Mercedes’ten Toto Wolff Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’in İspanya GP’sindeki kazasının bir yarış kazası olduğunu ve kazaya Rosberg’in aracındaki yanlış motor modunun sebep olduğunu söyledi.
“Nico yanlış ayardaydı, Lewis’ten daha az enerjiye sahipti.”
“Bu hızlardaki farkı açıklıyor, ancak bir anda bir karar vermeleri gerekti ve bu da çarpmayla sonuçlandı. Ayar kalkışta değiştirilmeliydi ancak bu olmadı.”
“Nico iç kısma doğru yaklaştı ve bu temiz bir manevra gibi göründü. Lewis de o yana gitmeye karar verdi ve çime çıktı.”
“Bir yarış kazasıydı, çok şanssızca ve bir çok şeyin tetiklediği bir şeydi.”
İkili 2014 Belçika GP’sinde de kaza yapmışlardı ve Mercedes pilotlarına kaza yapmamaları söylenmişti ancak bir sonraki kazanın kaçınılmaz olabileceği bilniyordu.
“Onların yarışmasına devam etmelerini sağladık, ve bu bir gün olacaktı.”
“Bugün birkaç farklı tesadüf birleşerek takım olarak kaybetmemize neden oldu. Bence bu iki tarafın da engelleyebileceği bir şeydi.”
“Wolff: Kazaya Rosberg Sebep Oldu” için 21 yanıt
yani bu kaza olmaydı mercedesler yine götüreceklerdi
Nico’nun düşük güce rağmen startta Lewis’i geçmesi de çok garip. Lewis hala start olayını çözememiş anlaşılan…
Yanlış anlamışsın, startta geçerli modla kalkış yaptı fakat virajdan sonra modu değiştirirken yanlış moda geçirmiş aracı.
Anladım, uyardığınız için teşekkür ederim.
Rica ederim.
Umarım kara oğlancılar anlamıştır bu sene Rosberg’in senesi ve Rosberg yine gösterdi ki bu sene Lewisten daha iyi. Ne komplosu kaldı ne stratejisi, hamilton bitik işte şu senenin başından beri.
Bence en benzeyen kaza 2011 nurburing nick heidfeld’in kazası
Nico’ya sordun mu Totocum Lewis yanına gelmiş, o açık kapıyı Lewisi gördükten sonra niye kapattın diye ? Hımm..
Tahmin ettiğim gibi bence takım içi bayağı karışmıştır bu kazadan sonra. İki taraf da kendince haklı şeyler sunabilirler ve bu büyük bir gerginlik ortamının oluşmasına sebeptir.Rosberg şampiyon olursa Hamilton , Hamilton olursa Rosberg gider seneye Mercedes’ten.Bunların bir yıl daha beraber yarışabileceğini düşünmüyorum gerilim had safhada.
hahaha, yurdum insanını da geçmişsiniz.
aşağı tükürsem sakal, yukarısı bıyık dediniz herhalde. en iyisi etli sütlüye karışmayalım oldu galiba.
trafoya giren kedi geldi aklıma. suçlu bulundu: motor kodu mu modu mu neyse işte:)
yeter ki pilotların birini açık etmeyelim.
yani
klavyesi olan bilip bilmeden yazıyor birde yazmış yurdum insanını geçmişsiniz diye…
Rosberg 180hp daha az güçteymiş Hamilton 17 km/h daha hızlı geliyormuş zaten onboard’da gördüm Rosberg 2.virajdan çıkarken modu değiştirdi..Strat mode olması gerek sanırım strat mode 6 güvenlik aracı ve pit modu gibi haliyle daha az güç vardı sonra strat mode 3’e aldı ama geç kaldı..Benim anlamadığım Her ikiside salak gibi en sağa girdiler ordan nasıl dönmeyi becereceklerdi o virajda çok merak ediyordum Rosberg frenaja gelmeden en sola geçseydi tekrar daha momentumlu şekilde Hamilton’u geçebilirdi tekrardan neyse artık yapacak bişey yok..Monaco’da 1-2 devam
Lewis o kadar açıklama yaptı o yüzden kaza oldu. ne motor ayarı. ne alakası var yarışla. burdaki bir çok arkadaşımız Lewis’in günlüğünü tutarken sen kimsin ? kendi pilotları 30 tur tek bir atak yapamazken, Lewis nasıl bir atak girişiminde bulunur. ayıp ya ayıp.
o yana gitmemesi gerekiyordu !! o yana gitmeye karar verirse kaza kaçınılmaz olur tıpkı kanada 2011’de ki button olayında olduğu gibi.
istanbul 2011
istanbul 2010 diyecektin herhalde her neyse istanbul’da ki olayda webber vettel’e boşluk bırakmamıştı vettel’de amatörce bir şekilde webber’in önüne kırmıştı alakası yok.
nasıl alakası yok burdada rosberg hamilton’un önüne kırdı
Orada neredeyse yan yana gelmişlerdi, burada öyle bir durum yok.
tamamiyle aynısı demiyorum zaten benziyor 2010’da yan yanalardaı burda yanına girmesiyle kaza olması bir oldu
Suçun tamamı Lewis’te demiyorum, çoğu onda.
Bak şimdi bu kaza yarışın 50. turlarında falan olsa, Kimi’nin Max’ı kovaladığı gibi bir durum ve bu olay yaşansa anlarsın. Yarışın daha başında start da geçildim diye hırs yaparsan böyle aptal durumuna düşersin.