Webber, 2011'de Kazanamadığı İçin Hiç Memnun Değil

yazar:

kategori:

Red Bull’un amacı Webber’in pilotlar şampiyonasında 2. olması ancak Webber kendisi için klasmandaki sıralamadan çok galibiyet kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Webber “Genel klasmandan çok galibiyeti düşünüyorum. Yarış kazanamadan sezonu 2. sırada tamamlarsam bundan memnun olmayacağım.” 

Webber ayrıca takım arkadaşı Vettel ile aralarının açık olduğu düşüncelerini reddetti ve onun şampiyonluğunu tebrik ettiğini söyledi.

Olaya biraz şakayla yaklaşan Webber “Şampiyonluğu kazandığı akşam ona mesaj attım ve ‘Tebrikler, bunu hak ettin.’ dedim.”

“Ertesi sabah cevap yazdı ve öylesine bir geceden sonra hâlâ parmaklarını hareket ettiriyor olabilmesi karşısında etkilendim.” dedi.


Yorumlar

  1. bence weber bu start sorununu debriyajı yarım saniye erken bırakarak çözebilir hani pilotlar yarıştan önce gözlerini kapatıp konsantre olur ya sanırım bizim weber bu işi formasyon turundan sonra yapıyor millet yanına gelip geçerken sesten rahatsız olup uyanıyo 🙂

    şaka bir yana bence weber bir şu ebd sistemi nedeniyle değişen motor şeklinden etkileniyor startta sonuçta motor un gaz dengesinde olan değişiklik otomatik olarak startta aracı boğmasına neden oluyor olabilir ama tabi koca sezon da bunu çözememesi de garip yani

  2. Alonso konusunda haklısın ancak hamiltonun sağı solu belli olmuyor, o gün yarışa odaklanmışsa çok iyi kalktığı doğrudur ama alonso kalkışlarda gerçekten istikrarlı ve çok iyi.Bildiğim bir şey varsa webberin formula 1 kariyeri boyunca hiç bir zaman bu kadar kötü kalktığı yarışlar çıkarmadığıdır, malezyada jaguar ile 2. sıradan kalkıp patide kaldığı olmuştu ama genele yayarsak webber 2002den beri bu kadar kötü kalkan bir pilot olmadı.Nedenlerini pit duvarında arayıp sorgulamak lazım.

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Güzel Bir Yorum.Webber Düşmanı Değilim Hatta Webber En Sevdiğim Pilotlardan Birisi..Arkadan Kalkan Pilotları Demek İstememiştim.Alonso Hamilton Gibi Pİlotları Demiştim..

  4. Sıra kazanamaz çünkü arkadan kalkan pilotlar olasi bir curcunanın içinde sıyrılıp giderler ama 2. sıradan kalkıyorken önünde yanlızca bir pilot var ve olay olma olasılığı düşüktür.Mercedes'ler arkalardan iyi start alır çünkü sıralamalarda ki temposu yavaştır, yarış temposu daha iyidir ve bu yüzden startlarda kendinden daha yavaş araçları geçmesi kolay olur.Ayrıca mercedes vites aralığı ve downforce'u genelde düzlükler için kullandığı için startlarda önündeki aracın rüzgar boşluğuna girince farkını gösterir.

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ama sırada kazanmadı ? kirli taraftan kalkıp geçiş yapan pilotlar var..

  6. 2 yarış önce startlar için çalıştığını söyledi , son iki yarıştır kirli taraftan kalkıyor yanılmıyorsam ve yer kaybetmedi.

  7. mclaren button avatarı
    mclaren button

    pilotoons rubensi staratlarda tank olarak çizerdi artık webere daha çok uyuyor

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Açıkcası Kalkışları Çok Kötü Webberin İlk Başta Bunu Düzeltmesi Lazım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir