BMW'nin Son Yarış Senaryoları

yazar:

kategori:

2008 Formula 1 sezonu Brezilya yarışıyla son bulacak. Peki bu yıl yarış kazanma hedefini gerçekleştiren BMW Sauber takımının Markalar Şampiyonasındaki şansı ne? Robert Kubica Pilotlar Şampiyonası’ndaki üçüncülüğünü nasıl koruyacak? Nick Heidfeld kariyerindeki en iyi sezon sonu sonucuna ulaşabilecek mi?

Bu soruları cevaplamak için takımın Interlagos’taki damalı bayrağı beklemesi gerekecek. Bununla birlikte, BMW Sauber çalışanları potansiyel başarıları için bazı senaryolar ortaya attılar…

Dördüncülük:
Eğer Nick Heidfel Brezilya yarışını kazanır ve Kimi Raikkonen de puan alamazsa, 31 yaşındaki Alman pilot Pilotlar Şampiyonası’nda dördüncülğe ulaşacak.

Üçüncülük:
Robert Kubica’nın 75 puanı şu anda Kimi Raikkonen’in altı puan önünde olmaı anlamını taşıyor. Bu pozisyonu garantilemek için Polonyalı pilotun son yarışta Kimi Raikkonen’in önünde bitirmesi gerekiyor.

Bununla birlikte, senaryolar kısıtlı olsa da  Kubica, Son Dünya Şampiyonundan 5 puan az alarak arkaya düşebilir. Interlagosta alınacak olası bir üçüncülük ise yine Polonyalı pilotun üçüncülüğünü garantilemiş olacak.

İkincilik:
Sezonun son yarışına giderken BMW Sauber takımı Markalar Şampiyonası’nda üçüncülüğü çoktan garantilemiş durumda. 135 puanla, dördüncü sırada 72 puanı olan Renault takımının neredeyse iki katı puan topladı. BMW’nin ikinci olabilmesi için 145 puanı olan Mclaren takımından 11 puan fazla toplaması gerekiyor.

Heidfeld’in kariyerindeki en iyi sonuç:
Heidfeld’in daha önce elde ettiği en iyi sonuç olan 61 puanı aşması için sadece bir puana ihtiyacı var. Yani ilk yedi içinde olması yeni kişisel rekorunu kırması anamına gelecek.

Ayrıca BMW Sauber’in 2006 ve 2007’de elde ettiği puanların toplamını yakalaması için de sadece 2 puana ihtiyacı var.


Yorumlar

  1. Gerçekten yakışmamış, doğru yolu bulmuş 🙂

  2. Zaten yakışmamış o renkler Kubica'ya. İyi olmuş BMWye gelmesi.

  3. BMW rekor kırdı dayanıklıkta bir resim koyarken iyi düşünün:).F1.06 nın resmi o. 150 kişiyle yapıldı o araç 2-3 ayda.

  4. Hakan o fotoğrafı koy arşive sakla, böyle bir olayı 100 yarıştan ancak 1'inde görebiliyorsun ne de olsa. BMW motoru %99 dayanıklılığa ulaştı ve rekor kırdı nede olsa.

  5. ***** kimki alonsoyu madara edecek ışıkta nasıl beklenmesini öğrensin o ayrıca bilgilendirdiğin için saol bu arada şampiyon takımın motor patlatması notmal bişey

  6. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    niyazi :)))
    alonso efsaneniz bitiyo sanirim
    ALONSO yun iyice madara edicek bu LEWiS

  7. kardeş rekorlar kırılmak için vardır saygılarımla

  8. abı hamıltonda şamp olursa alonso nun kırılmadık rekoru kalmıyo bu sene en genç şamplukta gıder en genç podyum gıttı yarış zaferı ve pole pozısyonuda gıttı barı şampıyonluk gıtmesın yha :S

  9. bnce 1.ham 2.mas 3.rai seklınde bıter yıl sonunda pılotlar sampıyonası takımlarda 1.fer 2.mac 3.bmw olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir