Mercedes 3 Sene Daha Formula 1'de

yazar:

kategori:

Haug takımın 3 senelik geleceğini  garanti etse de Takım Patronu Ross Brawn geleceği hakkında kesin şeyler söylemekten kaçınıyor.

Bild am Sonntag’a konuşan Brawn “Önümüzdeki 3 sene burada olmak istiyorum. Ancak performans gösteremezseniz gidersiniz. Patron benim. Proje yolunda değilse o zaman biter.” dedi.

Aynısı Michael Schumacher için de geçerli olabilir. Schumacher’in anlaşması gelecek sene bitiyor ve 2013’e kadar Schumacher 44 yaşında olacak.

Brawn “Devam etmemesi için bir neden göremiyorum. Herkes Michael’in bu sene geliştiğini görüyor ve o hâlâ gelişmeye devam ediyor.”

“Gelecek sene podyum ve galibiyet mücadelesi verirse neden bıraksın? Ancak gelecek sene başarılı olamazsak o zaman bırakma kararı daha kolay olacak.” 

“Yeni anlaşma için Michael ile konuşmak çok kolay. Devam etmek isterse eder, hızlı bir çözüm buluruz. Sonucun ne olacağını bilmiyorum, o da bilmiyor.” 

“Bakalım 2012’de ne kadar iyi olacağız.” dedi.

Haug ise “En azından Michael’in başka takıma gitme gibi bir isteği yok.” dedi.

Rosberg için Haug “Piyasa açık. Bizim de kapımızı çalan bir çok sürücü var. Ancak Nico ilerlemek istiyor ve biz de onunla ilerlemek istiyoruz.”

“Genel olarak yanlış zamanda yanlış takımda olabilirsiniz ve her sürücü bu tür hataları engellemeye çalışmalıdır.” dedi.

Brawn “Nico Mercedes’teki insanlara inanıyor ve biz de ona inanıyoruz. Sadece biraz zaman gerekli.” dedi.

Haug ise takım için doğru sürücüye sahip olmanın hayati olduğunu düşünüyor.

Haug “(Red Bull) harika bir araca ve istikrarlı bir takıma sahip ancak Sebastian onlar için fark yaratan taraf.”

“Çok saygı duyduğum takım arkadaşı Webber ile arasındaki farka bakın. Sebastian onların başarısının anahtarı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Daimler Ceo'su Dieter Zetsche; Mercedes'in Formula 1'e olan bağlılığının devam edebilmesi için takımın yarışlar kazanması ve şampiyonluk için mücadele etmesi gerektiğini söylemişti. Hadi geçen sene ilk yıldı bu yılda şöyle böyle geçti ama 1-2 yıl daha başarısızlıkla geçerse Zetsche takımı çeker spordan. Alman öyle beklemez fazla. okadar para döküyorlar bu spora McLaren Ferrari ve Redbull'la birlikte Mercedes-Benz bu en çok bütçeye sahip takımlardan birisi. ve bu paralar karşılığını almazsa tıpkı BMW gibi ayrılır.

  2. Demekki Schumi'de en az 3 sene daha F1'de..

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sebep ne ki? mercedes'in durumuyla ilgili birşeylermi biliyorsun?

  4. evet bende o haberi hatırlıyorum şumi hariç diğer alman pilotlarla arası iyi değil rosbergle yan yana uçakta oturmalarına rağman tek kelime konuşmadılar ross veteli en hızlı olmayan araçla görelim demişti haug adamı resmen göklere çıkarmış seneye hızlı olmazlarsa şumi emekliliğe ayrılır yerinede di resta gelir hızlı olurlarsa devam eder 2015 gibi bırakı

  5. 765. kez yazıyorum bu takım 2015i görmez.

  6. O zaman tıpkı babasına cekmıs cunku babasıda zamanında ınsanlarla ıyı ılıskıler kuramayan ve pılotlar arasında sevılmeyen bırıymıs.. tabıkı bu rosbergın sevılmedıgı,sevmıyecegımız yada takdır etmedıgımız bır pılot oldugu anlamına da gelmez yorumumdan umarım farklı anlamlarda cıkarmasın kımse yanılgıya duser..

  7. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    börni pisti övmüş
    hintleri sıvazlamış
    iki sene sonra görürüm

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Sebi mercedes tulumlarında görmek isterim.vettel-rosberg ikilisi fena olmaz.ama rosberg çok hırslı sıralamalardan sonra vettele bakışları onu tebrik bile etmemesi ikili iliskileri konusunda fikir veriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir