Ralf'den Hamilton'a Destek

yazar:

kategori:

Geçen yıl sonunda Formula 1’i bırakan altı yarış galibiyetine sahip Ralf Schumacher, FIA hakemlerinin Belçika Gp’si galibi Lewis Hamilton’a verdiği cezanın yanlış olduğuna inanlar tarafında olduğunu söyledi.

Ferrari ile birlikte yedi kez dünya şampiyonu pilot Michael Schumacher’in kardeşi olan Alman pilot Spa-Francorchamps’daki olayın İtalyan takımın Formula 1 yönetimince kayrıldığının başka bir ufak kanıtı olduğuna inanıyor.

"Lewis galibiyeti hak etmişti fakat bu elinden alındı." ve ekledi, "Benim açımdan, adil bir geçişti."

33 yaşındaki Ralf 2008 şampiyonluk savaşının "çok önemli" bir aşamaya girdiğini söyledi ve devam etti:

"Tecrübelerime dayanarak, Ferrari  bir çok durumda gördüğümüz gibi Formula 1’de her zaman öncelik sahibiydi."


Yorumlar

  1. Arkadaşlar site yönetimi tarafından izin verilirse ilginç bilgilere ulaştım. Saygılarımla..

    http://www.sufizmveinsan.com/arastirma/planetx.html

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bunu bir eski F1 sampyonun kardesi söylüyorsa diycek bisey yok kayrildigi asikar….

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 organizatörleri 2012 de şikanları kaldırıyorlarmış 🙂 ….

  4. Valla Maya takvimi diyo ben demiyorum :S

  5. senna guven avatarı

    bülent kardeşim bi de hayırlı haber ver yaw:) ne gezegeni ne 2012si daha şikan kesicektik

  6. Yada bakmışsın Force İndia ortalığı kasıp kavuruyor. Coulthard ve Barrichello halen yarışmaya devam ediyorlar. Schumacher ve Hakkinen geri dönmüş ve 7.lik ve 8.lik savaşı veriyorlar. Herşey muhtemel tabi 🙂

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bir şey olmaz 2013 te gp.ler nerede ,mclaren ferrari savaşlarında son durum ,bakmışsınız bmw 2 şampiyonluk almış ,renault 2009 yılında geri dönmüş 2013 için alonso hala ferrariye gidiyor haberleri ortalığı çalkalar ….

  8. Tabi ondan öncede yarın yapılacak olan CERN deneyi var biliyorsunuz. Daha önce de gidebiliriz 🙂

  9. Öyle şeyler olabilir mi bilmiyorum ama sayende araştırdım bir kaç yazı okudum şimdiden tırstım biraz 😛

  10. Valla benim araştırmama göre durum çok ciddi. Amerika ve Avrupa kıtaları büyük tehlike altında. Allah sonumuzu hayır etsin.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Armageddondaki gibi patlamazmıyız acaba Amerika bi el atsa şu olaya 🙂 ….

  12. Kafanızı yormayın artık zaten 2012 yılında Marduk gezegeni geliyor. Hepimiz öleceğiz. Kavgaya tartışmaya kalp kırmaya gerek yok 🙂 Bilmeyenler arama motorundan taratsınlar gerekli bilgiler çıkar zaten 🙂

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ölmesine gerek yok gölge etmesin başka ihsan isteyen de yok yeterli ;belki f1 e çok katkısı oldu belki f1 için çok şeyler yaptı fakat son dönemlerde f1 ismi ilerlemelerle ,teknolojik gelişmelerle değilde skandallarla ve kısıtlamalarla anılmaya başladığından beri bence yanlışta ve artık çekilmesi gerekli zaten 2009 kersin gelişi mosleyin gidişi diye düşünüyorum bakalım hayırlısı ….

  14. Mosley zaten bırakacak inşallahta.Bazı kuralların değişmesi görüşündeyim.Kuralların esnetilmesini engelleyecek katı kurallar konulmalı.Eğer pitte tehlikeli çıkış yapıyorsa anında cezayı vereceksin.Eğer şikanı kesip avantaj sağlıyorsa anında vereceksin.Yarış sonunu beklemeyeceksin.Yarış hakemleride her yarış değişmemeli.Sonra böyle durumlar çıkıyor ortaya.

  15. Mosley'e ölüm diyorsunuz yani 🙂

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Top fia da fia kanadı olarak kim açıklama yapacak merak ediyorum 🙂 ….

  17. İşte benimde anlatmak istediğim şey şu.Bu şampiyonanın kaderi her yarış değişen hakemlerin ellerinde olmamalı.2008 Avrupa Gpsinde Gp2de pitte tehlikeli çıkış yaptığı için pilota pitten geçme cezası verilirken Massanın ona benzer bir olayda sadece kınama ve para cezası alması ne kadar adil.Lewisin hareketi cezalık bile olsa bu yarışın sonunda değil yarış içerisinde verilmeliydi.Ondan sonrada sabahki Gp2 yarışında şikanı kesen Kobayashiye aynı ceza verilerek bakın biz istikrarlıyız benzer olaylara aynı cezayı veriyoruz denilmek isteniyor.2006 İtalya gpsinde yaşanan olaya gelirsek o zaman Alonsonun sıralamalarda Massayı engellediği gerekçesiyle 5 sıra cezası bu şikan kesme olayının gözardı edilmesine neden olmuştur.Renault bu sporun spor olmadığını söylüyordu o zamanlar.

  18. senna guven avatarı

    12 saniyeyi sen söyledin demedim ..şikanı düz geçmenin cezasız kalması gerektiğini söylemedim zaten, kimse de söyleyemez.. şikanı düz geçmek( bazı kabul görmez olaylar) diye nitelendirdiğim olayların arasındadır..Ama ben diyorum ki yol verdi(şikandan sonra lewis i kiminin arkasında hepimiz gördük)..Siz diyosunuz ki yetersiz yol verdi..Bunun net kuralı nedir, var mıdır? Bence bizim anlaşmazlığımız burada..Bunun örnekleri de varken (mclaren01 arkadaşımızın verdiği gibi) işin püf noktası tutarsız davranan FIA nın güvensizliği ve otoritersizliğidir..BENCE..

  19. McLaren01 harika bir örnek verdin. Tebrik ederim. Ama bu verdiğin örnek tezimi çürütemez. Çünkü benimki tez değil kural ve kurallar gayet açık. Hakemler orda kural ihlali yapmıştır. Alonso'nun pitten geçme cezası çekmesi gerekiyordu ama çekmedi. Bu tamamen hakemlerin kararıdır. O gün o hakemlerde bana göre hata yapmışlardır. Hani Renault taraftarları ağlarlar ya amortisör sistemlerimizi kaldırdılar falan diye işte bunları da görmezler. İyi hatırlattın teşekkür ederim McLaren01.

  20. Öncelikle Senna guven; ben araya 12 saniye koymalı gibi bir şey söylemedim. Söylediysem özür dilerim ama yorumlarımda böyle bir şey yok. Onun için kafanızdan saniyeler uydurmayın lütfen. Yorumlarım itici gelebilir. Seninkilerde bana çok çekici gelmiyor zaten. Şikandan düz geçtikten sonra yol verme gibi bir klavuz olup olmadığını bilmiyorum ama bu konuda yasal bir düzenleme olduğundan haberim var en azından. Eğer böyle bir düzenleme olmasaydı o zaman herkes şikanları düz geçsin ne anlamı kaldı? ki zaten bu konuda hakemler kararları veren merciidir. Verilecek kararda pitten geçme cezasıdır. Pitten geçme cezası son turda uygulanamadığı içinde onun yerine yine yasal düzenleme olan 25 sn cezası verilmiştir.

    Ayrıca son paragrafına yanıt olarak; Geçişe asla karşı değilim. Taraftarıyım. Ama bu şekilde değil. Lütfen anlamları karıştırarak yorumları çeşitli yerlere çekmeye uğraşmayın. Ben burdayım yine düzeltirim.

  21. Bülent Şahin arkadaşım tezini çürütmek istiyorum.Eğer şikanı kesen bir araba geçtiği arabaya 1-1.5 saniye zaman veriyorsa tersini bir yarıştan örnekleyeyim.Monza 2006da yarışın 2. turunda Alonso Heidfelde atak yapıyor ve yan yanalar.Sonra Alonso frenajı kaçırıyor ve 2. şikanı kesiyor.Heidfeld ise frene asılıp 2. şikanı kesmeden devam ediyor.Ama Alonso hava koridoruna girmeyi bırak yol bile vermiyor.Ama bu olaya ne bir inceleme yapılıyor nede bir ceza uygulanıyor.Arşivimdeki yarışı enaz 10 kere izledim istersen sende izle ve yorumunu belirt.

  22. senna guven avatarı

    başkalarına katılmamayı beyan etmek gibi katılmayı beyan etmek de normaldir. Buna da mı karşısın??
    eh polemeğe giriyoruz ama hadi öle olsun
    Yaptığın yorumlar son derece itici..hiç kimse 6 km muhabbeti yapmasın diyosun..6 km muhabbetini; Vodafone Mclaren Mercedes takımı temyiz hakkını kullanmak için oluşturduğu delillerden biri olarak FIAya yapacak..ama senin bu isteğini Ron'a iletirim..Şikandan düz geçtikten sonra yol verme klavuzu adlı bir kitap kural kanun varsa bildir vallahi alıp okuyacağım..bu kurala dair link de gönderebilirsin..Podyuma çıktıktan sonrammı gaza basmalı, araya 12 saniyemi koymalı, yoksa hakemlerin kararını beklemeden pitdenmi geçmeli..
    Bana göre Kimi öne geçtikten sonra o garip hareketleri yapmasa zaten lewis i arkasında tutacaktı..boşluğu bulunca içeri dalan lewis avantaj vermemiş gibi göründü.
    Özet olarak şunu söylüyorum..Bu sporun özü "bence" atak yapmak veya geçiştir..Bunları kısıtlayıcı birçok şey(bariz kabul görmez olaylar dışında) bu spora zarar veriyor.Yoksa polden başlayıp zorlanmadan 1.liği alan bir takımın taraftarı olmayı ben istemem, sen istermisin???

  23. bu yorumumdan benim ferrarici olduğum fikrine kapıldıysan bravo salih al. büyük bir hayal gücü 😀

  24. salih al sende sanki reklam yapıyor gibisin 🙂

  25. senna guven, başkalarının yorumlarına katılacaksan otur onları oku hiç konuşma o zaman senin mantığına göre. Ben olanları ve gördüklerimi anlattım. Eğer seninde varsa örneklerin buyur sun ortaya, haklılığını kanıtla. Fakat bunu başkalarının yorumlarına dayandırarak değil somut delillere dayandırarak yap. Bende sana Eyvallah diyeyim. Söylediğimde yanlış bir şey var mı ?

  26. senna guven avatarı

    istediğime haklı deriz buna kimse karar veremez..Kuralları, bu saydığımız isimler bilmiyor sen biliyorsun??

  27. abdullah çelik sende sanki ferrariden maaş alıyor gibisin…

  28. ralf seneye dtmder koltugunu garanti altına almak istiyor kanımca 😀 oradan da gidici gibi 😀

  29. recep ivedik avatarı

    varya abisini kıskanıyor ve onun yerine gelenleri kıskanıyor

  30. Ogun : Bugüne kadar senin yorumlarını okudum artık dur demek istiyorum sana. 8 sene önceki yarışları da izlesen, 10 sene önceki yarışları da izlesen şikanı düz geçen araçların avantaj sağladıkları taktirde arkasına aldığı aracı tekrar önüne alıp 1 ile 1,5 saniye arasında fark bıraktıklarını görürsün. Ancak Belçika'da Hamilton şikanı düz geçtikten sonra bariz bir şekilde Kimi'nin hava koridoruna girdi. Yaptığı tek şey önüne almaktı. Üstelik şikanı kesip içeri daldıktan sonra Kimi'nin yanında hızlandı sonra önüne aldı ve daha sonra atak yaptı. Hiç kimse çıkıp Hamilton Kimi'den 6 km daha yavaştı muhabbetlerine dalmasın. Yağmurla beraber daha hızlanan Hamilton zaten Kimi'nin viraj çıkışında hava koridoruna dalması ile bu dezavantajını avantaja çevirdi bile. Dolayısı ile Hamilton kesinlikle Kimi'ye avantaj sağlamadı. Bknz Monza 2006. Alonso'nun motoru patladığında dumanlardan önünü göremeyen Massa ilk virajdaki şikanı düz geçiyor ve Kubica'nın önüne geçiyor. Ancak Kubica'yı tekrar önüne alıyor ve arada 2 saniyelik fark bırakıp tekrar yarışa dönüyor. Olay bu kadar basittir.
    Şimdi bu açıklamalardan sonra lütfen hiç kimseye yok 2005'ten sonra izlemeye başladınız yok pilotlardan daha mı iyi biliyorsunuz demeyin. Çünkü Hamilton bile yarış sonrası demecinde araç içinden gördüğü hali ile konuştu. Oysaki kameradan izlendiğinde herşey anlattığım şekli ile daha net bir şekilde ortadadır. Sağa sola haklı falan diyeceğinize önce gidin önceki yarışlarda şikandan düz geçilince yol nasıl verilir onları bir seyredin.

  31. senna guven avatarı

    ralph haklı, charlie w. haklı, n.lauda haklı…

  32. ogun savaş avatarı

    Kurallar diosunda önceki sezonlarda ortalam bi yarışta 10 dan belki 20 e yakın geçiş görürdük ve bunlar göze batmaz olağan şeylerdi.şimdi ise nerdeyse pit dışında bir çok piste geçiş yok en ufak bi geçiş incelenio nerde seyir zevkii yakın bi zamanda spa ve monza nın hızını düşürmeyi düşünenler yaparsa f1 in hiç çekiciliği kalmicak !

  33. hazar Şener arkadaşım orda başka bir mesaj veriyor:) Bencede ralf kendisinin yerine abisi ferrariye alındığı için kin beslemiş o yüzden taraflı konuşmuş.Fazla salladım:D

  34. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    şener hocam dtm serisi fia'ya baglı değil mi,pek bir alaka kuramadım ralph'in dtmde yarışmasıyla bu konuşmasının bagını…

  35. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ama ogün dediğn zamanarla bugün arasında çok fark var
    kurallar var bunlarıda düşün

  36. ogun savaş avatarı

    Bence bu kararı haklı bulanlar f1 i 2005 den snra izleyenlerdr %99. 10 seneki 8 sene önceki yarışları bi izleyin her yarış olağan şeylerdi bunlar!!!

  37. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Nede olsa Mercedes dtm desin fiaya destek verecek halin yok diye yazıyorum verilen cezayı destekleyenler gibi 🙂 ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir