Renault, Alonso ve Piquet ile Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Renault, gelecek sene için pilotlarının değişmeyeceğini duyurdu. Takım, Alonso ile anlaşmasını 2 sene uzatırken takım arkadaşı Piquet ile 1 sene üzerine anlaştı.

Takım patronu Flavio Briatore, Renault’un dengeli bir pilot dizilişi elde ettiğine inanıyor.

Briatore: "Bu (diziliş), gençlik ve tecrübenin mükemmel harmanı ile ING Renault F1 takımına en heyecan verici pilot ikililerinden birini veriyor."

"Fernando’nun gelecek iki yıl için sadakati, onun takıma olan inancını doğruluyor ve biz, onunla çalışmaya devam etmekten memnuniyet duyuyoruz"

"Bu zor sezon boyunca büyük bir değer oldu ve onun liderliği, yeteneği, takımın sıkı çalışması ve azmi ile birleşerek son zamanlarda performas olarak karşılığını aldı. Bu da ING Renault F1 Takımını, Formula 1’in üst düzey yarışmacıları arasına yerleştirdi"

Alonso, 2006 sonunda McLaren’e geçmeden önce Renault ile 2 dünya şampiyonluğu kazanmıştı ama Woking kökenli takımdaki sorunları nedeniyle bu sene başında Fransız takıma geri dönmüştü.

Bu sezonun Alonso ve Renault adına kötü başlamasına rağmen son zamanlarda ortaya konanlar sonrası İspanyol pilot Singapur ve Fuji’de zaferler elde etti.

Alonso: "Sezona kötü başlangıcın ardından zorlukların üstesinden geldik ve performansımızı istikrarlı bir şekilde geliştirdik"

"Singapu ve Japonya’da aldığım ard arda galibiyetler ve Brezilya’da podyumdaki ikinciliğim, ne kadar rekabetçi olabileceğimizi kanıtladı"

"Geçmişte zor günlerden geçerek birlikte şampiyonluklar kazandık. Şimdi de, gelecek sezonlarda yine birlikte bu başarıları tekrarlayacağımızı göstermeye kararlıyız"

İki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso’nun ismi, daha önceden Ferrari ve BMW ile de geçiyordu ama İspanyol pilot Renault’ta kaldı.

Alonso: "ING Renault F1 Takımı ile kalmaya karar verdim çünkü, bu sezon sıkça tekrarladığım gibi, onlar benim her zaman ilk tercihim olmuştu ve onlarla kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum"

"Rakabetçi ve kazanma zihniyetine sahip birbirine sıkıca bağlı bir takım ve ayrıca rahatlayan ve sıcak tavırlı, bu da bana mükemmel bir şekilde uyuyor"

Piquet’in Renault’taki geleceği, çaylak sezonunda yaşadığı zorlukların ardından şüpheliydi, özellikle de sıralamalardaki sorunlarının ardından. Ama senesin sonuna doğru gelişen formu, Japonya’da 11.likten balşayıp güçlü bir şekilde 4. bitirmesiyle süslendi.

Piquet: "Açıkçası ING Renault F1 Takımı ile ikinci bir sene yarışma fırsatını elde ettiğim için mamnunum"

"Zor bir sezon geçirmeme rağmen çaylak szonumdan çok şey öğrendim ve gelecek sezonumun iyi geçmesi için bu tecrübeyi kullanmayı amaçlayacağım. Bu sene bana verdikleri destek ve gelecek için bana gösterdikleri güvenleri nedeniyle takıma teşekkür etmek istiyorum"

"2009 için şimdiden heyecanlıyım ve kış boyunca takımla çalışmayı dört gözle bekliyorum. Bu yüzden gelecek sezona güçlü bri şekilde başlayabiliriz"


Yorumlar

  1. Nelsonun Podyuma çıktığı gün Alonso'nun suratındaki ifadeyi hatırlatmak isterim. O takımda Alonsodan başkasına başarı zaten haram. Ama Alonso hakediyor sonuçta dünya şampiyonu (eski)

    Seneye işler zor yeni bir toyota, yeni bir bmw, yeni bir ferrari var.

    Bu takımlar içinde en az bütçeye Mclaren sahip ve Tek fabrika takımı olmayan takım aynı zamanda. Bu yüzden Mclareni tekrar tebrik ediyorum.

  2. kaner arkadasım o ara renaultta kubica harcandı bılmem haberın varmı kubica renault driver depelopmenttan cıktı ben gene dedım nolur flavio su adama verın koltugu gıttı fısıcoyu getrdi kubica kactı bana kubicamı fisimi dersen kubica derım kı buda fisico secımını hatalı gosteryr

  3. kaner talay avatarı

    yasin başpınar arkadaşım,nelson hakkındaki yorumlarına birşey demiyorum ama nelsonla fisichellanın yarışma kararını aynı kefeye koyarsan o zaman muhalefet şerhimi koyarım.fisi reno ya geldiğinde pistlerin eniyi pilotlarından biriydi ve 2005 sezonuna gayet iyi başlamıştı.o takımda briatore ve alonso işbirliği sonucu garip arızalar,ağır benzin yükü,pit stratejileri falan olmasaydı emin ol alonso fisiye bu kadar fark atamazdı.ayrıca reno fisinin olduğu takımla 2 takımlar şampiyonluğu kazandı.o yüzden reno kubicayı kaçırdı,fisi hatalı karardı demen yanlış.elşit şartlarda yarışsalar alonso fisiye öyle kolay kolay fark atamaz,bunu isteyen herkesle her ortamda tartışırım.zaten fisi italyan olmasaydı ferraride yarışacaktı,renoda değil.

  4. hakan .. bu yorumla amacın nedir merak ediyorum.Diğer arkadaş hakaret mi etmiş. Sen nasıl okuyorsun onu yaz.Tersten farklı anlaşılıyordur belkide:D

  5. mclren patrick dediğin adam 2005 2006 yıllarında mclrene toz yutturmuş bir adam bundan haberin varmıydı

  6. @McLAREN TEAM patric ten kastın pat symonds mı ? evet muhtesem bırı bnce grıdın 1 numaralı bas muhendısı okadar az butceyle nelerı basarabılıyor ama flavio gorevının basında renaulttan nezmn ayrılcagı soruldugunda alonso renaultu bıraknca demstı sanrm ıkı yıl daha devam edeck ama bnde pat symondsu terch ederm adam tam bır harıka

  7. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:

    Alonso: Rain King , Prince of Darkness. 😉

  8. McLAREN TEAM avatarı

    önümüzdeki yıl Briatore olmayabilir.! bu yıl anlaşması dolmuştu.
    yerine muhtemelen patrick gelecektir muhteşem bir adam!

  9. Renault için hayırlı olsun Flavio Alonsoyla anlaştıktan sonra ikinci pilot için Alo ya seçenekleri sunmuştur oda Nelsonu seçmiştir huyunu suyunu biliyor adamın..:))Kiminin sözleşmesinin bitiş tarihi ile aynı demekki ferrari gelecekteki hedef..

  10. murat korkut avatarı

    Öncelikle hayırlı olsun takım için bence piquet tercihi kötü sayılmaz en azından tecrübe kazandı,sezonbaşı R28 gerçekten sürülmesi zor bir araçtı nelson bunun cezasını çekti alonso tecrübesiyle üstesinden geldi ama araç rekabetten uzaktı,sezon sonlarına doğru bence iki pilotta güçlü göründü,yeni sezonun ikisi içinde başarılı geçmesini dilerim.

  11. fantastica fernando alonso renault f1 2009 rs 29

  12. her şey güselde arkadaşlar en büyük sorunumuz 2009da f1 yayın haklarını hangi kanal alcak ya kimse almassa. yada giderbi d smart yada dıjıturk alırsa osaman yandık işte. inş cnnturk tekrar alır

  13. ya hala bası arkadaşlar alonsoylad uğraşıyorya ya gidin kardeşim ya. alonso şuana en ii pilot bundn hiç şüphenis olmasın inş 2009da bunu herdkdese göstercek saygılar

  14. hayırlı olur inş

  15. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Petrol Ofisi takımı ve A1 GP dahil her takımla adı anıldı Alonso' nun.Hala bu adamı tutuyorlar ya takımda.Ama başka seçenekleri yok.Kimse gitmez Renault' a başka.

  16. Pikeyle devam ha; demekki önümüzdeki sezon bir kaç defa daha duvara vurduracaklar çocuğu,yazık ama çocuğa..

  17. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    renault un seneye en iyi çıkaracağı iş bmw ile savaşmak olur bir iki yarış kazanırlar onuda alonso kazanır… alonso bu sene takımı çok geliştirdi.seneye de bu gelişim alonso ile devam eder ama piquet den pek iş çıkmaz…

  18. alonso gibi harika pilotajı olan varsa çıksın o her zaman bir numara olmuştur olmayada devam edecektir

  19. Herkese Merhaba arkadaşlar. bu haberi okuyunca çok şaşırmadım ama alonso renoda kalmamalıydı. bmw de olmalıydı. olması gereken buydu ama yapmadıhatanın 1.bu. 2. hata nelson gibi formula 1de yeri olamayan bir adamı yardımcı plot olarak düşünmesi ve takımın o koltuğu vermesi yanlış. nelsondan bişey olmaz çok gereksiz bir adam. bu adam şampiyonda olsa (ki olamaz) insanlar sevinemez bile :S alonso bitti artık hayırlı olsun. bitirdi kendini :S (bu arada bu site çok güzel emeği geçenlerden Allah razı olsun)

  20. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Genelde çoğu takım yarış stratejilerini belirlerken bir pilotuna daha fazla şans tanımış olur istesede istemesede. Alonsoda mclarendeyken böyle birşey söz konusuydu tabiki. Ne demek istediğimi şu sözler sanırım gayet iyi anlatacaktır. mclaren, (hamiltonu kastederek) ''Alonsoya karşıda yarışıyoruz''

  21. gecen sene Pique den o kadar dert yanan arkadaslar için üzüldüm şimdi canınız sag olsun en azından alonso var bizim Heikki miz gibi Pique de size bela oldu sanki 🙂

  22. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    Hamza Fayiz Tarih: 05.11.2008 21:51:42

    alonso böyle bir karar vererek bitti…..zaten renoyu arabadan saymazdım alonso nun zeki olduğnu düşünüyordum ama oda salakmış……..

    Bu ne yaa Hamdi 🙂 burda Lewis'e yapıLan hakaretLerdn bıktık birde burda basLamasn bole bişy ''Salak '' fLn !!…

  23. Hamza Fayiz avatarı

    zaten alonso iyi bir pilot olsaydı mclaren de hamilton u ezip geçerdi…..

  24. yasin başpınar nelson tecrübesiz belki seneye daha iyi olur alonso bile o arabayla öylesine müthiş bir pilotajla 8. zor olurken nelson ne yapsın? dşünsene

  25. ecrin deniz avatarı

    alonso için en doğru karar…

  26. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Öncelikle,heleşükür haberimizi aldık.Alonso ve Renault dan şüphem yok başarı gelecektir.Fakat nelson şüpheli seneye alonso şampiyonluga oynar ise nelson bize takımlar şampiyonlugunu kaybettirebilir.Son bikaç yarışta iyi sayılır ama hala kanıtlayacagı çok şey var.Ama güvendiğim bişey var ki o da,Briatore bu kurtun vardır bi bildiği;) benim düşüncem nelson a bi şans verip ne olacagını görmek zaten 1 sene imzalamışlar,hatta sezon içinde bile di grassi veya romain koltugu alabilir.Tekrar Fernandoya teşekkürler inandığı güvendigi için.çok güzel şeyler söylemiş.Umarım iyi bir 2009 olur. TEAM SPIRIT

  27. MagicAlonso avatarı

    Öncelikle duymak istediğimiz haberi duyduğumuz için çok sevinçliyiz.Yasin kardeş bence çok bozulma bu karara hernekadar nelson çok hata yaptıysada bence hızı ve yeteneği iyi.her pilot hızlıca adapte olamaz.hem sezona sorunlu bir arçla başladılar.Zaten reno da 1 senelik anlaşma imzalamış.bence kış testleriyle de birlikte nelson daha az hatayla yarışmayı öğrenecektir.Çünkü bu adam Gp2 de çok kötü yarışlar çıkarmadı.Bence birazdaha beklemek gerekiyor.Bence hatalarından ders çıkardığı takdirde alonso ile çok uyumlu ve güçlü bir ikili olacaklardır.bekleyip görelim.Çok çabuk harcamayalım bu çocuğu

  28. barış ortamı germe tamam mı bis kapatıos konuyu sizler hala sorla kurcalıonusyaa valla bir gün azıma geleni saycm üyeliğim iptal olcak. gidin kendi pilotunusla takımınsla ilgili yorumlar yapın ya hala uğraşıonus alonsoyla

  29. Barış arkadaşım bence yanılıyorsun.Kışkırtıcı bir mesaj bu o yüzden dikkat biraz.

  30. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Alonso yanında hızlı bir takım arkadaşına dayanamaz .

  31. neslonu savunmuyorum sadece. 2009 yılında gp2den gelen bir pilota güvenmiorum. nelson en asından bası şeyler öğrenmiştir. eğer renault 2009da ii olursa nelsonda düselebilir.gp2den gelen bir pilotun ne olacağı belli olmas bu f1

  32. ben en iyisi bi soda ıcıyım kolay hazmedmycem bu haberi:D cok sınrlendm kırdgm arkadasm olduysa kusra bakmyn sınrlenncı oluyo boyle bıde fanatık bır grosjean hayranı olunca nese herkese ıyı aksamlar alonso ve renaulta 2009-2010 da basarılar ama asla nelson piquet denen kamyon soforune değil onun bıkac yarısta kovulması ıcın dua edıcem

  33. yav ulas ınanamyrm kardesım sana bu nelsonun nesını begenıyosn yani tam bır becerszlk abıdesı tamam alonso buyuk pılot onun yaptıklarını nelsondan bekleyemeyız ama bu adamn yapamadkları az buz bsy değil insan o aracla ıspanyadan beri 2 kere Q3 kalırsa 18 yarısın 9 unda yarıs dısı kalırsa o ınsana f1 pılotu denrmı bılemyrm benı en ıyı maccacılar anlar onlarda kovalaınenden cekıyolar ama bnce heıkkı daha ıyıdır nelsondan en azından daha kotu bır aracla daha cok puan toplamstı

  34. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Hadi hayırlısı bakalım umarım seneye renault tüm yeni kurallarla birlikte gridin üst sıralarında olur zaten gerisinide Alonso halleder.

  35. dideme katılıyorum o alonso efsane shumiyi yenmiş adam. nese ben kapatıyorum konuyu alonsoma ve nelsona başarılar bekle bisi 2009.(nelson fernan ulaş):)))))

  36. katıldıgı yarıs sayısı:18
    fınısh gordugu yarıs sayısı:9
    yarıs dısı:9
    topladıgı puan:19 (8 puanı beles bı almanya gp sinden)
    Q3 e kaldığı yarıs sayısı :2
    en iyi sıralama derecesı:7 veya 8 olması lazım sımdı bana soyleyın bu adamı takımda tutmak ıcın tek bır sebep

  37. peki yasin sen baya grsjean hastasısın belli oluyor.(fernando ulaş)

  38. Yasin arkadaşım o Alonso ama

  39. kesin ulaş kesin bu adam kendı evınde bıle Q3 e kalamadı daha ne beklycez bu adamdan 1 yılda yaptıgı en ıyı sey sıngapurdakı yaptıgı kaza madem lewisle gp2 de basa bas mucadele edck kadar yetenklı ndn lewisin topladıgı puanın 10 da bırını anca topladı arac dıyecksn ama aynı aracta heıkkı kovalaınen de vardı ve o R28 li alonsoya ezıldı

  40. yav apocan bnn acayıp sınrlendm bu acıklamaya ne yazdgımı bılmyrm tabıkı trf1de yanlıs haber olmaz ama bı umut dedım ben bıldıgınız gıbı değil felaket bı sekılde grosjean hayranym belkı alonsodan bıle fazla sevyrm grosjeani bu karar tam anlamıyla oturdu bana birilerini kırdysam fln özür dilerm

  41. ya yasin bi dur ya nelson çok kötü bir sezon geçirdi bilios ama 2009da böle olacağı kesinmi geleceği bis göremeyis bekliyip görces

  42. yazık oldu hala kubicaya yanıyorum nasıl kacırdık dıye sımde bı 10-25 yılda grosjeane yanarız yarın obur gun bmw honda redbull kapar bızde bakarız bzm takım kaadar yetenk bulupta kullanmayan bı takım daha yok grıdde bakın redbula hmn gecrdı vettelı koltuga bakın brıatoreye babasına yalakalık yapcak yha:@

  43. yani yasin sen yanlış bir haber bekleyerek buradan hata yaptın bence

  44. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yasin alemsin yav her şeyi grosjeani görmeye başladın hahahahahaha.

  45. briatore işini bilir arkadaşlar o ne yapacanı bilir seneye renault büyük bir ihtimal dönecektir ondan dolayı aralarında pilotların birinin birz zayıf olmasını istemiştir saygılarımla

  46. hayır formula1.comda nelson alonso dior

  47. http://www.ntvspor.net/Pages/29360.ASP

    su haberde alonso & grosjean ıkılısı dıyo trf1 haberın yanlıs oldugunu soyleyın nolur 😀 grosjean & alonso olsun 2009 kadrosu ntvdemı hata var acaba

  48. kış testlerini çok ii takip etmek lasım. inş 2009da renault f1 team gerçek gücünü göstercek bu takım şampıonluk yaşadı ve hıslı araç yapmayı biliyor.

  49. sende haklsın yasin ama napcan biatore böle istemiş:))) inş pişman olmas

  50. Yasin arkadaşım sakinnn.
    Flavio bliyodur birşeyler O'na güvenim var benim.

  51. 6 yarıstırda grıdın en ıyı araclarından bırıyle yarısıyr adam hala Q3 e kalamıyor bırak ulas savunma su becerksızı adam Q3 kalmayı bırak fınısh cızgısını gormekten acız

  52. piquetle cokmu farklı olcak ulascm adam 18 yarıs yaptı hala becerksz caylak dedık ama lewiste caylaktı bukadar aptalca hatalar yaptımı ztn seneye slck lastıkler gelcek gp2 araclarına yakın olcak araclar grosjean tam aranan kandı hemde fransız ah briatore :@

  53. nelson gp2 çok iidi hamıltonla mücadele edebiliyordu başa baş. ama nelson sezona Q3 kalamayan bir araçla başladı yol tutuşu as hısı az tabiki onunda hatası çok ama ben nelsonun arkasındayım 2009 hakkını vercektir..

  54. anlaşmanın süresi dikkatinizi ceksın ıkı yıl bazı bmwcı arkadaslar bmw bır yıllık sozlesmyı kabul etmedıgı ıcın alonsoyu almadı vs vs demıslerdı renaultla en fazla bı senelk ımzalar demstı onların yorumlarını beklyrm renault alonsoya bsyler gosterdıkı adam ıkı yılk kalmaya ıkna oldu ah flavio sana okadar kızgınmkı gelecgn en degerlı pılotlarından bırı elmzden kacyr bız becerksz yetenksız kendı evınde bıle fınsh goremeyen bir pilota kaldık ben bu kararı 2004 te alınan 2005 te fisichellanın yarısması kararına benzetyrm ozmnda demstm kubica kacacak yapma flavio dedım bu adam kafasının dıkıne gıttı getrdı fısıyı kubıca gıbı cevher kactı sımdı aynısı grosjean için gecerlı

  55. Ben artık Alonso'nun kolay kolay takım değiştirmeyeceğini düşünüyorum.Renault u seviyor Renault da onu.Tabiii bir de Briatore.

  56. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    bütün renault ve alonsocu arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun inşallah seneye dağıtacağz ortalığı.buna inanın.yasin kardeşim sende üzülme ulaş bir şey dedi.grosjeanide ilk yılında böyle olabilir diye haksızda sayılmaz.nede olsa bunlar çaylak ilk yıllarında böyle zorluklar yaşayabiliyorlar.

  57. alonsonun söyledikleri çok hoşuma gitti adam takımda çok mutlu ve böle çalışmaya devam ederlerse alonso 2009 çok ii olr hiç şüphenis olmasın gerçekten renault bu sefer geri dönebilir

  58. herkes seneye renaulttn korksun. alonso renaultta kaldıysa vardır bi bildiği renault f1 team geri dönck inş… bende nelsonun kalmasını istiyodum. seneye daha ii olcaktır testlerle beraber. grsjende ii bir pilot ama belki oda ilk senesinde zorlancak. fernando alonsonun açıklaması çok hoşuma gitti

  59. bu takımda alonso varken ikinci pilot olarak grosjean gibi güçlü ve gelecek vaad eden bir pilot göremiceğinize bahse girerim, alonsonu bikere dili yanmış zaten..

  60. Piquet'le bir sene daha.. Takımlar şampiyonluğu neredeyse gitti.. Bakalım, umarım Briatore bu sefer de haklı çıkar.

  61. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    anlıyorum seni ama haberin devamına bi bakalım hele.

  62. abi nasıl sakin olayım piquetin takımdan kovulmak ıcın daha ne yapması gerkeıyor anlamadm bir yetenek daha elmzden kactı onamı yanayım bı sezon daha su baba namıyla f1 de tutulan yetenksızemı

  63. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    dur dostum bi sakibn ol hele.haberin bir devamı bi gelsin.

  64. flavio yu gorsem gırtlaklıycam ben grosjeani renaultta gormek ıcın sabrsızlanıyodum kubica gibi oda kacacak elmzden bunadı bu adam yha :@ nelson grıdın en becerksız pılotu ndn renaultta bi muhtesem yetenek dah kacacak muhtemelen stryle anlasır renaultta avcunu yalar allah senı bıldıgı gıbı yapsın butun sempatımı kaybettn :@

  65. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    yasinim öyle deme kardeş briatoreyi bilirsin mutlaka vardır bildiği.fakat alonsonun kalmasına çok sevindim.

  66. briatore naptın sen yha:@ bi sene daha o becerksızı mı cekıcez:@ ah flavio ah allah senı nasıl bılıyosa oyle yapsın artk aklı dengenden süphe edyrm bu adam koca sezon ne yaptı grıdın en becerksız pılotunu takımda tuttun yha sana laf bulamyrm

  67. Alonso boşuna Renault da kalmaz, vardır bir bildiği.

  68. Seneye kıyamet kopar!

  69. Öyle olacak tabii ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir