Vettel: “Ferrari ile İlk Zaferim ve Diyecek Kelime Yok”

Sebastian Vettel, Ferrari ile henüz 2. yarışında ilk zaferini kazanmasının ardından çok duygulandığını ve diyecek pek bir şeyin olmadığını söyledi.

2015 Formula 1 sezonunda Ferrari’ye geçen Vettel, ilk yarışında podyuma çıkmasının ardından Malezya’da çok güçlü performans ile yarışı kazandı.

Vettel “uzun zamandır podyumun ilk basamağına çıkmamıştım! Ferrari ile ilk galibiyetimi kazandım ve söyleyecek kelime bulamıyorum! Bu kış hayatımda büyük değişiklikler oldu ancak takım ve taraftarlar beni çok iyi karşıladılar. Scuderia ile henüz 2 yarış geçirsem de bugünkü sonuçtan gurur duyuyorum.”

“Adil bir mücadelede Mercedes’in önündeyiz. Harika bir aracımız var ve bu gerçek bir başarı. Bugün bizim için çok olumlu ve duygusal bir gün. Bugünü hayatım boyunca hatırlayacağım. Tüm takıma ve tüm Ferrari taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum.”

“Geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedim. İyi bir aracımız vardı ancak potansiyelini kullanamadım. Ancak Ferrari SF15-T bana çok uygun görünüyor.”

“Maranello’ya ilk geldiğimde ve kapılar bana açıldığında hayalim gerçek oldu. Çocukken Fiorano’da çitlerin arkasında durup Michael Schumacher’in Ferrari direksiyonunda çalıştığını izlediğimi hatırlıyorum. Veşimdi ben o kırmızı arabanın içerisindeyim. İnanılmaz!”

“Bugünkü sonuç mükemmeldi. Takım çok iyi çalıştı ve doğru taktikleri yaptık. Bu galibiyeti hak ettik. Bugün Maranello’daki herkes için harika bir gün. Ferrari direksiyonunda şampiyon olmak istiyorum bu yüzden bu takıma geldim. Hedefimiz bu. Scuderia’yı şampiyonlar arasına döndürmek.”

“Ancak şu an için anı yaşamalıyız çünkü Mercedes’in çok güçlü bir rakip olduğunu ve onları yenmenin kolay olmadığını biliyoruz. Ancak çok sıkı çalıştık ve sene boyunca bu şekilde devam etmeliyiz. Ardından neler başarabileceğimize bakacağız.”

“Daha uzun bir yol var ancak bugün onu düşünmeyeceğim. Galibiyeti kutlayacağız.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Ferrari ile İlk Zaferim ve Diyecek Kelime Yok”” için 9 yanıt

  1. zekeri sayin avatarı

    Ferrari yaris felan kazanmadi.mercedes berni amcayi mutlu etti.ferrari taraftari gaza geldi izlenme oranlari artti.kisaca mercedesin sporun gelecegi icin yaptigi ufak bir fedakarlik diyelim bu sonuca…mercedes bilerek ve isteyerek f1 taraftarini mutlu etti olay bu.mercedesin ferrari dahil en az 1 saniye farki hala duruyor.kimse saflasmasin.1 Haftada ferrari mercedesi ancak hayalinde yakalar.

  2. Hala Mercedes ile diğerleri Arasında yarım saniyeden fazla fark var tur başına. Yarışı kenar yönetimi kaybetti.. Merso Taktik yönünden Sınıfta kaldı bu yarışta. Beklemedikleri bir strateji ve inatçılık karşısında Telaşa kapıldılar ve Ferrari’ye boyun eğdiler..

  3. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Alison Haberindede Dediğim gib…Çok güzel ve haklı bir zafer olmakla beraber hemen havalara girmesek iyi olur bence Mercedes’in hala büyük avantajı olduğu aşikar bugün onlar için bazı şeyler tam çalışmadı sadece ve sezonda bu kadar çok sıcak altında kaç yarış varki ayrıca özellikle downforce isteyen pist ve virajlarda uçup gidiyo Ferrari’ye oranla biz bu sene bugün gibi herşeyin bir araya geldiği yani pilot,hava,strateji v.s herşeyi kombinasyonu yakkalabilirsek 2-3 yarış daha kazanabiliriz o kadar fazlası olacağını sanmıyorum

  4. yalnız vettelin zafer pozu için biraz daha çalışması lazım efsane bir başkaydı forza MİCHAEL SCHUMACHER !!!

  5. Yeni kral diyorki
    Ya cikin karsima ortaligi inletin ya da cekilin bi kenara turbo veteli izleyin

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Biz ne pilotlar gördük gül gül öldük rambo

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Avanti Avanti 😀

  7. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    bitiş çizgisini geçtikten sonraki sevincin cok güzeldi ve bizi duygulandırdın. tebrikler şampiyon tebrikler ferrari.

  8. alkışlar ferrari sana ve rai,ye
    bu ekip işi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir