Wolff: Her Zaman Kazanamazsınız

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Toto Wolff, Ferrari’ye kaptırdıkları Malezya zaferinin ardından üzgün olmadıklarını söyledi.

Mercedes, güvenlik aracının ardından gerisine düştüğü Ferrari’yi yarış boyunca pek çok kez denemesine karşın geçemedi ve zafer Ferrari’nin oldu.

Yarışın ardından açıklama yapan Mercedes patronu Toto Wolff “Üzgün değiliz. Her zaman yarış kazanmayı bekleyemezsiniz. Bugün Vettel yarışı kazanmayı hak etti. Yenilgiyi kabul etmek üzücü ama Sebastian iyi bir iş yaptı”

“Şimdi güç dengeleri hakkında konuşmayı bırakıp işimize odaklanmalıyız. Bugün Formula 1 için büyük bir gün oldu, ama Mercedes için başarılı değildi. Herşeye rağmen bu bizi daha güçlü hale getirecek ve daha fazla deneyime sahip olacağız”

“Stratejide neyin yanlış olduğunu söylemek her zaman kolaydır. Ancak cuma günü Ferrari’ni uzun sürüşleri bizim için uyarı olmuştu. Onların hızlı olduğunu görmüştük”

“Bugün Sebastian orta lastiklerle attığı özellikle ilk iki stintte müthiş hızlıydı. Onun hızını koruyacağından şüpheliydim. İki pit stop stratejisi devam etseydi pilotlar tekerlek tekerleğe mücadele edebilirdi. Ama stareji konusunda konuşmak istemiyorum. Birlikte karar verir ve birlikte kaybedersiniz. Bugün iyi bir gün değil, ama bu sadece strateji hatası da değil”

“Ferrari şampiyonluk mücadelesine Sebastian’ın zaferiyle beraber katıldı. Bu bizi daha fazla çabaya teşvik edecek. Konsantrasyonumuz artacak. Açıkçası onların ilerlemesi şaşırtıcı. Önümüzdeki yarışta rakiplerimize saygı duyarak işimizi iyi yapmamız gerekiyor” dedi.


Yorumlar

“Wolff: Her Zaman Kazanamazsınız” için 10 yanıt

  1. bilginin kaynağından ziyade ki kaynak belirtmemin imkansız olduğunu biliyorsunuz.bu da yalana ya da elimde gerçek bir bilginin olduğuna işarettir.tercih sizlerin.ben buna karışamam, zaten inanıp inanmamanız konusunda bir adım atmayacağım.bu faslı geçersek, öncelikle sezon öncesi verilen demeçler bile bir anlaşmanın olduğunu gösteriyor.araştırın.kaldı ki mercedes hiç gereği yokken testlerde ferrari’nin arkasında kalmak istedi.neden diye sordunuz mu? yok, ” ferrari çok iyi başladı” evet ferrari çok iyi ancak wil güç kaybetti..mercedes’in de geriye düşmesinin imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz.en azından bu bir senede olacak iş değil.bu fia’nın bir isteği.çünkü geçen sene tam bir kaostu.ne yapacaksınız? mercedes’in kesinlikle hayır diyecek kuralları mı getireceksiniz? oturuldu, konuşuldu ve anlaşmaya varıldı.ve de redbull gerçeği var. şimdi aklınızda geçmiştir, madem ferrari için bu çaba, neden redbull 4 kere şampiyon oldu? neden izin verildi? redbull 4 kere şampiyon oldu fakat ticari kazanç herkesin yüzünü güldürüyordu ve en çok gülen yüzlerden biri de ferrari idi. buna sadece şampiyonluk eklenemedi…eşitleme olmazsa çekiliriz diyen adamın demecine gülüyorsunuz ama o demeçte bir şüphe var..

  2. ferrari acayip gelişmiş. 5. pilota 1 dk nın üzerinde fark attılar. yani ferrari diğer takımlara ”nispeten” mercedes i yakalamış.

    ama tabi lastik çok şeyi değiştirdi. ferrari s s h mercedes s h s h lastiklerle bitirebildi. bu da lastik aşınması çok olan yerlerde ferrari avantajı olacak.

    bu konuda şu önemli yalnız. piste getirilen lastiklerin aşınmaya oranla nekadar sert(dayanıklı) olduğu. yani koruyarak bir pit az yapabilecekse ferrari çok avantajlı ama her ikisi de aynı sayıda pit yapmak durumundaysa fark daha az olur

  3. Ferrarinin gerçekten Mercedesi yakaladıgına inanmak istiyorum.Toto nedense çok sakin umarım bu sakinliğin altında sırf yükselen sesleri kesmek için 2.3 yarışı feda ederek ortada mücadele varmış gibi bir durum yaratmamışlardır bugün.

    1. Eğer bunu yaptılarsa eğer pilotların haberi var mıdır acaba? Ama bu yıl sıcak havalarda Mercedes sıkıntı yaşıyacak gibi duruyor.

    2. Birincisi mantikli baktığında özellikle F1 de böyle birşeyin olması imkansız.Seneye Mercedes’in kazanacağının garantisi varmı veya bu sene.

      İkincisi Ferrari’nin geliştiğini büyük bir adım attığıni williams’a attığı farkdan anlayabiliriz.Yani ortada bir yavaşlama söz konusu değil.Mercedes’in araç karakteri lastikleri erken ısıtıyor, bu sıralama da büyük avantaj sağlıyor boyle sıcak yarışlarda ise başına bela oluyor.Birde Ferrari’nin lastiklere çok nazik davranan aracının karşısında yapacakları birsey yoktu.2 pit ile bitiremeyeceklerdi.

    3. Daha yakalamalarına çok var. Çok gelişmişler ama bugün kü koşullar Ferrari ye çok yardım etti zaten patronda dahil herkes hedefleri doğrultusunda gidiyor ayakları sağlam basıyorlar…

  4. Anlaşmalı bir galibiyete sahip ferrrari için ”ne desek boş” bilinciyle yapılmış açıklama. fia mercedes’ten güç düşürmeyi istedi.çünkü, anlaşmaya göre, mercedes’in belirlediği noktada ferrrari mücadele verebiliyorsa fia ve ferrari mercedes’e kısılan gücün verdiği zarar için para ödeyecek.bu durum yıl sonuna kadar devam edecek ve mercedes sezon sona erdiğinde yine çift şampiyonluğu kutluyor olacak.maalesef gördüğünüz sadece ilgiyi çekmek için yapılmış bir hamle.gerçek bu değil.ama sizin için sevindirici olan tarafı ferrari 1 galibiyetle sezonu tamamlamayacak.bunun dahası var.bu sezon 4 pilot arasında geçecek daha sonra yine 2 pilot arasında geçip, mercedes’in son noktaya koyup asıl şampiyonun şampiyonluk zaferini izleyeceğiz.fakat kandırılıyor olduğumuz gerçeğiyle zevk alabiliyor muyuz.ben almıyorum.

    1. Peki bu kanıya nerden vardınız acaba? Bence bu şekilde birşey olmasına ihtimal vermiyorum.

    2. Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir ruhsal hastalıktır.

  5. bu daha başlangıç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir