Williams'ın Hedefi Yeniliklerle İlerlemek

yazar:

kategori:

Formula 1 tarihinin en başarılı 3. takımı olan Williams, 2004’ten beri tek bir yarış dahi kazanamadı ve son şampiyonluğu 13 sene önce geldi.

Ancak Parr, Williams’ımn FW33’teki agresif tasarımı ve diğerlerine göre oldukça farklı arka bölümünün bu sene fark yapabileceğini düşünüyor.

Parr “Nasıl ilerleneceği konusunda her sene sorular sormak zorundasınız. Bizim hedefimiz orta sıra takımı olmak değil.”

“Red Bull ve Brawn’ın şampiyon olmalarının nedeni o sene içerisinde en iyi işi çıkarmış olmalarıydı, para değildi. Aynı miktarda ya da daha fazla paraya sahip olan kişileri yenmek zorundalardı.”

” Brawn’ın Honda’nın paralarıyla fon sağladığını ve Red Bull’un arkasında da Red Bull firmasının olduğunu söyleseniz de, onların yendikleri takımlardan daha fazla paraya sahip olduğunu söyleyemezsiniz.”

“Sadece para yeterli olmuyor. Akıl ve takım çalışması, kuralları akıllıca okuma F1’de başarı için gereklidir.”

“Bize de sırf yeterli paraya sahip olmamamız nedeniyle orta sıra takımı demek tamamen hata olur. Bu takımda kimse böyle bir şeye inanmıyor.”

“Takım içerisinde iyi ve kötü dönemler geçirebilirsiniz ve biz gridde yukarı doğru çıktığımızı düşünüyoruz. Ancak kimin ne kadar akıllı ve cesur olduğunu Avustralya öncesinde bilemeyeceğiz.”

“Takımımızda 470 harika insan var, harika tesislerimiz var ve bu yüzden rekabetçi araç üretebilmeliyiz ve FW33’ün bunlardan birisi olduğunu ciddi bir şekilde umuyorum.” dedi.

Parr ayrıca, takımın teknik patronu Sam Michael’in FW33’te radikal bir yaklaşım içerisinde olmasına destek verdiğini söyledi.

Parr “Bu yaklaşımın dayanıklılık ve performans açısından işe yaraması nedeniyle heyecanlıyım. Bazı cesur kararlar aldık ve bu süreç içerisinde Sam’i istediği kadar cesur olması yönünde destekledim.”

“Şu ana kadar testlerde pist üstüne yansıyanlara bakarak cesaretlendiğimizi söyleyebilirim ancak halâ yine de erken bir dönemdeyiz.” dedi.

Sam Michael ise yenilikçi tasarımlar denemek için bu senenin tam bir fırsat olduğunu düşündüğünü belirtti.

Michael “Standart difüör ve bu tür kısıtlamalarla birlikte sıkıcı olmaya başladığını düşündüm. Ancak tam tersi oldu. Difüzör yerine diğer bölümlerde çalışmaya başlayınca belli bölümlerden 0.2 sn kazanabileceğimizin farkına vardık ve vites kutusu, egzoz gibi bir çok sisteme daha yakından bakmaya başladık. Farklı olmanız lazım çünkü öyle olmazsanız geride olursunuz.”

“Herkesin hoş arabası vardır ancak 0.2 sn bulan bir anda öne geçebilir çünkü farklar çok yakın. Şu anda F1’de kuralların en fazla sabitleştirildiği dönemdeyiz ancak araçlar tamamen farklı görünüyor. Ben bu kadar fazla farklı araç olmasını beklemiyordum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Williams bu yıl gayet iyi olacak gibi duruyor ya,bu iyi.

  2. işte benim istediğim buydu, gp2 araçları gibi birbirinin aynı araçlar görmeye başlamışken farklı konseptlerle sonuç arama çalışmaları harika oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir