Brawn: "Mercedes'in Soğutma Sorunu Var"

yazar:

kategori:

Ama Brawn, son teste çıkacak olan 2011’in son paketinin, hem bu sorunları ortadan kaldıracağına hem de Mercedes’i tam olarak hızına kavuşturacağına inanıyor.

Mercedes’in formu, kış döneminde şimdiye kadar istikrarsız bir görüntü çizdi ama takım ve pilotlar, bunun, performans üzerine yoğunlaşmadan önce dayanıklı bir araca sahip olma niyetlerinden kaynaklandığını belirtmişti.

Şimdi de Brawn, hız eksikliklerini, soğutma konusunda endişeler nedeniyle yapılan değişikliklere bağladı.

Takımın resmi sitesinde Mercedes’in liderlerden geride kalmasından endişe edip edilmediği soruldu

Brawn: “Adil bir cümle. Şu anki aracımızın temposunun, öndekilerle aradaki farkın ve bunun nedenlerinin farkındayız. Bu nedenlerin içinde, soğutma meselelerimizin getirdiği uzlaşılar da var”

“Niyetimiz her zaman, yenilik paketlerine odaklanmak için daha fazla zamana sahip olma adına, aracı açıkçası temel özellikleriyle çalıştırmaya başlamaktı. Bu da kaçınılmaz bir şekilde bizim, tempo açısından insanların beklediklerinden daha uzak kalmamız anlamına geliyor”

“Bütün gerçekleri bilerek, şu andaki konumumuzdan ve gelecek olan gelişimlerden memnunum”

Ross Brawn, soğutma sistemi için uyguladıkları geçici çözümün, performansı önemli ölçüde sınırlandırdığını belirtti.

Brawn: “Bizim için şimdiye kadar en büyük zorluk, soğutma sorunu oldu”

“Temel özellikleriyle çalışmaya başlayan araçtaki kısa vadeli düzenleme, önemli ölçüde performansa mal oluyor”

“Çözümümüz, yenilik paketimiz için karoser tasarımı ile birleştirildi ve ilk yarış öncesinde bu performansı telafi edecek.”

Brawn, Mercedes’in dayanıklılığının kusursuz olmadığını kabul ediyor ve hazırlıklar kapsamında bunu da gündemlerinde tutuklarını söylüyor.

Brawn: “Yeni bir araçta doğal olarak hatalarla karşılaşırsınız ve neyse ki nispeten birkaç defa araçta durma yaşadık. bu yüzden  durdu. Bu yüzden programımıza etkisi önemli ölçüde olmadı”

“Kat ettiğimiz mesafe iyi. Üç testte bugüne kadar 4.300 km. yaptık ve ebette daha fazlası da başarılabilirdi. Sezon başlamadan önce sorunları bulmak ve çözmek için daha fazla fırsat var”


Yorumlar

  1. gecen sene diziför'e cok güveniyordu ross brawn.illegal cıktı.bununda etkisi var.ayrıca mgpnin gecen sene ilk senesiydi cok fazla beklenti içine girmekte biraz aptallık oldu

  2. Umarım sen haklı çıkarsın. Ben haklı çıkmaktan korkuyorum 🙁

  3. Bu sözler geçen sezondan tanıdık geldiği için taraftarlarda bir güvensizlik oluşturduğu açık ve net. Şimdi taraftarlar arasında kendi takımları için oylama yapılsa belki Mercedes takımı en fazla güvensiz oyu alır.Çünkü geçen sezon vaat edilen hemen hemen hiçbirşey gerçekleşmedi ve bu sezon da taraftarların gözünde pek parlağa benzemiyor. Ben derim ki Mercedes hala elindeki kartları tam olarak göstermedi. Araçta bazı sorunlar olduğu biliniyor ve getirecekleri paketle de bunu gidermeyi amaçlıyorlar. Bunu başarıp başaramayacakları kesin olmadığı için sürekli yuvarlak konuşmayı tercih ediyorlar ki bunun en son örneği Haug'un çelişkili konuşmaları. Bir aralar çıkıp şimdi yarış olursa ilk ona girmemiz bile şüpheli demişti. Sonra ne değiştiyse herşey yolunda giderse Mercedes sizi şaşırtabilir. Bu şaşırtma ile dördüncülük ya da beşincilik beklemiyorsunuz değil mi ? En azından ben beklemiyorum.

    Bir aralar Haug'un olumsuz açıklamasından sonra bunu çok ciddiye alan arkadaşlar vardı. Haug'un o söylediği senaryo eğer gerçek olsaydı siz sanıyor musunuz bunu kolay kolay söyleyeceğinden. Bu kadar beklentiden sonda doğan böyle bir fiyasko karşısında üstdüzey birçok kişinin kellesesi giderdi buna Haug'u da dahil edebiliriz. Hatırlarsanız geçen sezonki başarısızlıktan sonra haberlere göre Ross Brawnın koltuğu tehlikedeymiş diye haberler çıkmıştı. Bunlar normal şeyler. Bu senaryonun en kötü tarafı da bu kadar büyük bir fiyaskodan sonra 2011 Michael Schumacaher'in son sezonu olacaktı . Bu Mercedes için ne mi derseniz Mercedes taraftar kitlesine bakarsanız görürsünüz bu sadece bir tane örnek. Bunlar benim kişisel düşüncelerim, gerçekten ne olacak bunu zaman gösterecek.

  4. MercedesSchumi2011 avatarı
    MercedesSchumi2011

    Bizde başlığa bakıp yorum yapmak cidden alışkanlık olmuş hiç konunun içeriğine bakmadan felaket tellalığına başlıyoruz.Hiçte arkadaş bu adam satır aralarında neler diyor diye bakan yok sonra okumayan toplum nidaları yükseliyor.Brawn ın dediklerine dikkatli bakmak lazım.

    **Şu anki aracımızın temposunun, öndekilerle aradaki farkın ve bunun nedenlerinin farkındayız.

    –Sorunun farkında olmak

    **Bütün gerçekleri bilerek, şu andaki konumumuzdan ve gelecek olan gelişimlerden memnunum

    –Sorunların çözümlenmesinde ilerlemeler kaydetmek.

    **Çözümümüz, yenilik paketimiz için karoser tasarımı ile birleştirildi ve ilk yarış öncesinde bu performansı telafi edecek.

    –Sorunun çözümünün yeni aeropakette oldugunu söylemek.

    Yani Mgp Sorunları biliyor sorunların çözümlerinide buluyorlar bundan sonrası performans ve aracı kullananlara kalıyor hiç öyle yavaş bilmem o bu laf oyunlarına girmeye gerek yok mercedes de diğer takımlar gibi gerçek gücünü saklıyor 20-30 günlük ek süredede epey gelişicek araç sorunlar için büyük bir fırsat çözümleri için.

  5. bence araç hızlı ancak birtakım dayanıklılık problemleri var ve bunu çözmeye çalışıyorlar. yoksa 2010 sezonunun ortalarında W02 üzerinde çalışmaya başladılar bunun hüsranla sonuçlanacağını sanmıyorum…

  6. bu takımı şampiyon yapan sadece difüzörmüydü anlamadım, son dk yerleştirilen mercedes motoruyla 1sn fark attınız, şimdi orta sıra takımı oldular.
    takımlar önemli birileri ayrıldıda haberimiz mi yok anlamadım.
    Bu sene kers'le +1 avantajınız var birşeyler çıkartın artık.

  7. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Geçen sene ortasından beri çalışıyorlar güya, yıl boyu bütün takım halinde birincilik savaşı veren ferrari ve red bull hayli önde olduğu gibi bu (güya) kadar zaman önceden çalışmaya başladığınız halde herkes işini tamamlamışken siz daha temel konfigürasyonu çalıştırmayı hedeflediniz geçen iki test haftasında öyle mi? Mersedes palavradan ibaret bir takım oldu maalesef. Geçen sene milleti oyaladılar yok yeni takım olduğundan şöyle yok lastiklerden böyle diye, ama bi sene daha zor

  8. senin görüşün nedir?

  9. katılmıyorum.

  10. Sogutma sorununu cozemezlerse hız konusunda fedakarlık yapmak durumunda kalacaklarından cok zor bır surec baslangıcı olur. umarım bıran once ustesınden gelırler. radıkal cozumlerı oldugunu ve bunu daha kımsenın tespit edemedıgını dusunuyorum. 🙂

  11. Mercedesin takımlar sıralamasında nerede olduğunu adı gibi biliyor master Ross ama söylemiyor. Söylese de biraz rahatlasak fena mı olur? Bu kadar heyecanlı bekleyişten sonra sorunlar giderilmezse beklediğimizle kala kalırız.

    Soğutma sorunu çok ciddiye benziyor.(http://img819.imageshack.us/i/mercedesvv.jpg/) Bunu telafı ettiklerinde performansta kayda değer bir değişiklik olacaktır.

  12. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    gerçektende neden böle anlamadım mercedes in rekabetçi olmasını isterimm,ama araba iiçin geçen yıldan beri çalışıyolar hala sorun war birazda çabaşasınlar artık…

  13. bu sene mercedes için podyum, başarıdır. 1-2 yarış kazanmak, extra başarıdır. fazlasını ummak, hayaldir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir