Bottas ve Massa Araçtan En İyisini Aldıklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

Williams pilotları Valtteri Bottas ve Felipe Massa, Malezya’da FW37’den maksimumu aldıklarına inanıyor.

Massa iyi start aldıktan sonra rakiplerini tek tek geçerek 4.lüğe kadar yükseldi, Botta ise startta kaybettiği sıraları yarışın orta ve son bölümünde telafi etmeyi başardı. Herşeye rağmen her iki pilot da Ferrari ve Mercedes pilotlarına ayak uyduramadı.

Yarışın ardından açıklama yapan Bottas “Yarışın başında hep yanlış yerdeydim ve sürekli pozisyon kaybettim. Ama yarışın son bölümü gerçekten güzeldi. Aracın performansını en iyi şekilde almaya çalıştım ve sonunda Felipe ile yarışabilmek harikaydı”

“Hatalarımızdan ders çıkarmalı ve ilerlemeliyiz. Yapmamız gereken bazı işler var. Umarım doğru yönde adım atabiliriz. Kısa süre içerisinde bazı yeni güncellemelerimiz olacak ve umarım bunu en iyi şekilde çalıştırabiliriz” dedi.

Birkez daha pit stopta zaman kaybeden Felipe Massa ise “Bugün harika bir gün geçirdiğimizi sanmıyorum. Pit stopta hata yaparak zaman kaybettik.” Valtteri son birkaç turda beni yakalamayı aşardı. Ama tekerlek tekerleğe mücadele yarış için iyiydi. Şuan ki araç ile alabileceğimiz en iyi puanları aldık”


Yorumlar

“Bottas ve Massa Araçtan En İyisini Aldıklarına İnanıyor” için bir yanıt

  1. startı, M lastikli bölümlerdeki performansı, lastik kullanımı, SC nedeniyle ortalığın karışmasının ardından lastiklerini dağıtmadan önündekilere yaptığı ataklar ve geçişlerle H lastikli stinte kadar gayet başarılı bir felipe vardı bugün. M lastikli son stintinde tur zamanları halen stabilken neden o kadar erken pite girdiğini anlamadım, üstüne pitte sol arka tekerin takılamaması nedeniyle kaybedilen zaman, bir de üstüne bugün ferrarilerle birlikte H lastikleri çok başarılı kullanan bottas olunca sondan önceki turda yerini kaybetti felipe. yazık oldu, SC girmese rai önlere gelemeyecek, bottas 14. sırada götürdüğü yarışta bu kadar yükselemeyecek ve felipe de önündeki ricardo’yu geçerek rahat bir 4.lük alacaktı.

    Bu H lastiklerin kullanıldığı pist sayısı az neyse ki. felipe’nin hem lastik kullanımı, hem performansı güzeldi. ama esas sıkıntı aracın ferrari’den bu kadar uzaklaşmış olması. ki yakalayabileceklerini de hiç sanmıyorum. red bull’un dökülmesi, mclaren’in yeniden yapılanma sürecinde olması, williams’ı 3. en hızlı takım potasında yalnız bırakıyor, bu da williams’ın şansı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir