FIA, Karar Açıklama Konusunda Daha Şeffaf Olacak

yazar:

kategori:

FIA, önümüzdeki seneden itibaren vereceği kararlarda daha fazla transparan olacağını açıkladı.

Spa-Francorchamps’ta Lewis Hamilton’un yaşadığı olayın ardından bugün Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında alınan kararların daha iyi açıklanması kararı verildi.

Her kararın yazılı açıklaması, yarış içerisinde sadece cezanın açıklaması dışında FIA sitesinde yayınlanacak.

Ve yeni tekrar izleme monitörleri sayesinde yarış içerisinde olan olayların kararına yarış içerisinde karar verilecek ve yarış sonrasına karar bekletilmeyecek.

FIA bu arada gelecek seneden itibaren ülkesinin motor sporları federasyonu tarafından belirtilecek ve kendisi tarafından onay  verilecek olan stajyer hakemlerin gözlemci olarak 5 yarışa katılacağını açıkladı .Bu bakımdan,hakemlik süperlisansını kazanmak isteyen hakemlerin en azından bir yarışa gözlemci olarak katılması gerekiyor.

Stajyer hakemler hakkında kısa bilgiler de FIA websitesinde yayınlanacak.

Eski yarışçıların hakem olması çok fazla tartışılan bir konu oldu ve FIA eski yarışçıların önce ülkelerinde lisans alabileceklerini, daha sonra da hakemlik süperlisansını alabileceklerini duyurdu.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    açıklama için teşekkürler…

  2. Yahu Fia Ferrari olayını tartışmak komik olmaya başladı. Bi aralar Fia, Schumi'yi ve Ferrari'yi durdurmaya çalışıyordu; bazen de şöyle alttan ufak bi yardım. Mecburlar kardeşim, balans lazım. İşleri zor hakemlerin. Bir de milleti memnun etmek gerçekten zor. Ben de memnun olmuyorum mesela. Aslında işin zevki bu!

  3. Abdullah Çelik kardesim art niyet olmadigina eminiz, tarafsizliginiza inaniyor ve guveniyoruz bunda sorun yok, ama bu resim cok moda oldu, gozunuzu seveyim silin su resmi bilgisayarlarinizdan 🙂

  4. TRF1=Mclaren 😛

    şaka bir yanahaklı olabilirsiniz ancak bu pcde haber çevrildiğinde sadece fia ile ilgili o resim olduğu için onu seçtim. belki de baska resim bulmaya erindim 🙂

    art niyet yoktur emin olabilirsiniz

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bu,benim karşılaştığım dört veya 5. resim fia haberlernde konulan . fia üstüne tersten ferrari…site yönetimi bu konuda bir açıklama yaparsa sevinirim…

  6. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Fia ile ilgili tüm haberlerde bu resim konuluyor ve hoş tepkiler olmuyor. Ne Frrari nede mclaren taraftarıyım.

  7. Dostuz değil mi? Ben de alınmamıştım zaten. Espri sadece..

  8. burak bocek avatarı

    yani neden böyle bir yorum yapma gereği duydun anlamıyorum.birinci hiç konu ile alakası yok ikincisi sadece tahrik amaçlı üçüncüsü sana oan sinirimden yazmışımdır böyle birşeyi bu kadar ciddiye alma yada büyütme istersen nasıl olsa gereği yok hergün tartışmanın

  9. Burak bana ayar oluyorsun biliyorum ama bi selam vereyim dedim. Ayrıca kınam hala gelmedi. Söz verdin, tut.

  10. burak bocek avatarı

    evet yarında bu espiriyi yapta hep beraber gülelim.haber ortada yorumlar ortada alakaya maydonoz çorbası diyorum öncelikle.bir arkadaşımız resmi hatırlatmasa böyle yorumlarda ortaya atılmayacak resmen koz veriyorsun adamların eline

  11. Yok Fia=Ferrari değil, Fia=irarreF

  12. Emir Çolak avatarı

    Al işte yine başladı fia=ferrari meselesi, ben resimde FIAnın sembolu ve camdan yansıyan ferrarinin garajını görüyorum o kadar, herneyse.

  13. resim fia=ferrari gerçeğini anlatmış resmen.bir fotoğraf 1000 sözcüğe bedeldir

  14. kaan kaanhan avatarı

    resim çok güzel bu arada 🙂

  15. Site adminlerine sormak istiyorum, neden FIA ile ilgili bir cok haberde bu resmi kullaniyosunuz abi? sonra taraftarlar arasinda tartisma cikiyor biliyorsunuz, lutfen bu konuya dikkat etmenizi rica ediyorum..

  16. McLAREN TEAM avatarı

    benim anlamadığım sokaktaki herhengi birisi gidip hakem oluyor sonra bir yarış için milyonlarca para harcayan takımalara pilotlara hiç bir tecrübesi ve bilgisi olmadan kafasına göre karar veriyor! bu saçmalıktan fia nın neden vazgeçmediğini hakemlerin tarafsız ve tecrübeli olamayacağını anlamamak için saf olmak gerekir!
    tüm pilotlar ,takımlar eski pilotların tecrübeleriyle bunu en iyi ve hızlı analiz edip karar vereceğini açıkladılar! ama bu başbelası fia yarışlarda kendi gücünü kullanıp istediği gibi şampiyonayı etkiliyebileceği zemini kaybetmek istemiyor!
    bu tüm takım be pilotlar için geçerli!

  17. kaan kaanhan avatarı

    nihayet bi adım atmışlar artık şu mevzuya. herşey açık olsun.

  18. Şimdi mi? Az daha bu sene de güme gidiyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir