Massa: "Hamilton Fazla İyimserdi"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, rakibi Lewis Hamilton’ın Belçika Grand Prix’sinde şikanı düz geçtikten sonra Kimi Raikkonen’e yol verdikten sonra biraz daha beklemesi gerektiğini düşünüyor ve İngiliz pilotun La Sourca’daki hareketini fazla iyimser olarak nitelendiriyor.

Hamilton’a verilen 25 saniye cezasının ardından yarışın galibi olan Massa, Hamilton’a FIA tarafından verilen cezanın yanlış olmadığını düşünüyor.

"Podyum seramonisinin ardından, kazanın inceleme altında olduğunu öğrendik ve benim ilk tepkim neler olduğunu öğrenmek oldu, pist üzerinde bunu görmem mümkün değildi."

"Lewis’n yaptığı olabilecek bir şey ama onun belki de fazla iyimser hareket ettiğini düşünüyorum. Her ne kadar Kimi’ye yer vermiş olsa da, sonra aniden denedi ve onu yeniden geçti."

"Eğer Lewis şikanı doğru geçseydi, Kimi’yi asla bu kadar kısa bir düzlükte geçemezdi. Bu videoları gördükten sonraki ilk kararım. Belki de Lewis bekleyip sonraki düzlükte yeniden geçmeyi deneseydi, çok farklı bir durum olacaktı."

Massa, Belçika yarışı boyunca sadece şampiyonadaki pozisyonunu düşündüğünü söyledi. Raikkonen ise ‘ya hep, ya hiç

"Şampiyona şimdi oldukça ilginç bir durumda, ben sadece iki puan gerideyim. Spa’da finişe gitmek için sürdüm, şampiyonadaki durumu düşündüm ve doğru olanı yaptım. Çünkü Kimi’nin kazasından sonra bir sıra kazandım ve yarıştan sonra da bir sıra daha…"

"Bu durumdan memnunum çünkü şimdi şampiyonada önüm daha açık. Yine de daha beş yarış var ve iyi çalışmaya ihtiyacımız var. Spa’daki son birkaç tur oldukça kaygandı.  Bu yüzden yavaşladım çünkü arkamdakiyle yeterli fark vardı ve sadece yarışı bitirebileceğimden emin olmak istedim."

"Eğer pozisyon için savaşıyor olsaydım, zorlardım. Ama şampiyonadaki durumu düşünüyordum ve puan almadan yarışı bitirmek istemedim."

"Yarışı kazanmış olmaktan memnun olsam da, Kimi  için üzgünüm. Lider durumdayken, saece birkaç tur kala kaybetmenin ne demek olduğunu biliyorum. Yağmur geldiğinde benimkinden farklı bir durumdaydı, galibiyet için savaşıyordu. Onun için çok üzücü, özellikle de harika bir yarış çıkarttıktan sonra."


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    ""Eğer Lewis şikanı doğru geçseydi, Kimi'yi asla bu kadar kısa bir düzlükte geçemezdi.""
    Kilit nokta burası inkar edebilecek olan var mı ?

  2. FIA Mclarenin puanını sildi çünkü sözde yapılan casusluk boyutlarını kimse bilmiyordu FIA zaten onun için sildi sadece ortada bir tane adam var ve sözleri ama belgeler yok yoksa belgeler olsa o zaman bu konu erken ve FIAda bu kadar hafif ceza vermezlerdi

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :)))) massa icin tabiki dogru karar 10 puan belesden geldi bali börek ..

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ahmet keleş arkadaşım dediğin yarışı çok iyi hatırlıyorum ve o kazaya sebebiyet veren luizzi dir. vidolar var demişssin bence önce sen bi dikkatli izle. orada luizzi viraj çıkışı çok yavaş kaldığı için o kAza olmuştu…

  5. ahmet keles arkadasım o yarıstan sonra
    luizzi kimiden özür dilemisti.yarısını berbat ettigi icin.

  6. Ahmet Keleş o dediğin muhtemelen 2005 te yağmur altında yapılan macaristan yarışı, düzlükte dediğin sağa doğru dönülen virajın çıkışı, montoyaya karşı savunma yaparken tur bindirmeye çalıştığı liuzzi çok fazla yavaş kalıyor ve kimi liuzzinin sağ arka lastiğine kanadını çarpıyor, bodoslama dalmıyor.

  7. Ahmet  Keleş avatarı

    ben sana söyleyeyim bir tane mesela Raikonnen Mclaren'da 2005 te bir yarıştı hangisi hatırlamıyorum, yarışı birinci götürürken tur bindireceği adama bir düzlükte arkadan bodoslama daldı bu da Raikonnen'in geçişteki anlamsız durumlarından biri ki bence hamilton'un Kanada da ona çarpmasından daha feci bir durum çünkü bu düzlükte adamı görüyor üstelik önündeki duran bir araç değil youtube da videoları vardı bulabilirsiniz. ben o yarışta yıkılmıştım resmen nasıl böyle bişey yaptı diye ben hala raikonnen i severim ama onunda var böyle vakaları.

  8. Mehmet Yılmaz, benim tek bir takım ya da pilot tutmadığımı bir çok kişi bilirler. çok da fazla yorum yapmam aslında ama fırsat bulduğumda yeri gelir kimi pilotu eleştiririm yeri gelir överim. hangisi olursa olsun ve yeri gelir tebrik ederim burada. bne izlediklerimden keyif almaya çalışıyorum sadece ama şu bir gerçek. pilotlara karşı bir şeyim yok ama hangi taraf olursa olsun çok aşırı bağlılığa ve taraflığa karşıyım.

    videoyu tekrar izledim ve kararım aynı. raikkonen massayı çimlere kadar itiyor. birbirlerini savunmaları için bir neden göremiyorum bu bakımdan çünkü mücadele ediyorlar.

  9. kiminin sağa sola sallamasından bahsediyorsunuz, o pozisyonda çok açık olan bişey var, kimi sola çıktığı anda lewis sol tarafa hamle yapmıştı, kimi çarpışmamak için refleks olarak o hareketi yapıyor, kimi geçişlerde çok adil bir pilot, bugüne kadar geçiş sırasında anlamsız yere burnunu soktuğunu yada geçiş sırasında rakibiyle kaza yaptığına hemen hemen hiç tanık olmadım, hatta düzlüklerde hava koridoruna girildiğinde kuralların elverdiğinden daha fazla şerit değiştirmez, ama lewisin bu geçişin ardından rougedan sonraki düzlükte kuralı gayet esnettiğinede tanık olduk

  10. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    abdullah bey, tuttuğunuz pilotu dürüstçe açıklar mısınız..ne bu ya sürekli kimi'yi haksız yere eleştiriyorsun.birkere massa ile mücadelesi gayet güzeldi ve rahat bir geçiş ssğladı.ayrıca massa'nı çimlere uçacak gibi bir durum olmadı.aynı şeyleri monaco'da niye dile getirmedin.hani massa'nın startta kimi'ni önüne atlaması ve Hami'ye yer vermesi..ne iş?

  11. kiminin massaya yaptığını massa kimiye defalarca yaptı

  12. massanın kimiyi düşünmesi onun için dövünmesi gerekmiyor kanımca. daha ilk turda takım arkadaşını çime göndermeye çalışan kimi değil miydi?

  13. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    b,rol peki gecen sene mclarenin puan larını neye istinaden sildi. Hangi makheme bir dava dan sonra delilleri gösterdi. Bir depolara toz lar atıldı kabul edildi. Ferrari teknisyenin casusluk yaptığı konuşlarla tespi edil di. En önemlisi mclarenin puanı silindi. Mclaren fazla itiriz etmedi. Fia dediki ben bir kaç sene tek takımla, heyacn yok zevk olmuyacak seyirci gelmez para kazanamam diye sadece mclarenin puanı nı sildi.. Zaten ferrariyle yarışan tek marka mclaren yıldır genelde böyle…..

  14. gecen sene mclernin yaptığı olayların FİA da belge olarak kimseye göstermedi ben görmedim ya sen gördün mü bırakıın onları davalar bile kapandı.FIA da yine yaptığını yaptı takımların gözünü korkutun sadece bu eğer elinde bir belge olsaydı dediğin gibi mcren bitmişdi.

  15. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    mclaren team casusluk sakanadlıy dı bu. Ferari bilgisi elbette ferrari tek adamı mclarene satacak sattı da. Mclarende kullandı.. Sen kalmış ferrari politikası diyorsunn..

  16. McLAREN TEAM avatarı

    o adam bir ferrari takım elemanıdır..ferrarinin kendi içindeki politikalarının sonucu gelişen bir olaydır yani

  17. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Mclaren o adam ferrari adamı onu bende biliyom. Tozu kimin için attığına detay yazmayım nedersin… Bunu da açıkladılar. Ferrari o teknisyeni kovdu. Salak değilim.

  18. McLAREN TEAM avatarı

    ali çıkrıkçı kardeşim okudun haberleri kendi kafana göre yorumluyorsun monacoda tozu atan ferrari takım elemanıdır mclaren in degil

  19. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    birol fia fia diyip duruyonda. Massa gecen sen kırmız ışık ihlaninden kanada men cezası aldı. Kimi monaco da lastikleri geç takmı diye start anında incelemey aldılar pit cezası aldı. Ayrıca gecen seney hırsızlık yapanmvlaren ferrari depolarına toz atan mclaren e2 yıl men cezası veremedi. Lütfen FİA FİA diyip durma.. Kötülediğiniz fia olmasa bu sene yarışlarda yoktunuz…FİA dua edin.

  20. massa ferraride olmasa ne diyeceğini merak ediyorum,hamiltonun yerinde kimi ve massa olsa aynısını yapar ve FIA birşey yapmazdı

  21. McLAREN TEAM avatarı

    kimiyi tanırım ve o açıklamadan tahmin ettigim şeyleri söyledi onun puanlar çok umrunda olmadıgını biliyorum o kazanmak için yarışır puan için degil

  22. McLAREN TEAM avatarı

    menekşe massa gerçekten hızlı bir pilot ve yetenekli kimi sıradışı bir hız uzmanı bunlar dünyada seçilmiş en iyi pilotlar oarada herkez kendi çıkarları için yarışır bu f1 in tarihinde beri vardır shumi bunun en iyi örnegidir..

  23. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Mclaren team. Orada araba tutanmadı. Kimi de dedi sadece kazanmak istiyorum dedi. belçikada 4 de 4 yacaktı. Ayrıca şaöpiyona kendine bir hız kazandıracak tı. Buda normal. massa nın açıklam yapmasına gerek yok. F1 kendini çok rahat eleşltren pilot kimidir. Başkasına sataşmaz.

  24. McLAREN TEAM avatarı

    sallaması bi tarafa yalnış bişekilde dışarada kaldı bu onun tarzı degil

  25. McLAREN TEAM avatarı

    alicim farkındaisen onlar ingilizce konuşuyor ve birileri türkçeye çeviriyor bi ara ismini bilemiyecegim bi çevirmen kimin basın toplantısında inşallah diye çevirdi yani senin dinlediklerin konuştuklarından farklı olabilir

  26. Sağa sola salladı çünkü bu geçişin yanlış olduğunu göstermek istedi bence.Ne yapıyorsun sen der gibi

  27. McLAREN TEAM avatarı

    kiminin adil olmadıgını massada dile getirdi .dün söylemiştim kimi mütüş bir pilot ama ben onun ilkdefa bukadar baskı altında yarıştıgını gördüm özellikle düzlügün sonunda hamiltona geçilmemek için yaptıgı saga sola sallaması ilk kez gördüm

  28. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Aynen aşagıdaki gibi dedi. sonlarıda yorumu ekledim.

  29. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    massa'nın takım arkadaşı adına üzgün olduğunu hiç sanmıyorum.gerçek düşünceleri,niyeti pazar günkü basın toplantısında ortaya çıktı.zerre kadar massa'nın samimiyetine inanmıyorum.kendi çıkarı için bu konuşmaları yapıyor.massa da gerçek bir yarışçı ruhu bulunmuyor.yaptığı tek şey akbabalar gibi gölgede,kenarda bekleyip fırsattan istifade etmektir.kimi adına empati yapıp üzgün olmanın ne demek olduğunu bildiğini ve hamilton'un geçişinin hatalı olduğunu belirtmesi; raikkonen'e yaranmak ve ileriki yarışlar için yardım almak amacıyla yapılmıştır.yani massa'nın lobi çalışmaları başlamıştır.ama unuttuğu bir şey var raikkonen de yenilgiyi kabul edecek bir pilot değil.dürüstlüğü,samimiyeti,duruşu,yeteneği ve karizmasıyla ondan çok üstün bir pilot var.(ki bu özelliklere massa hiç bir zaman sahip olamaz).go kimi go iceman

  30. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Dünün flash basın toplantısı sözler tarihi de geçti..
    hami den Gercekler
    1- Bir ara bulutları gördüm.. Sonra devam eder yagmur için dua ettim. Devam eder bu adamı nasıl geceğim dedi.
    hamiden saçmalar
    1- Kimi adil değildi beni pistin dışına itti. Hami bir kere kimi senden önce viraj da idi yarış çizgisine oturmuş arabayı dönüyor. Dalan sensin şiganı transit gecende sensin. Hami zaten uygun yerde olsan zaten kimiden önce döner din.
    Hami ye ögütler bir abisi olarak
    Hami lütfen konuşacaklarına önce kendin inan sonra söyle bu kaç oldu… Kanada sen kimiye çarptığında kimi dönüp basın toplandıtısında sataşmadı.. Hami basit ingiliz oyunu yapma.. Motivasyonu nu bozmak için yapıyorsun kiminin belli…

  31. McLAREN TEAM avatarı

    orada dua edercesine diye geçiyor bazı kelimeler çevirirken karşılıgı çevirmen tarafından yorumlanır ingilizcesini bulursan çevire bilirim tahminimce umut ettim manasında bi söz söylemiştir

  32. Evet geçen sene olduğu gibi değil mi?

  33. McLAREN TEAM avatarı

    hamilton f1 geldiginden beri hep belalarla uğraştı çok önemli degil kimi ile savaşmayı sevdigini basın toplantısında dile getirdi zaten

  34. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Mclaren TEAm dün gece dekrar dan basın açıklamsını izledin mi haminin ne söylemiş. Hani çok ısrar ediyordun yaa. Bir yaz buraya hami ne dmiş.

  35. McLAREN TEAM avatarı

    massa yarıştan sonra olaylardan haberi yoktu basın toplantısından sonra ögrendi ve bi tarafta olacaktı olması gereken tarafda oldu önemli bir avantaj sagladı 6 puan eminim şuan çok mutludur…

  36. ogun savaş avatarı

    Bence boş konuşmayalım şunu artık kabul edin fia hernedense mclaren alehine karar verio(bunuda ferrari yapıo die bşey demiorum) bana verdiğin örnekler bariz kural hatalarıyla alakalıdır!

  37. Bence bundan sonra mclarenin ve hamiltonun işi daha zor.Kimiyi başınıza bela aldınız.

  38. McLAREN TEAM avatarı

    mclarende hamiltonda eminim monzada daha kararlı ve azimli olacaktır..

  39. İyide Massa efendi yarış sonraki tavırlarınla şimdiki beyanların pek birbirine uymuyor? Ne iş

  40. McLAREN TEAM avatarı

    f1 otoriteleri ve birçok pilot bu geçeşin yasal olduğunu söylüyor! 3tane hakemin kararı bu .aldıkaları karardan pişman olduklarını düşünüyorum.

  41. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    ogun mOTOGP de bakarım f1 de o işin latifesi. Biz burda yaşanaları yazıyoz basın toplantısnı açıkça yazıyoz adamların dünyadan haberi yok. Sence bunlar f1 mi izliyo yoksa MOTOGp mii. Anlıyon anlıyoda sen niye anlamadım ogun…

  42. ogun savaş avatarı

    ali çıkrıkcı sen her yoruma motogp diosunda 😀 anlaşılan sen baya izliosn 😀

  43. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Ayhan sen MOTOGP mi izliyon f1 bakıyom diye. Her ne yazdıysam yaşandı. Ha bunları görmemezlikten yanayım. Eğer aynı şeyler massa yapılsa yapanı eleştirirdim. Beni anlaman zor zaten de beklemiyomm. Sana iyi MOTOGP izlemeler

  44. ayhan sumbul avatarı

    hızımızı alamadık takım içinde bile rai ye takoz konulduğu iddia edilmeye başlandı. ali kardeş sen nerelisin yaa. doğum yerin finlandiya galiba :))

  45. ogun savaş avatarı

    Massa gibi sıradan biri şampiyon olabilirse bu f1 i bu hale getirenler utansın!!! Spa gibi sürücülük performansının en üst düzey olan pistte geri kalıo sa anlayın

  46. Ertan Akkaş avatarı

    Lewis le arkadaş olması düşüncelerini söylemesinde engel değil. Çıkarcı yorumlarda bulunmayalım.

  47. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Massa hami senin arkadaşındı. Monaco da haminin önünü açtın kimiyi engelledi. Her podyumda hamiyle birlikte dans ettin. şimdi puan gelince duruma göremi konuşuyon.. Massa dürüst değilsin.. Açıkçası massa ferrariye yakışmayan içten pazarlıkçı bir pilot…

  48. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    bunlar fazla göz boyamak için yapılmış yorumlar gibi geldi bna.. sen bana yağ çek sonra bende sana yağ çekerim gibisinden hem son bikaç turda gitmenin ne demek olduğunu ii biliomuş ne kadar tuhaf kimi bu işin kitabını yazdı diğer ciltleri basmaya hazırlanıo(allah korusun):))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir