Todt: "F1'de de Pilot Numaraları Sabit Kalsın"

yazar:

kategori:

bu görüş, bir pilotun daha kolay belirlenmesi için değişiklik yapma niyetinde olduğunu kabul eden FIA Başkanı Jean Todt’a ait.

Todt: “NASCAR’daki gibi. Formula 1’e gelen bir pilot, numarasını alır. Kariyeri boyunca ona bağlı kalır. Bir numara ile pilotu tanımlayabilirsiniz”

“Şu anda numaraları bulamazsınız, isimleri bulamazsınız.”

Ama Todt, bunun basit olmadığını ve tek başına bunu başaramayacağını söyledi.

Todt: “Gereksiz anlaşmazlıklar yaratmadan, memnun olmadığım bir şeyi değiştirmek için yeterli gücüm yok”

Başkan, sponsorların görünmesi için araçlardaki yerlerden taviz vermek istemeyen takımların buna karşı çıkabileceklerine inanıyor.

Todt: “Değişim için güçlü bir temele ihtiyacınız var. Formula 1’deki grup arasında en azından olumlu bir görüş gerekiyor.”

“Şimdiye kadar ne yazık ki ilgili olmadılar. Oldukça memnunlar. Yeri gelince değişecek.”


Yorumlar

  1. Milletin F1'i karşılaştırdığı 2 seri var zannımca. Birincisi MotoGp, ikincisi Amerika'dan gördükleri Nascar. Motogp'nin daha heyecanlı olduğu ortada, ama sebebi de ortada. Motorsikletlerin kapladığı alan çok daha az, dolayısıyla geçiş daha kolay, pilot faktörü F1'in milyonlarca kat üstünde, tehlikesi/yarış dışı kalma riski çok daha fazla.

    İkincisi nascar. Bunu da f1'den ayıran temel unsur, viraj diye birşeyin olmaması. Böyle olunca araçlar arasındaki farklar ortadan kalkıyor, herkes birbirine çok yakın gidebiliyor, kaza riski artıyor bu da heyecanı arttırıyor şüphesiz. Bir de üstüne F1'dekinden çok daha fazla olan yarışçı sayısını eklerseniz, resmi tamamlıyorsunuz.

    F1'de sezon içinde, mutlaka atraksiyon olmayan yarışlara denk geliyorsunuz hani starttan sonra tv'yi kapatsanız da bir şey kaybetmeyeceğiniz yarışlar. Şimdi bu yarışların sayısını azaltmaya çalışıyorlar. İşe yarayıp yaramadığını sezon sonunda göreceğiz.

  2. Alonso&Massa  avatarı

    hayır onlarda güzelde,f1 de seyir zevki yok demişler daha ne olsun dedim..

  3. F1 le karşılaştıracaksak sana spor olarak değilde bireysel olarak yazıyım.

    Lemans 24 saat, Nadal vs Federer, 100m, Arsenal vs Bacelona, WTCC Macau, Lakers vs Boston, Snooker dünya şamp. diyebilirim. F1 kadar zevk veriyor bana açıkçası bunlar.

  4. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    katılıyorum…

  5. Zaten her sene 1 numarayı şampiyon alacak diğer numaralar isteğe göre dağıtılacak.Ancak moto gp de rossi şampiyon olduktan sonraki sezon 1 numarayı almayıp 46 almaya devam ediyordu.Yani istemeyen almayadabiliyor…

  6. bence de…

  7. Alonso&Massa  avatarı

    Arkadaş anlamıyorum nasıl bir seyir zevki arıyorsunuz.WTCC bitti,BMW çekildi,Seat fabrika desteğini çekti.DTM popüler değil,WRC minicik araçlarla yapılıyor,Subaru çekildi.4 5 tane pilot var.İndycar,Nascar,Champcar aero'nun önemli olmadığı ve Amerikalıların sevdiği tarzda yarışlar.
    125cc'de 13 14 yaşında çocuklar yarışıyor.Moto2 fena değil.Moto GP Rossi sonrası ne olur bilinmez.
    Şimdi F1'i eleştiriyorsunuz.Muhteşem görüntüde araçlar,Gridde 5 şampiyon 5-6 şampiyonluk adayı.Genç insanlar,Büyük markalar yada takımlar var.
    2009'u beğenmedik.2010 da harika bir yıldı.Kim kazanırsa kazansın taraflı tarafsız keyif aldık.Geçiş olmadı dedik şimdi KERS geri geldi.Daha ilginç startlar olacak.Bridgstone'u beğenmediniz Pirelli geldi.Tabii alıştırdı adamlar bizi tek pite.Kurallarda olmasa pit yapılmazdı.Unuttuk 2008 ve öncesini.Normalde 2 3 pit normalken şimdi çok diyorsunuz.Ondan sonra hareketli arka kanat.Schumacher'in yorumu var.Geçişleri kolaylaştırmayacak diye.Ama atak yapma ihtimalini arttıracak.Siz daha nasıl bir heyecan isityorsunuz,seyir zevki istiyorsunuz anlamıyorum.Uçurumlardan falan mı atlayıp zıplasın adamlar.Başka hangi sporda var F1 deki zevk?

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aklımdan geçmedi değil vallahi.
    neden olmasın 🙂

  9. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aslında fena bir fikir değil.
    neden olmasın.
    acaba Schumi kaç numarayı seçerdi?
    meraklandım şimdi 🙂

  10. seyir zevki dışında her xxx var ln bu f1'de

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    böyle birşey olacaksa Michael Schumacher ''7'' numarayı seçerdi.

    -1991 Belçika yarışında F1 kariyerine başladığında sıralama turlarında 7.sırayı elde etti.
    -7 Şampiyonluğu var.
    -2010'da ikinci F1 kariyerine başladığında bu seferde Bahreyn yarışı sıralama turlarında 7.sırayı elde etti.
    – Şimdi 2011 sezonu kapı numarasıda 7 ilginç gerçekten.

  12. oldu olucak nascar kurallarını da getirin olsun bitsin
    hani nerede kaldı formula 1 in ayrıcalıgı bence saçma

  13. Güzel fikir aslında isteyen istediği numarayı alsın.

  14. 1 numarayı kimseye vermezsiniz olur biter.1 numara f1 tarihinde yarışmış şampiyon olmuş şu an gride olmayan tüm pilotları temsil eder ve manevi değeri olur.örneğin f1 hakkında çok bilgisi olmayan biri sorduğunda 1 numarayı neden kullanmıyorlar ?
    1 numara f1 tarihinde şampiyon olmuş tüm pilotları temsil eder eski şampiyonların anısına 1 numarayı kimse taşıyamaz.1 numara onlara aittir.

  15. bende beğendim bu fikri

  16. Şimdiki numaralandırma sistemi en güzeli, en basiti. Şampiyon olan 1 numarayı, onun takım arkadaşı 2 numarayı taşır. Sonra da numaralar takımların sıralamasına göre verilir.

  17. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    o zaman schumi 1 numarayı taşısın rosberg 2 yi Fernando da 5 numarayı kullansın ben razıyım yada lewis 3 ü jensonda 4 ü kullansın

  18. Güzel bir öneri MOto GP de de böyle zaten. Hiç bir zorluğu yok aslında masaya yatırılırsa teklif bence herkes anlaşır zaten ters bir durum yokki bunda

  19. Bence çok güzel olur. MotoGP'de bu sistem var ve her pilotun taptığı bir numara var.

  20. Alonso&Massa  avatarı

    Çok basit.Moto GP deki sistem.Şampiyon olan 1 numarayı kullanır yada kullanmaz.Şampiyon kullanmazsa kimse kullanamaz.
    Mesela Rossi.Hep 46 numarayı kullanır.Ama omzunda 1 numarayı taşır.Şampiyonluklara doymuş olmasınında etkisi vardır diyeceksiniz ama asla 1 numarayı kullanmadı.
    Stoner,Hayden,Lorenzo kullandı yada kullanacak.
    Yanlız şu anda hemen hemen hepimiz bütün pilotların numaralarını biliyoruz.Çünkü bir sırayla gidiyor.Diğer türlü karışıklık olabilir.Yada insanlar bütün pilotların numaralarını önemsemeyebilir.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    saçma.

    neye göre vericeksin numarayı, ben 1 istiyorum başaksıda istiyor ? ee ?

    şampiyon 1 numarayı taşımalı, nasıl kupayı alan türk takımı formasında ay yıldız armayı taşıyorsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir