Toyota takımı, geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtmış olduğu 2009 aracı TF109’u bugün Algavre pistinde test etmeye başladı.
Yeni kurallar çerçevesinde tasarlanan araç piste çıktığında lansmandan daha farklı parçalara sahipti.
Lansmanda geleneksel motor kapağına sahip araç testlerde örs motor kapağına sahipti. Bunun yanında ön Kanatın üst bölümünde yarım köprü kanatlar da yer aldı ve ön kanatların yan bölümleri lansmandakinden tamamen farklılar.
“Örs Motor Kapaklı Toyota TF109 Piste İndi” için 0 yanıt
Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.
Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.
Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.
Bu toyota çok güzel konularda ilerliyor.Buda görenleri şaşırtıyor.Arkdaşlar bazen şu mesajı gönderemiyorum.Öyle yüzüme bakıyor.
neler oluyor garip garip tasarımlar yeni kurallar araçların görüntülerini bayağı bir değiştirdi
örs her zamanki gibi yine iğrenç, araçta tek beğendiğim yer ise kesinlikle slic lastikler, formula1'de uzun yıllardan beri verilen tek doğru tercih slic lastiklere dönüş oldu
bu ön kanatlar bodurlerde fazla sorun cıakrmaz mı ??? yada ben mi fazla karamsarım bi kere singapur daki bordurler bu kanatları yer bitirir 🙂
toyotadan bi cacık olmaz,hersene aynı hikaye
Trulli nereye ben oraya:D
Toyota bu yıl başarılı olamazsa sonu Honda gib olacak maalesef,Trulli bile söyledi bunu
en azından 1 galibiyet lazım,diğer yarışlarda iyi sonuçlar alamasalar bile bu onları sevindirecektir
Kesinlikle bu ön kanatlar anormal derecede bela olacak pilotlara cadde pistlerindeki kalkışları hic düşünemiyorum bile toyotanın aracınıda beyendim ve buyıl kesinlekle daha farklı bır takım olacaklardır dıye düşünüyorum
Mc Laren evet kesinlikle f1 deki toyota bizim bildiğimiz toyota değil. Toyota nın dünya motorsporları tarihinde çok büyük başarıları var. Ralli de nascar da ve bir kaç seride daha şampiyonlukları bulunuyor.Ama toyot f1 takımının yönetiminden çok öncelikle takım ekibi yeniden yapılanmalı. Yönetime de f1 den daha çok anlayan kişiler getirilmesi lazım. Toyota takımı f1 de görmeyi sevdiğim ve başarılı olmasını istediğim takımlardan biri.
Marlboro Parliement
ben onu bu ön kant için söyledim.Tabi başka nedenleride var.
Burak – Bende Toyota ve özellikle Lexus GS450 hayranıyım:)
Ama F1 deki Toyota o Toyota değil tam olarak.Fabrika takıma bu sene son şansını veriyor umarım birşey yapacaklar belki seneye yönetim değişir
Bende bu toyota nın çok az sponsorlu olmasını seviyorum en az sponsorlu takımlardan biri. zaten ihtiyaçları da yok. Adamlar dünyanın ne büyük otomobil üreticisi. En çok satan marka ve En rahat nakit para akışına sahip takım onlar. Yol otomobili üretiminde kendilerine ait mükemmel bir üretim felsefeleri var ve bu felsefe zamanında bütün üreticiler tarafından uygulanılmaya çalışılmış ama başarılamamış bir üretim felsefesi. Lexus markasıyla mercedes bmw lükslüğünde ama çok daha sorunsuz otomobiller yaparak ve diğer yandan toyota markasıyla kaliteli, sorunsuz ve güzel araçlar üretip en çok satan marka olmayı başarabilen insanlar. Bence bunun bir başka örneği yok. Formula 1 masrafını her sattığı otomobilin başına çok cüzi bir fiyat ekleyerek çıkarabiliyorlar. Elbette artık başarıyı yakalamaları lazım. İyi bir pilot kadroları da var. Yolun açık olsun Toyota. Başarılar.
toyota ya neye göre copy ferrari denildiğini anlayamadım ferrari racıyla toyota aracı arasında ne benzerlik var ki Aksine çoğu araçtan farklı duruyor tf109. Ben toyota nın başarıyı yakalayacağına inanıyorum Onların önde olmaları bence herkesi mutlu eder. Ve bunu artık hakediyorlar.
bir daha yazarsın bunu demek ıstedım pıste ozel dıe dersın belkı ılk seferde anlayamadım yazdıgını ne var bunda.şöyle ortamı germeden 2dk muhabbet edılmeyecek mı sız mclaren fanlarıyla ne arsızlık yahu taşrada mı yetişiyorsunuz nedir
kardeşim önce bir şu yorum tarzını düzelt edebinle konus tamam mı?kendin insanların aracına bin türlü laf edip tiğe alıyorsun sonra bizim takıma laf etmeyin diyorsun.ben kabalık etmedim sadece sordum laflarına kıl olmaya başladım istersen tansiyon yaratma tamam mı sevgili mclaren kardeşim.pistlerin downforce seviyeleri vardır ona göre parça uretılır denenır belkı bunu demek ısteıdn ama sozcugu kullanısın farklı anlam cıkarttı oke
Peki yasak olan bir parçayı neden kullanmak istesinler ki?
bu arada yasak ya da değil ancak yasak olsa bile testlerde istedikleri parça ve aracı kullanabilirler sanrım
tabi buda yasak denip aslında yasak değilse:)o kadar karışık ki ne var ne yok belli değil o yüzden süprizlere açık olalım.
Bence araçları gayet güzel duruyor hiç öyle abartı bir tanı yok.Örs motor kapağını test ediyorlar neden piste özel olsun bu pist seneye takvimde mi?Demekki araca onu takıp başlama fikirleri var.
idare der başarılar
mclaren de örsle çıkarsa piste özel demektir
Alonso nun dediği çıkıyor.Reno için tanıtılan araçla sezon başladığında piste çıkacak araçlar birbirinden çok farklı olacak diye takımlar hızla geliştirmiş olduğu paket ve parçaları sırayla denemeye çalışacaklardır.
toyotadaki italyanlar çok çalışıyor anlaşılan CopyFerrari:)
araç aslında çok kötü görünmedi pist üstünde gözüme. ön burun bayağı çirkin gösteriyor ancak
Ön kanadın yan kısımları çok kötü durmuş tanıtılan araçta çok güzel bir görünümü vardı o kısmın… Anlaşılan sezon başlayana kadar araçlar daha değişecek. Bakalım Ferrari ve McLaren ne yapacak?
o kutu ne oluyo:) ön kanatı batırmışlar.Ben arka kanatlara alıştım ama bu ön kanat ve burun can sıkıcı olmaya başladı