Hakkinen "Hamilton Döneminin En İyisi Olabilir"

yazar:

kategori:

Mclaren ile 1998-1999 yıllarında şampiyonluk yaşayan Mika Hakkinen, en genç şampiyon ünvanını kazanan 2008 şampiyonu Lewis Hamilton’un döneminin en iyi pilotu olabileceğini söyledi.

Hakkinen "Lewis yaşına, bağlılığına, adanmışlığına, kısa kariyerine, pole pozisyonları ve zaferlerine bakarsak şu ana kadar yegane bir sonuç elde etti. Tüm bunları göz önünde bulundurur ve sporun karmaşıklığını anlarsak bunun özel bir şey olduğunu görürüz."

"Eğer gelecekte aynıadanmışlık ve başarma tutkusu ile devam ederse döneminin en harika pilotu olacağını düşünüyorum." dedi.

Peki Lewis Hamilton ve Mika Hakkinen’in sürüş stilleri birbirine benziyor mu?

Hakkinen "O yarış pilotu ve sonuca ulaşmak için risk almanız gerekir, Spa 2000’de ne yaptığıma bakın."

"Riskliydi ancak eğer kazanmak istiyorsam denemek zorundaydım. Bir pilotu manevralarından dolayı eleştiremeyiz çünkü o anda aracın içerisinde bir anda karar veren kişi biz değiliz ve bu karar fark yapar." dedi.

Hamilton’un Senna ve Schumacher ile karşılaştırılması hakkında konuşan Hakkinen "KEsinlikle yetenekli bir sürücü, buna katılıyoruz. Harika bir gelecek için potansiyel var ancak eski şampiyonlar gibi henüz bazı sonuçlar elde etmedi ve karşılaştırma yapmak için henüz çok erken." dedi.


Yorumlar

  1. senna guven avatarı

    mika yanlış biliyor mika da kim olurmu canım öle şey biz daha iyi biliriz lewisten cacık olmaz:))
    Bu yukarda yazdıklarıma getiriyorsun ..El insaf..vegacım iki senedir alonso ile kimi pistte değillermiydi??

  2. Mika sen kullansaydın arabayı neler olurdu valla… 🙂 Süper olurdu. 🙂

    Ama McLaren 99dan sonra ilk defa şampiyon mu? Şampiyon bunu Hamilton yapmış, De La Rosa yapmış farketmicek. Takımım şampiyonsa bana yeter.

    Ayrıca Hamilton dönemini şöyle bir çizgi ile ayırabiliriz. F1e geçen sene 2007de giren pilotlar. Örn: Kovalainen, Rosberg, Nakajima… Alonso Raikkonen falan aynı dönemde değil Hamiltonla.

  3. murat korkut avatarı

    Mika gerçekten bütün F1 taraftarlarının sevdiği takdir ettiği bir pilot,ama sanki biraz duygusal bir açıklama olmuş lewis doğru zamanda doğru arabada bence,insan bu arabada kimi olsaydı diye düşünmeden edemiyor.

  4. McLAREN TEAM avatarı

    ustaya saygı……

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Hamilton döneminin en iyisi olabilir'' evet bu ihtimalli bir cümle ve gayet hoş hata payı bırakmak uygun olmuş çünkü ileride acımasızca yargılanmamanızı ve eleştirilmemenizi sağlar ….

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Efsane konuşuna büyük konuşuyor..Alkışlar sana.

  7. bu hakinen cidden akıllı bi adma yaa oalbilir demiş bazıları gibi o en iyi söyle böyle direk konusmamıs en azından mantık cercevsinde konusmus

    mika helal sanaaaa 🙂

  8. erhan aydın avatarı

    mika gerçekten müthiş bir pilottu ama asıl efsane olan şumiydi.hala anlamıyorum,tamam hamilton iyi bir pilot ama öyle mükemmel,en iyisi felan değil.hani şu ferrari o kadar hataları takım olarak yapmasaydı şampiyon olamazdı hamilton.

  9. FlyingFinn! Sen ne dersen öyle olsun! Beni McLaren'ci yapan adam bu işte!

  10. Aslanım benim. Silver Arrow&Mika Hakkinen. Yerin çok ayrı.

  11. Hakkinen özledim bu adamı!

  12. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    Hakkinen ne diyorsa dogrudur,şapka cıkartılır dediklerine.spa 2000de de harika bir geçiş yaşamıştık,unutulmazlar arasına girdi o geçiş.

  13. McLAREN TEAM avatarı

    spa2000 unutulmaz!
    arkadaşlar izlemeyen var yout.. dan mika shumi yazması yeterli kesinlikle izleyin..

  14. Ertan Akkaş avatarı

    Şu an için en güçlü aday ama bekleyip göreceğiz benim en çok düşündüğüm şey araçlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir