Hamilton: "Ne Yapabilirdim?"

yazar:

kategori:

Türkiye GP sıralamal turlarında daha ilk seansta elenerek hayal kırıklığına uğrayan Lewis Hamilton yarışa 16. sıradan başlayacak. Son şampiyon tutunma eksikliğinden şikayet etti.

Antrenmanlarda iyi bir performans gösterdikten sonra umutlanan Mclaren takımı sıralamalarda aradığnı bulamadı.

BBC’ye konuşan Hamilton, “Ne yapabilirdim? Tıpkı takımın da yaptığı gibi yapabildiğimin en iyisini yaptım. Tutuş yoktu. Eğer on-board kameradan izlediyseniz her yerde kaydığımı göreceksiniz.”

“Pist ısınmaya başladıkça hafta boyunca daha yavaş olduk.Dün harika görünmüştü ama bu sabah harika değildi. Acele etmemiz gerektiğini düşünmüyorum. Zamanımızı ince eleyip sık dokuyarak geçirmek daha iyi. 60 puanı geri almak zor, gelecek yıl geri döneceğiz.” dedi.

Heikki Kovalainen “Aracımız şu anda virajlarda zorlayabileceğimiz kadar yol tutuşuna sahip değil. Diğerleri hafta sonu boyunca yol tutuş seviyesini arttırıp yumuşak lastikleri kullanabilirken biz sert lastikleri kullanıyor ve performans kaybediyoruz. Fren ve hızlanma hâlâ çok iyi ancak pist sıcaklığı arttıkça yol tutuşumuz düşüyor.”

“Liderler ile fark çok fazla bu yüzden öndekiler ile farkı kapatmak için Mclaren Teknoloji Merkezi’nde daha fazla çalışma yapmalıyız. Pes etmeyeceğiz ancak yarınki yarış zor olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    valla Lewis elinden gelenin en iyisini yapiyor
    AMAM TAKIMIN BISEY YAPABILDIGI YOOK

  2. MP4-23ün çok tasarımcısı var. Neil Oatley (tasarım ve geliştirme sorumlusu), Simon Lacey (aerodinami sorumlusu), Tim Goss (baş mühendis).

    Neil Oatley aşırı tecrübeli McLaren'in önceki şampiyonluklarında önemli pay sahibi biriymiş.

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    peki Tim Goss nereye gitti.mp4-23 unde Şef mühendisi oydu.

  4. Mercedes te bu seneki Mclarenin hatalarını,geçen senelerde patlayan motorlara saysın…

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mercedes'in hemen McLaren firmasından ayrılması süper olur.Keşke Mercedes-Benz F1 Tema olsa.McLaren mahvetti herşeyi.

  6. MP4-24ü hazırlayan arkadaş Pat Fry adlı bir adammış. Benetton ve McLarenda görev yapmış. Martin Brundle, Mika Hakkinen ve David Coulthard'In yarış mühendisliğini yapmış. Aynı zamanda bu adam MP4-20 ve MP4-22yi hazırlamış.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Fry

    CVsine ve yaptıklarına bakarsak casus Mike Coughlan'ın daha kaliteli biri olduğunu söyleyebiliriz.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Coughlan

  7. Hamilton Pite Dönerken Ağlamış Bu arada :S TRT'de duydum 🙂

  8. Yavuz Balcı avatarı

    lewis kardeş yarın bol bol geçiş izlettir bana yeter.bu sene başka bir şey beklemiyorum.ama içimden bir seste 1-2 yarış yine kazanacaksın diyor.

  9. kaan kaanhan avatarı

    aracın aero berbat, sabah akşam nasıl kötü dizayn ederim diye uğraşsan bu kadar olmaz herhalde :/ ingilteredeki yapacakları değişikliğe bakmak lazım artık. hızlı virajları olan pistlerde Findia ile yarışacaz böle giderse.

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamiltonun zaten herhamgi birşey yapmasına gerek yok çünkü araç vasattan öteye gidemiyor haaa bunun bir sebebide grid dizilişi artık eskisi gibi 3 sn. ile ayrılmıyor şayet o şekilde ayrılsaydı yerinizi bilirdiniz fakat şimdi durum hiç öyle değil ;antremanlarda hakeza sıralamalarda 1 sn.lik zaman dilimi içerisine 15 pilot giriyordu ve bu da yapacağınız hataların veya eksikliklerinizin çok pahalıya patlayacağı manasına geliyor ve nitekimde patlıyor ;
    Birkaç zaman önce bir arkadaş Alonsonun ''Mclaren 20 günde bir aracı 0(sıfır)dan yapabilir'' şeklindeki bir cümlesini yazmıştı hakeza bunu Ferrari yaptı fakat Mclaren bu konu üzerine hiç düşmüyor ve belkide öküzün altında buzağı aramak olacak amma kendimi bundan hiç alıkoymadan merak ediyorum Mclarendeki bu beklenti bu zaman kaybının sebebi NE ? Bu pasiflik NEDEN ? Birilerine bir takım vaadlerdemi bulunuldu yoksa işlerin altında başka çapanoğlumu var yoksa gerçekten beceriksizlerlemi dolu bu takım ;bu son yazdığıma gerçi bende inanmıyorum amma insanın aklına gelmiyor değil ;
    Mclaren belkide farklı şeylere odaklanmış durumda gerçi bunu da bize ilerleyen günler gösterecek ve umarım bu durumdan kazançlı çıkan Mclaren Mercedes olur ….

  11. sezon artık McLaren için bu şekilde geçecek gibi. ve bu hamilton'a çok zarar verecek. mızmızlığı müzminlik düzeyinde artık. takım içinde kendisine yapılan yorumlar negatife dönecek gibi ve bu olursa genellikle o pilot için bu, yuvadan ayrılma anlamına gelir. herkes alonso yu bekliyor ama yazabilirsin bir yere seneye hamilton ferrari tulumları içinde olacak. şu an onun taşlarını döşüyor.
    ve tahminim hamilton takımdan çok fazla soğumuş durumda. (yalan skandalı tuz biber)

  12. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ben umitliydim mercedes ve ferrari den ama…….

  13. Ne yapacaksın Lewis Force India ile yarışıyor araç,bu aracı çizen arkadaşı kovacaksın başka yolu yok

  14. Evet çok dogru konuşmuş. Aşırı şekilde kayıyordu sanki drift yapıyordu.

  15. Nothing diyecem ama imposible is nothing diyecekler 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir