Nico Rosberg ile Söyleşi

yazar:

kategori:

4 test boyunca iyi gelişim sağladık. Muhtemelen beklediğimizden biraz daha zor bir kıştı ancak herkes çok sıkı çalıştı ve yeni güncellemeler için zorladı. Bu yüzden sezon başlangıcı için istediğimiz gibi bir araca sahibiz.

Henüz en hızlı araca sahip değiliz ancak doğru yolda ilerliyoruz. Aracın kontrolü daha iyi, daha fazla yol tutuşu var ve genellikle sürüş daha eğlenceli.

Bu sana ilk galibiyetini getirebilecek araç mı?

Umarım öyledir! Bu sene kesinlikle çok daha iyi görünüyoruz ve öncelikli hedefimiz geçen seneye göre performansımızı geliştirmekti. Bunun için iyi bir platforma sahibiz.

Araçtaki yeni sistemleri kullanmak ne kadar mücadele gerektiriyor?

Pirelli lastiklerini hem yarış mesafesinde hem de sıralama turlarında daha iyi anladık ve bunun yanında Barselona’da son gün yağmur altında da deneme sürüşleri gerçekleştirdik. KERS’e alışmak biraz zaman aldı. Takım için tamamen yeni bir sistem ve aynı zamanda benim için de öyle.

Sürüş açısından en aldatıcı bölüm fren anı çünkü üretilen enerji aracın dengesini bozabiliyor. Ayarlanabilir arka kanadın işlevi oldukça basit ve yarışlara ekstra heyecan katacak.

Bu sene sürücülerin daha fazla stratejik rolü mü olacak?

Evet, kesinlikle. Bu sene stratejiler çok ilginç olacak ve pirelli sayesinde ilginç yarışlar izleyeceğiz.  Bu yüzden yarışların nasıl olduğunu görmek için sabırsızlanıyorum. Sürücü olarak her zaman yarışın içerisinde olmak istersiniz bu da iyi olmalı.

Melbourne’deki ilk yarışta en büyük sürpriz ne olacak?

Test zamanlarına göre kimin zirvede olduğunu söylemek her zaman zordur ancak Melbourne’de gerçekten mücadele olacağını düşünüyorum. Yarış stratejisi harika olacak ve çok fazla sayıda pit stop yarışı taraftarlar için heyecanlı yapacak. 


Yorumlar

  1. bu rosbergden bişey olmaz
    şumi varken o orta sıralarda gezinir ancak

  2. yaww hu arkadaşlar ALLAHIM japonların yardımcısı olsun istermisiniz nukluer tehtit ve sızıntı olursa ooo yuzden sezon acılışı ve asyaa ayağı ertelensinn oyle hemen avrupayada kaydıramazlar 1-2 ay gene geciksin f1 imizz

  3. efendimayin  avatarı

    Bence şampiyonluk adayı. Lastiklerle ilgili en büyük sıkıntılardan birisi frenleme anında arabanın dengesiz olduğu petrov başlarda böyle sıkıntı yaşadığını söylemişti sonra alonso ve rosbergde bu konuyu dile getirdiler.

  4. AStateOfTrance-Ferrari  avatarı
    AStateOfTrance-Ferrari

    eğer sen 2008 yılında şampiyonluğu son vırajda kacıran adamı rosbergle aynı seviyede ve 2.sınıf pilot olarak göruyorsan asıl sana sormak lazım sen yenısın galıba diye!!!

  5. ben de 97'den beri izliyorum, yeni değilim. Ben mercedes taraftarı olarak sadece takım arkadaşları arasındaki farkı merak ediyorum. Rosberg de MSC kadar hızlı olabilir belki de…

  6. okunacak hiçbir şey kalmadığında okuyabileceğim bir söyleşi

  7. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Glock 2008'de Hamilton'a yol vermeseydi görürdün ikinci sınıf pilotu. Massa 2008'de Raikonen'i geçti, 2009'da da Raikonen'den daha iyiydi. Geçen sene massa'yı telsizden kenara çekip yol ver dediklerini de izlemedin galiba. Beyenmediğin Rosberg de beyenmediğin araçla Adan Zye herşeyde Şumi'yi ikiye katladı. Takım tutar gibi pilot tutmayı bırakın hocam, futbol sitesi değil burası. Şumaher geçen sene dışında hiçbir zaman diğerleriyle eşit bir araçla yarışmadı. Büyük olan Ferrari idi (ki hala büyük) Şumaher değil

  8. Günay arkadaşım sen yenisin galiba bu sitede ve f1'in içinde.Sana en iyi cevabı yarıştan sonra Shumi verir bence.Rosberg Massa ayarında bir pilot ve her zaman öyle olur.Eğer iyi bir pilot olsayadı ve biraz daha mantıklı yorumlar yapsaydı o'na destek evrirdim. Buttondan alınmış bir araç ve 3 yıl ara.Bu bir pilotun sıfırdan yarışmaya başlaması gibidir.
    Son yarışlarda Shumi'nin performansını görmüşsündür umarım. Bu sene araç Shumi'ye göre ve sürüş tekniği hala aynı.TEKNİK BAKİDİR. Yani iyiysen her zaman iyisindir.Sadece başka unsurlar sana engeldir.
    Alonso, Hemilton, Cubica bunlar kendilerini kanıtlamış pilotlar. Massa,Rosberg,Petrov,Baricello ikinci sınıf pilotlar.Hep takım arkadaşlarına üstünlük sağlamış ve bazıları şampiyonluk yaşamış pilotlardır. Bence sen biraz daha f1'e takıl ve ondan sonra fikirlerinin
    değiştiğini kendin göreceksin. Ben 1996 dan beri izliyorum ve yarışların hepsi mevcut. Yetenekli pilot kendini gösterir.

  9. Schumi ile takım arkadaşlığı ona çok büyük bir avantaj sağlayacak kariyeri açısından. Çok şey öğrenecek zamanla Efsaneden, ve bu Rosberg'i önemli yönden geliştirecek bir etken olacak. Tıpkı Massa'da olduğu gibi. Şanslısın Nico, yanında kitap gibi adamla yarışıyorsun 🙂

  10. Schumi demir gibi formuna bakılırsa daha epeyi burada…
    Babası yaşında adam derken mecazi anlamda takılmışsın ama saçma 😀 adamın babası 60 küsür yaşında 😀

  11. İstikrarlı bir pilot olduğu görüşündeyim ve bu sene iyi şeyler bekliyorum.
    Bu sezon Schumacher ve Rosberg adını sık sık duyduracak W02 ile…

  12. schumi bugün var yarın yok rosberg genç bir pilot tek amacı olmalı o da şampiyonluk schumiyi kafasına takmamalı ne de olsa schumi babası yaşında tabiki zaman birçok sey götürdü efsaneden hangimizden götürmüyorki.sahip olduğu yetenekler tabiki onu bu platformda halen güçlü görmemize neden olabilir ama asla eski si gibi olmaz su anki pilotlardan hangisi 15-20 yıl sonra aynı kalabilirki mantık meselesi yani.bu yüzden schumi yi bir kenara bırakmalı ve işine şampiyonluklara odaklanmalı önünde uzun bir yol var elindeki kartları açmalı artık görülen o ki bu sene araç rekabetçi olacak bizde onun seviyesini görelim artık ispat etmesi gereken çok şey var schuminin se göstermesi gereken hic bir sey yok f1 in tüm rekorları nerdeyse onda kitabını yazmış zamanının en iyisi bir efsane.bakalım gençler ona yaklaşabileceklermi.

  13. Tolga Soydan avatarı

    bu seneki favorim rosberg

  14. cımbılznacak yerler ;
    Henüz en hızlı araca sahip değiliz ve
    Bu sene sürücülerin daha fazla stratejik rolü olacak

  15. Rosberg'in hızı şimdi anlaşılacak. Geçen sene schumi şikayetçiydi alışamadım filan diye. Bu sene böyle bir bahanesi olamayacak. Bakalım kim hızlı…

    Yaklaşık aynı hızlara sahip olup da eski prost pilotları gibi her yarışta birbirlerine çarpmazlar umarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir