McLaren Takımında Öncelik Pilotlar Şampiyonluğu

yazar:

kategori:

McLaren takımı Lewis Hamilton’ın önümüzdeki hafta Pazar günü Brezilya’da şampiyon olmasını garantilemek için takımlar şampiyonluğu şansını gözden çıkaracak.

F1’de takımlar şampiyonluğunu kazanan takıma para ödülü veriliyor. İngiliz takımı bir ve iki bitirerek İtalyan rakibinin puan kaybına göre şampiyon olma şansına sahip. Fakat bu durum Hamilton’ın gereksiz riskler almasına neden olabileceği için takım patronu Ron Dennis pilotlar şampiyonluğunun takımlar şampiyonluğu sonrasında kazanılan finansal kazançtan çok daha prestijli ve önemli olduğunu söyledi. Takımı Ferrari’nin 11 puan gerisinde.

Dennis: "Ana hedef pilotlar şampiyonluğunu kazanmak, sonra takımlar şampiyonluğu, takım olarak bu doğrultuda yol alıyoruz." 

"Bu ikisini dengelemiyoruz. Tabi ki takımlar kupasını kazanmaya çalışıyoruz, çünkü bu sena maddi gelir sağlıyor, fakat biz para için burada değiliz, kazanmak için buradayız. Eğer başarılıysan doğal olarak para kazanırsınız, fakat ilk amaç kazanmak."

Ayrıca Dennis Lewis hakkında yapılan eleştirlerede cevap verdi. 

Dennis: "Lewis olgunlaştı. Her şeyden önce ona doğru öneriler veren insanlar var, onların kendi hayat tecrübeleri var ve motorsporlarında rekabetçi şekilde bulundular. Sezon sonunda, sürücü veya takım, yapabilceklerini düşürsünüz veya bunu yapmamız gerekirdi dersiniz ve bunlardan öğrenirsiniz.

"Sizi normal olarak zorlayan veya kuvvetlendiren herhangi birisi veya herhangi bir şey olabilir. Bu sertlik boyunca  eğer doğru şekilde yönlendirilirsen daha da dikkatli ve akıllı olursun, Tabi ki yanlış şekilde yönlendirilirsen bu negatif olur, acımasız olursun, ve enerjini olumsuz amaçlara harcarsın, buda bize ters."  

Shanghai’dan Sao Paulo’ya gidecek olan iki araçta, mekanikerler ve teknikerler tarafında Woking, Surrey fabrikasında final yarışı Brezilya’da Mp4-23’ün mekanik olarak harika olmasından emin olmak için araç baştan aşağı inceleniyor. Fakat süreç değişmeden kalıyor.

Dennis: "Araçlar tamamen parçalarına ayırıldı. Brezilya’da araç üzerindeki tüm süspansiyon, benzim sistemi farklı olacak, ana yapı dışında, monokok ve vites kutusu ve motoru içeren düzenleyici merkezi parçalar, kurallar dahilinde değiştirildi." 

Yedek parçalar da hasarsız yolculuk için özel kasalar içine yerleştirildi, ve diğer parçalara göre çok daha hassas olan parçalar çok özen verilerek yerleştirildi. 

Dennis şunları söyledi: "İstatistikler neyin yanlış gidebileceğini hakkında size bilgi veriyor. Geçmişe bakabilirsiniz, geçmişten öğrenmeye çalışırsınız, ve aracın daha hassas olan kısımlarını bilirsiniz. Kesinlikle, bizi yarışımızı söndürdükleri için değil fakat biliyoruz ki onlar bütünsel dayanıklılığımızı sınırlayan faktörler, bu yüzden bu parçalar muazzam miktarda detaylı olarak inceleniyor."

Her Gp’den önce, McLaren araçları için 6.000 yeni parça üretiyor ve test ediyor. Brezilya’dan önce farklı hiç birşey olmayacak.

Dennis: "Eğer son yarış için oyunumuzu yükseltebilirsek, bu bundan önceki yarışlar için yeterince zorlamadığımız anlamına gelir. Bu yüzden sadece ortaya koyduğumuz efor üzerine konsantre değiliz, odağımızı kaybetmemek ve baskı altında hata yapmamaya çalışacağız."dedi. Takım her yarış için daha çok aerodinamik gelişmelerle en az 0.1 saniye kazanç elde etmeyi amaçlıyor, "Kesinlikle baskı artıyor." Dennis dedi ve devam etti: " Ve baskı altında insanlar hatalar yapar."dedi.

 


Yorumlar

  1. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    geçen sene alonsonun yüzünden kaybettigimiz şampiyolugu bu sene ınsallah alacagız lewisi basarısından dolayı f1 de kimse çekemiyor

  2. mclaren mercedes yıllardır kıl payı kacırdıgı sampiyonluklardan sonra eline iyi bir fırsat gecirdi.ama gecen seneki brezilya gp sindede mclaren avantajlıydı.öyleki hem alonsonun hem hamiltonun sampiyonluk sansı kimiye göre kat kat fazlaydı.ama olmadı cünkü alonso yüzünden lewis dısarı cıktı.mclaren tek pilota odaklanmalıydı gecen senede.ferrari sürpriz yapabilir diyecem ama cinde yavas görünüyolardı.yinede kıran kırana gececektir.

  3. ''Fakat bu durum Hamilton'ın gereksiz riskler almasına neden olabileceği için takım patronu Ron Dennis pilotlar şampiyonluğunun takımlar şampiyonluğu sonrasında kazanılan finansal kazançtan çok daha prestijli ve önemli olduğunu söyledi''

    işte son nokta bu fazla söze gerek yok.ron amcanın hamiltondan korktugnun ve hatasız bitirebilme şüphesinin bir ispatı. hamiltona ron amca bile güvenmiyor finişe kadar varabilecekmi diye:D:D:D:D

  4. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Eren tsk :))
    Deniz kardes demeki McLaren dogru yili buldu 8 yildir yaptigi iki pilot esit muamele yanlis cünki sonuc ortada RENO alonso ya oynadi iki yil kazandi FERRARi summiye oynadi bir cok sampiyonluk kazandi ha demekki bu is böyle oluyo McLaren de bundan sonra LEWiS e oynayacak ki kazansin ve görülen o ki öyle olacak
    nasilki Baricelo-ve fisi takim arkadaslarina yardim etdiyse kovva da yardim edecek etmezse yol görünür ve yeni gelen pilot da sunu bilir ben McLaren e ikinci pilot olarak gidiyorum
    tek pilota oynamak kazanclidir her zaman ferraride ve reno da gördük .

  5. teoman iskender f1 dünyasında hepimizin bildiği gibi bu konuda iki görüş vardır,bir tanesi tek pilota oynarsınız,onun şampiyon olması için taktikler geliştirirsiniz ve diğer pilotu ona yardımcı olarak kullanırsınız yıllarca Schumacher-Baricelloda gördüğümüz gibi,diğeride her kayıt ve şartta pilotlarınızı yarıştırırsınız,Mclarenin bu seneye kadar yaptığı gibi.İki taraftada doğrular vardır yanlışlar vardır bunlar uzun uzun tartışmaların forumların konusu,burda haber altında yazılacak şeyler değil.Ben iki olayıda tamamen reddetmem,ikisininde akla yatan tarafları vardır.Benim sadece dediğim Mclarenin bu görüşünden ve uygulamasından vazgeçmesidir.Ya geçen yıllarda doğru yapmıştır,ya da bu yıl doğruyu bulmuştur kendine göre.Ama yıllardır savunduğu ilkeden vazgeçtiği taviz verdiği kesin.Kovalainenin ise bunu bu yıl her kayıt ve her şartta ve bu yılki Ferrari pilotları gibi son haftalarda değil daha sezonun ortalarından itibaren hem taktik olarak hemde yarış içinde Lewise yol vermek olarak bu kadar rahat kabullenmesi bence onun pasif kişilikli bir pilot olduğunu gösterir buda benim düşüncemdir başkaları paylaşmayabilir.Ben burda geçtiğimiz yıllara göre Mclarenin bu ilkesinden vazgeçtiğini taviz verdiğini söyledim bundada Kovalainin kişiliğinin katkısı olmuştur,burda adı aklımıza gelen birçok pilot bu olayı sezon ortasından itibaren kabul etmezdi…

  6. teo ilk defa şu sayfadaki 2 yorumunu yerinde buldum :D.
    aynı görüşteyim.

  7. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Deniz Gökhan

    su anda kimmi nin yaptigi ne senin dedigin gibi ferrari masa yi mi kayiriyor senin dediginden bu anlam cikiyor koskoca dünya sampiyonu gecen yaris gördük resmen durdu yol verdi gec diye takim ruhu bu kovva da öyle yapmak zorunda
    hizli deyilsen sampiyon olamiyorsan olacak olana yol vercen F1 dünyasinin kurali bu
    2000 yilinda baricelonun A1 ring de bitis cizgisine 5 mt kala durup yol verdigi gibi bu isler böyle oluyo F1 de arkadasim ne yapalim sen F1 olunca böyle yapma takim arkadasinla savas 17 puan geriden gelip diyer takim samp olsun :)) bilmem anlata bildimi

  8. yani bencede pilotlar şampiyonluğu daha önemli. buna odaklanmakla en iyisini yaparlar. sonuçta gelecek sene araçta bu sayade 1 yazacak. ama eğer kazanamazlarsa işte bu felaket olur mc laren adına tabi. gönlüm massa dan yana.

  9. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    RON iyi pilot icin her türlü fedakarligi yapar kimi icinde aynisini yapti ve kimi o ilgiyi hak etdi ve bizler hala kimiyi severiz
    simdi de lewis icin aynisini yapiyo
    ne yapsiun desteklemeyip köstekmi olsun
    cocukken al yetistir buralara gelsin RON amca gurulanmakta cok hakli TSK RON emice
    bize böyle bir süper pilot yetistirip F1 sahnesine sundugun icin TSK

  10. Arkadaşlar yapmayın allah aşkına hangi takım patronu pilotunun şampiyon olmasını istemezki?? Takımlar şampiyonasında mclaren ferrarinin 11 puan gerisinde ve 1 yarış kalmışş kazanmasıda imkansız ötesi bişey..Hangi aptal takım patronu pilotunun şampiyonu garantiyken neden riske girip pilotlarındanda olsun..biras mantıklı olalım lütfen…

  11. Lewis Ron Dennis için son 10 yılda iyice dibe vuran prestijini tekrar en üste çıkarmak için son fırsat,bu yüzden ona umutla sarıldı.Ayrıca eğer lewis şampiyon olursa Ron hakedilmiş bir prestij kazanmış olacak,çünki Lewisi keşfeden Ron,ama onu şampiyon yapmak içinde bu yıl bir takım Mclaren ilkelerini ayaklar altına aldığıda ve Lewisi çok fazla kayırdığıda bir gerçek,tabi buna birazda Kovalainenin pasif kişiliği izin verdi,ben aynı şeyleri başka bir pilotun kabul edebileceğini düşünemiyorum.

  12. 🙂 lewisi icin canini verecek bu adam sonunda sanki oz oglu :)))

  13. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Takımımız harika hazırlanıyor Brezilyaya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir