sorunun cevabı da araştırırsan bulabilirsin bence ve kabullenmeyi bilmek insanı olgunlaştırır bu suç değil ortada bir sorun ve geri kalmış araç varsa bunu kabul etmek gerekir.Nitekim 2009 sezonu ve fiyasko ortadır özellikle Ferrari adına.Ben başarısız epey sezon gördüm bunları kabullendim emin ol bilerek konuşmak bilmeden ısrar edip kabullenmemekten daha iyidir.Yani tepeden bakıp hadiselere;ya ben öyle düşünmüyorum,hissetmiyorum demek pek sağlıklı sonuç vermiyor.

    Yazımı söylediklerimin %100 kesin doğru olduğunu göstermediğini,dengelerin değişebileceğini ve benim de yanılabileceğimi bilmeni isterim.Sonra aaa bu arkadaş dediydi lafını yediydi olmasın:)Doğru mu yanlış mı sezon başlasın hep beraber görücez burası f1 ve çok hızlı gelişiyor her şey

  20. Düzlük hızı…

    Geçen sezonun en hızlı aracı açık bir şekilde RB6'ydı. RB6, rakipleri MP4-25 ve F10'a oranla düzlük hızı olarak açık bir şekilde gerideydi. Red Bull tarafı da bu gerçeği gizlemiyor (zaten gizlemeye çalışsalarda yapamazlar, hepimiz bu tür dataları görüyoruz) ve sorunun Renault motorundan kaynaklandığını belirtiyorlardı.

    Düzlük hızı açısından avantajlı olan MP4-25 ile F10 tek turda ne yaptı? 19 sıralama turundan 15'inde ilk sıra RB6'nın oldu.

    Peki düzlük hızı açısından avantajlı olan MP4-25 ile F10 yarışlarda ne yaptı? 19 yarışın 9'unun galibi RB6 oldu. Uzun düzlük öncesi MP4-25 ya da F10 sürücüleri, bir RB6'yı yakalayabilirse düzlükte bir şeyler yapmaya çalıştılar. Başarılı oldukları da oldu başarısız oldukları da…

    Aradan bir iki yarışı çekerek (İtalya gibi) değerlendirme yapmak sezonu anlamada yardımcı olmaz. O sebeple tüm sezona bakınca rahatlıkla şunu söyleyebiliyoruz; "2010 sezonunun en hızlı aracı RB6'dır".

    Peki düzlük hızı olarak geride olan RB6'yı en hızlı araç yapan neydi?

    Yere basma gücü!

    Günümüz Formula 1'inde aracın iyi değilse, yani hızlı ve dayanıklı değilde istersen Fangio veya Senna ol, gerilerdesindir. (Örnek; 2009 sezonu ve Alonso)

    Aracın hızlı olması düzlük hızı ile bağlantılı değildir. Araçların düzlük hızları ayarlarla arttırılabilir. Bu ayarlar düzlükte aracı hızlandırırken virajda gözle görülür şekilde yavaşlatır. Çünkü yüksek hız için yapılan ayar, yere basma gücünden taviz vermiştir. O araç düzlükte istediği kadar hızlı olsun, sürücüsü viraja gelirken daha erken frenlemek, virajı daha yavaş dönmek ve viraj çıkışında daha geç gaza yüklenmek zorundadır. Hal böyle olunca tur zamanı olarak gerilerde kalması kaçınılmazdır.

    Yüksek yere basma gücüne sahip olan araca viraj vız gelir. Aracın viraja girebileceğini ya da virajda arkasının kopup gitmeyeceğini bilen sürücü de elinden geldiğince virajı hızlı döner. Elimde apex hızlarına ait dökümanlar yok, ama gördüğüm kadarıyla virajları en hızlı dönen araç RB6'ydı. İşte bu yere basma gücü ve getirdiği yüksek hızla viraj dönme RB6'yı sezonun en hızlı aracı yaptı.

    Zaten dedim ya, günümüz Formula 1'inde aracın iyi değilse ister Fangio ol ister Senna fark etmez, artık sürücülerin fark yapabilecekleri tek nokta virajlardır. Ben Alonso'nun özellikle viraj girişlerine bayılırım. Massa "Lastik problemim var" dedi. Lastik problemi, yalnız tek turda optimum ısıya getirememek ya da bir kaç turda lastikleri bitirmek değildir. Lastik problemiyle virajda da zorlanırsın ki Massa zaten ön lastiklerin tutuşunun az olduğunu bu sebeple virajda zorlandığını belirtmişti. Bu sezon Massa da F10 kullandı, Alonso da… Düzlük hızları aynı olan iki araç. Massa'nın düzlükte gaza daha az batığı tek bir yarış ve tek bir yer oldu, hepiniz anlamışsınızdır. Genel olarak baktığımızda Alonso, Massa'yı sildi. Neden? Virajda yaptığı fark!

    Şunu da ekleyeyim, 2009'da KERS'in de getirisiyle F60 ve MP4-24 düzlük hızı en yüksek olan iki araçtı. Ama yüksek yere basma gücünün getirisiyle virajda hızlı olan Brawn Gp ve Red Bull Racing sezonu ilk iki sırada bitiren takımlar oldular.

  21. "Adını vermeyen bir Mclaren çalışanı ise 1 sn geride olduklarını belirtmişti tepedeki ikiliye oranla"

    Cidden bilmediğimden soruyorum. Nerden edindin bu bilgiyi? ve neden ad vermiyorsun?

  22. bir an önce yarışlar başlasada kim hızlı kim yavaş kim dayanıklı kim dayanıksız görseydik te şu açıklamalar son bulsaydı.Yoruldum yahu bu adamların açıklamalarından biri bişey söylüyo diğeri başka bişey söylüyo…pöfff

  23. rocco junior avatarı

    Erhan,sorularına cevap vereyim istersen.Öncelikle Ferrari,Redbull ve Mercedes bu paketleri ile tabiki yarışa çıkmayacak,araçları en çok değişecek takımlar ve perfonmans çalışmasını en çok yapıcak takımlar belki bunlar.Çünkü bu üç takım da benzer strateji ile önce sağlam,gelişime açık bir paket ile dayanıklılık ve lastik anlayışı içine girdiler sadece Mclaren ve Renault tersini seçti.Öyle ki Mclaren takımının yanlış yol seçtiği birkaç değişik konfigürasyonla gelip hepsini tek tek denediği ve başarısız oldukları aynı zamanda dayanıklılık,parça eksikliği ve ayar sıkıntısı sorunları yaşadıkları söyleniyor.Fakat Renault çok başarılı bir pakede benziyor ama kers ile ilgili bazı sorunları bulunmakta.Pirelli lastikleri İtalyandır doğrudur lakin Ferrari sezon başında Michelin'de karar kılmış ama ortak irade Pirelliyi seçmişlerdir.Yani bu takımlar aptal değil değil mi kendi kuyularını kazsınlar?Şu aşamada Mercedesin tek sorunu perfonmans.Rakiplere oranla uzun turda 1-1.5sn yavaş kaldıklarını kabul ediyorlar zaten Haug boş konuşmuyor:Şu an yarış yapılsa ilk 10a giremeyiz lafı önünde Mclaren,Renault,Redbull ve Ferrari'nin olmasından ötürü.Brawn sezon başı gelişimi durdurup 2011e odaklandık ama farkı kapatmak adına yeterli mi bilemiyorum dedi,Schumi benzer açıklamalarda bulundu şampiyonluk ve zafer zor dedi daha dün Berger yetişmesi zor dedi bugün ise farklı kafa karıştırıcı ve taraftarları sinir eden yorumlar geliyor.Çok olumlu bir durum olsa ve gerçekten kendilerine %100 güveniyor olsalar bu açıklamaları yapmazlar.Bende sezon başlamadan çok ümitliydim ve beklentim büyüktü ama Mercedesin son kozu bu gelecek yeni paket.Kaldı ki diğer takımlarda en büyük paketlerini ilk yarış öncesi perfonmans katması için getirecek ve bu farkı kapatmada ne derece etkili olucak görücez.
    Son olarak lastikler gelişim açısından çok yavaşmış ve büyük şikayetler var.3 pit stop simülasyon sonuçlarına göre en muhtemeli ve halen bu dayanıklılığı arttıramadılar.2-3 arası rahat pit stop yapılacaktır.Şu aşamada pilotların lastik aşınmasını yavaşlatmak için bazı turlarda çok yavaş sürdükleri görülüyor.Ayrıca Redbull kersi doğru dürüst kullanamıyor şu aşamada ve en yakın rakibinden de 0.5sn hızlı olduğunu hiç sanmıyorum.Bunlar sadece arkadaşımızın kendi tahmini.Kısa tek turda F150th ve Rb araçları en yakın olarak kabul ediliyor ama Rb bir adım önde yine uzun turlarda ve lastik korumada ise Ferrari önde görülüyor.Şu aşamada en hazır takımlar bunlar ve pek çok muhabir şu an yarış yapılsa bu 2 takıma para basarım dediklerine göre bir bildikleri var.Öyle ki Button ilk gün 0.6sn Ferrari-Redbull farkından sonra:"Onların Redbull'dan 0.6sn geride olduğunu mu sanıyorsunuz,uzun turlarda herkesten 2sn hızlılar ve lastikleri daha iyi kullanıyorlar"demişti.Adını vermeyen bir Mclaren çalışanı ise 1 sn geride olduklarını belirtmişti tepedeki ikiliye oranla.Bunlar doğru mu yanlış mı görücez,kim ne yaptı nasıl hazırlandı,testlerde analiz edilenler ne kadar tutucak zirve nasıl olucak belli olucak.Tabi yanılmak mümkün ama bunlar şu zamana kadar toplanan bilgiler

  24. red bull mu italyan sen hiç f1 izlemedin mi bu yıl vettelle webber birinci oldunda avusturya milli marşı çalmıyor muydu???yoksa italyanın milli marşı deiştide haberimiz mi yok

  25. Sendeki boş ve düz mantık. Aynı 2+2=4 gibi.

  26. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Arkadaşlar tahriklere kapılmayın.Testleri izlemeyen arkadaşlar Ferrari,Pirelli diye başladılar yine.Redbull'da İtalyan değilmi?Ferrari zaten Michelin'i istemişti ve geçen gün bir arkadaşımız açıklamıştı lastiklerin nasıl seçildiğini.Neyse,sen kandır kendini..
    Gelelim Mercedes'e.Bu kadar adam tüm günü beraber geçirecek ve herkes farklı birşey söyelecek.Sizin aklınız alıyormu?Mercedes GP belki şu anda en iyisi değil ama paketlerinede güveniyorlar.Ben bu sene en az 23 zafer alabileceklerini düşünüyorum.Ross Brawn yine birşeyler yapar bu takımı ayağa kaldırır.

  27. performansa yoğunlaşacaz diyorlar da redbull ve ferrari performansa yoğunlaşmayacak mı ya da şimdiye kadar redbull ve ferrari performansa yoğunlaştı da mercedes yoğunlaşmadı mı… yarışta yeni paketle yarışacaz diyorlar peki redbull ve ferrari şu anda yarışacakları araçlarla mı test yapıyorlar… onlar yeni paketi şimdiden kullandılar mı araç son halini aldı mı…. yoksa onlar da yarışa çok farklı araçlarla mı çıkacaklar

  28. bana göre redbull diğer araclardan 0.5 sn hızlı suan.

  29. mercedesten beklenti cok büyük ondandır o : ) ee bide ross brawn varsa herzamn mgp'de süpriz olabilir.

  30. Bence beklentileri herhangi minumumda tutmak ıstıyorlar ve celıskılı acıklamalarla gundemde mercedes'ın cok gerıde oldugu ımajını vermek ıstıyorlar. bence mercedes bırseyler saklıyor. tıpkı sene basında ross brawnın dedıgı gıbı bazıları elındekı herseyı daha enbasta testler ılk yarısa cıkıcak gıbı aracla katılır bazıları katılmazlar basında ılk akla renault gelmıstı. zaman gosterecek ama ben nasıl acıklamalar yapıldıgı benı ılgılendırmıyor. Neler yapılıcagı ve Neler dusunduklerı daha onemlı. ben busene ılk yarıstan ıtıbaren pol poisonu alabılıcek bır arac oldugunu dusunuyorum. ama yarıs takı uzun suruslerde tam bır bılmece bekleyıp gorucez. barcelonada yapılması kararlastırılan son testler bence mercedes hakkında bıraz daha olumlu duzgun ıstıkrarlı yorumlar yapılabılmesıne neden olabılıcektır. suan ıcın herkesın dedıgı gıbı rbr en onde degıl bana gore ferrarı gecenseneye oranla gecmıs gıbı geldıkı belkıde bahreynın ıptalı bırazda redbulla yaradı.

  31. Dikkatleri çekmemek için böyle yapıyorlarsa bir de çekmek isteseler neler yaparlardı kim bilir. Bence böyle olunca daha çok dikkat çekiyor. Bakın formlara ve diğer F1 kaynaklarına en çok konuşulan takım mercedes:)

  32. Beklentilerimi karşılarsa çok fazla şaşırmayacağım. Çünkü bu sezon için çok fazla fedakarlıkta bulunuldu, bunları teker teker saymayacağım. Beklentilerin büyük oranda gerçekleşmesi doğal olur. Asıl gerçekleşmese büyük şaşkınlığa uğrarım.

  33. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    lastik sadece ferrari için problem olmaz. pirelli anlaşması olduğundan beri söylüyoruz ve öyle olacak. 2+2=4 kadar basit bir olay.

  34. performansa yoğunlaşacaz diyorlar da redbull ve ferrari performansa yoğunlaşmayacak mı ya da şimdiye kadar redbull ve ferrari performansa yoğunlaştı da mercedes mi yoğunlaşmadı.. yarışta yeni paketle yarışacaz diyorlar peki redbull ve ferrari şu anda yarışacakları araçlarla mı test yapıyorlar onlar yeni paketi şimdiden kullandılar mı… araç son halini aldı mı redbul ve ferraride yoksa onlar da yarışa yeni paketli çok farklı araçlarla mı çıkacaklar

  35. lastik diğer takımlar içinde problem.sadece mgp için değil.mgpnin turları degerlerine göre biraz daha istikrarsız sadece ama cözülmeyecek bir problem değil.düzlük hızı bize büyük avantaj saglar.haug'un dedigi gibi eger asınma sorununu çözersek işler yolunda giderse zirvenin en büyük adayıyız.çelişkili yorumların nedeni ise mgp dikkatleri üzerine cekmek istemiyor normal olarak

  36. haydaaa bu nedir ya bı öyle bi böyle konuşuyolar.Bu otomobil üzerinde çalışmaya geçen sezondan başladılar bu kadar çalışmaya kötü bir araç çıkmaz herhalde en azından çıkmaması lazım.

  37. ros brawn aracın dayanıklılığından memnun olduklarını ve artık performansa yöneleceklerini söyledi. Demekki araç daha performansını yansıtmıyor. ALLAH aşkına bu araç üzerine geçen sezondan beri çalışıyorlar bu haldeyken aracın ilk on içine girememesi düşünülebilir mi?

  38. Lakin, beklentilerimi karşılarsa şaşıracağımı belirtmeliyim.

  39. Kerem Toprak avatarı

    Bu hızı verimli bir şekilde kullanabilirlerse pole posizyonlarında iyi olurlar.Geçen sezonki en büyük faktörlerden biriydi bence iyi pole alamamaları idi.Genede Aracın kendi şartlarına göre istikrarı vardı. Motor sorunuda pek yaşamadılar.Eğer Lastik problemi çözülür ve iyi bir sıralamada olurlarsa birde Schumi ve rosberg kişisel yetenklerini yarışa yansıtırlarsa podyum ve zaferler kazanılması hayal olmaz.

  40. bende bunu söylemiştim barcelona testlerinde lider mada ile ikinci rosberg arasında 0,64 sn fark vardı ama rosbergin tur attığı gün sabahtan öğleye kadar yapmur yağmış hava öğleden sonra yağmur durmuştu.oysaki massa nın tur attığı ertesi gün hiç yağmur yağmadı dolayısıyla pist sabahtan itibaren ısınmaya başladı ve öğleden sonra pist sıcaklığı maksimuma ulaştı.rosgergin tur attığı gü pist sıcaklığı çok daha düşüktü yağmurdan sonra kuruduğu için.ve rosberg muhtemelende kerssizdi.yani sıralama formatında mgp çok geride değil belki 0,2-0,3 sn o kadar.ama uzun turlar kötü lastik aşınması fazla

  41. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sadece Şaşırtmaya Çalışıyorlar.Geçen Hafta 10da Değil Derken Şimdi Şaşırtabiliriz Diyorlarsa ? Yani Mercedes Büyük Bir Güncelleme Yapmış Olabilir.

  42. Gümüş okların bizi şaşırtmasını istemiyoruz sadece beklentilerimizi karşılasın yeter 🙂

  43. Bu neydi şimdi?? "Eğer her şey yolunda giderse, Gümüş Oklar sizi şaşırtabilir" Daha bir hafta önce "ilk 10'a girmemiz mümkün değil" diyen bu adam değilmiydi?

    Bu adamlar ya bizimle dalga geçiyor ya da gerçekten Mercedes çok büyük bir sürpriz peşinde…

  44. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    O Kadar Çalışmadan Sonra İlk 10 Dışında Kalsalar Düşünemiyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir