Sauber, Perez'in Aldığı Puanla Teselli Buldu

yazar:

kategori:

Yarışa farklı bir strateji ile başlayan Sergio Perez, sonunda bugün takımı adına tek puanın sahibiydi.

Perez: “Bugün bu puanı aldığım için çok mutluyum. En azından bu şekilde 3 sıra grid cezası aldığım Cuma günkü hatamdan sonra takıma olan borcumu ödemiş oldum.”

“Bugün çok iyi bir stratejimiz vardı. Riskliydi de ama karşılığını aldı. Takım bu konuda iyi bir iş çıkardı. Sert lastikleri sadece ilk tur kullandım. O pitstop sonrasında trafikte sıkıştım. Aslında güvenlik aracının piste gireceğini düşünmüştüm. Çünkü ilk sektörde pistte çok fazla yağ vardı. Bununla birlikte Paul di Resta’yı geçtikten sonra zorlayabildim. İlk set yumuşak lastikler iyiydi. İkincisinde ise ısıtmada biraz sıkıntı yaşadım. Adrian Sutil gerçekten hızlıydı ve onu yakalayamadım.”

“Genel olarak sıralamada kesinlikle potansiyelimizi ortaya çıkaramadığımı düşünüyorum. Gelişmemiz gerektiğini herkes biliyor”

Takım arkadaşı Kamui Kobayashi ise kısa süren yarışının ardından hayal kırıklığı yaşıyor.

Kobayashi: “Ne yazık ki bugün büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve kısa sürdü. Kalkışın ardından arkamdan birisi vurdu. Hemen sonrasında aracımdan çıkan dumanı ve alevi görebildim. Açıkçası büyük hasar vardı. Bu yüzden aracı durdurmam gerekiyordu.”


Yorumlar

  1. perezin ekrana yansıması ve yarışma tarzı bana heyecan veriyor . di restaya karşı ilk viraj atağı cesurcaydı başarısız olsa bile güzeldi . bence griddeki birçok pilottan iyi . umarım kısa sürede ferrariye gelir .

  2. arkadaki duman ralli arabasının çıkardığı gibi fantastik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir