Hamilton 2009'da Daha Sorunsuz Bir Sezon Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, gelecek sene daha istikrarlı olmaya çalışacağını söyledi. İngiliz pilot, bütün hataları ortadan kaldıramayacağını kabul ederken, 2008’de bu yaptıklarından ders çıkaracağını da belirtti.

Hamilton, zirvede tamamlamış olmasına rağmen Formula 1’deki ikinci sezonunda, çaylak sezonuna göre daha fazla hata yaptı.

Bahreyn’de Fernando Alonso’nun arkasındayken çarpması, Montreal’de pit yolu çıkışında Raikkonen’e vurması ve Fuji’deki ilk viraj bozgunu.

Hamilton: "Geçen sene araçta olmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum. Herşey daha kolaydı ve işler yolunda gidiyor görünüyordu."

"Nasıl çok istikrarlı kaldık bilmiyorum"

"Ama bu sene uğraştıran şeyler vardı. Yarışta liderlik ve pit yolunun sonunda herkes durmuştu. Trafik ışıklarında bir süre takılı kalmamıştım. Yani bu benim için yeni bir tecrübe. Bu, hayatım içinde başa çıkmam gereken bir şey."

"Gelecek sene ve  bütün yıllarda öğrenmeye devam edeceğimden eminim. Çok daha fazla hata olacak ve asıl iş, onlardan nasıl geriye dönüş yapabildiğim ve nasıl gelişebildimdir"

"Söylediğim şey, bu sene neler yaptığımı analiz edeceğim ve (hataları) asgariye indirmeye çalışacağımdır"

"Bir takım olarak yapmamız gereken de bu, takımın kendi işini yapmış olmasına rağmen, çünkü araç en dayanıklısıydı ve bende ike hiç durmadı. Bu yüzden gelecek sene benim için aynısını yapacakları konusunda her türlü güvene sahibim"

İngiliz pilot, 2009’da yürürlüğe girecek yeni kurallara McLaren’in geçişte sorun yaşamayacağını düşünüyor. 

Hamilton: "Söylemesi zor diye düşünüyorum. Kötü bir yıl da geçirebiliriz, harika bir yıl da"

"(Ama) takımıma çok inanıyorum. En iyi araca sahip olduğumuza emin olmak için ellerinden geleni yapacaklarını biliyorum. Ve en iyi takım olarak, zirvedeki araca sahip olacağımızdan eminim"

"Bu durum bana büyük güven ve daha az hata yapma adına daha sıkı çalışmak için ekstra sürüş sağlıyor. O cezalardan kaçınırız ve daha temiz, daha pürüzsüz sezon geçiririz."

"Birlikte çalışmamız gereken bu"


Yorumlar

  1. senna guven avatarı

    Emınım 2008 de de boyle demıssındır:)

  2. senna guven avatarı

    bu sene 4 lü değil 14lü rekabet vardı, herkes lewis e karşı olduğu için..seneye bundan zor olmaz;)

  3. inşallah tek dileğim 4 lü mücadele görmek saygılarımla

  4. lewis şampiyonlugu sanki çok kolay aldıda seneyede çok kolay alacak inş. saydgın takımlar bambaşka olurlarda bizimde seyir zevkimiz artar…

  5. evet dedim gene derim ne olacakki

  6. senna guven avatarı

    Emınım 2008 de de boyle demıssındır:)

  7. hemıltın bu yıl aldığı gibi kolay şampiyonluğu alamayacak 2009 bambaşka bir bmw bambaşka bir ferrari bambaşka bir RENAULT görecek ondan dolayı hazırlıklı ol derim saygılarımla RENAULT F1 TEAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir