Vettel: “Sıcaklık Bize Yardımcı Oldu”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, 2015 Malezya yarışını kazanmasında sıcaklığın kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Vettel, Mercedes’in favori olduğu ve pist sıcaklığının 60 derecenin üstüne çıktığı Malezya’da yarışı kazanmayı başarmıştı.

Vettel “Muhtemelen sıcaklıkta beklenenden daha fazla zorlandılar. Biz muhtemelen beklediğimiz kadar zorlanmadık. Tüm bunlar bizi rekabetçi yaptılar ve onları adil bir şekilde yenmeyi başardık.”

“Gelecek yarış farklı bir tür pist. Çok daha serin olması bekleniyor. Mercedes’in bu tür sıcaklıklarda sorun yaşaması bekleniyor ancak onların Çin’de güçlü olmasını bekliyoruz.”

“Genelde performans sergileyen takım onlar oluyor. Bugün onların zayıflığını iyi değerlendirdik. Gelecek yarışta mümkün olduğu kadar zorlayacağız ve nerede olacağımızı göreceğiz.”

“Tabi ki şampanyayı değil ancak en üst basamağı özlemiştim. Arabadan maksimumu çıkaramadığım zorlu bir sezonun ardından tekrar tepede olmak harika.”

“Bu sene aracın dengesi bana daha uygun görünüyor ve geçen seneye göre genel olarak bu sene araç bana ve Kimi’ye daha uygun.”

“Strateji en iyisiydi. Bu yüzden çok teşekkürler. Mercedes içeri girdiğinde biraz şaşırdık.”

“Cuma günü onların orta sert lastiklerde çok mutlu olmadıkların gördük ve Lewis ilk bölümde zorlanıyordu bu yüzden zorlayabildim ve çok keyif aldım.”

“Ardından iyi performans göstermem gerektiğini biliyordum. Lastikleri mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalıştım.”

“İkinci bölümde beni kovaladı ve biraz zordu. Ancak sonunda aracım tekrar dengelendi ve son turlarda iyi farka sahiptim.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Sıcaklık Bize Yardımcı Oldu”” için 11 yanıt

  1. Ferrari yarış hızı olarak iyi göründü. Lastiklerde de sorun yaşamayınca da başarılı oldular. Vettel’i kaale almayan Raikkonen’in yaptıklarına bakmalı.

    Mercedes’ler orta sertlerden bir seti ilk sıralama seansında kullandılar. Yağmurun geleceğinden korktular ve bir an önce iyi bir tur zamanı hedeflediler. Yoksa elenebilirlerdi bile. Biraz ihtiyatlı davrandılar o kadar. Bu da yarışta bir eksik set lastik demekti ve zaten sorun yaşıyorlardı, sorun katlandı.

    Başka bir durum yoksa Mercedes yine hızlı olacak. Yok Ferrari hızlandıysa ne ala, rekabet izleriz.

    1. ”vetteli kaale almayan rai nin yaptıklarına bakmalı” .yanlış bir yorum.yada vettelin şansına bakanlar rai nin şanssızlıklarına bakmalı olabilirdi.rai 11.sırda başladıyda bunda takımın hatası en az %50 ki tüm hafta sonunda takım arkadaşından hızlı olmuş pilotdan bahsediyoruz.

  2. Çin grandprix i çok daha farklı olacaktır. Ben Ferrari adına en az bir podyum bekliyorum ama Onlar adına çok büyük aksilik olmaz ise Mercedes 1-2 olacaktır gene de. Fakat şunu bilmek bile içimi ferahlatıyor ki gelişimi en fazla yaşayan ve yaşatan takım şu an Ferrari. Bunun meyvelerini hemen yiyemeyeceğiz belki ama bu sezonun ikinci yarısından itibaren en azından takım downforce u da halledebildiği andan itibaren Mercedes ileher kulvarda(!) başabaş mücadele edebilen bir Ferrari izleyeceğiz. Şüphesiz bu bana Schumi zamanındaki Hakkinen-Schumi çekişmelerinin verdiği hazzı tekrar yaşayacağımızı düşündürüyor.

    Diğer yandan umuyorum Renault Toro Rosso yu satın alır ve kendi fabrika takımı ile yarışmaya başlar ve bunu yanıra McLaren Honda’da seviyeyi hak ettikleri yere getirirler de adam gibi bir 5 yıl izleriz bundan sonra. Aslında hepimizin dileği de bu değil mi?

  3. Tebrikler parmak çocuk güzel yarış çıkardın.

  4. aynı lastikleri taktıklarında özellikle son kısımda ikisi de sert lastik taktı ve hamilton farkı kapatamadı.. bu ne diyeceksiniz? yorumlarınız hayal mahsulu ve gerçekçilikten uzak, taraflı nickinden de anlaşıldığı gibi..

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel’e tebrikler.Bende aynısını düşünüyorum sıcaklık en büyük etkendi.Çin’de Mercedes 1-2’den devam edeceklerdir.Mercedes hep Çin’de güçlü olmuştu yine güçlü olacaklarına eminim.Ferrari için iyi bir moral oldu.belkide böylece biraz daha fazla çalışıp Mercedes’i yakalayabilmeye çalışırlar.Fark cidden çok büyük ikiside pitlerden çıktıktan sonra Hamilton 1 sn daha hızlı turlar ata ata geliyordu.6-7 tur öyle geldi sonra lastik aşınmasından dolayı olmadı.Bence güzel bir yarıştı.Bu yarışı 2013 avustralya’ya benzetiyorum.Kimi Raikkonen’de lastik kullanımı sayesinde kazanmıştı buda öyle bir yarıştı

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Söylemeyide unuttun Ferrari yatsın kalksın James Allison’a dua etsin.2012-2013 Lotus araçlarına bakın o araçlardada lastik aşınması çok azdı.

    2. Vettel son pitini Hamilton’dan daha önce yaptı. Ayrıca Hamilton’un Vettel’den 1 saniye hızlı turlar attığı tek bölüm Vettel’in trafikte kaldığı bölümdü. Vettel’in Hamilton kadar zorlamasına da gerek yoktu zaten.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Sonuç olarak Mercedes Ferrari’den daha hızlı mı değilmi ? bu yarışı Ferrari kazandı diye uçmayın hemen

        1. uçma yok biz seneye hazırlık yapıyoruz yorumlarımız da dahil 2016 test sürüşü denebilir 😀

        2. asıl sen 5 . 6 yarış sonra gör bu bişe değil
          bu ferrari uçmaya hazırlanıyor daha uçmadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir