Coulthard: "Vettel Şimdiden Büyükler Arasına Girdi"

yazar:

kategori:

Vettel, 2010’da kazandığı şampiyonluğun ardından 2011’de de 11 galibiyet aldı ve ikinci şampiyonluğunu açık ara elde etti.

Red Bull’un eski pilotlarından, şimdilerin yorumcusu Coulthard, Alman pilotun şimdiden kendisini zirvedeki isimlerin arasına yazdığını ifade etti.

Coulthard: “Mark Webber’e bakın. Çok iyi olduğunu düşündüğüm bir pilottur. Ama geçen sene Sebastian’ın yanında vasat görüntüdeydi ki aslında öyle olmadığını hepimiz biliyoruz”

“Bu da gösteriyor ki art arda kazandığı şampiyonluklarla bu sporda gerçek büyükler arasına girdi”

“Sonuçta Sebastian’ın çok egemen olması oldukça ilgi çekiciydi. Çünkü zaferleri, Michael Schumacher dönemindeki gibi değildi; o bazen yarım tur farklarla kazanıyordu”

“O günden bu yana takımlar arasındaki farklar çok fazla kapandı. Alonso’nu hiç pes etmediğini gördük; Lewis değişik formlar ortaya koydu, Jenson muhteşemdi. Ve Sebastian kazanırken çok büyük farklar yoktu.”

İskoç eski pilot, Jenson Button’ın 2011 performansını da övdü.

Coulthard: “Şu anda, Brawn ile şampiyon olduğu zamana göre daha iyi bir pilot. (2009’da) o büyük farkı açtığında ve sonrasında rakipleri yakalamaya başladığında hatalar yaptı. Kolay bir smacı kaçıran tenisçi gibiydi”

“Şimdi ona ve ortaya koyduğu performansa bir bakın. Sürekli olarak kendine güveni artıyor.”


Yorumlar

  1. Fazla konuşmaya gerek yok.Bu sezon araçlar birbirine yaklaşırsa yaptıkları ve yapabilecekleriyle kendi adını başarı yada başarısızlıklara yazar.Araçların biribirine yakın olduklarında 2005 deki gibi hatalar yaparsa o zaman ne olduğunuda herkes konuşacakdır.Belkide tecrübe kazanmış olurda bizide mahcup eder.

  2. Seb, Coulthard'a patron yarısı olduğumu söylemiycek misin diyor sanırsam 😀

  3. Bir kaç sene sonra hall of fame.

  4. Schumacher- avatarı

    +1 aynen o nasıl karedir 😀

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O nasıl bir foto yahu 🙂

  6. "Sonuçta Sebastian'ın çok egemen olması oldukça ilgi çekiciydi. Çünkü zaferleri, Michael Schumacher dönemindeki gibi değildi; o bazen yarım tur farklarla kazanıyordu"

    aslanım david shumiye ne kadar saygı duyduğunun bir göstergesi.yarım tur :))
    üstelik 15 pol alabilen bir aracıda yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir