McLaren 2012 İçin Risk Almaktan Çekinmiyor

yazar:

kategori:

McLaren Racing İdari Sorumlusu Jonathan Neale, takımın 2011 senesinin başlarında yaşadıkları sıkıntıların, 2012’de daha muhafazakâr davranmalarına neden olmayacağını belirtti.

Neale: “Kontrollü riskler alma işindeyiz. F1, hiç bir zaman rahatlayamayacağınız bir iştir.”

“Şu anda rekabet konusunda hiç bir fikrimiz yok. FIA tarafından hazırlanan kuralların birçok farklı yorumlaması olacak ki geçen sene başında bunu gördük”

“Renault’nun ne yaptığına bakın. Yenilikçi bir yaklaşım benimsediler ve egzozun önden çıkmasını sağladılar. Bu, onlara fayda sağladı; çünkü geçen senenin başında podyuma çıktılar”

“Eğer bu acımasız gelişme baskısını hayatta tutamazsanız, gerilersiniz. Red Bull, Ferrari, biz ve Mercedes seneler boyunca gelişimde oldukça iyiyiz.”

Neale, 2011’deki inişli çıkışlı sezondan dersler aldığını ifade etti.

Neale: “Evet, dersler aldık. McLaren’in 10-15 senelik bir süreçte kazandığı yarışların sayısına bir bakın. Her sene yarış kazandık. 2011’de birden fazla yarış kazanan sadece 3 pilot var ve bunlardan ikisi bizim.”

“Ama şampiyon olamadık. Elbette kazanmak en önemlisidir; hem yarışlarda hem de şampiyonayı. Hep mücadeledeydik. McLaren, her sene şampiyonluk mücadelesinde olmalı”

“Her zaman bu şekilde olmaz. Tökezledik. Çünkü, riskler aldık. Geçen sene çok kötü şekilde tökezledik ve araçta bazı dayanıklılık sorunları yaşadık. Belki de bir konuda fazla ileri gittik”

“Kış döneminde değerli test zamanını azami olarak kullanamadık. Elbette bu şu anda bizim aklımızda. Ama savunma yapamazsınız. Yarışlar kazanmak istiyorsanız, gerçekten sıkı bir şekilde zorlamanız gerekiyor.”

Neale ayrıca takımın 7-10 Şubat tarihindeki testlere hazırlıkta programa uygun gittiklerini ve geçen sene bitmeden FIA çarpışma testlerini geçtiklerini teyit etti.


Yorumlar

  1. Sansür, aslında normal olan bir olayı çok acaip bir hale sokmuş 🙂 Muzırlık olsun diye bilinçli de yapılmış olabilir.
    Yetkililerden ve sorumlulardan ayrıntılı açıklama bekliyik 🙂

  2. Shumi'nin drifti müthiş, Vettel'inki de; linkler için teşekkürler..

  3. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    En çok sevdiğim kısım Hamilton'ın bakışı galiba.Müzikle çok uyumlu.

  4. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    eyw

  5. FernandoAlonsoDiazFerrari:
    ''Ferrari çok radikal miş ve burnu çok ilginçmiş.''

    Kardeşim böyle haberleri nerden buluyosun sen ya 😀 ben bulamıyorum hiç bildiğin siteler haber yerleri falan var mı ya varsa verirmisin 😀 Ferrari taraftarıyım bende yeni aracı cok merak ediyorum .

  6. Ferrari kesin kırmızı olacak mesela 🙂

    Ferrari'nin gerçek rengi kırmızıdır (race red) ama sarıyı da kullanıyorlar. Bir delilik yapıp sarı yapabilirler aracı 🙂

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    galiba bu işin en heyecanlı kısmı araçları ilk gördüğümüz günler ve ilk yarış haftası. hani mücadele sıkı geçerse son haftalar da heyecanlı oluyor.

  8. Schumacher- avatarı

    Mclaren deyince aklıma kalite ve Mclaren F1 geliyor.
    Mercedes deyince aklıma hususi araçlarının kalitesi ve Schumacher geliyor.
    Ferrari deyince aklıma İtalya ve Schumacher geliyor.

  9. FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    evet en güzel kısım o.Ferrari çok radikal miş ve burnu çok ilginçmiş.Diğerleride öyle olacaktır.Tanıtımdan birkaç saat sonrası haberler ve aracın ilk piste inişi ve sisli havada atılan turların heyecanı sezon boyunca duyulamayan bir hazdır.Muhteşemdir genelde.

  10. Risk almaktan çekinmediğimize göre yine McLarene has yenilikler olacak gibi Mp4-27'de.

  11. Olay budur.
    Bu takımı riskleriyle,tutkularıyla,hırslarıyla,kısaca herşeyiyle çok seviyorum….

  12. Araçların tanıtılmasını nasıl bekliyorum anlatamam, çok zevkli yav!! En çok merak ettiklerim ilk önce haliye MP4-27 peşinden Lotus ve işte diğerleri.. RedBull'un aşağı yukarı nasıl bişey olacağı belli, Ferrari kesin kırmızı olacak mesela :)… Hem kim ne risk almış bakalım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir