Ferrari Yeni Teknik Yapısıyla 2012'den Umutlu

yazar:

kategori:

2011 sezonu boyunca Fernando Alonso ve özellikle Felipe Massa, lastiklerden azamisini elde etmekte güçlük çektiler ki sert hamurlarla çok yavaş kaldılar.

Teknik yapıdaki değişikliklerden birisinde Hirohide Hamashima, Maranello kökenli takıma dâhil oldu.

Hamashima’nın görevi hakkında konuşan Domenicali: “Hamashima bugün katıldı ve gelecekte, aracın gelişimi ve lastik meselesine katkıda bulunacak.”

“Geçen sene bazı durumlarda bu bizim için bir sorundu ve amaç, ondan büyük katkı sağlamak.  Bizim için bir referans olacak ve ondan önemli bir katkı bekliyoruz”

“Lastik dünyasını biliyor. Bilgisi, temel oluşturuyor. Bu alandaki anlayışımızı güçlendirme adına bu fırsatu kullandık”

“Geçen sene bütün lastikleri kullanmada o kadar iyi değildik. Bu yüzden (Hamashima) takıma geldi.”

Hamashima, Bridgestone’da Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu olarak görev alıyordu ki Japon üretici, 2010 sonunda Formula 1’de uzaklaşmıştı. Hamashima da MotoGP’de çalışmıştı.

Ferrari’nin, Hamashima’nın yanı sıra teknik yapıda birkaç değişiklik daha yaptığına inanılıyor ama Domenicali, bunlardan sadece Mercedes GP’den Stece Clark’ın pist mühendisliği görevine geldiğini teyit etti. Takıma diğer gelenlerin McLaren’dan mühendis Jonathan Heal ve aerodinamikçi Lawrence Hodge olduğunu düşünülüyor.

Domenicali bu çalışmaların temelinde, geçen senenin hayal kırıklığını ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

Domenicali: “Yeniden organize olup yapıyı istediğimiz gibi yapma adına (Fry’a) itimat ediyoruz. Ve son birkaç ayda önemli bir iş çıkardık. Henüz tamamlanmadı ama bu demek değil ki bekleyip görmek için mazeretlerimiz var”

“Özellikle mekanik açıdan eskisiyle ilgisi yok. Farklı bir araç olacak. Ama araç rekabetçi olursa bu farklılık anlamlı olur. Önceki araçlarda hiç kullanılmamış bazı yeni konseptler var”

2012 için beklentiler konusunda Domenicali: “Beklentiler olduğunu biliyoruz. Geçmişimizin ve varlığımızın bir parçası bu. Gerçekçi olmamız gerektiğini biliyoruz. Pistte işe başlamadan önce herhangi bir şey söylemek zorunda değiliz”

“Birçok alanda performansı azamiye çıkarma adına takım içinde fazlasıyla çaba olduğunu görüyorum.”

“Bildiğiniz gibi kazanan bir takım olmamız için her bir ayrıntının üstesinden gelmeliyiz. Kalkışlarda diğerlerinin önünde olmamız gerekiyor; pitstopları geliştirmeliyiz; dayanıklılıkta mükemmel olmalıyız ve aracın mekanik yanının mükemmel olması gerektiğini de biliyoruz”

“Yarıştaki strateji yönetimi açısından, kazanmak istiyorsanız bütün alanlarda sınırda olmalısınız. Ve takımda hedefimiz bu”

Öte yandan Domenicali, Mühendis Marco Fainello’nin Mercedes GP’ye katıldığı yönündeki haberleri yalanladı ve aslında Fainello’nun Ferrari’de yol araçlarına geçtiğini ekledi.

Domenicali: “Grubun endüstriyel parçaları bölümünde simülasyon programından sorumlu olarak (Ferrari’de) devam ediyor”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Şu herşeyden Mclarene pay çıkarma huyunuz yok mu?Az önce 2-3 eleman geldi felsefe hemen değişmez,en erken 2013 diyen sizler bu sefer mp4 2012 diyorsunuz.İlginç gerçekten!Ferrari de bu elemanlar olmaz Red Bull kopyalanır,3tane eleman gelir mp4 2012 oluruz…Forumlarda yapılan bir espiri bu daha önce görmüştüm.Ha birde piyasada tüm mühendisler Mclaren ürünüdür.Sanırsın adam fabrikada doğmuş:)

  2. 2010 da ferrari iyiydi ve mclaren kötüydü doğru ama 2011 de de mclaren iyiydi ferrari kötüydü , ebd de etkiledi tabi ama dediğin gibi kadroyla baya alakası var bu işin . sonuçta çalışanların düşünceleri işleniyor araca . bakalım , inşallah bu sene iyi oluruz .

  3. çıktım taşın üstüne açtım bacaklarımı

    bütün Ferrari düşmanları

    yesin t.şaklarımı. =)

    sevgilerlere Fernando.

  4. Mp4-2012 yi 3 şubatta göreceğiz bakalım nasıl olacak :))

  5. rocco junior avatarı

    Bu işler biraz değişken.Araç başındaki teknik kadro ile alakalı.Costa döneminde gayet iyidik ancak ebd kullanımında geri kalınca araç karakteristiği çok değişti.2008de gerideyken 2010 da belkide en iyi mekanik bizdeydi.Zaten mekanik gerektiren pistlerde bunu kanıtladık.Mclaren yine aynı sezon en iyi olduğu bu alanda geriledi ve tümsekli pistlerde çok zorlandı.Yavaş sektörlerde de pek iyi değillerdi.Şimdi teknik ekip farklı,olaya bakış açıları farklı yani bu tamamen kişi ile alakalı

  6. bence o mekanik gücümüz baya eskide kaldı . 2008 sonuna doğru mclaren mekanik tutuşta ferrariden öndeydi , monzadaki kerblerden nasıl atladıklarını biliyoruz . bizimkiler değmeden geçerken mclarenlar 2 metre atlıyolardı . şu anda mekanik tutuş olarak en iyi takımlardan biri de redbull . bakmayın aero açısından en iyi olduğuna , onların mekaniği de iyi . o yüzden diyeceğim şu ki bizimkiler konuşulduğu gibi süspansiyon yapısını değiştirmiştir . yeni aracın bu yüzden iyi olacağını düşünüyorum çünkü eski tarz eskide kaldı artık çalışmıyor , günümüzde işe yarayan sistem bu yeni yapılan araçta da işe yarar bence .

  7. ergen alert! hopeless alert! everybody run! kuyruk acısı+korku mode on

  8. Mevcut Başlık
    Ferrari Yeni Teknik Yapısıyla 2012'den Umutlu

    Olması Gereken
    Ferrari Yeni Anlaşmayla 2012'den Umutlu

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl takımların çoğu bir önceki yılın aracını geliştirmişlerdi.(R 31 ) hariç.Mclaren gibi görüntü olarak da gelişenler vardı ama genelde durum bu şekildeydi.Domenicalli farklı bir araçtan bahsediyor ve daha önce kullanılmamış konseptler var diyor.Bakalım mekanik açıdan farklılıklar bize ne kadar yarar getirecek ya da risk?

  10. rocco junior avatarı

    "Özellikle mekanik açıdan eskisiyle ilgisi yok. Farklı bir araç olacak. Ama araç rekabetçi olursa bu farklılık anlamlı olur. Önceki araçlarda hiç kullanılmamış bazı yeni konseptler var"

    Geçmişte en güçlü yanımız mekanikti ve araç mekanik ağır basacak şekilde tasarlanıyordu.Bu sene aerodinami ağır basacak gibi.Araç eskiden daha geniş olurdu ancak şimdiki aracın dar ve özellikle arkanın çok ufak,kompakt olacağı konuşuluyor.Tek korkum frenlemede ve yavaş sektörlerde belki bu anlamda eskisi kadar güçlü olamayız.

    Personel değişmeleri %100 onaylanmıyor yani tüm isimler sayılmıyor ve gizli tutulmasını anlamıyorum ancak bizden Mercedese geçen arkadaş gerçekte geçmemiş.İlginç!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir