Vettel Bu Motivasyonun Sona Ermemesini İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, IndyCar pilotu Dan Wheldon ve MotoGP sürücüsü Marco Simoncelli’yi unutmadı.

Vettel: “Dürüst olmak gerekirse bir parça karışık duygular içindeyim.”

“Bir tarafta ilk kazanan olduğum için çok mutluyum, çok gururluyum. Ama diğer tarafta geçen hafta sonuna bakıyorum da iki arkadaşımızı kaybettik. Dan’ı (Wheldon) tanıkıyordum ama açıkçası motor sporlarında büyük bir isimdi.”

“Bu sene Marco Simoncelli’yi tanıdım ve aklımız onda. Araca bindiğimizde belli riskleri almaya hazırız ama bazen bunlar oluyor. Söylediğim gibi karmaşık duygular içindeyim ve şu anda aklımız onlarda”

Yarış için ise Vettel: “Açıkçası bizim için çok iyi bir yarış oldu. Liderlikteki geçen süreden keyif aldım. Belli mesafedeki Jenson (Button) ile biraz mücadele ettik ki her zaman 4 saniye arkamdaydı ve pitstoplar sırasında strateji ile bana yaklaşmaya devam etti.”

Hindistan’da Alman pilot pole pozisyondan kalktı, her turda liderdi ve en hızlı tur zamanını da elde etti.

Öte yandan Vettel, bir sezon içinde lider gidilen tur sayısında Nigel Mansell’in rekorunu geride bıraktı ama rekorlara odaklanmadığını ifade etti.

Vettel: “Bunu düşünmüyorum. Devam edebileceğimizi düşünüyorum. Araç muhteşem ve takım keyif alıyor. Sezon başından beri bir süreç içindeyiz. Her yarıştan keyif alıyoruz. Harika olan şey, her sabah garajda yürüdüğünüzde tam gaz çalıştıklarını görüyorsunuz”

“Başardıklarımızı bilmemizle birlikte hâlâ aç olduğumuzu, motivasyon eksikliği yaşamadığımızı görmek gerçekten keyif verici. İnsanlar sorularla geliyor ama biz doğru cevaplarla geri dönüyoruz. Bu yüzden, bunun sona ermesini istemiyoruz”


Yorumlar

  1. pole yarış galibiyeti en hızlı tur tüm turları lider gitmek sanırım arkadaş bunu kastetti

  2. MaYKiL Schumacher kardeş yazdıklarının türkçesini yazarmsın rica etsem inan ingilizcem h,iç yok ayrıca ne grandslamı yaptı vettel açıklarsan seinirim
    ..:)

  3. vettel şampiyon olduğunda şimdi veberin aracını açarlar bir sezon vettele sorun çıkarmasın diye aracını kapattılar vettellle eşit şartlarda yarıştırılmadılar kalan yarışlarda veber in aracını açarlar bütün yarışları kazanır diyen arkadaşlar nerede acaba o yazdıklarından utanıyorlarmı şampiyon oldultan sonraki iki yarışı da vettel söke söke aldı umarım hala birileri çıkıp veberle vettelin eşit şartlarda yarışmadığını söylemez adam her koşulda harika araç sürüyor redbul pistteki en hızlı araç bu kesinlikle doğru ama aynı aracı klullanan iki pilotun durumu ortada bu durum vettelin ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösteriyor adam biraz saygıyı hakediyorbu arada yi,ne son turda en hızlı tur yaptı harika bu adam yaaa

  4. şampiyonluk kolaydeğil elde ettiği başarıya saygı duyuyorum.
    ancak diğerlerinden böylesine hızlı olmayan bir araçlada şampiyon olursa vettel o zaman benim için yeri daha farklı olucak,su an icin beklemedeyim açıkçası birbirine yakın araçların mücadelesinde alonso şampiyon oldu schumacher kariyerinin hemen baslarında bunu benetton takımında basardı hakkinen basardı daha bir cok örnek verilebilir vettel inde bunu basarması gerekir bu zor bir şampiyonluk serüveni çünkü.

  5. bence de motivasyonunun ve dikkatinin dağılmaması yaşına göre hareketleri falan kesinlikle takdir edilesi bir durum bazıları parmak hareketine takmış olsa da efsane nin zıplayışları da aynı şekilde her yarış aynı sayılırdı sadece o anki fiziki duruma göre bi iki cm aşağı yukarı sadece 🙂

    Redbull tamam hızlı olabilir kesinlikle buna itiraz yok ama weber de HRT yle yarışmıyo değil mi eee takım alabileceği hemen herşeyi almasına rağmen hala mı weber i sabote ediyo bence weber in sabotaja kurban gittiğini düşünenlerin buna bakması gerekiyo ferrari nin lastik ısıtma sorunu ortadayken niye hemen arkasında olmasına rağmen geçemedi madem alonso yu bence weber çok ciddi bir form düşüklüğü içinde ve çıkamıyor.Vettel ne kadar motive durumdaysa Weber de bana kalırsa tam tersi çökmüş durumda…

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Pole and win Sebastian Vettel 21 years, 73 days 2008 Italian Grand Prix
    Pole, win and fastest lap Sebastian Vettel 21 years, 353 days 2009 British Grand Prix
    Pole, win, fastest lap, and led every lap Sebastian Vettel 24 years, 119 days 2011 Indian Grand Prix

  7. 1985 de sennaya ait olan rekoru da kırdı 1 yaş daha gençken yaptı

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    oleyyyyy Grand slam yaptı Vettel'im 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir