Massa Son Yarışa Giderken Baskı Hissetmiyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Lewis Hamilton’ın son yarışa yedi puan önde girmesine rağmen üzerinde bir baskı hissetmediğini söylüyor ve Brezilya’da sadece yarış zaferi için odaklanmayı planlıyor.

Hamilton’ın Çin GP’indeki baskınlığı McLaren pilotunun Interlagos’ta sadece beşinci sırada olması durumunda bile Massa’yı yenebileceği anlamına geliyor. Brezilyalı pilotun ise yarışı birinci ya da ikinci bitirip rakibinin sorun yaşamasını beklemesi gerekiyor.

Massa, şampiyona hakkında endişe etmeyi bırakıp sadece önemli bir yarış için evindeki bir yarışa gidiyor gibi davranması gerektiğini düşünüyor.

Ferrari pilotu, "Evet, doğru, puanlara bakılırsa yapmam gereken iş Lewis’inkinden zor ama benim görevim ondan daha sorunsuz bir haftasonu geçirmek. Pazar günkü yarışı sadece kazanmaya odaklanmalıyım. Umarım takım arkadaşım hemen arkamda ikinci olur. Düşündüğüm tek şey kazanmak. Daha sonra, sonuç benim ellerimde olmayacak ve bekleyip neyi ve ne kadar kazandığımızı göreceğiz."

"Tabii ki, Lewis benim üzerimde baskı kurmaya çalışacak ama üzerimdeki baskı sıfır çünkü kaybedecek hiçbir şeyim yok."

"Benim arkamda olan insanlar var ve tüm baskı onun üzerinde olacak, özellikle geçen yılın son yarışında olanları düşürsenüz, durum bu. Sezon finali için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

Ferrari, Interlagos’ta geçen iki yılda 2006’da Felipe Massa ile 2007’de de kimi Raikkonen ile kazanmıştı.

Massa, "Brezilya GP’sinde ne olacağını tahmin etmek imkansız ama nedenini açıklayamasam da aracımızın bu pistte daima iyi olduğunu düşünüyorum. Burada daima iyi olduk ve bu haftasonu da böyle olmasını bekliyorum, koşullar ne olursa olsun, kuru hava ya da yağmur." dedi.

Massa ayrıca gerekirse takım arkadaşından destek beklediğini de kabul etti ve Çin’deki takım emirleri konusunda şu yorumları yaptı:

"Şangay’da son turlarda Kimi’yi geçmem konusunda yorumlar yapıldığını biliyorum ama onlar bu sporun nasıl işlediğini bilmeyen insanlar. Bu bir takım sporu ve hem ben hem de Kimi takım için en iyisini yapmak adına ne yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Tabii ki, psikolojik olarak bir yarış pilotu önde bitirmek ister, daima kazanmak: bir arkadaşınla bilgisayarda oyun oynuyorken ya da bir Formula 1 aracını sürerken, bu durum değişmez."

"Ama tüm pilotların takımlarıyla bir anlaşması var ve bu yüzden yalnız başınıza yarışmıyorsunuz. Şampiyona için mücadel ediyorken, sadece br pilotun matematiksel oalrak kazanma şansı vardır. Bu pit alanındaki tüm takımlar için böyle, bir pilotu kazanma şansıyüksek olan pozisyona sokmak. bu, sporun bir parçası."


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    ben massanın son iki yarıştaki gibi olup olmayacağını merak ediyorum.özellikle sıralamalar da.

  2. yasin bayar avatarı

    formula 1 de DEJAVU….kaybedeceksin hamilton.

  3. tuğba aycan avatarı

    massa'nın hamilton'dan daha rahat olacağı kesin çünkü hamilton'ın küçük bi hatası pahalıya patlayabilir ama massa küçük bi hata yapsa bile ona çok koymaz çünkü zaten şu an şampiyonluğa hamilton kadar yakın değil ve buna kendini o kadar kaptırmamıştır diye tahmin ediyorum…

  4. ogun savaş avatarı

    eee massanın motoru patlamaz mı yada lastiği sade Lewis için mi geçerli bu 😀

  5. mike shinoda avatarı

    Arkadaşlar benim bir komplo teorim var… Bana göre dediğiniz gibi Hamilton fazla temkinli sürebilir ve buda biraz yavaş kalmasına sebep olabilir… Tabi 5.'likten aşağı bir pozisyonda olacağını pek sanmasamda küçük bir spin bi pist dışına taşma yada ne biliyim Hamilton'un kontrolü dışında gelişebilecek bir durum… Yani hakikaten söz konusu Brezilya, son yarış, Ferrari, Hamilton olunca paradoxa dönüşüyor…

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hamilton şu an massa dan kat kat daha fazla baskı altında… brezilyada lastik patlattığını yada motor gümlettiğini yada kaza yaptığını düşünsenize… zaten geçen sene son yarışta yitirdi şampiyonluğu… massa çok çok rahat olacak.

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    en azından hamilton kadar hissetmiyordur… 7 puan önde giriyor son yarışa.. geçen senenin aynısı… aynı hataları birdaha yaparmıyım diye düşünüyordur… massanın kaybedecek bişeyi yokki…..

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :)) tabi tabi hisetmiyosun

  9. burak bocek avatarı

    Kaybedecek birşeyi yok.2-3yarış kalsa bu baskı daha çok olucaktı bence.Ancak hamilton puan farkını muhafaza etmek zorunda olan taraf.Massa pek ümitli olmayabilir o yüzden daha rahat yarışacaktır bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir