Schumacher: "Yapabileceğimizi Yaptık"

yazar:

kategori:

Yarışa 11.sıradan başlayan Alman pilot, takım arkadaşını geçerek beşinci sırada yarışı tamamladı.

Schumacher starta ve ilk turda yer kazandıktan sonra geç pit stop stratejisiyle yukarılara tırmandı.

“Bugünkü yarış sonucunda kesinlikle memnunum. Düşündüğümüzün maksimumumu başardık ve takım olarak potansiyelimiz en üst seviyedeydi.Beşincilik ve altıncılık bizim için harika sonuçlar. Bunun ötesinde, bugün otomobilim yarışta çok iyi ve stabildi.”

“Startta her şey stratejimze göre işledi. İlk iki virajda KERS’i bilerek kullanmak istemedim ve onu uzun düzlüğe sakladım. Çünkü orada pozisyon kazanabileceğimi biliyordum.”

“İkinci bölümde lastikerimi korumayı başardım ve uzun süre pite girmedim. Bu da beşincilik için yetti.”

Schumacher, Mercedes’in gelişmeye devam etmesinin umut verici olduğunu söyledi.

“Şu anda gerçekten önemli olan şey zorlamaya devam edip gelişmek, bugün de yaptığımız buydu zaten.”


Yorumlar

  1. Anlaşılmayacak bir şey yok. Eşit davranmak adına öndeki pilot kimse ilk onu pite alıyorlar. Yani Schumi önde olsaydı onu alacaklardı öncelikle.

  2. boşver kardeşim efendi kelimesi saygıdeğer insanlara kullanılan bir sözdür kimi şahıslar bu sözün anlamını farklı yorumlasada efendi tabirinde alınacak bişi yok Atatürk insanlara hitap ederken efendiler derdi efendi hitabından gurur duyarız biz

  3. şumi ilk pitten önce rsbegi yakalamışken bi önceki yarışta oldugu gibi yine rosbergi önce pite alıp aradaki farkı 10 saniyeye çıkaran mercedese şumi 10 sn ye farkı 1 sanıiyeye düşürerek cevap verdi şumi ilk pite erken alınsaydı rosberge rahat 20 sn fark atıcaktı nasıl bi iştir anlamış deilim hemen hemen her yarışta aynı uygulama

  4. Start anından sonra ilk virajda karambol oluşunca toro rossolarla yan yana geldiğini görünce yüreğim ağzıma geldi. Arkasındada renolar vardı.
    Heran bir temas yaşanıp hevesimiz kursağımızda kalacak diye.
    Allah yardım etti ve ordan sorunsuz çıktı.
    Çok güzel bir yarış izletti.
    2. pitlerden önce mclaren telsizinden hamiltona mgp nin setlerle sorun yaşayacağı ve temposunu artırmasını söylediklerinden sonra schumi aradaki farkı açmaya başladı 🙂
    Yarışın sonlarına doğru luis-Schumi kapışması güzel olur diye düşünmüştüm ama efsanem ne luisi ne nicoyu yaklaştırmadı yanına 🙂

    Yarışın start anının Schuminin onboard kamerasından izleyebileceğimiz bir site bulan varmı?

  5. Shumi olmasa mercedes bir yerlere gelebilirmiydi bilmiyorum ama bu iş Shumi'siz olmıyacağı kesin gibi geliyor. Yapabilceğimizi yaptık diyor. Yani takım arkadaşı Rosberg''i de bu işin içine katıyor.Rosberg olsa ve Shumi'den önde tamamlasa yorum aynen şöyle olurdu ''Bu gün iyi sürdüm ve takım arkadaşımı geçtim'' Kesin böyle derdi. Shumi 11.başlıyor ve 6 sıra kazanarak Rosberg'inde önünde 5. bitiriyor ve hala biz diyor.Ros'un öğreneceği çok şey var. Startta gene yerler kazanarak ve bulunduğu yerin üst sıralarında bitirerek efsane olduğunu bir kez daha gösterdi.
    Geçen sene takım arkadaşını geçtiğinden bahsediyordu, yenmekten bahsediyordu. ne oldu ROS'i
    Öp Aganın(Shumi) elini de bir şeyler öğren. Rosbeerg'e çok kızmışım:)) Adam üç yıl ara vermiş ve takım arkadaşımı geçtim diyor yaww. Hala Bu sözü aklıma gelir gelir de kızarım Ros'a

  6. schumacher61 avatarı

    ben şu anda schumacher'in formula 1 kariyerindeki en iyi dönemi olduğunu düşünüyorum.1998-2006 arasındaki schumacher'den bile daha iyi bence…

  7. schumacher61 avatarı

    bizim millet yaşı büyütmeyi nede seviyormuş… schumacher 43 değil 42 yaşında. 1 sene de bir senedir. hele 40'tan sonra epey de büyük bir zamandır.yürü efsanem….

  8. Schumacher- avatarı

    Hırs hala eski Schumi hırsı + daha olgun ve öğrenmeye devam ediyor daha sakin saldırıyor ekstra birşeyler getirecek tabiki 🙂

  9. Agresif sayılabilecek bir sürüş tarzına sahip Schumacher lastiklerini korumayı ögrendi.43 yasında oldugu sürekli medyaya yansıyan adam birşeyler ögreniyor.Bu yetenek değil de nedir.şimdiki Schumacherin 2006 Brezilyadakinden bile daha iyi oldugunu düşünüyorum.

  10. 11.sıradan 5.liğe çıkarın şapkalarınızı beyler onun adı redbaron.

  11. Biz buna Tecrübe + Zeka = Sonuç diyoruz.

  12. birinci pitstop ile ikinci pitstop arasında lastiklerini korumak suretiyle pistte daha uzun kalma yolunu seçmeseydi o aradaki turlarda da rosbergden daha iyi turlar atardı. bu sene neredeyse bütün yarışlarda yarış içi tur performansları ros dan daha iyi

  13. sadece bu yarısta olan bir şey değil bu.Schumi her yarısta ilk pit stop'a kadar Rosbergden daha yavas kalıyor.Belkide sıralama turlarında lastiklerini rosberg kadar iyi koruyamıyor olabilir.

  14. Aslında kaç tur önündeki araçtan daha hızlı turlar attığına bakmakdan ziyade ne zaman önündeki araçtan daha hızlı turlar attığına bakmak daha doğru sanki. Schumacherin ilk bölümde biraz daha yavaş kalmasının mutlaka bir açıklaması vardır ama ilk bölümde daha hızlı olsa da bişey değişmeyecekti. Mercedes, eğer pilotları birbirlerini takip ediyorsa, öndeki araç hangisi ise onu önce pite alıyor. Dolayısıyla Schumi ilk bölümde hızlı olsa bile Rosberg önce pite gireceğinden avantaj Rosberg'de olacaktı. Burada önemli faktör Rosbergin ikinci pite gireceği zamanlara yakın Schuminin temposunu arttırması ve Rosberg sert lastiklere geçince de Schuminin yumuşak lastiklerinin Rosbergin sert lastiklerine göre daha fazla avantaj sağlaması. Zaten avantaj kaybolunca da Schumi hemen pite girdi. Sonuç olarak, zamanında atılan hızlı turlar ve güzel bir strateji ile Rosbergi geçti diyebiliriz.

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yani ghonco.

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ve En Hızlı Tur İkili Arasında Schumacherde , Hemde 28 Turluk Lastiklerle..

  17. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher 27 Turda Rosbergden Hızlıymış.. 33 Turda Rosberg Bence Gayet İyi Bir Rakam..Ancak Schumacher O Attığı 27 Tur Rosbergin 33 Turuna Bedel..Son PitStopun Schumachere Yararı 1 Saniye..

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Pit Stopa Kadar Olan İlk Bölümde Neden Rosbergden Yavaş Kaldı Bilgin Varmı ? Lastiklerden Dolayımı..

  19. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    rica ederim Oğuz kardeşim.

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    23 tur hızlı tur yetti o kadar,
    5 tur daha hızlı tur atsaydı herhalde Geleceğe dönüş filmindeki araç gibi olurdu 🙂

  21. Doğru söylediğini düşünüyorsun ama ilginçtir Schuminin bu sezon 1 tane bile 7. liği yok:) Neyse mevcut durumda Schuminin yerinde kim olursa olsun Redbull, Mclaren ve Ferrari pilotlarından biri sıkıntı yaşamadıkça Mercedes aracı ile alınabilecek en iyi derece 7. lik zaten bunu herkes biliyor. Ama bunu beyan etmenin ne anlamı var ki. Neticede doğru olduğuna inansan bile her doğru her yerde söylenmez dimi:)

  22. ilginç. 60 turun sadece 23ünde şumi daha hızlı turlamış. rosbergi de pitte geçmişti zaten.

  23. Dostum verdiğin site için çok tşkrler, bilmiyordum bunu ve hep istediğim birşeydi 😉

  24. Burada sorun racingotem'in kurduğu cümlelerin içeriğinden ziyade söyleyiş tarzı. Elbetteki burada bulunan herkes MGP'nin 1 saniye geride olduğunu ve normal şartlardaki pozisyonunun 7 ve 8 olduğunu biliyor. Ama "Şumi efendi" gibi sözleri duyup da Şchumiye laf atan yok demek ne kadar mantıklı?

  25. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yarışı İzleyemedim Trt Yüzünden.Yorumlarından Schumacherin İyi Bir İş Yaptığını Anlıyorum 🙂

  26. doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar arkadaşlar.
    basın – leri durmayın.

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ayrıca aşağıdaki mesajıma ilaveten belirtmek isterimki,
    Schumi'nin eze eze gümbür gümbür takım arkadaşını geçeceğinin işaretini sizlere takdim edeyim,
    çünkü gerçekten keyif aldım (aynı zamanda heyecanlanmıştım o an)
    start anı ve sonrasındaki 2 torro rosso pilotunu ve Sutil'i geçtiği an görülmeye değerdi,
    ama beni en çok takım arkadaşı ile olan savaşı etkiledi,
    gerçekten mest etti beni Schumi,
    ilk pit stoplardan sonra Schumi ve takım arkadaşı yumuşak lasitekler (sarı renkte) ile devam ettiler yarışa,
    birazdan yazacaklarıma dikkatinizi çekerim,
    ilk pit stoplardan sonra yumuşaklarla Schumi tam tamına 29 tur attı ,
    takım arkadaşı 23 tur attı,
    Schumi'nin en hızlı turu kaçıncı turunda geldi biliyormusunuz ben söyleyeyim,
    arka arkaya 29 tur attı dedim ya yumuuşaklar ile,
    28.ci turunda attı en hızlı turunu üstelik bitmiş lastikler ile,
    inanılmaz bir durum,
    neyse uzatmadan şu verdiğim linkteki Schumi ve takım arkadaşının karşılıklı olarak tur derecelerine dikkatli bir şekilde ve en hassas olduğu tur zamanlarına iyi bakmanızı tavsiyye ediyorum.

    karşılıklı ve tek tek tur zamanları (mutlaka tıklayın)

  28. Dediği doğru bir yerde. Karthikeyan'ın 17. oldum diye sevinmesi ile aynı sonuç. Şumiye laf atan yok, bu yarış için olamaz da zaten. Araç yavaş, adam napsın. hamilton ve massa takışmasalardı arkadaşın dediği gibi en iyi ihtimalle 7. olacaktı. belki massayı geçip 6. olurdu.

  29. Aracın yeri belli arkadaşlar, Schumi nin eleştirilcek bir yanını göremiyorum ben. Bir arkadaşımızın dediği gibi Cumartesileri neden böle oluyor bilmiyorum. Ama pazarları bildiğimiz schumi. Bu adamı eleştirirken bu sene çıkardığı yarışlara bir bakın ya, yanlı olmayın. Hiç bakmıcaksanız Spa ya bakın yani..

  30. Dur tahmin edeyim: Sen de Harvard'da sosyoloji doktora yapıyorsun.

  31. Ben hep kendi üzerime alınıyordum. Yıkıldı bütün hayallerim şimdi:)

  32. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    derdin ne senin buradaki insanları kışkırtmak sana haz mı veriyor nedir!

  33. Massa ve Hamilton olayı olmasa yine ebedi 7.liğine geri dönecektin şumi efendi 🙂

  34. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Sabrına, azmine, yarış zekasına hayranım, yine çok iyi sürdü kral, yarış sonuna kadar gözüm sürekli aradaki farktaydı ve farkı yavaş yavaş kapatmasını izlemek ise harikaydı. Gerçekten alınabilecek en iyi sonucu aldı bugün Schumi, inşallah daha da iyileri olacak.

  35. ah be mercedes şu adama biraz daha hızlı araç versenizde bizde podyumlarda görsen schumi :((( 5incilige sevinir oldum :((

  36. Ben hep kendi üzerime alındım ama… Değil mi acaba?:)

  37. Schumacher- avatarı

    Şimdi baktım Schumacher ' de 2. olan Damon Hill'e bindirmiş turu 😀

  38. 3. ye tur bindirdigi birkac tane yaris biliyordum da 2. ye bilmiyordum 🙂

    bu arada damon hill'in 2. ye 2 tur bindirdigi 95 avustralya var benim bildigim. otesi var mi bilmiyorum.

  39. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    biz Schumi hayranlarına 🙂

  40. Schumacher- avatarı

    Eyvallah 🙂

  41. Tebrikler, bir de sıralama performansını biraz iyileştirip orta sıradaki pilotlardan ve onların oluşturacağı tehlikelerden uzak kalabilirsen çok daha rahat yarışlar çıkarabilirsin. Cumartesileri genelde bizi üzüyorsun; fakat pazarları gönlümüzü almayı da iyi biliyorsun.

    Bu arada arkadaşlar Schumi cumartesileri sıralamalarda kamera onu gösterirken genelde göz kırpıp, öpücük yolluyor. Kime yolluyor açıkça söyleyin 🙂

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mercedeste ve pilotlarında değişen bişey yok.Gridin 4.en hızlı aracının olması gerektiği yerdeler.Eğer hamilton ve massa kazası olmasa bildiğimiz 7 ve 8. sıralar olacaktı

  43. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    massathebest ayrıca ben sezon başından bugüne hiç live timing takip etmedim,
    bugün ne olduysa içimden hadi bu kez takip edeyim dedim,
    aldım elime şu anda askerde olan kardeşimin laptopunu indim aşağııya,
    karşımda kocaman hd ekranlı 333 kanalına açtım izlemeye koyuldum,
    varya bugünkü Schumi'nin o savaşçı mücadelesi ve yükselişi karşısında bir kere daha hayran kaldım,
    Schumi 43 yaşında ama hala bildiğimiz Schumi,
    helal olsun benim biricik efsaneme,
    live timing dedim ya,
    takip ederken bile bir tv ekranına bir live timinge bakmaktan yoruldum 🙂
    ayrıca bir ara fark ilk pit stoplardan sonra 6 ile 7 saniye fark oluşmuştu,
    ahhh dedim şimdi Schumi'nin yükselişini izleriz demiştim kendi kendime 🙂
    bu efsane gerçekten tam bir yarış pilotu,
    sertlere geçmeden attığı kendince hızlı turlar beni mest etti 🙂
    gerçekten çok keyif aldım,
    umarım Schumi Ross Brawn,Bob Bell ve Aldo Costa önderliğinde yarışlar kazanır ve kazanacağına inanıyorum.

  44. bende oye bısey hatırlar gıbıyım ama yagmurlu bı yarıstı 3. ye tur bındırdı 2. hakınenlede bı 30 sn felan fark vardı o yarıstan mı bahsedıosun acaba?

  45. Schumacher- avatarı

    Arkadaşlar Schuminin hangi yarışıydı 2. ye bile tur bindirmişti hangi yarıştı o aklıma gelmiyor ?

  46. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    harika sürüş kusursuz pilotaj herşey onda birde araç iyi olsa süper olacak herşey
    fakat bu araçla 5.likve 6.lık podyum sayılır onlar için

  47. yarışdan sonra yapılacak en güzel iş schumacher in onboard kameralardan startlarını izlemek bir pilot bu kadarmı farklı olur.

  48. iyide bu sorunlar geçen senede vardı aynı vibrasyon sorunları şaşi değistiğine göre geriye bir tek ihtimal kalıyor…

  49. Eray Parlak avatarı

    Adam bir de kersi kullanmadan start almis biri sumiyi durdursun xD

  50. Schumacher- avatarı

    Mercedes pilotları için en iyi sonuç 5. ve 6. lıktır.
    Well done Schumacher …

  51. Schumacher- avatarı

    Ben şasiden şüpheleniyorum ilk başlarda takımdanda şüpheleniyordum ama bence şasiden kaynaklanıyorlar e bu saatten sonra şasiyi değiştirmezler gerek yok.

    Schumi güzel performans dostum tebrik ederim.

  52. bugun yine kalitesini konusturdu msc. sezon sonunda da puan anlaminda rosberg'i gecerse iyi olur. bazilarini bir sure susturmaya yeter en azindan. ah bir de podyuma ciksa :/

  53. aynen en iyi yarışlarından birini çıkardı rosbergi geçti ya o yeter bize bize

  54. Böyle bir pistte 11. başlayıp 5. ve takım arkadaşının önünde bitirmek….
    Başka söze gerek yok

  55. harika performans, 1. sınıf pilotaj örneği, kusursuz bir yarış zekası, hiç bitmeyen bir disiplin…

    ne ararsan vardı bu yarışta,
    daha dün bazı arkadaşlarla schumacher'in bu anlamlı özelliklerinden bahsediyorduk.
    bir kez daha canlı yayında izletti bizlere efsane pilot.
    tebrik ederim kendisini.

    mercedes, schumacher'in aracında ortaya çıkan garip garip sorunları bir an önce çözmeli,
    ve bu sorunlara neden olan, artık işini ihmal ettiği açıkça belli olan, daha da ileri gidersek bunu kasti yaptığına inanmaya başladığımız kişilerin ipini çekmelidir.

    gerisini yaşlı kurt halledecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir