Horner: "Bahreyn'in Çıkması Red Bull'a Yarayabilir"

yazar:

kategori:

Bu ifade, Red Bull Takım Patronu Christian Horner’e ait. Uzmanlar, sezonun iki hafta geç bir şekilde Avustralya’da başlayacak olmasının, sıkıntılar yaşadıkları öne sürülen McLaren ve Mercedes’in işine geldiğini düşünüyor.

Ama Bild’e konuşan Horner: “uzun düzlükleri ile Bahreyn, bizim vitrin yarışımız olmayacaktı”

Red Bull, geçen sene sürekli olarak Renault motorunun rakiplerine göre güçsüz kalması nedeniyle düzlüklerde yeteri kadar hızlı olamadıklarından şikâyet etmişti.

Bahreyn’in ertelenmesinin ardından sıkıntı yaşayan takımların öndekileri yakalamak için zaman kazanacağı yönünde açıklamalar için Horner: “10 gün, pek bir fark yaratmayacak”

Mercedes’ten Norbert Haug ise farklı düşünüyor.

Haug: “Sezonun başlamasından önce bu noktada bütün takımlar işlerini, son anlara kadar sürdürüyor.”

Haug, sezon açılışının Avustralya’ya ertelenmesinin bütün takımlara nefes aldırdığını da ekledi.


Yorumlar

  1. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    sende kendine bi sor bakalım 2009 ve 2010'da Force Indialar düzlük hızında ne kadar iyilerdi diye. ben motorları çok kuvvetliydi diye hatırlıyorum. onların geride kalmasının sebebi lastikler ve aerodinamiye bağlı. Bir yerden tutup bir yerden bırakıyorsun:)

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bence ''Tur bindiririz'' ile başlayan gözdağı son sürat devam ediyor.Belki de bu söylemin altında bir tedirginlik de vardır.Henüz gerçek arenaya çıkmadan olayın yani gelişimin son noktasını göremezsiniz.Takımlar ilk yarışa ,son halleri verilmiş araçlarıyla çıkacaklar ve aynı şartlar altında diğerlerinin de nerede olduğunu görüp gerçek durumu o zaman değerlendirecekler.
    Kim ne kadar geride ve bu erteleme kimin işine yarayacak,belki de biz bunu hiç öğrenemeyeceğiz.
    Bu konuda bana göre en dikkat çekici açıklama hamiltondan geldi.İstekli,yerinde duramayan,girişken,agresif,yarışmayı seven vs.vs gibi vasıflarla addedilen ve bunu zaman zaman eline yüzüne bulaştıran(ispanya,monza,singapur) ve zaman zaman da takdir toplayan(kore) hamiltonun yorumu gerçeği birebir açıklıyor..Düşünün millet korede (en başta button,vettel ,webber) yarış durdurulsun diye yalvarırken hamilton sc yi dışarı atın ben yarışmak istiyorum diye bağırıyordu.İçinde bu kadar yarışma aşkı ve olan ve sabırsız olan pilotun ,Bahreynin ertelenmesine sevinmesini beklemiyordum.Demek ki işler göründüğünden daha da vahim.

  3. Arkadaşım bu zamana kadar haberleri takip ettiysen eğer Redbulun neden Renault motorundan neden vazgeçmediğini anlarsın.Ferrari kendi takımında kullandığı motorların bire bir aynısını vermiyor diye Redbull da kullanmak istemiyor Str de kullanıyor o da pek dokanmıyor onlara.Mercedes motoruna gelirsen Mclaren Redbula motor vermesini engelledi Cosmortha gelince Horner bir çok defa geçmeye düşündük dedi ama cesaret edemedik çün kü bizim arabamızın en önemli kısmı arka kısmı dedi Cosmorth ile yeniden tasarlanması gerekecek dedi bu da çok risk li dedi ee geriye kim kaldı Üretici olarak Renault bunuda seçmemizin nedeni kendi takımında kullandığı motorun aynısını bire bir verdiği için dedi 15 tane Renault teknik mühendisi Redbull garajında bunuda kimse yapmaz aynı motor haritalarını kullanıyorlar düşük Df üreten araç her zaman yüksek Df üreten araçtan düzlüklerde daha hızlı olur bu böyledir değişmez iyi akşamlar

  4. Yav arkadaşım renault kendi motorunu satmıyor müşteri motoru satıyor bunu bile bile kendinize laf ettirmiyorsunuz müşteri motorları ile takımların kendi kullandıkları motorlar farklı ozaman torro rossolar ferrari motoru kullanıyorlar ? yada force indialar mercedes motoru kullanıyorlar neden arka sıradalar diye sormadınmı kendine hiç…

  5. Aslında sezonun biran önce başlaması daha iyi olur.Şimdiyse geridekilere arayı kapatmaları için zaman verilmiş oldu

  6. Aerodinamik verimlilikten verinde biraz düzlük hızına yoğunlaşın bu kadar sorun ise geçen sene Renault un fabrika takımı her zaman uzun düzlüklerde Redbull dan hızlıydı.

  7. Ferrari_Fernando  avatarı
    Ferrari_Fernando

    Seyirciler hariç herkese yaramış anlaşılan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir