Ferrari, Dayanıklılık Sorunlarını Çözeceğine Ant İçti

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, bu sene şampiyonluk yolunda engel olan dayanıklılık sorunlarının 2009’da tekrarlanmaması adına Felipe Massa’ya söz verdi.

Felipe Massa, şampiyonluğu sadece 1 puan fark ile Hamilton’a kaptırdı.

Maranollo’daki sezon sonu partisinde konuşan Domenicali, şampiyonluğun Brezilya’da değil, sezonun daha önceki bölümlerinde, motor sorunun yaşandığı Macaristan ve pit sorununun yaşandığı Singapur’da kaybedildiğini söyledi.

Domenicali: "İnanılmaz bir sezon geçiren Felipe adına üzgünüz."

"Şampiyonluğu Brezilya’da değil, dayanıklılık ve hatalarımızın olduğu önceki dönemde kaybettik. Gelecek sene tekrarlanmaması içn sakinlikle ama kararlı bir şekilde nedenlerini araştırmalıyız. Şimdi rakiplerimizi tebrik etmeliyiz. Çünkü onlar gerçekten güçlüydü ve başardıklarını kazandılar"

Domenicali, 10 senede 8. defa kazanılan takımlar şampiyonluğu için Ferrari’nin çalışma güvünü övdü.

"Bu sene yaptıklarınız için hepinizi tebrik etmek istiyorum. Bu ünvanı kazandık. Çünkü hiç pes etmedik. Karmaşık bir sezondu, bir çok şey oldu ama nasıl tepki vereceğimizi biliyorduk"

"Performans açısından liderliği tekrar geri almak adına ilgili olduğunuz işler kadarıyla daha fazla çaba istediğimiz geçen yazı hatırlıyorum. Bunu başardık, kabul etmeliyiz. Muhtemel en iyi araca sahiptik ve bu sizin sayenizde"

Domenicali ayrıca, kendisinden önceki takım patronu Jean Todt ve Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’ya da övgülerde bulundu.

Domenicali: "Başkanımız bize daima yakındı ve bizi her zaman destekledi. Geçen senenin sonunda bizden 10’da 8 yapmamamızı istemişti ve bunu başardık. Bu sene yeni bir görev üstlenen Todt ise, bilgisi ve tecrübesi ile yardım ederek bizi adım adım takip etti."

"Şuna emin olun ki bu konumda üzerinizdeki baskı gerçekten yüksek ve onların beni desteklediğini bilmek önemli. Bu da işinize ve tutkunuza katkıda bulunuyor"

Maranollo’daki kutlamalar sırasında Domenicali, New Yotk’ta olan başkan Monetezemolo’dan telefon aldı.

Montezemolo: "Hamilton’u akıl hastanesine gitmekten kurtardık. Ama ciddi olarak, sizi ve sizin takım patronunuz Stefano Domenicali’yi kutlamak istiyorum."

"Bütün olanları göz önünde bulundurduğunuzda çok şey ifade eden bu şampiyonlukla gurur duyabilirsiniz. Bugün sizinle orada olamadığım için üzgünüm. Ama en yakın zamanda, Pazar günü Mugello’da bsizleri görmeyi umuyorum"


Yorumlar

  1. niye ağlasınki pilort dediğin ne ona göre biri gelir biri gider ofsayt takımlar şampiyonluğu ona yeter

  2. Malzeme Monte'de.. Muhabbeti sağlam olmalı..

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    ağlayacağı yerde gülesi tutmuş monte'nin.

  4. Arkadaşlar espri olduğunu elbette biliyorum, kalkıp ciddi ciddi bunu diyecek hali yok herhalde..ama, pişkince bir espri,anlatmak istediğim olay bu

  5. erhan aydın avatarı

    fuad kardeş montezemolo'nun espirili açıklamalarını fazlasıyla ciddiye almış.
    bence adam yerinde bir espiri yapmış.

  6. senna guven avatarı

    hamiltonu kurtardık onun yerine hepberaber yattık:)

  7. McLAREN TEAM avatarı

    bence güzel bir espiri:)

  8. Fuad Kaya kardesim relax ya, kutlama aninda yapilmis bir espri sadece, ciddiye almana gerek yok 🙂

  9. Hamiltonu akıl hastanesine gitmekten kurtardık? Psikolog musunuz yarış takımı mı belli değil…madem ruh sağlığı konusunda bunca yetkinsiniz, neden depresyon geçiren kendi pilotunuz massayı yardım edilecekler listesinde ilk sıraya almadınız:))neresinden bakarsan bak saçma bir açıklama..sanki sırf hamilton mutlu olsun diye ferrari pilotlar şampiyonasında hamiltonla yarışmamış..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir