Brawn: "Egzozun Etkisi Büyük Olacak"

yazar:

kategori:

Renault, aracın sidepodlarının ön ucundan egzozunu çıkararak sezon öncesinde büyük dikkat çekmişti. Bazı takımlar da kış döneminde benzer bir düzeni denediler.

2009 sezonunda yenilikçi bir tasarım olan çift katmanlı difüzörle Brawn GP, o sene iki şampiyonluğa da ulaşmıştı.

Brawn, önden çıkışlı egzozların daha büyük etkisinin olabileceğine inanıyor.

Brawn: “Önemli bir alan; performans açısından belki de çift katmanlı difüzörlerden de daha önemli. Elbette bu durumda takımlar, egzoz enerjisinden azamisini nasıl elde edeceği konusunda motor tedarikçileri ile çalışıyorlar. Yeni, ilginç bir gelişim alanı oluştu”

“Sınırları zorlayıp yeni alanlar bulmak, F1’in ruhunda var. Gelecekte belki de kendimizi olmak istemediğimiz bir yerde bulacağız ve bunu kontrol etme adına kuralları değiştireceğiz. 2013’te tek egzozlu turbo motorumuz olacak ve her şey yine değişecek. Bu yüzden gelecek çok fazla farklılık var. Ama büyüleyici bir alan ve F1 ruhu dâhilinde”

Çift katmanlı difüzörlerin aksine Brawn, egzoz tasarımları konusunda tartışma yaratacak herhangi bir gri alan olmadığını belirtti.

Brawn: “F1’in doğasında, mühendislerin her zaman kuralların yorumlamasıyla mücadele etmesi olduğunu düşünüyorum. İnsanların F1’de hile yapması çok ama çok nadirdir. Bütün mühendislerin yaptığı, benim mühendislerimin beklediği şey, yapabileceklerinizin sınırlarına meydan okumaktır”

“Ve açıkçası çift katmanlı difüzör, bu sınırlardan biriydi.”

“Egzoz… Zorlayıcı sınırlarının olduğunu düşünmüyorum. Bana göre zekice fikirler. Ama egzoz sistemleri ile ilgili kurallarda sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden çok tartışılacağını sanmıyorum”

“Son bir veya iki haftada, malzemelere ve bir iki şeye bazı açıklıklar getirildi. Ama gerçekten tartışma yaratacak şeyler değildi.”


Yorumlar

  1. Ilk yarısta kullanmadıgı hazır guncellenmiş paketi mevcut gene bırseyler dusunuyor ross difüzor gıbısın. bu senede egzoz ross dıcekler kesın.Avrupa ayagında cok net bır mercedes gorucegımızı dusunuyorum. ross hep dıyor planlarımız hazır adım adım.

  2. ben bu adamı hiç teknik mühendise benzetemiyorum yaa. Bana hep iş adamı gibi geliyor. Bakın Adrian Newey'e sanayide kaporta ustası tipi var, güven veriyor tipi 🙂

  3. El_Nano_Ferrari   avatarı
    El_Nano_Ferrari

    ross dayıcım siz gene illegal bi sistem yaptınız demi 2009 daki gibi verdiğin demeçten ben onu anladım

  4. V10 motorun muhteşem sesini elimizden aldılar V8 güzel idi şimdi 2013 de turbo motorlar gelecek traktör sesi duyacağız umarım bunada çare bulurlar.
    V8 li 2 sezonun keyfini çıkarın…

  5. schumercedes  avatarı

    trt3 vede şifreli. uydu dan değil ama normal antanle izleyebilirsin

  6. rocco junior avatarı

    Bu seneyi lastikler,egzozlar ve arka süspansiyon seçimleri götürecek gibi.Bir tarafta önden çıkışlılar diğer tarafta Redbull-Ferrari-Mercedes gibi benzer ama tersi sisteme sahip olanlar.Mclaren tahminimce bu sisteme geçicek çünkü en faydalı olanın bu olduğu söyleniyor.Bunun dışında zaten lastikleri anlatmaya gerek yok.Bakalım doğru yolu seçen kim

  7. Trt 3 veriyor olması gerekiyor arkadaşım.

  8. ermann bora avatarı

    aynen

  9. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    ya bu trt neden hiç reklam fılan yapmıyor yine şifrelimi olucak adminlerin emınım bir bilgisi vardır bizimle paylasırlar umarım bu sefer internetten izlemıycem uyduculara 20 25 lira verip kırdırcam olmaz böyle ya 10 gun kalmıs ne reklam ne haber hiç bişey yok ortada

    Keşke CNNTURK'te kalsaydı yaww trt yapamıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir