Vettel Tur Eksikliğinden Şikayetçi

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel cuma antrenmanlarında yaşadığı motor problemi nedeniyle pistte kalmasının ardından atamadığı turlar için üzülüyor.

İkinci seansta yalnızca dört tur atmayı başarabilen Red Bull pilotu vibrasyon nedeniyle aracını durdurmuştu. Sorunun motordan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Pistte çok fazla tur atamamasına rağmen Vettel seansı dördüncü sırada tamamladı. Ancak Alman pilot ilk günden memnun değil.

“İkinci seansta vibrasyon hissettim. Bu yüzden aracı durdurdum çünkü iyi görünmüyordu. Sorunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorduk ama garaja geldiğimizde motor sorunu olduğunu anladık.”

“İki seans arasında araçta bazı değişiklikler yapmıştık. İkinci seansa birkaç dakika geç çıkmamızınn nedeni de buydu.

“Pistte sadece üç tam tur atabildim. Bugün Mark’ın verilerine güveneceğim. Cuma günü tek araçla olmak ideal bir şey deği.”

Takım arkadaşı Mark Webber ise daha verimli bir gün geçirdi ve attığı 70 turun sonunda dokuzuncu en hızlı zamanın sahibi oldu.

“Pist üzerinde kalmanın kolay olduğu bir pist değil. Bazı pilotlar pist dışına kısa gezintiler gerçekleştirdiler. Burada yeteneğinizi kaybetmek çok kolay. Bizim için iyi bir gün oldu ve bu gece değerlendirmek için oldukça fazla veri topladık.Lastik değerlendirmeleri yaptık.”

“Sekizinci viraj çok özel ve eşsiz ama ondan başka dikkat etmemiz gereken birçok viraj var. Yarın ve pazar günü pist üzerinde kalmak için uğraşacağız.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir