Arka Kanatları Eleştiren Ecclestone'dan Yapay Yağmur Önerisi

yazar:

kategori:

Hareketli arka kanatlar geçişleri arttırmak amacıyla spora dahil edildi ancak mevcut kurallar dahilinde ilk testlerde elde edilen veriler, sistemin pek de faydalı olmadığını gösteriyor.

Ecclestone Bu sistemin kullanımının kontrolü çok zor çünkü kullanım penceresi çok dar.”

“Kaçınılmaz olarak eleştiriler olabilir. Bana göre sistem oldukça tehlikeli görünüyor. Viraja gelmeden önce kanat tekrar eski haline dönmezse ve sürücü downforce kaybederse ne olur? Bu kazalara neden olur. Çok iyi takip etmek lazım.” dedi.

Ecclestone, takımlar tarafından pek desteklenmese de kendi önerisi olan madalya sisteminin sporu daha heyecanlı yapacağı konusunda ısrarcı.

Ecclestone “Ben bu konuda ciddiyim, puan sistemi yerine madalya sistemi olsun. Sürücüler kazanmak istiyorlar ve ikincilik, üçüncülük ya da dördüncülük için yarışmıyorlar. Bu yüzden daha değerli olacak madalya sistemine geçelim. Geçen sene sistem çok iyi çalışabilirdi.”

“Son yarışın ardından 5 altın ve aynı sayıda gümüş ve bronz madalyaya sahip olan Vettel ile Alonso arasından daha fazla dördüncülüğü olan Vettel şampiyon olurdu ve bu çok heyecanlı olurdu.” dedi.

Ecclestone ayrıca daha radikal çözümlere de sahip olduğunu ve pistlerin yarış içerisinde ıslatılabileceğini söyledi.

Ecclestone “Yarışlara iyi bakın. Maksimım hız için sadece tek bir temiz çizgi olduğu için geçiş neredeyse imkansız. Ancak ıslak olduğunda tamamen farklı bir senaryo oluyor. En heyecanlı yarışlar hep yağmurda oldu bu yüzden yağmur yağdırmayı düşünmeliyiz…”

“Yapay olarak yağmurlu yapabileceğimiz pistler var ve bir çok pistte bu sistemi kolayca oluşturabiliriz. Yarın ortasında yağmura neden izin vermeyelim? 20 dakika boyunca ya da son 10 turda bu olabilir. Yağmurdan önce de haber verilebilir.” dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Sezer avatarı
    Gökhan Sezer

    Sonunu bildiğiniz bir film ne kadar zevkli geliyorsa bu fikrin de uygulanmasından sonra alacağımız zevk de o kadar olur.Bir futbol maçında son 10 dakika da her iki takımın hanesine bir gol yazmaktan farksız

  2. Saçmalığa bak oldu o kadar suyu saçma sapan sebepten yola salalım 🙂 En basit çözüm 20.000 rpm'lik v10 motorlara geçmek olur yardımcı sistemler olmadan o gücü yola en iyi aktaran pilot kazanır böylece

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Madalya sistemini kabul ettirmeden bırakmayacak heralde. Paraları mezara mı götürücen adam, bıraksana artık bu işi! Genç sürücüler, genç beyinlerle birlikte yapsınlar bu işi. Genç dediğim de öyle 15 değil yani, Ecclestone'un yarı yaşında desek 41-42 filan oluyor işte

  4. hımm aslında suni yağmur fena fikir değil bence ama evet şike olma olasılığı yüzünden riskli durumda kafasına göre çalışan yapay zeka misali bir sistem oluşturlursa neden olmasın 0_o
    ya da araçlara çeşitli silahlar entegre edilsin bir birlerini yok ederek birinci olsunlar :))) tam heyecan olur lan.dur bunu barni varyemeze ileteyim ben :)))

  5. akşam akşam iyi güldürdün beni 😀

  6. yani siteden kaldırsalar şu haberi.hiç olmamış varsaysak..
    takmış birde madalyaya.o zaman 3 pilot yarışsın diğer poziyonların hiç bir önemi yok.Mesela bir pilot 3 yarış kazandı,diğerlerinde hep podyum duşında.diğerleri 2 yarış kazandı 2 gümüşü var vs 10 brozu var ama 3 tane altını olan adam kazanmış olacak.nasıl bir sistem bu ?

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bence Bernie'ye niye kızıyorsunuz :S
    o malum dayaktan sonra hala travma izleri geçmemiş
    o dayak yedikten sonraki görüntüsü aklıma geldi
    en az o görüntüsü kadar bu yeni önerdiği "yapay yağmur" için gülüp geçiyorum
    hemde kahkaha atarak 🙂

  8. Ula hep uyduruk uyduruk çözümler peşinde koşuyorsunuz. Biri de çıkıp güneşi göstermiyor aha budur diye gerçi geçen sene Brawn söyledi de sallayan kim şunu açıklasana millet de bilsin büyük takımların geçiş umrunda değil sadece biziz diyorlar.

  9. yağmur duasıyla ilgisi yok.şemsiye tutmak başka şey.ayrıca yağmur duası sadece mslümanlara has bir şeymi.netten araştırın bakalım sonuç ne

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    olmaz olmaz. birileri yarışı lider götüren herhangi bir pilotun kazanmasını istemeyebilir. sabotaj edilir herşey olur 🙂

  11. 😀

  12. "Yarışın ortasında yağmura neden izin vermeyelim? 20 dakika boyunca ya da son 10 turda bu olabilir. Yağmurdan önce de haber verilebilir."

    Bence çok güzel olur.

  13. Butonlu KERS bile mantıklı değil aslında, olacaksa otomatik olmalı, hatta masrafları artırdığı için doğrudan vazgeçilebilir. Arka kanat olayı külliyen gereksiz ve manipüle edici. Double deck diffuser ise yasaklanacak bir şey değildi.

    Bay E artık bunamaya başladı demekki.

  14. "Maksimım hız için sadece tek bir temiz çizgi olduğu için geçiş neredeyse imkansız"

    o zaman muhatap Tilke.

  15. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bir kere yapay yağmur olursa olaya hile karışacağını düşünüyorum. mesela yarış ıslak başlatılıyor pist kuruyor streteji yapıp kuru lastiğe geçenler oluyor. akıllı strateji yaparak liderliğe oturan pilot yarışı sürdürürken birden tekrar pisti ıslatıyorlar… 😀 skandal olur valla. bay e ne kadar önceden haber verilir dese bile birşeyler olur haksızmıyım?

  16. yuhh diyorum sana be adam… bu herif kayışı koparmış yaw

  17. Yağmur duasını bilse müslüman olurdu.:))))))
    ha yaşa yavuz balcı

  18. Eyvah eyvah Bernie'nin beynindeki sinir hücreleri artık isyan etmekte ve saçma sapan fikirler üretmekte daha önceki fikirlerini de biliyorduk ama bence bu kez fazla abartmış 😀 Beyinde sulanma belirtileri var, o yapay yağmurlar adamın beynine çoktan yağmış acilen doktora görünmeli:D

  19. @ Yusuf Hitay
    Maradona dünya kupasında Pele hakkında artık müzeye gidip yerini alsın demişti aklıma onu getirdin aynen öyle bir durum =))

    hareketli arka kanatlara geldiğimizde bir kaç hafta önce bazı arkadaşlar belirtmişti geçiş açısından yarışa getirisi bile yanlış düşünülmüş gibi en baştan ters dizilim olmadıkça normal şartlarda buna ihtiyacımız yok kaldı ki hareketli ön kanada zaten aşinayız(5 dereceye kadar) ve beklenileni veremedi nerden temel alınıp bu kanıya varıldı (sistemi arka kanat içinde denemek)şaşırtıcı
    madalya sistemine de oldum olası karşıyım bence bir pilot her yarış için alabileceğinin en fazlasını almaya çalışmalı ve bunların toplamıda şampiyona durumunda karşısına çıkmalı

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    öteki tarafta bekleniyormuşsun bernie, yavaş yavaş gitsen diyoruz

  21. eCCLESTONE ALLAH BELANI VERSİN MAHVETTİN F1 zevkimi. Bunun saçmalıklarıyla ilgili bir kaç olayı dün gibi hatırlıyorum. Mesela şampiyon takıma (ferrari) 10kg eklenmesi; ve en bombası da yarışların daha zevkli geçmesi adına çözümler aranırken Alonso tüm pilotlar adına şöyle demişti;
    "Her sıralama seansında aramızda kura çekip onu gridin en sonundan başlatalım"

  22. eCCLESTONE ALLAH BELANI VERSİN MAHVETTİN F1 zevkimi. Bunun saçmalıklarıyla ilgili bir kaç olayı dün gibi hatırlıyorum. Mesela şampiyon takıma (ferrari) 10kg eklenmesi; ve en bombası da yarışların daha zevkli geçmesi adına çözümler aranırken Alonso tüm pilotlar adına şöyle demişti;
    "Her sıralama seansında aramızda kura çekip onu gridin en sonundan başlatalım"

  23. efendimayin  avatarı

    Değişken kanar saçmalık sürücülerin dikkatini dağıtır herşeyden önce. Kers güzel kanattan hala vazgeçilebilir.

  24. bernie de artık bunama qörülmeye baslandı diyebiliriz 😀

  25. Bence gayet mantıklı… Yarışlar çok zevksiz oluyor son zamanlarda. O ne öyle 20 küsür araç arka arkaya dolaşıyorlar. Benim aklıma bir kaç salakça fikir geldi. Mesela yarışı 5 periyotta yapsınlar. İlk periyot kuru zemin, sonraki yapay yağmur altında ve hatta 3 periyot kar altında yapılsın. 4 periyotta pilot aracını park edip depar atarak 5 periyota girsin. Yaklaşık 10 tur amuda kalkmış vaziyette finish çizgisini geçen ilk 3 pilota sırasıyla 3-2-1 şeklinde muz versinler:) Sezon sonunda en çok muzu toplayan takım ve pilot şampiyon olsun:))

  26. Yavuz Balcı avatarı

    Yağmur duasını bilse müslüman olurdu.

  27. İyice bunadı,zırvalıyo moruk….

  28. ulan kaç gündür kendimi tutuyorum yorum yazmamak için ama bunu pas geçemem.Allah akıl dağıtırken bernie dede nerdeydi acaba yoksa şemsiyemi tutuyordu.yada bernie dede contaları iyice sıyırmış.

  29. Madalya sistemini hep gündeme getiriyorsun Bay E.
    Lütfen bunu yapma mahvettin F1'i zaten senin saçmalıkların çökertecek yakında… 25 puanlı sistem gayet iyi…

  30. Oldu olacak ocak şubatta yarıştıralım zincir takıp yarışsınlar, kanatlarada gaz tirbünü ilave etsinler, bu adamın beynine yağmurlar yağıyo belliki:)

  31. F1 in içine sı..tınız zaten hala madalya sisteminden yapay yağmurdan bahsediyo söyleyecek söz bulamıyorum bu adama.

  32. bir de istersen piste vahşi hayvan atalım arabası bozulan onunla dövüşmeden çıkamasın dışarı :)))))))))
    bencede iyi fikir saygılar gizem

  33. OHa!yuh!brrsttt!yapay yağmur!birde haber verecekmiş!ayrıca piste böyle tuzak falan kuralım,ara sıra pilotlara bir pistin belli noktasında drift yapma izni olsun.Ara sıra kar yağsın,dolu yağsın,kurbağa falanda yağsın.Birde elmas küre,kristal küre falan olsun.Dede sen kenera çekil artık bu ne biçim iş.

  34. Yahu zaten herkes şaibe şaibe diye ortalıkta dolaşıyor, ortalık biraz daha mı karışsın. mesela bir pilot tam start finiş çizgisini geçtikten sonra yağmur başlatılırsa ve o pilot o tur içerisinde yağmurdan dolayı kaza yaparsa ne olacak. Haksızlık olmayacak mı ona.

  35. Gizem Aydın avatarı

    bu adam kafayı yemiş. daha fazla heycan diye diye batıracak her şeyi. yapay yağmur nedir arkadaşım? kaç zamandır puan sistemi var bunu niye değiştirmek istiyosun şimdi amacın ne yani? ne gerek var daha fazla geçişe yaa. herkes memnundu şu salak saçma fikirlerin ortalıkta yokken. arka kanatların rezalet bir fikir olduğunu önceden anlamak için dahi olmak da gerekmiyordu. bir de istersen piste vahşi hayvan atalım arabası bozulan onunla dövüşmeden çıkamasın dışarı? çok heyecanlı olur. bunamışın hala fikir arıyosun. yeter artık alsın biri şu adamı şurdan!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir