Domenicali: "Bahreyn Konusunda Yetkililere Güvenmeliyiz"

yazar:

kategori:

Ülkedeki karmaşanın devam etmesi nedeniyle bu seneki yarış üzerine de şüpheler doğmuş, hatta insan hakları temsilcileri etkinliğin boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bahreyn Uluslararası Pisti, endişeleri haksız bulmuş, gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etmişti.

Ferrari patronu, F1 takımlarının şu an için yapabilecekleri tek şeyin, FIA gibi idareci kurumların söylediklerine güvenmek olduğunu belirtti.

Wrooom etkinliğinde konuşan Domenicali: “Resmi yetkililere güvenmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Onlar farklı bir yaklaşıma sahip olacaklar. Sonuçta yapmamız gereken de bu”

“Mevcut durumla ilgili birçok söylentinin olduğunu duyuyorum. İşin ehli yetkililere iyimat etmemiz gerekiyor. Uluslararası federasyon var; CRH var; ülke ile ilişkilerimiz var ve farklı bilgi kaynaklarına itimat edemeyiz.”

“Çok sakin ve gerçekçi olmalıyız. Bu yüzden bekleyip, sorumlu olan resmi yetkililerin bize ne söyleyeceğini görüp itimat etmemiz gerek.”

Bununla birlikte Bahreyn Pisti yetkilileri, Çarşamba günü yapmış olduğu açıklamada, 2011’de protestoların ardından görevlerinden uzaklaştırılan çalışanların geri alındığını duyurdu.

Yetkililere göre bu çalışanlar, protesto sırasında anlaşmadaki maddeleri ihlâl ettikleri için kovuldular.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir