İlk Hindistan Yarışını da Vettel Kazandı

yazar:

kategori:

Buddh pistindeki ilk yarışa pol pozisyonundan başlayan 2011 şampiyonu Vettel, daha ilk turdan itibaren liderliğini sürdürerek damalı bayrağa kadar rahat bir şekilde farkı koruyarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve galibiyet sayısını 11’e yükseltti.

Yarışın tamamını lider götüren Vettel, son yarışta olduğu gibi Hindistan’da da son turda en hızlı tur zamanını kaydetti.

Mclaren’den Jenson Button, yarışa çok iyi başlayarak 2. sırayı ele geçirdi ve yarış sonuna kadar yerini koruyarak podyumun 2. basamağına çıkmaya hak kazandı ve pilotlar şampiyonasında da 2.liğini daha iyi bir konuma getirdi.

Ferrari pilotu Fernando Alonso, son pitlerden sonra 3.lüğü eline geçirdikten sonra Red Bull pilotu Mark Webber’e yerini vermedi ve podyumun 3. basamağını tamamlayan isim oldu.

Mercedes GP sürücüleri Michael Schumacher ve Nico Rosberg Hindistan’da 5 ve 6. sıraları kazandılar. Schumacher yarışa 11. sıradan başlamasına rağmen çok iyi kalkış yaparak ilk turda takım arkadaşının arkasında 8.liğe kadar geldi. Yarışın büyük bölümünü takım arkadaşının hemen arkasında geçiren Schumacher, son pitler öncesinde takım arkadaşından fazla pitte kalarak avantaj sağladı ve sert lastiklere geçilen bölümde 5. olarak güçlü bir yarış çıkardı.

Yarışa 5. sıradan başlayan ancak iyi bir kalkış yapamayan Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton, Felipe Massa’yı geçmeye çalıştığı sırada temas yaşayınca beklenmedik bir pit yapmak zorunda kaldı. Lider grubun oldukça gerisinde kalan Hamilton Mercedes sürücüleriyle de farkı kapatamadı ve 7. oldu.

Dünkü sıralamalarda çok iyi iş çıkaran Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari 8. olmayı başarırken kendi evinde yarışan Force India’dan Adrian Sutil 9. oldu. Yarışta son puan Sauber’den Sergio Perez’in oldu.

     

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1sa30:35.002
 2.  Button        McLaren-Mercedes           +     8.433
 3.  Alonso        Ferrari                    +    24.301
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +    25.529
 5.  Schumacher    Mercedes                   +  1:05.421
 6.  Rosberg       Mercedes                   +  1:06.851
 7.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +  1:24.183
 8.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
 9.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
10.  Perez         Sauber-Ferrari             +     1 lap
11.  Petrov        Renault                    +     1 lap
12.  Senna         Renault                    +     1 lap
13.  Di Resta      Force India-Mercedes       +     1 lap
14.  Kovalainen    Lotus-Renault              +    2 laps
15.  Barrichello   Williams-Cosworth          +    2 laps
16.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    2 laps
17.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    3 laps
18.  Ricciardo     HRT-Cosworth               +    3 laps
19.  Trulli        Lotus-Renault              +    4 laps

Hızlı tur: Vettel, 1:27.457

Yarış dışı:

Massa         Ferrari                      33
Buemi         Toro Rosso-Ferrari           25
Maldonado     Williams-Cosworth            13
Glock         Virgin-Cosworth              3
Kobayashi     Sauber-Ferrari               1


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       374        1.  Red Bull-Renault          595
 2.  Button       240        2.  McLaren-Mercedes          442
 3.  Alonso       227        3.  Ferrari                   325
 4.  Webber       221        4.  Mercedes                  145
 5.  Hamilton     202        5.  Renault                    72
 6.  Massa         98        6.  Force India-Mercedes       51
 7.  Rosberg       75        7.  Toro Rosso-Ferrari         41
 8.  Schumacher    70        8.  Sauber-Ferrari             41
 9.  Petrov        36        9.  Williams-Cosworth           5
10.  Heidfeld      34       
11.  Sutil         30       
12.  Kobayashi     27       
13.  Alguersuari   26       
14.  Di Resta      21       
15.  Buemi         15       
16.  Perez         14       
17.  Barrichello    4       
18.  Senna          2       
19.  Maldonado      1       
      

Yorumlar

  1. Serkan yıldırım nick değiştirip karşıma gelme

  2. hee jensen batın

  3. İnsanlar artık suçu Lewis'e atarak hemen kurtulmaya çalışıyor Monaco'da casino virajında Lewis'in üstüne kırıp kendi ön kanadına hasar veren Massa değilmiydi sonra tünelde ideal çizgiyi kaçırmış ve tozlu bir çizgi dışından dolayı yarış dışı kalmıştı sonra da suçlu olarak Lewis'i görmüştü. singapurda hatalı olan Lewis'ti Japonyo'da da aynalarına bakması gerekirdi. ama burda Massa hatalı olan yanındaki adama yer bırakmak zorunda olduğunu çoğu f1 izleyicisi bile bilir. İnsanların Lewis'e yüklenmesini de anlayabiliyorum bu yıl çok fazla gereksiz olaya karıştı ama hakkınıda vermek zorundasınız. Massa'nın Hamilton'la olan bu durumunun 2008 yılından kalma olduğunu hala söylemekte fayda görüyorum arkasında ne zaman Lewis belirse hemen bir tribe girdiği ve senin yarışını mahvedeyim de gör dediğini düşünüyorum. oysa takımı 2013 için etkilese kendisi için daha iyi olur çünkü 2012den sonra arka sıralarda bile koltuk bulması çok ama çok zor olucak.

  4. tamda Massanın zekasına göre bir bahane olur.

  5. öndeyken yarış çizgisindeyken virajdayken ne üstüne kırması ?? nasıl f1 izliyorsunuz ya

  6. F1 2010 u 10 gun boyunca alisirim diye arka arkaya denedim, yok abi, F1 2002 de bile kerb leri yolu hissederken 2010 da hic bisey hissedemedim, aynen dedigin gibi havada ucuyormus gibi spin allah spin, wrc gibi geldi bana valla 🙂

  7. MagicAlonso avatarı

    dostum wtcc serisini uzun süre olmasa da bir süre yani birkaç yarış olarak G 25 ile kullandım no aids olarak fena sayılmazdı.F1 e göre daha gerçekçi gibiydi gerçi yakın zamanlarda oynamadığım için kıyaslamakta biraz zorluk çekiyorum.Bende DFGT aldım yakın zamnda ama hala race on yada 07 yi yüklemedim.Ama sürüş zevki açısından benzer saylır belki biraz daha gerçekçi race serisi ama oda tam bir sim değil açıkçası.daha gerçekçi sürüş istiyorsan Live for Speed,Netkar Pro gibi simleri tercih etmeni öneririm.

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Televizyonda izleyemedikten Sonra Pek Heyecanı Kalmıyor Ancak Teşekkür Ederim Bilgi İçin..

  9.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Dostum ben de F1 2010 ve F1 2011 var. Uzun zamandır F1 2010'u işten gelince akşamları oynuyorum. İlk başlarda yadırgadım ama şimdi fena sayılmaz, legend seviyede yarış bile kazanıyorum. F1 2011'i soruyorsan çok fazla fark yok. Kers ve Drs eklenmiş. Otomobil kontrolü biraz zorlaştırılmış, gerçekçi olmuş. Grafikler 2010'a göre ileri gideceğine geri gitmiş, biraz bozulmuş. 2010'u beğenmedinse 2011'i hiç beğenmezsin, garanti veririm.

  10. Konu dışı:

    Doğrudan Simbin'in Race On ve GTR Evolution oyunlarını direksiyonla oynamış olanlara soruyorum.

    F1 2010 oyununu oynamayı denedim, hiç gerçekçi gelmemişti bana. Araç havada uçuyor gibiydi. Codemasters'ın hiçbir araba yarışı oyununu sevememiştim.

    F1 2011 buna göre nasıl acaba?

    Logitech Driving Force GT var. Hiç uğraşmak istemiyorum denemekle. Teşekkürler.

  11. Tebrikler Vettel, adam her durumda gayet iyi is cikariyor, Redbull bu yarista kaynaklarinin tumunu Webber`e aktardi ama Webber hala surunuyor, Vettel`i cikar Button-Alonso-Webber performanslari ayni, acaba RB7 degil de Vettel`mi ayri gezegenden gelme diye sorasim geldi 🙂

    Pist guzel gibi gorunmesine ragmen kesinlikle klasik Tilke pisti, gecis mecis yok, ilk gezis 9. turda geldi, yok boyle bisey, Drs+Kers+Lastikler le de gecis olmuyorsa o pisti gomun gitsin abicim. Istanbulpark`a rakip yapilmis ama tirnagi bile olamaz, cok ararlar Istanbul`u..

    Son olarak Hamilton-Massa olayina degineyim, Massa bu hareketinin aynisini yavas cekimde Monaco`da yapti, bir cok kisi ne alakasi var diyebilir ama birebir ayni, birisinde hiz yuksek digerinde hiz dusuk o kadar, Massa burda hataliysa ki kesinlikle hatalidir Monaco`da da ayni sekilde hataliydi. Bu yuzden her sucu adi cikmis Lewis`e yuklememek gerekiyor, Lewis`in hatasi olmuyor mu? tabi ki oluyor, herkesin oluyor..

  12. iyi günler demeyi öğrenmek için 100 sene USA da yaşamaya gerek yok.

  13. son yarışlarda sauber reno force toro rosso birbirini yerken arada bunlar kaza yapıp yarış dışı kalınca kovalainen puan alırmı diye düşünmüyorda değilim 🙂

  14. Arkadaşım Alonso lafı geçtimi sen ne diye illa bi köşeye Alonsoyu sokuyosun Serkan Yıldırım Bak Murat Kulbilgenin selamı var anlar o dedi

  15. 1995 doğumlu b,r, nasıl doktora yapar onu merak ettim bak şimdi?

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Podyuma tebrikler.
    Vettelin gözü dönmüş artık bu saatten sonra yavaşlama gaz kesme veya yol verme gibi durumlar sözkonusu değil.Webbere yardım edebileceği konusuna inanmak mümkün değil.Çok büyük bir hırsa kapılmış.Daha bir önceki yarışta son turda fastest lap yapmış ve sonrasında pişman olup bunu aptalca olarak nitelemişti.Şimdi yine aynı.Bu adam istatistikleri önemsemez gibi duruyor ama aklı fikri şumi yi geçmekte.Ya da 2012 de bu kadar dominant bir aracının olmayacağını anlamış ve bu sene ne yaparsam kardır mantığını gütmektedir.
    Button ise sessiz sedasız işi götürmekte ve sponsorları memnun etmektedir.Mclaren takımını maddi ve manevi zararlardan kurtarıp geminin kaptanı olmaya başlamıştır.
    Alonso ise elindeki araçla maximumu çıkarmaya devam ediyor.Tebrikler.Özellikle sert lastik performansı için tebrikler.Tur bindirdiği adamı bile aynasından iki defa kontrol eden bir pilot..3.en hızlı araç birkez daha podyumda.
    Massayada yazık oldu.Güzel puanlar çıkaracaktık.

  17. nerden biliyosun adam belki oraya yerleşeli 1 sene oldu

  18. Texas'da yaşayan birisin ama Have a good day demeyi öğrenememişsin 😀

  19. Arkadaslar schumacher in start ları için ne düsünüyorsunuz? alonso ve schumacher araclarının suyunu çıkartıyorlar ikiside araçlarının çok üstünde yarış performansı gösteriyorlar.

  20. Rüzgar gibi gel geç 😀

  21. MagicAlonso avatarı

    dostum söylediklerin doğruysa çalışmanın neticelerini burda bizimle irtibata geçerek bilgilendirirsen çok seviniriz.

  22. okay karacan da yine yapacağını yaptı ve programın sonunda f1 türkiyeden ilelebet gidiyor dedi sanırım seneye f1 tvden yayınlamıcak gerçekten çok üzücü bir durum!!!

  23. inşallah bu yazdığın gerçektir….

  24. MagicAlonso avatarı

    öncelikle başta vettele sonra Alonso ve button a tebrikler.hamilton massa temasına değinmek istemiyorum söylenecekler söylenmiş zaten.
    Ben yarışın atmosferi ile ilgili konuşmak istiyorum.Bence pist güzel ve geçişe uygun asıl sorun pirellinin aşırı muhafazakar davranmasıydı.çünkü bu sene yarışları zevkli kılan ve geçiş sağlayan asıl etken lastik bozulmasıydı ama lastikler aşırı sert olunca ve pistte kirli olunca beklenen çekişmeleri göremedik.Pirelli umarım önümüzdeki sene muhafazakar davranmaz çünkü son yıllarda yarışları çok sıkıcı hale getiren en önemli etkenlerden biri lastiklerdi.Bu sene bunu önemli ölçüde aştı F1 umarım böyle devam eder.Her yarışta süper heyecanla da geçmez.eskiden de böyleydi.hemen piste bahane bulmak yanlış bence.tabiki bir istanbul park gibi değil geçiş açısından

  25. yahu daha bu yıl silverstone un son turunu ne çabuk unutuyosun
    bence pilotların birbiri üstüne kırmasınında bi problem yok yarişları daha heyecanlı hale getiriyolar

  26. yalnız içerde seremonide alonsonun surat beş karıştı ne o karadenizde gemileri batmış gibi

  27. sende kesin galatasaraylısındır şimdi :))

  28. çalışmalarınn sonuçlarını merakla bekliyouz

  29. button ve alonsoya tebrikler.button bu sene kendini aşmış durumda kendisininde dediği gibi 2009 yılından bile daha iyi sürüyor .pilotum alonso da bugün çok başaralıydı ilk virajdaki hatası dışında hata yapmadı ve güzel bir sürüşle webberi yine geride bıraktı.hamitona gelince hamilton işte kötü…

  30. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    Arkadaşlar ben Texas, U.S.'da yaşayan bir Türk'üm.
    Sosyoloji doktorası yapıyorum.
    Kısaca özetlersem toplumların tepkileri ve tahammül sınırları ile ilgili bir çalışma yapıyorum
    Birçok ülkede bu şekilde forumlara katılarak çalışmamı sürdürdüm.
    Türkiye'de daha çok politika ve futbol üzrerine çalışıyordum.
    Bu siteden tesadüfen geçerken ateşli tartışmalarınızı gördüm ve onun için katıldım.
    Öncelikle hepinizden tek tek binlerce kez özür dilerim.
    % 100 geçerli ve güvenilir bir çalışma için bu şekilde yapmam gerekiyordu.
    Sizin tepkiniz, Fenerbahçelilerin tepkisi! yanında teferruat kalır 🙂
    Çalışmamdan size bir ipucu verirsem, birçok topluma göre tahammülsüz bir toplumuz.
    Sizden tekrar tekrar özür diliyorum F1 dostları, hoşçakalın

    Vettel, Button ve Alonso'ya tebrikler

    Good Day…

  31. "aracın düzlükteki hızı sayesinde" hımmm o zaman vettel de kötü pilot değil ama aracın üstün aero'su esnek kanadı süpersonik şeyi vs. olmasaydı görürdüm ben onu derim ve birbirimize böyle sorularla cevap veririz :)) tamam pes ediyorum sen kazandın :p

  32. yarış başlamadan önce trt hd izle yaz google a cıkan sayfalarda trt nın kendı sayfalarından sonra cıkan ılk sayfaya tıkla ve ondan sonra ıyı seyırler

  33. bu seneki Vetteli baska bir takım aracıyla hiçbir pilot durduramazdı.Alonso bu sene gerçekten iyi sürüyor ama yerinde bi baskası olsa da Ferrari bu sezon 3.olurdu.aşşagısı yukarısı yok

  34. hamilton aynadan görememişti ya massa'yı; hani mclaren aynalar konusunda inceleme istemişti,

    massa da güneşin ters açıdan vurduğunu, güneşin dönüş yönünün incelenmesi gerektiğini söyleyebilir belki…

  35. çok iyi:)
    ferrarinin atı 🙂

  36. güneşin üstünü bulut kapattı, gölge olunca göremedim dese ne süper olurdu =)

  37. atın intikamı diyorsun 🙂

  38. Aracının düzlük hızı yüksek olmasaydı görürdüm onu. Kötü bir pilot değil ama onu bu yarışta araç kurtardı. Örneğin: Ferrari çok çok hızlı da Massa dereceleri yarın kullanmak için cebinde mi saklıyor? Yoksa Alonso cebindekileri mi çıkarıyor?

  39. İlk3 e tebrikler algersuaride bir gün çok iyi bir koltukta oturacak Massa senin hakettiğin yer hrt koltugudur

  40. Alguersuari de biraz da aracı sayesinde iyi iş çıkardı

    ne yani diğerleri cebinden mi çıkardı yaptıkları dereceleri 🙂

  41. çok doğru söylemişsin: papaz her zaman pilav yemez.

    ve bu söz, bugün hamilton'a cuk diye oturtuldu massa tarafından.
    bilerek yaptı.
    papazın her zaman pilav yemeyeceğini gösterdi.
    cezasını da çekti.

  42. Hamilton hiçbir zaman bilerek kimsenin üzerine kırmamıştır Massa yine 2008 Fuji'nin aynısını yaparak Hamilton'ın üzerine kırdı ve hakettiği gibi ceza aldı intikam düşmanlar arasında olur eğer Massa düşmanlık besliyorsa orasını bilemem ama Massa kadar çirkef birisini görmemiştim bahanesi görmedim olmaz inşallah çünkü Kendisinin de dediği gibi aynalar yeterince büyük değil mi?

  43. o dönemde schumacher in aracı da diğerlerinden hızlıydı ancak sıralama turlarında redbull aracı gibi bir avantajı yoktu vettel sıralamarda isi bitiriyor sürekli önde baslıyor hicbirseye karısmadan yarıs bitiriyor. Asıl önemli si bence ikisinin ayrıldığı nokta schumacher kariyerinin baslarında kazandığı şampiyonluğu birbirine yakın araçların mücadelesinde kazandı benetton daki 2 sampiyonluğuda en hızlı olmayan araçla idi.vettel ise schumacher in tersine şampiyonluk kariyerine hem sıralamalarda özellikle q3deki devasa farkla hemde yarısta ki en hızlı olan araçla basladı bence vettel in de schumacher veya alonso gibi esit sartlarda rekabetin olduğu kosullarda şampiyonluğa oynarken görmeli.ikisinin kariyer baslangıcı şampiyonluk baslangıçları birbirine tamamen zıt.kimbilir belki schumacher sonradan rahatlamıstı belki vettel de tam tersine en iyi olmayan araçla da sampiyon olabileceğini gösterir o zaman farklılığını ortaya koyabilir.

  44. Ferrarinin bu durumunu rocco junior nicki arkadaşımızın söylediği gibi EBD'ye bağlıyorum. Ferarri hemen hemen her pistin bir sektöründe RB ve McLaren'dan 0.4-0.5 saniye yavaş oluyor. bu durum nerdeyse istisnasız..

  45. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tam Isınma Turu Başlarken Şifre Koyan Trt Yönetimini Tebrik Ediyorum..

    Yarışı İzleyebileceğimiz Bir Link Varmı.Bulursanız Atabilirmisiniz.

  46. bu kadar hatadan sonrasının bence bilerek isteyerek olması ya da dalgınlıkla olması bir şeyi değiştirmez.

  47. Katılıyorum. 2004'teki kurallar idealdi. Ona tek eklenmesi gereken bence slick diye bildğimiz oluksuz lastikler… Kesinlikle efsane yarışlar izleyebilirdik o kurallar hala geçerli olsaydı.

  48. Massa ne yapmaya çalışıyorsun?Önce boşluk verip sonrada bilerek üstüne kapanmakta neyin nesi??Bir temas olursa nasıl olsa suçlu Hamilton olacak değil mi?İşe yaramaz herif..5 para etmezsin…Ama papaz her zaman pilav yemez!!!!

  49. Bu arada Türkçe Rock sevenler Dream TV'ye gelebilir. Eğer İstanbulda olsaydım mutlaka giderdim Van İçin Rock'a. Ne yazık ki evden seyrediyorum. An itibariyle Foma çıktı ve İnsafsız şarkısını çalıyor. Ama geleneksel Dream TV senkronizasyon bozukluğu hala var.

    Sebastian Buemi'ye çok üzüldüm ben. En az Alguersuari kadar iyi gidiyordu ama aracı yolda kaldı. Takım arkadaşından performans olarak geride değil kesinlikle, sadece şanssız ve bir yıldız karizması yok.

    Maldonado da kötü veda etti. Kökle KERS'i dediler araba kaldırmadı. Hatırlarsınız bir Türkiye GP'si veya sıralama turunda David Coulthard'ın araba tam kamera çekerken 5'te kalmıştı, aynen öyle bir an yaşadı Maldonado.

  50. F1 ile tanışmam 2000li yılların başlarına denk gelir ben izlerken küçüktüm ama arabalara ve hıza ilgim yüksek'ti(bisikleti hızlı kullanacağım diye dizlerim ve dirseklerim yara bere içindeydi :d) ve bu sporla tanıştım o zamanlar Schumi'li Barichello'lu Ferrari, Coulthard ve Raikkonen (Hakkinen)'li McLaren, Montoya ve Ralf'li Williams BMW vardı. günümüzdeki pistlere benzer sadece Malezya vardı o zamanlar ve çok daha zevkli yarışlar izliyorduk şimdi gelen pistler adeta baltalıyor heyecanı özellikle İstanbulpark'tan sonra giren pistler hep hayal kırıklığı yarattı dün herkes en iyi Tilke tasarımı demişti ve bende ümitlenmiştim bugün için Hindastan'da ama gördüm ki bu pist İstanbulpark'ın tırnağı bile olamaz bu kadar çok abartılması çok para vermesi yüzünden belli ki. Biz 2013 için istedikleri parayı verirsek, Bernie(eğer gebermezse) iyi bir yağlama yıkama ceker bize.

  51. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    hamilton bugüne kadar bilerek ve isteyerek kimsenin önüne direksyon kırmış değil, massa bunu defalarca yaptı. aynı kefeye koyan zihniyet kendine biraz özeleştiri yapsın.

  52. bunlar f1 pilotu düşman değiller intikam falan agır sözler bunlar

  53. burak evmez avatarı

    hamilton massa arasında kaza da suç yok massaya ağır ceza oldu bu nasıl bir pisttir hamilton az içerden geliyor pist kirli olduğu için ne kadar hızlı gelsede virajı dönerken yavaşlıyor yarış çizgisinde olan massa da yavaş hızla bile virajı daha iyi dönüyor bu yetkililer dersine az çalışmış anlaşılan

  54. 🙂 türk tv tarihinin sayılı rezilliklerindendi bu. Esra Ceyhan'ın da bittiği andır.

  55. intikam olduğu, ve iyi olduğu konusunda çok haklısın

  56. Elbette okunuşları değişiklik gösteriyor MSC nin, ismi de öyle soyis mi de. Ama özel isim sonuçta okunduğu gibi yazılmıyor. En azından böyle okunduğu gibi yazacaksak Hamilton'u da Hemıltın yazabiliriz:)

  57. burak evmez avatarı

    hepsinin karışımı demek lazım ben de anlayamadım japonyada hızlı virajlarda iyi gidiyordu monzada da düzlüklerde tam bir karışım

  58. Vettel, Button, Alonso ve şumiye tebrikler. Alguersuari de biraz da aracı sayesinde iyi iş çıkardı. Webber olması gereken yerdeydi maalesef.

    Massa bu sefer kazada suçlu olan taraf oldu. Massadan bunu beklemezdim. Dün epey tartışması olmuştu, bariz massanı hatası demiştim. Massa bu sefer de turuncu iç kerbe vurarak yarış dışı kaldı. O kadar pilot arasından bu işlerin massanın başına gelmesi tesadüf değil tabi. Dün suçluyu araç ve pistte arayan massa taraftarı arkadaşı bir de bugün görmek gerek. Nispeten iyi bir yerde puanla bitirilecek bir yarıştan oldu. Sanırım bu onun son şansıydı ferraride.

    Piste gelince, o kadar da eğlenceli geçmedi yarış. Ama tasarım hala harika bence. Yarışın heyecanı her zaman pistle alakalı olmaz.

  59. burak evmez avatarı

    massanın sayesinde diyorsun da alonso tur yerken biz de ferrari aracı yüzünden deriz artık böyle saçma tartışmalara girmemek lazım

  60. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bir çoğunuz Alonosyu beğenmiyor ama bu gün ferrari hiç yoktan takımlar şampiyonasında 3. ise bu onun sayesindedir. Yoksa massa ve ayarında bir pilot ile yarışsaydı ferrari 4-5. takımdı ancak.

    Böylesine ölü bir arabayı 1-2 yarış hariç bir şekilde podyuma taşıdığı ve umutları yeşerttiği için tebrik ediyorum pilotumu. İnanınyorum ki altında en az mclaren kadar kuvvetli bir araç olsa bu sezon böyle olmazdı. Umarım seneye işler değişir çünkü çok senedir hakketiği bir araçla yarışamadan yinede boyundan büyük işler başarmasını bilen bir pilot.

    Massa/Hamilton ikilisine bişey demeye gerek yok, hep dediğim gibi 2007 senesinde can ciğer kuzu sarmasıydı ikiside. Kendi takım arkadaşlarını değil birbirlerini tebrik ediyorlardı ilk önce. Yapmacık ilişkiler ancak bir yere kadar gider. Menfaatin bittiği yere kadar.

    Vettel/Button öyle başladılar öyle bitirdiler. En fazla kusursuz sürdükleri için tebriği hakediyorlar. Yoksa o araçlarla bu dereceleri yaptıkları için değil.

  61. vettel, button, alonso ve schumacher'e tebrikler. hepsi de harika sürdüler araçlarını.

    beklendiği kadar geçiş olmadı nedense. özellikle, ilk DRS alanı olan start-finish düzlüğünde hiç atak olmadı yanılmıyorsam. yine de keyifli bir yarış oldu.

    kirli taraftan kalkan pilotlar da, beklendiği gibi kötü kalkış yapmadılar bu sefer. hem button, hem massa sıra aldılar, webber de (diğer yarışlara göre) daha iyi start alabildi bugün.

    felipe'nin, artık sebebi her ne ise, dünden ders çıakrıp bugün kerblere fazla yaklaşmaması gerekşiyordu. dünküne bir şey diyemem ama, bugün dünkü olayı hatırlayıp dikkatli olmalıydı, ama kendini kaptırdı yine, bu sefer out of race oldu. biraz bile bile lases oldu, yapacak bir şey yok.

    gelelim kazaya. ahanda bir şeyler olacak yine dedik, yine oldu..
    ama bu sefer kurban hamilton'du.
    açıkça massa, hamilton'un üzerine kırdı ve suçlu olan taraftı.
    ve cezsaını da çekti.

    hatalı demiyorum, suçlu.
    ama kesinlikle bunun için massa'ya kızmıyorum.
    bir musibet bin nasihatten iyidir.
    massa, hamilton'un senelerdir millete (son zamanlarda da) massa'ya yaptığı hareketlerin aynısını bu sefer hamilton'a yaptı.
    bu sefer kurban, hamilton oldu.
    umarım artık hamilton, millete yaşattığı üzüntüyü hissetmiş ve de ders alımıştır.

    görüldüğü gibi, bir pilotun yarışını katletmek, aslında hiç de zor değil. ve de bunun adının agresiflik filan olmadığını, en başta hamilton kendisi anlamıştır inşallah.

    massa bugün intikam aldı açıkça. defalarca söyledi, fia'yı uyardı, ve sonunda beklenen intikam geldi. tasvip etmiyorum ama, kızmıyorum da. defalarca çektiği acıyı bu kez de hamilton'un çekmesini istedi, yaptı da.

    bunun dışında, schumacher yine 1. sınıf yarış çıkarttı. dün bahsettiğimiz "yarış performansı, yarış zekası ve yarışı bir bütün oalrak ele alma"nın ne demek olduğunu, bir kez daha gösterdi.
    bir de, kartikeyan'n ne yapmaya çalıştığını pek anlamadım. sanırım tur bindirme esnasında kendisine delirmeyen pilot kalmadı.

  62. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ondan daha taşırtıcı olan senin elinde knometre ile yarış izlemen :)))))))))))))))

  63. artık yeni pistlere bir dur denmeli.
    ama Börni durdurulamayacak gibi.

    Bu işin en büyük kısmı nostaljik hisler.
    Bunu ilk önce tutmuş olduğun yıllanmış takımın verir.
    Mümkünse yıllanmış pilotun.
    Ardından da eski köhne ama herşeyi ile ezberlenmiş bir pist. tarihi senin takımın ve pilotun ile dolu olan.

    yapacak birşey yok.
    eski yarışları izleyeceğiz.

  64. Dostum malum o dönemki kurallar bundaki en büyük etken.Şimdiki le o dönemim esamesi bile okunamaz bana göre.O dönemki kuralların şu anki mevcut pilotlar ile yaşanması unutulmaz bir f1 sezonu yaşatabilirdi bizlere.Tabi arada devasa farklar olmaması şartı ile

  65. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    abi sabri kim
    sarıoğlu mu

  66. Kanada'da McLaren kazandı ama kazanmasa heyecanlı demiycekmiydik yada Almanya'da mesela İngiltere McLaren kazanmadı ama bence güzel yarıştı İtalya yine güzel bir yarıştı Belçika'da keza öyle.umarım seneye Redbull kazanamadığı zaman gelip çok sıkıcı yarıştı demezsin. Objektif ol ve yarışa birde öyle bak sence güzel yarışmıydı. bu yarışı Vettel değilde Button kazansa büyük ihtimalle Çok sıkıcı bir yarıştı derdin Nedense Redbull'cular Redbull'un yavaş olduğu ve kazanamadığı yarışlara Sıkıcı demişti ve kazandığı ve Sıkıcı olan yarışlara ise ne yarıştı ama demişti.

  67. Haklısın ama diğer yarışlara dikkat edersen zaten MGP bu tip istisnalar dışında (sanırım Kanada'da da böyle bir durum olmuştu) öndeki pilotu ilk olarak pite alıyor. Bugünkü ilk pitstoplarda da böyle oldu. Schumacher'in yarın temposu gerçekten çok iyi, hatta bundan daha iyi olamaz. Tek eksiği sıralamalar…

  68. Bravo Heikki ! Willamsların Önünde Bitirdin Yarışı Gün Geçtikçe Daha İyi Oluyor Lotus Seneye Puan Bekliyorum

  69. Aklıma uçan adam sabri geldi.Bu da uçan alman vettel.Esra ceyhanın programına o İlahiyatçı hoca ile katılsa adam bunu alın dışarı falan der .Vettel bey napıyorsunuzzz 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=XRPW5bB3GCI

  70. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    massanın sayesinde

  71. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    anladım abi öndeki pilotun sorun yaşamasını herkes ister
    ama kazaların kötü sonuçları var gördük

  72. Recorded as Schaumann, Schaumaker, Schomaker Schumacher, Schuemacher, Schomacher (German), and Shoe, Shoemake, Shoemaker, Schoemaker (English), this is a surname of pre 7th century origins. It derives from the Anglo-Saxon (German) word "schuh" and the Olde English "scoh" meaning shoe and however spelt is job-descriptive for a shoe maker.

    Read more: http://www.surnamedb.com/Surname/Schumacher#ixzz1cGT2A0l6

    İngilizce öğretmeniyim ve orta okulda ben de böyle telaffuz ederdim: Shoe-maker
    🙂

  73. burak evmez avatarı

    bu pisti beğenmedim normalde pilotlar sınırları zorlar dışarıya taşarak ama burda az dışarı taş direk toza giriyorsun ve saniyeler kaybediyorsun pisti derhal temizlesinler ne bu böyle

  74. ben vettel'i kucumsemek icin soylemedim zaten. o zaten yarisin yildiziydi, soylemeye gerek yok yani diyorum. pole + yaris + fastest lap => daha bir sey demeye gerek var mi? neyse.

  75. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    abi şumaker diye okunuyo bizim buralarda bende öyle yazıyorum

  76. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    sözümü geri alıyorum
    abi ben hata yaptığında kabul eden insanım
    unutmuşum aloya da tebrikler

  77. Vettele tebrikler gerçekten hatasız sürdü.Button ve Alonsoda iyi iş çıkardı bugün.Schumacher ise bildiğimiz gibiydi yarısta adeta kimlik değiştiriyor.
    Bir de anlayamadıgım bir şey Ferrari aracı oldu.Sanırım aracın karakteristiğini tam olarak Alonso dahil çözebilen yok.Ferrari düzlüklerde mi iyi Aerodinami de iyi mekanik yoltutuşta mı iyi bi türlü çözebilmiş değilim.

  78. burak evmez avatarı

    1 tur daha olsa lewis tur yiyordu 🙂

  79. doğrudur. yine de genelde laf ve huzursuzluk çıkmasın diye öndeki pilotu alırlar.
    Düşün Massa önde Alonso arkada pite alacaklar ikisini de ama Alonso daha iyi gidiyor. Alonsoyu almaları mantıklı olanı. Ama Massacıların atacağı zılgıtları düşünsene bi:)

  80. schumaker kim yahu:)

  81. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu sen dün Alonso tur yer diyordun 🙂

  82. Yarışın başından itibaren açtım gazete okudum nedense. Zevk de almadım, öyle sıradan bir yarıştı. Start'ı izledim, baktım Alonso ilk virajda dışarıda kaldı boşver dedim resmen.

    Ama Massa-Hamilton kazasına falan dikkat etmiştim. Verilen cezanın haklı olduğunu düşünüyorum. Neden yandan hızlıca geldiğini gördüğün arabaya virajda kapıyı kapatıyorsun Massa? Şimdi sen de Japonya'da Hamilton'un dediği gibi ayna titredi mi diyeceksin?

    Vettel hesaplarıma göre 2004 puanlama sistemine göre 153 puana sahip. 17 yarışta bunu yapınca ortalama 9 puana sahip oluyorsunuz.Schumacher 2004'te 18 yarışta 148 puan toplamıştı. Sağlam başarı gerçekten Vettel'inki ama ben nedense Schumacher günlerinde daha çok eğlenmiştim.

  83. Vettel'e tebrikler.Webber yeteneklerinin el verdiği yerde.Alonso yine ondan hızlı araçların önünde yarışı bitirdi yetenek ve istikrar saygı ile eğiliyorum.Hamilton'u hayatının şu dönemi çok etkilemiş anlaşılan onu anlayamayan insani duygular taşımıyordur.

  84. söylediğimden bu sonuç çıkıyorsa düzeltiyim. Schuminin artık podyuma çıkması, benim için kendisinin fanı olmama rağmen Alonsonun bir spin atmasına değer demek istedim. tabi ki Allah korusun pilotları.

  85. Ben böyle düşünmüyorum. Çünkü son turlarda MSC bariz ve düzenli bir şekilde hızlı turlar atarak Rosberg'e yaklaşırken Rosberg tam tersine temposunu kaybetmişti iyice. Bu durumda MSC nin pistte biraz daha kalması son derece mantıklı, çünkü lastikleri birkaç tur daha gidebilirdi.

  86. rocco junior avatarı

    Michael Schumacher'i de unutmamak lazım.Adam o arabayla çok iyi yükseliyor.Sezon içerisinde hataları ve şanssızlıkları olmasa eminim Rosbergi çok kere geçerdi hem puan hem yarış sonucu olarak.

  87. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    abi ben kimsenin kaza yapmasını istemem

  88. çok aşırı bir şans olmadıkça yarışın 1. yıldızı her zaman galibi olmalıdır. Sporun ruhu bu.

  89. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    vettel hakkıyla kazandı
    jenson çok formda yüz hatlarından anlaşılıyor çok zayıf levis tosuncuk gibi
    massa hatalıydı levisin yarışını baltaladı en sonunda otomobilini parçaladı
    weberin ise neden yarıştığını anlamıyorum en hızlı otomobille 15 saniye fark yemek mantıklı değil
    rosberg ve schumakeri de kutlarım

  90. burak evmez avatarı

    vettel de olması lazım iyi sürüyor sonuçta startları da iyi vettel taraftarı değilim sadece objektif bakmak lazım

  91. yarisin yildizlari (bence): button, alonso. msc, jaime, sutil, kovalainen.

    vettel'i bilerek saymadim. ama zaten son turda en hizli tur atiyor. gerci buna bile kulp takiliyor ya neyse.

  92. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Bir kez daha Şumi yarış performansının ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Dünkü haberde anlatmak istediğimiz buydu. Beni yanıltmadı ve Rosberg in önünde bitirdi yarışı. 2012 çok farklı olacak gibi geliyor daha rekabetçi bir araçla neler yapabileceği malum. Ayrıca bu pist ten bir cacık olmaz çok zevksiz bir yarıştı.

  93. yarış galibiyetinden önce pistle ilgili bişi söleyeyim, hindistan çok abartıldı demiştim aynen de öle çıktı çok ama çok sıkıcı bir yarış oldu, sadece piste bakarak çok güzel dememek lazım hala türkiye gp'sine eşdeğer bir yarış koşulmadı bu yıl..

    tebriklere gelecek olursak alışılmış şekilde ilk tebrik vettel'e, GRANDSTAND'le yarışı kazandı..bu çocuğun çılgınlığını, sürüşünü, deliliğini çok seviyorum, sondan 2. turda yaptığı en hızlı tur zamanı sonra takımın aracı finişe getir demesine rağmen bir hızlı tur zamanı daha yapması çok harikaydı, bu adamı seviyorum :D.. yarış bittikten sonra da alkışlayan mekanikerlerin üstüne aracını sürer gibi yapması da çok eğlenceliydi, çok güldürdü bni..

    2.tebrik de schumacher'e gidiyor kesinlikle..müthiş sürdü, inanılmaz istikrarlı turlar attı ve rosberg ile hamilton'ın önünde yarışı bitirdi, rosberg'le farkı kapattı gerçekten tebrikler..

    alguersuari giderek gelişiyor, çok istikrarlı sürüyor yerini garantiye almayı bnce başardı..button da aldığı startla 2.liği haketti gerçekten onu da tebrik ediyorum..

    webber'i sanıyorum bugün herkes gördü, aldığı ii starta rağmen elinden gelen bu kadar vettel'den çok ama çok arkada bir performans gösteriyor, bugünde yediği 25 sn bunun en güzel göstergesiydi..

    son olarak massa ile ilgili olarak sanıyorum kanatın oluşturduğu bi hassaslık var süspansiyon üzerinde yada kanatla alakalı bişi olabilir, çünkü hemen ondan sonraki turda alonso ve webber'in o virajları aynı şekilde aldığını gördüm, çok ilginç bi durum araştırılması lazım…

  94. bence içerde kalması gerek. Alonso ilk virajda hep aynı taktiği kullanıyor. hep dışarıyı deniyor ama çoğu zaman yer kaybediyor

  95. ortalama bir yarıştı,tebrikler mclaren, j.button ve red bull, yarışın kırılma noktası bu işin hası massadan geldi evet yine süspansiyon kırdı yürü be koçum 🙂

  96. İlk kez Alonsonun küçük bir kazaya karışması için dua ettim Webber ile. Schuminin podyuma çıkması için tabi ki. Efsanem MSC'nin de Alonsoya çabuk geçilmesi için de dua etmiştim. Ayırmıyorum bu iki pilotumu. MERCEDESin MSC'ye Rosi den daha fazla güvendikleri artık bariz. Pit stratejisi bunu gösteriyor.

  97. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    mclaren taraftarlarına hatırlatmak isterim araç yavastı demeyin 50 tur 4-5 saniye farkla gittiler.söylüyorsanız da bari gözümüzün içine bakmayın

  98. monaco , çin , kanada , almanya vs.. diye giden bir sürü pistte tuttuğum takım kazanmadığı halde zevkle izledim yarışları.. gerçekten en sıkıcı pistlerden biri olmaya aday..

  99. burak evmez avatarı

    yorumuna katılıyorum fakat alonsonun şanssızlığı ilk virajda dışarı taraf çok tozlu başka bir pist olsa alonso webberi ilk virajda geçmişti dışardan

  100. aynen ben kanal değiştirdim. Bir button 2009 bir bu:)

  101. Söylemeye çalıştığım da bu,her olayı göründüğüyle değerlendirmemek lazım.

  102. Yarışın en güzel anı Rowan Atkinson'un 7 saniyelik reaksiyonuydu.

  103. rocco junior avatarı

    Aynen sıkıcı bir yarış,ön tarafta hiç mücadele yok.Yarış öncesi gerek burada gerek pistte yapılan tahminlerin hiçbiri tutmadı.Sütten ağzımız yandığı için hiç konuşmuyorum artık bu konularda.Pitlerde ve taktiksel anlamda + sert lastik perfonmansında ilerleme kaydediyoruz gün geçtikçe.Bu bana 2012 için cesaret veriyor.Arka tarafta geçişler ve kaza olmasa hiçbir özelliği yok pistin.Toz toprak yani…Massa-Lewis olayı artık rutinleşen bir durum bir yarış görmezsek şaşırmayız ancak bu sefer Massa haksız zaten ceza alan o oldu.Yine aynı hatayı yapıp süspansiyonu kırmayı başardı burda sorun f150 aracında falan değil Ferrari böyle bir araç değil.Yavaş olabilir ama tank gibidir zaten çarpan hasar alıyor.Aynı araç Alonso'da da var ama kerblere böyle çıkmıyor.İki pilot umarım 2012 de kafalarını toparlar serseri mayın gibiler.Her şeye rağmen yarış yarıştır tebrikler herkese

  104. Artık yarıştan sonra vettel'in telsiz konuşması ekrana gelirken sesi kısıyorum. Muhtemelen yine ilk sözü "yesss" olmuştur.. bıktım lan artık..

  105. MSC'de alonsoyu geçti;)

  106. evet geçiş ders gibiydi. Resmen drs değil hava boşluğu kullandı geçmek için 🙂
    ama MSC nin lastiklerinin bittiğini de görmek gerek.

  107. schumi'nin düzlük hızı yine süperdi, mercedes saolsun. Fakat lastikleri ömrünün sonundaydı sonuçta adil bir dövüş değil bu.

    tabi hamilton önünde ki Toro rosso'ya düzlük hızından dolayı drs ile bile zor atak yaparken, hemde böyle bir pistte, abu dhabi 2010'a laf atanların ne kadar boş konuşan insanlar olduğunu tekrardan hatırladım

  108. Schumacher'in lastikleri eskiydi. Buna rağmen Alonso DRS yardımı alana kadar geçmeyi başaramadı.

  109. İstediğin takım birinci olmayınca sıkıcı oluyor genelde yarışlar.

  110. Halil Avunduk avatarı
    Halil Avunduk

    vettel ve button a tebrikler. red bull webber in 2.ncilik için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişlerdi. muhteşem pit stratejisi ile bunu kanıtladılar.

  111. bence en büyük tebrik Button'a. Tamam Mclaren belki Redbull'a çok yakın şu anda. Ancak aynı araç Hamiltonda da var ve kaza olmasa bile yaptığı iş ortada. Sanırım aracı Alonso'ya aracı istediği şeyleri yapmasına yardımcı olmuyor. En iyi sürüşle olduğu yerde ancak tutunabiliyor.

    Ayrıca Alonso ayağına gelen süper fırsatı tepti o berbat ilk virajla.

    Massaya artık güle güle. İkinci pilot bile olamaz. Yaptığı tamamen jkendi hatasıydı. Hamiltonu görmesine rağmen çarptı ve ce öc almaya çalıştı. bu çok bariz.

    Hamilton ise zaten bişey yapacak gibi durmamasına, massaya bile yaklaşamamasına rağmen şanssızdı, üzüldüm. Kendisi sonuna kadar haklıyıdı.
    Ama farkettiniz mi bilmem hamiltonun el hareketi ben ne yaptım der gibiydi. Suçu artık kendinde arıyor garibim, kendine güveni sıfır 🙂 Biri gelip hamilton'a çarpacak, bu da ellerini açacak, hiç beklemezdim.

    Bu arada yarış iğrençti…

  112. Yusuf  Hitay avatarı

    en hızlı tur için tahminim 1.27.248'di tüh 🙂

    yalnız bu pist daha öncede dediğim gibi malezyaya benziyor, ne ortalama süratı spa kadar yüksek olur ne de geçişe imkan sağlaması. ortalama bir pist.

  113. Dostlar;geçiş özürlü Alonso,Hamilton'un birkaç yarışta uzun süre geçemediği MSC'i rahatça geçti.Sizin düz mantığınıza göre Hamilton geçiş oğlu geçiş özürlü.Ama gerçek böyle değil.Olayları içinde bulunulan durumun şartları,o anki veriler ve iç dinamiklerle değerlendirmelisiniz.

  114. ismail uçar avatarı

    Çok sıkıcı bir yarış daha sonlandı.Çok fazla akıcı virajlara sahip pistlerdeki mücadeleyi hiç sevmemişimdir zaten, bir pist daha eklendi bunlara.

    Yeni nesil pilotlar (98 den beri yarış izlediğimi belirtmek isterim) kendilerine atak yapanlara pek saygılı değiller atak yapan pilota karşı kazayı göze alarak önüne kırıyorlar sıkça gördüğümüz şey artık bunlar, Nerde o eski pilotlar ve yarışlar

  115. sözde istatistikler için yarışmayıp fastest lap için son turlarda gözü dönen vettel..

    bundan sonra bütün desteği webbere vereceğini söyleyen redbull..

    her yarış galibiyet hedefleyen ferrari..

    geçmişin acısını çıkartan massa..

    istikrarlı button..

    ispanyadan sonra en sıkıcı 2. yarış hindistan..

  116. Bu pist İstanbulpark'ın tırnağı olamaz hiç zevk ve heyecan duymadım izlerken Vettel ve Button bu senenin 2 en hızlı ismi ve yine ilk 2 sıradalar Alonso'da iyi bir sürüşle 3.oldu Massa ve Hamilton yine yeniden temas yaşadılar ama bu sefer Massa suçlu olan taraftı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir