Vettel 2010'daki Kazalarında Yanlış Bir Şey Yapmadığını Savunuyor

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport’a konuşan Alman pilot, iki sene arasındaki farkın sadece pilot olarak gelişiminden kaynaklanmadığını düşünüyor.

Vettel: “Birbirine kıyasla her iki sezonun da zor olduğunu düşünüyorum. 2010’da biz takım olarak, ben de bir pilot olarak birçok hata yaptık. Olanlardan pişmanlık duymam; bunlardan dersler çıkarabilirim ve belki de aynısını tekrar yapmam. Ayrıca kimsenin değiştiremeyeceği birçok şey de ters gitti. Bu sene ayrıntılara daha fazla dikkat ettik. O şekilde, araç daha dayan ıklı oldu. Renault da ileri yönde muazzam bir adım attı. Motorla ilgili hiç sorun yaşamadık. Geçen sene sezon başında çok puan kaybetmiştik. Eğer onlar olmasaydı, belki de bütün sezon farklı olacaktı”

Red Bull pilotu, aracının McLaren veya Ferrari’den çok daha hızlı olduğunu da kabul etmiyor.

Vettel: “Bu sezon küçük şeyler büyük fark yaratabiliyordu. 2010 araçlarında, çift katmanlı difüzörlere odaklanılmıştı; bu sezon ise egzoz gazının doğrudan difüzöre yönlendirilmesi büyük bir rol oynadı. Bazı takımlar, diğerlerine göre daha iyi iş çıkardılar Yine de zirvedeki takımlar, antrenmanlarda görüldüğüne kıyasla yarışlarda daha yakındı ki Pirelli lastikleri ve araç ayarları gibi diğer etkenler de vardı”

Genç Alman pilot, 2010’da Belçika’da Jenson Button’a çarptığında sert bir şekilde eleştirilmiş, “kaza çocuk” lakabı takılmıştı. Yaptığı hatalardan derslerini aldığını söylese de Vettel, aynı durumda farklı bir yaklaşımının olmayacağını ifade etti.

Vettel: “Elbette şu anda kendimi geri çekeceğim durumlar var ki bunlar, riskin çok olduğu şartlardır. Diğer taraftan aracın içinde otururken kararınızı o anda vermeniz gerekiyor. Yanlış olacağını önceden düşündüğünüz şeyi yapmazsınız. Eğer Button ile yine aynı durumla karşı karşıya kalsak, farklı bir şekilde hareket etmezdim. Geçiş için yeteri kadar aranın olduğunu görürseniz, denersiniz. Belki şimdi 1-2 tur daha fazla beklerim; yarış daha yeni başlıyordu. Ama onun kötü bir hata olduğunu düşünmüyorum. Çünkü arkadan baskı yiyordum. Elbette olanlar iyi değildi ve hem Jenson hem de kendim için üzgünüm”

2010 Türkiye GP’de takım arkadaşı Mark Webber ile olan kazası sorulan Vettel, suçlunun kendisi olmadığını yineledi.

Vettel: “Bunu sadece bana sormak zorunda değilsiniz. İmkânsız bir şey denemedim. Böyle olanlar şeyler var.”

Alman pilot, zor zamanların üstesinden gelmek için etrafındaki insanların desteğinden yararlandığını belirtti.

Vettel: “Ortam çok önemli. Etrafınızda doğru insanlar olmalı. Bu, sizin derin bir kuyuya düşmenizi engeller. Uzanıp sizi tutacak insanlar var. Ama kendi ortamınızda sorumlu sizsiniz. Herkes kendi ortamını istediği gibi inşa eder”


Yorumlar

  1. vettel 2010 sezon başında bahreynde teknik arıza ile 13 puan sonraki avustralya yarışı ile 25 puan bide kore yarışı vardı daha başka da olabilir hatırladıklarım bunlar hiçbirinde vettelin hatası yok teknik sorunlar bunlar olmasaydı vettel geçen sene 2 yarış öncesinden şampiyondu

  2. Bir de hata yapsaydın keşke. Biz şampiyon olurduk.

  3. Horner yuzunden bu cocuk boyle oldu ayni ham gibi hatayi kendisinde aramiyor ve milleti sucluyor

  4. Webber ile kazalarında hatalar ortaktı bence biraz daha öyle gitseler virajı zor döneceklerdi. webber açılmalıydı. o yapmayınca vettel zorladı kaza oldu. Buttonla kazasında vettel buttonu geçmek için şerit değiştirrken aracın kontrolünü kaybetti. zaten zemin ıslaktı. Kötü bi yarış kazasıydı. olabilir bence öyle şeyler. Vettel kazalarda hiç hatasız değildi ama bütün hatalar vetteldeydi demek yanlış bana göre

  5. ewet zaten hep sen haklısın bide utanmadan gridin en kötü aracıyla şampiyon oldum diceksin 🙂

  6. Schumacher- avatarı

    Bizde öyle düşünüyorduk zaten Vettel efendi 😉

    Webber ile Button ile kazalarında karşıdakiler hatalıydı merak etme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir