Massa, Williams’ın Yağmur Performansı Karşısında Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams’ın yağmurdaki performansı karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Bugünkü yağmurlu sıralamalarda Massa 7. olurken takım arkadaşı Valtteri Bottas 9. sırada kaldı.

Massa “Bu konuda kesinlikle eksiğiz. Çok yavaştık. Bu konuda düşünebileceğiniz bir şey yok. Öyle ya da böyle iyi tur atmazsanız yarım saniye ya da bir saniye kaybedersiniz. Ancak burada saniyelerden bahsediyoruz. Bu büyük bir fark.”

“Analiz etmemiz lazım ancak ilk sektörde ne kadar zaman kaybettiğimizi görürseniz, ardından ikinci ve 3. sektörde de kaybediyoruz. Tabi ki lastikleri farklı kullanıyoruz. Bu konuyu anlamamız lazım. Bu araç geçen senekine benzer, onun gelişmiş hali. Bu sorunu çözmedik bu yüzden bu tür koşullarda sorunu çözmemiz için çok çalışmamız lazım.” dedi.

Bottas “Kuru zeminde, 3. antrenman seansına bakarsak hemen hemen beklediğimiz gibiydi. Kuru zeminde sıralamalar için iyi bir aracımız vardı. Ancak yağmurda lastiklerden maksimumu alamadık. Aracımız yağmurda en iyi halinde olmuyor. Yine de Ferrari’den 2-3 sn yavaş değiliz. Lastiklerden maksimumu alamadık. Belki de ben Felipe kadar alamadım.”

“Toplantı yaptık ve lastik basınçları ile sıcaklıkları konusunda bazı şeyleri daha iyi yapabileceğimizi gördük. Ancak ilk defa yağmur koşullarında piste çıktık ve sıcaklıkla basıncı iyi ayarlayamadık. Hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak bundan ders çıkarmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Williams’ın Yağmur Performansı Karşısında Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 4 yanıt

  1. BurakBilgin avatarı

    Massa: ‘ Mercedes’le aynı yağmurda ıslandığımızdan emin değilim’
    Toto: ‘ Müşterilerimizle kesinlikle aynı yağmurda ıslanıyoruz’ 😀

    1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      +1 🙂

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Düşük Downforce paketinin sonuçları.Ferrari yatsın kalksın James Allison’a dua etsinki Df yönünden iyi bir araçları var Mercedes kafar olmasada yinede iyiler.Mercedes farklı bir seride zaten

  3. sizdeki motor değişiktir ondan bence..))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir