Sepang: "Anlaşmamız Bitmeden Bir Gece Yarışı Düzenlemeliyiz"

yazar:

kategori:

Mevcut Formula 1 anlaşmasının biteceği 2015’ten önce bir gece yarışına ev sahipliği yapmaları gerektiğini söyleyen Sepang Pisti Patronu Razlan Razali, 1999’da takvime giren yarışın artık parıltısını kaybettiğini düşünüyor.

Razali, Singapur’daki gece yarışı düzeninin başarısının, Malezya’yı etkilediğini belirtti.

Razali: “Ve en büyük rakibimiz, televizyonlar. Çünkü birçok insan, yarışı evinden rahat bir şekilde izlemeyi tercih ediyor.”

Yorgun düşmüş Sepang’ın F1 takviminde en ucuz biletlere sahip olmasına rağmen Razali, 2010’da üç günlük etkinliğe 100.000’den az kişinin geldiğini açıkladı.

Razali, Nisan ayındaki yarışın daha da kötü olabileceğini ve pistteki bakım için hükümetten destek adına cevap alamadıklarını ifade etti.

Razali: Yağmur yağdığında (Tribün çatısı) sızıntı yapıyor. İnsanlar mutlu değil. Pist, rekor zamanda inşa edildi ama ne yazık ki kestirme işler ve yetersiz onarım vardı”

Pistin patronuna göre bir gece yarışı, seyircilerin ilgisini çekebilir.

Razali: “2015 anlaşmamızı uzatmadan önce bir gece yarışı yapmalıyız. Belki bu, gece havanın serin olması ile daha büyük bir kalabalık çeker”


Yorumlar

  1. Şu sınavı atlatayım sepanga gideceğim yarış izlemeye aman gece yapılmasın cadde pist ve gece yarışlarından gınaa geldi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir