Ecclestone: "Raikkonen Formula 1'e Dönmüyor"

yazar:

kategori:

Renault takımında boş yer çıkmasına rağmen bununla ilgilenmeyen ve rallide 2. sezonuna devam eden Raikkonen, F1 hakkında konuşmamak istediğini söylemişti.

Ecclestone “Kimi’nin F1’i terketme nedenini ve bir çok kişinin onu döndürmeye çalıştığını kimse bilmiyor.”

“Ancak Kimi başka bir şey yapmaya karar verdi ve bu böyle devam edecek.” dedi.


Yorumlar

  1. Kubica'nın o korkunç kazasından sonra Oliver Quesnel'in yaptığı açıklama da Kimi'nin Bay E ve F1 çevresinden telefon aldığını O'nu ikna etmeye çalıştıklarını söylemişti. Yani doğru tahmin =)

    Ama o zaman Kimi'nin vereceği cevabın olumsuz olacağını söylemiştim.Bence doğru bir karar verdi.Bakalım bu sezon neler yapacak :))

  2. + 1.000.000 versem de az =) Eline sağlık Berkhan :))

  3. Yanlış hatırlamıyorsam bu foto 2007 FIA Galasında çekilmişti bu yüzden kişilerin replikleri tam tersi olmalı =)

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Raikonen Ferrariden ayrıldığı zaman her şeyiyle kendini kanıtladı neden artık F1 de kalsın ki herşeyiyle yaşadı o dolu yıllarını Mclarene geçti Ferrariye geçti e başka hangi takım kaldıki f1 e geri gelsin O her zaman 1ST hak eden bir pilot onu arka sıralarda görecegine Rallide Toz kaldırsın daha iyi o her zaman ilk 3 de yer alan bir pilot çok azimli yırtıcı ve Ölüme göze almış bir pilot her şeyiyle HIRSLI bir pilot ama Ferrari bir şecim yapmak zorunda idi Alonso daha ön planda olduğu için onu almak zorundaydılar planları bu şekildeydi massa yı göndermek de aptallık olurdu Kiminin F1 Macerası burada bitti Bence.Çok acı ama Gerçek.!

  5. kimi musty, avatarı

    katılıyorum ve bu olayıda hatırlıyorum .. adam haklı ..

  6. evet doqru ayrıca kimi fanları alonsocular qibi her habere yorum atmazlar

  7. Gizem Aydın avatarı

    keşke gelse ya :/

  8. sen su hani yaristigi 3 takimida dunya motor sporlari konseyine goturup ceza aldiran pilotun fanisin dimi :)))

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Kimi'nin F1'i terketme nedenini ve bir çok kişinin onu döndürmeye çalıştığını kimse bilmiyor."

    Burdan anlaşılıyorki Bay E'de F1'e dönmesi için Kimi'yle konuşmuş.

  10. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    evet haber değeri sıfır… ama açık ve net. dibi karanlık değil. şüpheler, yasal olmayan durumlara karışma gibi bir durum yok. Seviyorum len seni kimi:D

  11. doğru viraj ortasında telsiz bağlantısı olmamalı.düzlükte bağlan söyle ne söylüyorsan adamın dikkati dağılır.
    alonso da şöyle demişti benimle konuşmayın telsizi kapatın !

  12. şöyle birşey var,
    Berni:bak adam şampiyon oldu,ya sen!
    kimi:banane bende olcam (robot ses)
    Alonso:bu konuşuyormuydu?çok ilginç…hmmmm

  13. Her şeyede bahane var.

    team radio:kers kimi kers!
    kimi:viraj ortasında bağlanmayın =))).

  14. E daha ayrılıyorum dediği zaman söyledik bunu arkadaşlarımız boşuna umut taşıyıp duruyor. Rahat bıraksalar bari adamı onu da yapmıyorlar geleceği varsa da gelmez adam bu basını, yöneticileri görünce…
    Kimi ne zaman döner biliyor musunuz ancak Jacques gibi yaşını, hayatını alınca gün gelir bir heyecan sarar belki ama işte o zaman da çok geç olur. Kimi seviyorsa Ralli acayip birşey aranılanı bulabilmek çok zor ve meşakkatli, zorluğu seviyor adam demekki yoksa gidip de çok daha alt seride takılmaz. Aslında Lemans, GT serilerinde felan görsek onu süper olurdu.

  15. Tolga Soydan avatarı

    Emin ol RAİ nin kapasitesi şuanki pilotların çogundan fazla.dün f1 izlemeye baslamıssın yorum yapıosn.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso taraftarı arkadaşlarıma sitem ediyorum.Haber değeri sıfır olan bu tür haberlere yorum yazmayın.Yazarak onlarında kendilerini nimetten saymalarını sağlıyorsunuz.Rai artık yok.Kapasitesinin elverdiği işi yapmaktadır.Bundan da memnun olduğunu söylemiştir.Herkes layık olduğu yerde ve bildiği işi yapmalıdır.Ancak o zaman başarılı olabilir.Rai nin gelmesi için bazı pilotların kaza veya bela sonucu F1 i bırakmasını bekleyenler için umut hala vardır.Keşke kovulduktan sonra başka bir takımla anlaşsaydı da biz de rekor sayıda şampiyonun bir arada olduğu yarışlar izleseydik.

  17. alonsocu arkadaşlar hoş geldiniz kimi haberine:)))

    biz fanı olduğumuz pilot gibi centilmen bir taraftar grubuyuz:))hoş geldiniz her zaman bekleriz:))

  18. yahu kardeşim şu sayfanın kendi kendini yenilemesine bir çare bulun. deli oldum. bir dünya yazı yazdım uçtu gitti…

    neyse bir laf diyeyimde alonsocu arkadaşları kızdırayım:) alonso dedikodu dinleyen kadınlar gibi ne yanlarında duruyorki? :)))

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Gazeteciyi itmiştir. Dövmemiştir yani 🙂 Ki o gazeteci adamın ağzının içine girmeye çalışmıştır. Ancak yaptığı doğru değildi. Düşen çocuk hadisesinde de dönüp çocuğa bakmış, ayrıca çocuğun düşmesine aldırmayan bayana çocuğu işaret etmiştir "bakın düştü" anlamında. Bir pilotun yarış dışı kaldığı anlaşıldıktan sonra dondurma yemesinde benim için bir sakınca yoktur. Yiyebilir. Kaldı ki takımın o anki konumu rekabetçi olmaktan çok uzakta olmakla birlikte, o yarışta kuru pistte Kimi'ye aşırı yağmur lastiği takılmış, yağmur beklenmiştir. Ne yazık ki geçen turlar boyunca yağmur yağmayınca lastikler bitmiş, Kimi son sıralara gerilemiştir. Daha sonra zaten araçta bir sorun olduğu anlaşılınca Kimi yarıştan çekilmiştir. Dolayısıyla herhangi bir görevi kalmamıştır. Schumacher'le konuşmak istemedi ve kapatmadı. Todt'a telefonu geri verdi. Çekmediğini söyledi. Aslında çekiyordu (biraz F1 Racing okuyalım sayın F1 severler) ama o konuşmak istemiyordu, çünkü Schumi'nin olağanüstü başarılarından sonra koltuğa geçmişti ve onun gölgesinde yarışmak istemiyordu. "Schumi artım yok, Kimi var" mesajını vermek istedi. Karakter mesajı verme açısından çok çok doğru, ama nezaketen yanlıştı. Evet tuvaletteymiş. Yani bir sıkıntı yok. Adamın tuvaleti gelmiş. Schumi'yle ilgilenmek zorunda da değil. Kontratında yazmıyordu heralde değil mi? Bir pilot telsizden sıkılıp sessizlik isteyebilir. Bunda bir sorun yok. Birçok pilot bunu yapmıştır zaten (F1 Racing okumak iyidir). Her önüne gelene parmak çekme mi? Benim bildiğim en fazla 2 kezdir. Ki ben 1 tane biliyorum. Tur bindirmesine izin vermeyen bir pilota yapmıştı. Ama Petrov 1 tur geride değildi. Birçok pilot sinirine hakim olamayıp parmak göstermiştir. 2007 Brezilya'yı defalarca anlattım ama tekrar kısaca değineyim. Pist üstünde yol verme olayı yaşanmamış, Massa 2 tur erken pite alınmış (Kimi öne geçsin diye) Kimi de 2 tur üstüste fastest lap yapıp pitten önde çıkmıştır. Takımın pilotlar şampiyonluğunu Massa'nın 1 galibiyetine tercih etmesi (son yarışta) doğaldır. Kimi telsizden "bu gülünç" dememiştir hem de son yarış olmasına rağmen. Simulatörü sevmeyen bir pilottu. Bunu zaten yarıştığı takım da biliyordu. Simulatörü sevmemesi bir sorun değil. Schumi de sevmiyor. Adamın teknesi bizi ilgilendirmez. TÜM BU olaylar Alonso'nun karıştı olaylarla ZATEN mukayese edilemeyecek kadar ufak olaylardır.

  20. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    way arkadaş bırakın kimiyi artık adam f1 den gitti birdahada dönmeyecek hem düşen çocuk diyoson o videoyu tekrar izle çocuğu annesi düşürüyori,adam kaza yapınca ne yapsın ağlasınmı bence dondurma yemesinde sakınca yok,tekne macerasına ne olmuş onuda anlamadım hatta ben senin neden kimi karşıtı olduğunuda anlamadım…Sen alonsonla muttlu ol kimseyede karışma en azından senin yazdıkların skandal boyutunda değil önce aynaya tuttuğun pilota bakacaksın sonra laf edeceksinnn…

  21. gazeteci dövme
    düşen çocuğa dönüp bakmama
    yarış dışı kalıp dondurma yeme (sallamama)
    Schumi'nin suratına telefon kapatma
    Schumi'nin son anında wc'deydim deme (saygısızlık)
    viraj ortasında telsizle bağlanmayın deme ( Alonso-İngiltereye gülenler)
    her önüne gelene parmak çekme (ABu Dhabi'ye laf edenler)
    2007 Massa yardım/şampiyonluk ( Takım emri karşıtları)
    Simülatör kullanmam/öğrenirim (kaza takımı sallamama)
    Bir f1 takımını küçük görme (Renault)
    tekne maceraları
    vs….dahada araştırırım ama…Alonso yapınca arşiv tutanlar şunlarada bir baksınlar.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O doğru bir yaklaşım elbette değildir, ama bazı şeyleri de fanı olduğunuz pilota duygusal yaklaşmaktan birazcık uzaklaşıp tarafsız bir şekilde bakabilmek gerekir. Mesela birçok fanı şu anda Kimi'yi eleştiriyor. Neden? Duygusal düşünüyorlar. Ama ben ralliye geçtiğinden beri şunu düşünüyorum: F1'den hevesini almıştı, istediği şampiyonluğu kazandı, zaten sürmek dışındaki şeylerle asla ilgilenmedi ve bunlardan hep sıkıldı. Dolayısıyla çok sevdiği bir işi yapıyor şu anda. Tarafsız düşünürsem, bunu kavrayabiliyorum. Ama duygusal yaklaşsam, "Ah McLaren'a dönmek varken F1'den gittin, bizi de yalnız bıraktın, harcadın o yeteneği" diyebilirim. Tüm olay bundan ibaret aslında.

  23. adam haklı beyler 😀 Kimi bu nesini tartışacaksınız tartışacak bi durum arsa söyleyin en güzel şekilde tartışalım ama bu adam tartışılmaz F1 o gttiğinden berii kaynıyo farkında mısınız… faster than youluyo hem madem balonsocusun niye atladın hemen habere

  24. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Anlaşılmıştır, sezarın hakkı sezar teslim edilmeli, haklısın, ama biz sadece alonso hakkında diğerleri kadar önyargılı değiliz, farkındaysanız bi kesim arkadaş şu zihniyette "hmmm alonso varsa yada adı geçiyorsa kesin doğrudur yapmıştır o" ne kadar doğru bi yaklaşımsa işte, yorum sana kalmış artık ….

  25. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir haberde tartışılacak konu çoksa o habere çok yorum yapılır. Doğal olarak. Bunun isimlerle bir ilgisi yoktur. Alonso ile ilgili haberlerde çok yorum olması Alonso ile ilgili konuşulacak birçok şey olduğunu gösterir ve kanıtlar. FAster Inside, Alonso'yu tutmak veya desteklemek doğru yolsa F1 izlememek daha doğru olur benim açımdan. Sizi bilemem. Anlamanız gereken fark şuradadır: Kimi Raikkonen F1'de hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek bir kariyer izlemiştir. Hiçbir skandala adı karışmamış, hiçbir şekilde olay çıkarmamış, karakterini her zaman net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu ortaya koyduğu karakteristik özellikler onunla ilgili tartışılacak çok az şey kalmasına sebebiyet vermiştir. Çünkü Kimi F1 kariyerinde sadece 2 şey yapmıştır: Az konuşmak ve çıkıp sürmek. Bunun dışındakilerle minimum derecede ilgilenmiş, ve bir nevi bu da F1'den ayrılmasına yol açmıştır. Fernando Alonso ise harika bir sürücü olmasına karşın; Minardi haricinde yarıştığı tüm takımlarda birtakım skandal ve olaya adı karışmış bir pilottur. Yani bu iki pilot bu bahsettiklerim açısından, karakter ve kariyer olarak tamamen zıttır. Eğer bunu "fan" olma duygularınızdan arınmış bir şekilde birazcık anlamaya çalışırsanız, neden Kimi haberlerinde (F1'de yer aldığı zamanlardaki haberler dahil) Alonso haberlerine nazaran daha az tartışma ve yorum yer aldığını, buna karşın neden Alonso ile ilgili haberlerde hep çok fazla yorum ve tartışma yapıldığını anlarsınız.

  26. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bizde nerelerdeydiniz yaa, şükür düştünüz, neyseki fazla yem kullanmaya gerek kalmadı :)))

  27. Ecclestone "Kimi'nin F1'i terketme nedenini kimse bilmiyor.
    dede.bernie dede neyse söyle.çıldırtma lan adamı.bildiğin yada başkalarının bilmediği bir şeymi var.toprak olup gidecen.söylede kurtul dede.

  28. sazanlari bekliyorduk :))

  29. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    🙂 çok yazık, sonunda iman edecekler inş, doğru yolu bulucaklar 🙂

  30. Yanlız resime bakınca,Berni konuşuyor,Alonso bitsede gitsek diyor,Kimi de bir yolunu bulsa kaçacak gibi durmuş.

  31. alonso haberi olursa gelir onlar anca. kimiden çok alonsoyu seviyorlar ama itiraf edemiyorlar yazık 🙂

  32. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    o kadar fanı var, lakin kimsenin ilgisini çekmemiş haber 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir