Schumacher: "F1 İçin Hâlâ Yeteri Kadar İyiyim"

yazar:

kategori:

2006 sezonu sonunda spordan emekli olan Alman pilot, geçen sene Mercedes GP ile geri döndü ve bazı sıkıntılar yaşadı.

Genç takım arkadaşı Nico Rosberg ile mücadeleyi de kapsayan bu sıkıntıları, bazıları Schumacher’in yaşına bağladı.

ADAC Motorwelt dergisine konuşan Schumacher: “Vücut saatinizi geri almanız kesinlikle mümkün değildir.”

“Şu anda, 10-15 sene öncesi ile kesinlikle aynı olmadığım da bir gerçek”

“Ama yeteri kadar iyi olup olmadığım konusunda ‘evet öyleyim’ diyebilirim”

Schumacher, geçen sene en büyük sorununun, takımın adı Brawn GP iken Jenson Button düşünülerek üretildiği öne sürülen Mercedes GP aracı olduğunu belirtti.

Schumacher: “2009 Aralık ayında takıma geldim ve mühendisler zaten aracın bana uymayacağını biliyorlardı. Ama elbette yapılmıştı artık”


Yorumlar

  1. Sevgili arkadaşım; sen, senin ayağına dar gelen bir ayakkabıyı kaçgün giyebilirsin? yada tam tersi bol olan…Lütfen biraz daha mantıklı olalım. Sözkonusu olan formula1 aracından bahsediyoruz… Ayrıca biraz araştırma yaparsak daha isabetli ve doğru tespitlerde bulunabiliriz. 25 yıldır bu sporu yakından takip eden birisi olarak biraz insaf diyorum bundan ötesi afedersiniz ama "s… yarıştırmak" gibi bişey oluyor…

  2. orası kesin alonsonun yetenekleri tartışılmaz.
    ama benim gördüğüm f1 de en iyi araca sahip olmadan şampiyonluk kazanan ender pilotlardan schumi örn benetton üstelik kariyerinin başlarındayken.90 lardan öncesini bilmiyoruz iyi araştırmak lazım.orta sınıf araçla o yaşda şampiyonluk belkide türünün tek örneğidir.

  3. efsanem benim…!!!

  4. doğrudur ama o arabadan ne çıkarsa onu çıkarmayı başardı. Bkz: Velet

  5. o sene renault un viraj çıkışlarındaki üstün çekiş gücüyle yarattığı farkıda unutmayalım.

  6. Bir takım endini F1 sever zanneden sahtekarlar farklı nikler alıp siteye durmadan yazı yazıyor. Alonso aleyhine yazılmış her yazıya cevap yazıyorlar. Sanırım avkatlık mesleği ukte kalmış kursaklarında :)))
    F1 de herşeyi tarihin altın sayfalarına kaydettiren adam, hatta pist üstünde yenemedikleri (+reyting kaygıları nedeniyle) çeşitli kural değişiklikleri v.s. ile adamın şampiyon olmasının önüne geçimiştir. Zorla bıraktırılmıştır. Ancak yine dam gibi adam kalmadığını anlayınca reytingler yerle bir olunca yalvar yakar geri getirmişlerdir.
    İlk sezona kötü başladı ve iyi bitirdi.
    Ama ne kadar kötü başlasada Monacoda Alonsoya yaptığı atak benim için çok keyifliydi :)))
    Neyseki efsane sayesinde "kural boşluğu" netleşmiş oldu.
    Çok net bir şekilde tüm dünya gördüki yeşil bayraklar vardı ve çok temiz bir ataktı. Savunmak için çok çabaladı alonso ama yeteneği kısıtlı olduğundan engel olamadı.
    Çünkü karşısındaki bir EFSANE.:)))

  7. 1. si zaten schumi tasviri
    2. si de…. ah alonso ah 🙁

  8. Bence F1 deki en üstün başarı kriteri;
    aynı kurallarla sizi geçmeye çalışan pilotlara 5 yıl boyunca her sene geçit vermemek, aynı zamanda zayıf arabayla şampiyon olabilmektir.

  9. O zamanlar bir SChumi taraftarıydım ve en çok nefret ettiğim pilot Fernando idi. Ama tabiki onun hakkıyla şampiyon olduğunu ve schumiyi normal şartlarda geçtiğini biliyordum. SChumimin çok çabalayıp geçemediği tek pilottu. Ferrariye gelince ise Alonso taraftarı oldum Artık pistteki en iyi ve en çok şampiyonluğu olan 2 pilotu destekliyıorum

  10. FAster Inside avatarı

    Ne demek iyi pilotlarla karşılaşmadı, kim demişse uçmuş o, alonsonun 2 şampiyonluğunda ferrari o arkadaş kullanıyordu heralde, efsane shumi yi hatırlayamadığına göre 🙂

  11. Seninki hazımsızlık bence…
    Schumacher'in Tüm sezon bilgilerine bak bakalım kimlerle mücadele etmiş ?…

  12. Arkadaşım sana yuh diyip terbiyesizlik etmek istemem ama kelime bulamıyorum. Mika kaçalı bilmem kaç sene olmuş sen tek rakip diyorsun. Raikkonen Mclarende değil miydi? Montoya ve Ralf daha güçlü bir araçla Williamsta değil miydi?

  13. raikkonen alonso montoya damon hill gerard berger senna prost mansell hakkinen bu isimlere kim ne diyebilirki yeteneklerini kim göz ardı edebilirki tabi f1 i dün izlemeye başlamadıysanız bilen için önemli değerler.schuminin tek önemli rakibi hakkinen demek f1 i bilmemektir.hakkinenli mercedes kötümüydü? sanıyorsun ,
    benetton takımında şampiyon oldu kendisi benetton en iyi araçmıydı.sanıyorsun.ferrari demişsin ferrariye ilk geldiğinde ferrari yıllarca şampiyonluk görememiş başarısız bir takımdı onun araç gelişimine olan büyük etkisini katkısını ferrari defalarca ifade etti.sadece pilot yeteneğiyle biryere gelemezsiniz sadece araçla da olmaz redbull pilotlarını gördük geçen sene herkesden hızlı bir araç son anda şampiyon oldu hem araç hem pilot iyi olucak büyük başarılar için schumi en iyi olmayan araçlarlada şampiyonluk gördü benetton ve ferrari nin ilk yılı özellikle.bu yüzden efsane oldu.lütfen bilerek yorum yapalım.ayrıca 7 kere dünya şampiyonu olmak f1 de kırılmamış rekor bırakmamak orta sıra takımıyla en iyi olmayan bir araçla kariyerinin başında şampiyon olmak büyük başarı demek değilse nedir başarı kriteri f1 in tek bir kriteri vardır o da yarışlar kazanmak bu ugurda gerek takım olarak gerek pilot olarak mücadele etmek en iyi olmaya çalışmak ve sonunda ana amaç olan şampiyonluğu göğüslemek.pilotlar kordonda gezinti için o piste çıkmıyorlar.

  14. "arkadaşlar ne verilirse kullanırsın o kadar" deil. Bu adam mercedesten daha büyük ve önemli bir marka. Herkes mclaren adını bilmez mercedes takımını bilmez ama schumacher desen mendil satan çocuk koyun güden çoban bilir. Hatta kendi başına formula 1'e bedel bir pilot nasıl bu hallere düşürülür. Bu adam aynı kuralların olduğu 5 sene boyunca şampiyon oldu. Bu mükemmellik demektir. Aynı kurallarla vettel 5 sene şampyon olsun bakalım; alonso, button ya da hamham.
    Bir de iyi pilotla karşılaşmadı denir acaba bu schumi izin vermediği için olabilir mi? belki schumi olmasaydı şimdi montoyanın 3 şampiyonluğu vardı; belki mika bırakmayacaktı 🙂

  15. memuriyette bile kınamadan sonra maaş kesme cezası vardır. Kınana kınana bir haller oldu oraya buraya çarpmaya başladı

  16. memuriyette bile kınamadan sonra maaş kesme cezası vardır. Kınana kınana bir haller oldu oraya buraya çarpmaya başladı

  17. the person who did not like the video is ALONSO FAN hahahahaha

    ilk yoruma kop:) video için saol

  18. Şumi'yi çok fazla sevmem. Onun da beni sevdiğini düşünmüorum 😀 Şu meselenin nasıl kan davasına dönüştüğüne aklım ermiyor. Elimizden sadece orum yapmak ve saygı duymak geliyor. Açıkçası Şumi ve yaptıklarını çok fazla büyük bulmuyorum. Mclaren taraftarı olarak Ferrari'ye daha fazla saygı duyuyorum. Ona her sene inanılmaz bir araç verdiler. Yalnız burada sunun önemi var. "Kime göre neye göre yeteri kadar iyisin…" Kıstas fiziki güçse hayır değilsin olamazsın. Eğer öyle olsaydı insan olamazdın. Yaşlandın güçten düştün vb… Diğeri de pilotlara göre hala iyiysen ona da katılmam. Eskisi gibi rakibin sadece bi tane değil(Hakkinen). Alonso Hamilton Vettel hatta Rosberg… Bence anlamsız bir açıklama olmuş… Kanımca orta sıralarda görmeye devam edeceğiz

  19. Barichello da 39 yaşında ona sorun olmuyorda schumiyemi olacak 😀

    Güvenimiz sana tam başkan 😀

  20. schumi yi eleştiren arkadaşları görünce kusura bakmayın ama aklıma ilk gelen işte bu diyorum. Klasik türk mantığı yolda yürümeyi bilmeyiz(mcz anlam),dünyaya mal olmuş bir efsaneye çamur atma komikliğini gösteririz bu bize özgü zaten paçalardan çekmek.he vardır kuyruk acınız yabancı isimlerden görüyoruz eleştiren yerden yere vuranları ama hepsinin var bir takım hesapları bu anlaşılır bu dünyanın her yerinde olağan bir durum her branşta.insan anatomisi diye birşey var her insan vücudun limitleri dahilinde yıpranması yaşlanması dahilinde ortaya performans koyabilir istediğiniz kadar çalışın belli bir yaşdan sonra insan 1 sene öncesini arıyor veya 4 yaşındaki bir çocuğun enerjisine hangimiz ayak uydurabiliriz.şurası kesinki schuminin ölüsü çocuğu yaşındaki insanlarla rekabet edebilecek yetenekte, neticede yetenek kaybolmaz.schumi olağan dışı olmasaydı sadece iyi pilot olurdu bugün rosberge dedigimiz gibi massa ya dediğimiz gibi ve diğerleri cok da farklı değil biraz sivrilen alonso haric ki onun da yapması gereken cok sey var.şampiyonluk kazandığı benetton takımının durumunu bilmeden hangi rakiplerle rekabet icinde oldugunu bilmeden senna gibi kaldıki rekabet her zaman vardır bazen takım arkadasınız olur bazen se başka bir takım pilotu neticede kazanıyorsanız ve bunu iyi isimlerin arasında en iyi arac olmadan yapabiliyorsanız benetton gibi ve kırılmamış rekor bırakmıyorsanız bu sizi efsane yapar.ferrariye geldiğinde ferrarinin ne durumda olduğu da ortadır araştırmayı bilen işgüzarlık dan uzak insanlar için.son şampiyonluğunu ilan ettiginde f1 in patronu bernie amca onun sürekli kazanmasından ve f1 in izlenebilirliğinin düşmesinden artık bırakması lazım diyerek f1 in dengesini nasıl alt üst ettiğini en açık sekilde göstermiştir.sonrada geçen sezonun başında rayting kaygısıyla f1 e gelmesi için nerdeyse bir dua etmediği kalmıştır. bugün en başta almanlara ve ülkemiz dahil dünyanın bir çok yerinde f1 i sevdiren almanlara idol olmuş geçen sezonun şampiyonunun çocukken rüyalarını süsleyen örnek aldığı büyük bir şampiyondan bahsediyoruz biraz saygı.tabiki hicbir şey eskisi gibi olmaz zaten o da zamanında gereğini yaptı ispat edebileceği veya kırması gereken bir rekorda kalmadı çünkü herşeyi yaptı.ya diğerleri ? konuşmak la yapmak arasında büyük fark vardır. Bırakın f1i hayatının en büyük anlamı olarak gören bu adam kalan 2 yılını gönlünce yaşasın tüm yaşattıklarından sonra bu onun hakkıdır.

  21. FAster Inside avatarı

    serhan acar biliyordu, hepimizin bilmediğini….
    zaten geçen sezon hepimiz bi çok kural öğrendik, çoğu hamilton sayesinde oldu, adam f1 in kınanma rekorunu kırdı…

  22. FIA'nın kural açığı yüzüden bu olayda Schumi günah keçisi olmuştur. Halbuki son yılların en bomba geçişidir o. Zırvalamaya gerek yok.

  23. Schumacher o atağı yaptıktan sonra kuralı netleştirdiler… onuda söyleyeyim…

  24. FAster Inside avatarı

    asla öyle bi niyetim yok, sadece kurallar dedim….

  25. Kim biliyordu o kuralı. Alonso çok mu iyi biliyodu da hem schumiye hem de rosberge geçilmemek için deliler gibi çırpındı. kim olsa orda rekibini geçerdi(yok kim olsa sözü yanlış oldu bu meziyet her babayiğidin harcı deil 😀 alonso da yapabilir yanlış anlaşılmasın) ve kim olsa direnirdi geçilmemek için.
    olay tam tersi şekilde gerçekleşseydi alonso aleyhine karar verildi diye yırtınırdın demi. niyetin taşlamaksa bile en azından biraz mantıklı olsun :DDD

  26. FAster Inside avatarı

    böyledir bu işler kimisi kuralları bilmez son virajda sollanama yapar, kimsinin işine gelmez SC geçer, herif SC solladı yaa varmı daha ötesi, hatta komik ötesi :)))

  27. Yorumunuza göre koşu yapan bir atlete çok para aldığı için ayak numarasına bakmadan ayakkabı ve başkasına uygun bir forma verilmesi ve başarı beklenmesi gerekir.F1 de araç bir ayakkabı gibi hissedilir.İyi yarışçı her ayakkabıyla iyi koşar mantığı bence yanlış.Saygılar..

  28. Arkadaşım sana kalmıyor zaten…

  29. Spa2000 yorum guzeldi kardeş hahahah 🙂

  30. FernandoAlonso  avatarı
    FernandoAlonso

    Nolmuş,bizde pist üstünde durmayanları avlıyoruz,hemde yarış sonunda ceza almadan.Aslında sizinkide önlerde olsaydı,Kore ve Brezilya'da SC ye yine muhteşem ataklar yapabilirdi ama pistte duramadı malesef.

  31. FAster Inside avatarı

    sarma bunlara boşver….

  32. FAster Inside avatarı

    Evet güzel fikir, bence de bu tiplere böcek muamelesi bile yapmayacaksın, kendileri çalıp kendileri oynasınlar….

  33. yarışın son turunda uyuyanları hala avlayabiliyor.

  34. kimin ne dediği önemli değil üstad.onlar merak etmesin bu fırtına öncesi sessizlik.

  35. "Schumacher 2009 Aralık ayında takıma geldim ve mühendisler zaten aracın bana uymayacağını biliyorlardı. Ama elbette yapılmıştı artık"

    Benim herzaman dile getirdiğim birşey vardır. Sen pilotsan milyon dolar kazanıyorsan sana ne verilirse kullanacaksın okadar. Katılan olur yada olmaz, bilemem ama efsane böyle olunur bence. Pist dışından milleti geçerek, lastiklerim bitti ayağı ile şikanları düz geçerek yada bu araç bana uymadı diyerek olunmaz. Bu bence yani.

    ikincisi gittmesine gerek yokken gitti yada yollandı, gelmesine gerek yokken geldi. Sadece eğlenmek içinse bence 2010 da hiç eğlendiğini sanmıyorum.

    Reflekslerinde bir azalma olabilir fakat sadece refleksle araç sürülmüyor. Öyle olsa Heikki en iyi pilot olurdu.

    Fiziksel çalışması yerinde ise yaş sorunu yüzde 97 engel olmaz. Bence…

    Nico ile mücadelesi bu senede aynı biterse hiç iyi olmaz bana kalırsa.

  36. Salim kayamısın nesin bilmiyorum ama bence senin by sitede işin olmamalı…"provakatör" kelimesi bence buraya yakışan bir kelime değil ve f1 taraftarları bu kelimeleri kullanacak kadar kompleksli değil….arkadaşım doğru demiş klavye erkekliği yapıyosun…..eminim millet sana gülüyordur……Sen schumi taraftarı değilsin bu kesin zaten olacak seviyede ve kültürde değilsin bu da kesin…..sürekli b..k attığın alonsoyu bu sene çok dikkatli izle en azından temel bir f1 bilgisine sahip olursun…senden daha fazlası da beklenemez…..

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Anlayışın için teşekkür ederim.Bir kişi yüzünden seni de kırdıysam özür dilerim.

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İti an çomağı hazırla demişler.Salim kaya dünkü vettel haberine durduk yerde Alonsoya sallayan ve olayı başlatan kimdi?Senin Alonso haberinden başka işin yok mu?Sen Şumi taraftarı adı altında gizlenmiş bir tipsin.İstiyorsun ki buradaki insanlar da sana karşılık versin ve şumiye sallasın.2002 den bahsetsin rascasseden bahsetsin.Şumiye ve onun adamakıllı taraftarlarına laf söylettirmek istiyorsun.Dengesiz olduğun,yaptığın provake yorumlarıyla apaçık ortadadır.Tüm yorumlar saati saatine kayıtlıdır.Açıp bakan kimse senin ne olduğunu rahatça anlayabilir.İlk fitili ateşleyen kişi sensin.Ben sadece seni uyardım.Sana ayak uydurup Şumi hakkında yazıp diğer arkadaşları da rencide etmek istemiyorum.Şunu iyi biliyorum ki senin gibi tipler şumi taraftarı asla olamaz.7 dünya şampiyonuna senin gibi tipin yüzünden sallamak istemiyorum.Klavye erkekliği bana göre değil.Adamlik ben de kalsın ve senin Alonsoya saydığın hakaretlerin hiçbirini ben şumiye saymamakta kararlıyım.

  39. Zinde ve hala iyi sürebilecek kıvamda oldugunu düşünüyorum, yalnız tam kesin olarak emin olamıyorum. Bunun için 2011'i beklemek gerekecek. Bu yıl yaş tartışmalarını toptan devredışı edebilir. Bunu yapacağına inanıyorum.

  40. diğerlerini neden konuşalım söyle? sen bir suç işledin ve hapiste cezasını çektin diyelim, sonra hep bu konuşulacak mı hayır! mclaren'de o çalşanlarda bir şekilde çekti cezasını.
    Bu olayda kendi çıkarları için takımını satan sadece yarışarak değil yarış dışında da hız kazanabilen taktik ypabilen bir alonso var.
    tabiki çok yetenekli.
    Mesela taktik olarak çok iyi olan button'ın da keşke böyle komple olsa, arkadaşını duvara çarptırsa yeri geldiğinde yavaşlatıp geçerek double komple olsa.

  41. Burda bir davranış şeki sergilenmiyor sadece yorum yapılıyor. Bu yorumların bir kısmı senin gibi provakörler yüzünden senin gibi tiplere yapılıyor bir kısmıda ne halt olduğu ortada olan Alonsoya.
    Şurda sakin geçen bir konunun içine bir virüs gibi girip olayları çarpıtmak ve ortalığı karıştırmak için 2 tane mesaj yazıyorsun Bunlardan birtaneside Alonsonun avukatlığını yapmak için.
    Hem insanları ve beni suçluyosun hemde alkıp burda abuk subuk yazılar yazıp ahkam kesiyorsun. Schumi taraftarları böyle ucuz aklanma numaralarını yutmaz. Hadi git Alonsonun bahçesinde oyna sen.
    Neydi birde fernandoelmatadormu ne öyle birisi var. İkinizin durumu; işi olmayan çavuşlar birbirini avuçlar lafı için birebir olmuş.
    Ha belkide her iki nikte aynı kişi olabilir. Alonsonun sahtekarcılık ve entrikacılık yapısı senin gibi provakatörlere yansımış olabilir. Muhremelende daha önce banlanan ve farklı nklerle giren bir provakatörsün.

  42. Diğerlerini bilmem ama schumi taraftarı olarak sataşan senin dediğin gibi salim kaya isimli bir kişi var. şimdi sen de bir kişi yüzünden ona cevap olarak yazdığın yorumla diğer schumi taraftarlarının olaya dahil olmasna nenden olarak onun ekmeğine yağ sürüyorsun. zaten devamlı bu şekilde davrananların amacı tartışarak birşeyler paylaşıp öğrenmek değil huzursuzluk yaratmaktır. o yüzden bunlara karşı en iyi çözüm görmezden gelmektir. Birşeyden rahasız oluyosak bize yapıldığı zaman aynı şekilde karşılık vermemeliyiz. bu ahlak kurallarının en temel kuralıdır "kendisine yapılmasını istemedğin şeyi başkasına yapma"

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Schumi kimi arkadaş.Çok geriye gitmeye gerek yok.Şu son iki güne bakmak yeterlidir.1 adet Raikkonen haberi var ve 1 adet de Şumi haberi var.Gel şimdi iki haberi de inceleyim.Bu haberlerin altına yazılan yorumlara bir gözatalım.Kimin ne olduğu ortaya çıksın.Bu iki haberin altında da olumsuz ve hakaret içerikli bir yoruma rastlamadım.Ortalığı karıştıracak kin ve nefret unsuru hiçbir cümle yok.2005 2006 yıllarından bahseden de yok.Gayet temiz iki sayfa görüyoruz.
    Şimdi de Başlığında değil ama içinde Alonso geçen habere bakalım.Her çeşit taraftar var.Kimisi ben tarafsızım diyor kimisi dergilerden alıntı yapıyor,kimisi karekter sorguluyor.Amaçları aynı ve hedef tahtasında Alonso var.Hiç kimse 2007 de olanları tam olarak bilmiyor.Ya da bilmemezlikten geliyorlar.2007 de tüm olanların sorumlusu Alonso gösteriliyor.Ne coughlan ne de stepneyin bir suçu var.akımın haberi yoktu deyip geçiyorlar.3 maymun hesabı..Tüm suç alonsonun.Bir tanesi de çıkıp da Alonsoya yapılanlardan bahsedemiyor.Aracının sabotesinden ,lastik basıncının oynanmasından,beygir gücünün düşürülmesinden tutun da yüzüne karşı küfür edilmesine kadar ne ararsan 2007 yılında yaşandı.Bir adam bu kadar güçsüz düşürülebilirdi.Herneyse.
    Şimdi objektif bir gözle bu 3 haberi incelediğimizde kimlerin ortalık karıştırdığını ve kimlerin tam kadro ile hangi haberde buluştuğunu açıkça görebiliriz.

  44. Shumi sen doğuştan yeteneksin onu biliyoruz, bilmediğimiz birşey söyle.
    F1 senin varlığına teşekür etmeli bence

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    schumi kimi nickli arkadaş gözünü aç da yorumları saat sırasıyla bir daha oku.Sonra bir gün öncesine git vettelin rakiplerini yorumladığı haberin altındakileri de oku. Gözüne salim kaya nickli bir şahız çarpacak.Şumi taraftarıyım diye ortalıkda dolaşan biri.Onu iyi oku ve ssatlerine dikkat et.Sonra tekrar düşün..Kim önce yazmış ve neden yazmış iyi takip et..

  46. şimdi tekrar baktım "Schumimnin ne haltlar yediği yazmıyormu o kitapta" diye sen yazmışsın. şimdi de günah çıkartmak içinmi yazıyorsun buraya.

  47. zfr dostum senin yorumunun altına yazıyodum bunları sayfa yenilenince yeni yprum olarak yazdı.

  48. istersen o bahsettiğin haberdeki tüm yorumları dikkatlice oku bakalım. önce alonso taraftarı arkadaşlar schumi yi katıyor yorumlarına. yok bilmem ne haltlar yemiş Schumi. merak etme o haberde sataşmaktan fırsat bulup bu habere el atamamışlardır ondandır burda yazmamaları. ben bugüne kadar sitede hiçbir schumi taraftarının alakasız haberlerde sataşacak yorum yaptığını görmedim.

  49. ne yeteneği arkadaşım biz bilmiyomuşuz meğerse Schumi şampiyonluklarının yarısını çok hızlı bir araçla diğerlerini de şaibeli yollarla almış meğerse Schumi bir hiçmiş. :))))))))))

    Tabi bunlara sadece gülüp geçiyoruz. bildklerimiz bize yeter. Araç iyi olmasa bile bu sene Schumiye güvenim tam

  50. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir şumi haberi var ve hiçbir Alonso taraftarı burada olumsuz bir yorum yapmamış.Alonso taraftarı arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum.
    Bazı şumi taraftarları , içinde Alonso geçen haber gördüler mi kendilerini falan kaybediyor ve hatta 2006 yılına kadar gidebiliyorlar.
    Belki de onları bu şekilde davranmaya iten bazı sebebler vardır.Psikoloji veya nöroloji uzmanı değilim ama bu rahatsızlıkların Alonso haberlerinde gösterilmesine de anlam veremiyorum.
    Adamlık bende kalsın ve şumiye kendine göre yapılmış araçla başarılar dilerim.İnşallah zirvenin ortağı olur ve zevkli yarışlar izleriz..

  51. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumacher yaşı ilerlemiş olabilir ama bu onu sorun etmiyor sorun yaşda değil sorun iyi bir araçın olmaması Schumi Redbull tarzı bir araç yapın o zaman 1 ci olamassa yada rekabetci olamassa o zaman yaş sorunu öne çıkar bir şeyleri kanıtlamak lazım bu sene schumi podyuma çıkıcak sonsuza kadar bize güveni tam ve bunu başaracak kendi takımına ne kadar iyi olduğunu KANITLAYACAK!!

  52. Hadi beeee schumi can cikar huy cikmaz calisarak bir seyler basarilir ama sadece bazi seyler basarilir bunca sampiyonluk rekorlar kolay kolay kirilicak gecilecek turden degil sende ki azim beceri ve yetenek ile yapamiycagin sey yok her sevenin gibi bende senden cok sey bekliyorum ve sana sonuna kadar guveniyorum artik zamani gelmedimi sence ac su kanatlarini artik daha olmedigini goster sana laf atanlara seni hice sayanlara seninle dalga gecenlere nerde ve nasil cevap verecegini cok iyi biliyorum pisman et onlari da bir daha yasayan efsaneye saygi nasil olur ogrensinler hadi schumi hadiiiiiiiiii yolun ve sansin acik olsun

  53. schumacher61 avatarı

    bernie bile söyledi " ona iyi bir araç verildiğinde bana kazanıp kazanamayacağını sorun, cevabım EVET olur" sana güveniyoruz EFSANEM..yaşının sorun olmadığını , çünkü kendine çok iyi baktığını biliyoruz.sana güveniyoruz…

  54. Çok sıkı ve fit bir fiziği var gerçekten. Şampiyon olmak için insani hertürlü meziyeti var ama aracı yetersiz:(

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Katılıyorum Şu Formula 1 de Schumacherden Başkasına Bir Türlü Isınamadım.

  56. tek eksiğin sana uyan bir aracının olmayışı.Gerisini bizler zaten biliyoruz seni konuşanlara aldırış etmiyoruz Schumim benim. Yerini kimse dolduramaz [oğlun bile]

  57. Şimdiki fiziki gücün 10 sene öncekinden çok daha iyi…
    http://i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01457/Michael_Schumacher_1457555i.jpg

    Mesela bende sürekli karting sporu ile uğraşıyorum 3 saat araba sür pek bir yorgunluk yok ama mesela 30 dakikalık 40 dakikalık yarışlara giriyoruz kollar fena oluyor yarıştan sonra 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir