Brezilya GP Öncesi McLaren

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton

Sezonun en önemli yarışı olan son yarış için yaklaşımın nasıl?

LH: "Esas olarak, Brezilya’da hedefim diğer yarışlardan biraz farklı olacak: Yarışı kazanmam gerekmiyor ancak bu beni hafta sonuna mümkün olduğu kadar güçlü girmeye çalışmaktan alıkoymayacak. Shanghai bunun iyi bir örneği oldu: cuma sabahı hızlıydık ve asla geriye bakmadık.Hedefimiz fazla zorlamamaktı ancak kendimizi önde bulduk ve oradan rahatça ilerledik. Brezilya’da da bunu başarmayı hedefliyorum: Sadece aracıma ve sürüşüme odaklanacağım normal ve düz bir hafta sonu."


Interlagos pisti hakkında neler düşünüyorsun?

LH: "Pisti çok seviyorum. İnanılmaz derece doğal ve orada yarışmak harika. Ayrıca saat yönünün tersine – bu yüzden pilotlar için ayrı bir mücadele sunuyor. Pist her zaman yakın bir mücadele sağlayacak gibi görünüyor. Bunun nedenlerinden biri de ilk viraja girmeden önce uzun bir düzlük var ve burada hava akımından yararlanarak ilk virajda geçiş yapabilirsiniz."

Geçen seneki Brezilya finali konusunda neler hatırlıyorsun?

LH: "Interlagos’a şampiyonluk mücadelesi çok yakınken gittim ve inişli çıkışlı duygular yaşadım. Çok duygusal bir andı çünkü ya harka bir başarıyla ya da çok büyük bir hayal kırıklığı ile biteceğini biliyordum. 2007’de işler benim için iyi sonlanmadı ama yine de harika bir ilk sezon geçirmiştim. Herkes daima sezonu Brezilya’da tamamlamaktan mutlu olur. Sao Paulo’da pazar gecesi gerçek bir parti atmosferi olur ve böyle harika bir sezonu tamamlamak için orası çok güzel bir yer."

Sao Paulo ve Interlagos efsane Ayrton Senna ile özdeşleşen bir pist. Bu sana neler hissettiriyor?

LH: "Ayrton daima benim favori pilotum olmuştur. Bana göre bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi pilot. Hiç kimsenin onu yenebileceğine inanmıyorum. Eğer onun başardıklarının sadece çok küçük bir parçasını başarırsam bu bir rüya olur."

 

Heikki Kovalainen

Aracı anlayabilmen ve takımın gelişimi 2007 sezonu boyunca ne kadar değişti?

HK: "Takımda nerede olmak istediğimi bulmak çok zaman almadı ama MP4-23’e alışmak daha uzun sürdü. Bazen ayarları yanlış yönde zorladım ama yıl boyunca daha iyi bir yol buldum. Sıralama performansımdan özellikle memnunum, ilk yarışta bile oldukça rekabetçiydim. Şimdi lastikleri anlama konusunda gelişmek için çalışıyorum ve her şey doğru istikâmette gidiyor."

2008 sezonu neredeyse biterken, kış dönemi için yaklaşımın nedir?

HK: "Genel olarak iyi bir sezon oldu. Yıl boyunca çok fazla şey öğrendim ve gelecek yıla hazırlanma konusunda çok iyi hissediyorum. Aracı nasıl daha hızlandırabileceğimi ve en iyi verimi nasıl alabileceğimi şimdi anlayabiliyorum. Bu yılın daha zor olduğunu düşünüyorum ama iyi bir iş yaptığımı hissediyorum."

Sezonun son yarışı için hedeflerin neler?

HK: "Kazanmak, tabii ki! Şampiyona bu durumdayken Brezilya’da işler biraz farklı olacak. Açıkça, nerede olursa olsun takıma ve Lewis’e yardım edebilmek istiyorum ama bunu yapmanın en kolay yolu önlerde olabilmek. Takım, üzerime düşeni yapacağımı biliyor ama biz aynı zamanda markalar şampiyonluğunu da hedefliyoruz. Belki Ferrari’nin 11 puan gerisinde oalbiliriz ama kazanılacak 18 puan var ve son yarışa her iki şampiyonluğu da isteyerek gidiyoruz. Hedefimiz bu olmalı."


Yorumlar

  1. Motor filan patlamaz, ayrıca hava sıcak olmayacağı için de McLaren'ın fazla birşey yapmasına gerek kalmayacak.. Sürecekler ve kazanacaklar, bu kadar! Ferrari düşünsün..

  2. erhan aydın avatarı

    motorunuz bir patlasın o zaman görürüm yüzünüzü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir