Ecclestone'un Hedefi Bahreyn GP'yi Gerçekleştirmek

yazar:

kategori:

Ülkede yaşanan kaos ortamı nedeniyle Bahreynli yetkililer, Formula 1 takviminde ilk sırada yer alan yarışı çektiklerini açıklamışlardı. Ancak bu açıklamanın ardından yarışın başka bir tarihte yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklama yapılmadı.

Ecclestone “Bahreyn’de olanlar üzücü ancak bir ay öncesine kadar herkes yarış için sabırsızlanıyordu.”

“Yarış olsaydı sorun olmayacaktı. Barış sağlanırsa yarışın olmasını umuyoruz ve yarışı takvime sokmaya çalışacağız.” dedi.

Ecclestone, Formula 1 Yönetim Kurulu’nun, yarışın iptali nedeniyle tüm ödemeleri üstleneceğini ve bunun yaklaşık 40 milyon dolar olduğunu söyledi.

Ecclestone “Yarış için ödenen para ödenmeyecek.  Yapılmayan yarış için para istemeyeceğim.” dedi.

Bunun yanında Abu Dhabi GP yetkilileri, Bahreyn’in geç tarihlerde takvime dahil edilmesi halinde takvimde yer değişikliğine açık olduğunu duyurdu.

 

 

 


Yorumlar

  1. Para istemeyeceksin tabi ilerde alabilecek misin bakalım. Sen takvimde olmasını istersin tabi para kaynağı ama yeni yönetimler F1'i veya o kadar para bayılmayı ister mi orası meçhul. Sen böyle sırf para odaklı çalışırsan, dünya kavruluyor olaylar büyürde petrol, altın patlarsa o zaman yarışacak takımda bulamazsın, sana o kadar para bayılan arab ülkerini de yeni katılımcılarıda yine tıpış tıpış Silverstone'a Monza'ya dönersin tabi işin başında kalabilirsen. 🙂

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arap ülkelerindeki 30 yıla yakındır süregelen bu rejimlerin tasfiyesi ve yeniden düzenlenmesi epey bir zaman alacaktır.Kolay değil bir anda değişmek..Bu olayların yaşanması Bahreyn'in takvimden çıkarılmasını gerektirmez.Sezon sonunda Bahreyn'i takvime alabilirler.

  3. öyle bi şey "hiç" mümkün dgl..bir anda çıkmıyor böyle olaylar sonuçta.e haliyle birden de bitmiyor

  4. Gizem Aydın avatarı

    bahreyn olmasın ya gereksiz

  5. FernandoElmatador avatarı
    FernandoElmatador

    Peki 1 hafta içinde barış sağlanırsa ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir