Raikkonen'in Zamana İhtiyacı Olacak

yazar:

kategori:

En son 2009’da yarışan Raikkonen’in spordan ayrılmasının ardından bir çok kural değişikliği oldu.

Watson “Kokpitten biraz daha fazla ayrı kalan ve geri dönüşünde alışma konusunda beklenenden biraz daha fazla zorlanan Schumacher örneğine bakacak olursak Kimi’nin aynı şekilde zorlanıp zorlanmayacağını bilmiyorum. Muhtemelen aynı seviyede zorlanmaz.”

“Ancak aerodinamideki, lastikteki büyük değişiklikler ve testlerin kısıtlı olması gibi nedenler Raikkonen’in gelişimini etkileyecek bu yüzden arabada olma adına her fırsatı değerlendirmek zorunda.”

“Rallide yaptıklarına göre zihnini tekrar ayarlamak zorunda.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sonu ne kadar kotu bitmisse de kontralarin krali burda 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=uZ90SiGGDuQ

  2. kimi işi 🙂
    haklısın ama işte Kimi orada çok daha keskin iç güdülere sahip bir pilot kartingte bile aynı ki bilmiyorum belki de desteklediğim pilot olması sebebiyle daha dikkatli inceledim ama şu var ki birçok pilota göre çok daha üstün bu konuda yukarıdaki videoda mesela aynı noktada kaydıklarında montoya ile Kimi arasındaki fark ortaya çıkıyor aynı anda yarışmaya başladıkları hesaba katılınca ve montoya nın ogünlerde elit kategoride sayıldığını da düşünürsek Kimi üst kata geçiyor 🙂

  3. Kontranın türü duruma göre değişiyor. Oversteer durumunu ufak bir kontrayla yanal kaymaya dönüştürebilirsen sorun yok, ancak düzeltemezsen tam çevirmen gerekiyor ve ilk başta az kontra denediğinden çok geç olabiliyor. Doğru şeyi yapmak lazım o an. Tecrübe işi.

  4. Montoya döneminin en şanslı çaylağıydı.Ama haklısın direk williams'ta başladığı için gridin ortalarında yada en gerilerinde neler yapabileceğini pek görme şansımız olmadı hiç tam 2006 da olur gibi olmuştu ki hemen topukladı 🙂 mesela bakabilirsiniz vettel ve button da aynı montoya gibi direksiyonu tam çevirerek araç yakalayan pilotlar ama Raikkonen'in tarzı nedense bana daha iyi geliyor 🙂

  5. Mclaren'in Montoya'yı nasıl yarıştırdığını hala anlamış değilim. Reklamı fazlaca yapıldı, o kadar. Bir numarasını göremedim ben.

  6. Bak bu video da görüldüğü üzere Raikkonen daha farklı yakalıyor önce tutuyor sonra biraz daha bırakıp yeniden yakalıyor aracı ama montoya tam tersine direksiyonu iyice çevirip yakalamaya çalışıyor ama malesef bu şekilde aracı yakalayamıyor… Daha birçok video ve olay var bu mevzuyla ilgili işte birazda bu limitte sürme alışkanlığı yüzünden Raikkonen'e aracın suyunu çıkartıyor diyebiliyorlar sonuçta çıkardığını zaten yıllarca görerek izledik

  7. Aynen, hiç kuşkum yok çok iyi kontra alır direksiyon tepkimesi üst düzeydedir, Schumacher Alonso Kimi 3'üde çok iyidir bu konuda, yani bu allah vergisi bi yetenek kaybolmaz yeterki o araca oturup 2,3 yarış uzun turlarla alışması lazım arabaya, uzun süredir f1 aracı sürmediği için.

  8. http://www.youtube.com/watch?v=10GIeljA1NM

    Evet 1:20 den itibaren yavas cekim, muhtesem 🙂

  9. Kimi'nin kontralarına hastayımdır, her zaman da söylerim kontra ustası diye.
    Böyle çok yetenekli adamlar araçları bir birine karıştırmaz. Birer tur arayla bam başka serilerde bile yarışsalar hiç bir değişiklik olmaz. F1 pilotu her zaman open whell üstadıdır diğer serilerdekilerin bir adım önündedir.

  10. bence bu konu da bıraktığı zamana kadarı kastediyorum F1 in açık ara en iyilerinden biri belki de en iyisiydi araç koptuğu anda yakalayışı onu eşsiz yapıyordu 2005 hockenheim de sıralama turlarında kopan aracı yakalaması ve polü alması inanılmazdı sonuçta aynı virajda montoya aracı tutamadı ve bariyerlere gömüldü ayrıca youtubedaki videolarda da görünüyor ki diğer pilotlardan farklı şekilde tutuyor aracı neyse bekleyelim görelim eminim ki kısa sürede eski hızına kavuşacaktır 🙂

  11. Benim korkum Formula-1 aracindan aldigi hislerin keskinliginin torpulenmis olabilecegi, bu adam 2 sene Ralli araci kullandi ve orada ogrendigi en onemli sey araci kaydirarak surmekti! Halbu ki Formula-1 aracinda en onemli sey kaymayi hissettigin anda tepki vermek, bu hissin keskinligi cok onemli, bu kesinkiligi torpulenmisse cok sakat olur..

    Insallah cok sorun yasamaz ama ben Avrupa yarislarina kadar ancak alisacagini dusunuyorum, kendisi her ne kadar cabuk alisirim desede..

  12. Ralli ile F1 arasında dağlar kadar fark var çok farklı, WRC zaten dünyanın en zor motorsporlarından birisi harita,notlar, doğal kazalar lastik patlaması vs. hepsini kendin yapmak zorundasın, co-pilot önemi, bi kere binek araç kullanıyorsun şimdi zihnini F1'e yeniden çevirmesi lazım ama yeteneği ile bunu en kısa sürede bence 1,2 yarış sonra yavaş yavaş araca alışır, en büyük dileğim umarım ilk 3 yarışta yarış dışı kalmaz.

  13. F1'de olmadığı 2 sene boyunca yarışmasaydı motivasyon sorunu olabilirdi.Ancak böyle bir sorunu olacağını sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir